Затварям се в измислен свят... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Затварям се в измислен свят...
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 7224 пъти
Истината е, че даже не знам как да започна. Искам да споделя с някой за дамоните, които ме измъчват, но ме е страх. И мисля, че вече съвсем взех да полудявам! Въпросът е там, че когато съм самотна някак съзнателно бягам от реалността. Създала съм си един собствен свят, където се чуствам добре, където съм такава каквато искам да бъда. Знам, че го правя, защото света, в който живея ме подтиска, но това ми пречи адски много. Съзнателно бягам от проблемите, като се затварям в себе си. Но това ме кара да се чувствам зле, защото знам, че това не е редно. Но още повече ме подтиска това, че искам да бъда като тази, която съм във въображението си, а знам, че това няма да стане. Много съм объркана, особено след като осъзнах каква съм в действителност - самозбравила се в мечти, които мяма как да сбъдна.

Има и друго - когато съм с някой, или искам да съм с някой си изграждам една представа за него в ШИБАНИЯ СИ ИЗМИСЛЕН СВЯТ, където сме заедно и всичко е ОК. И после като разбера какъв е той в действителност се чуствам зле, а и като осъзная че това никога няма да стане пак се чувствам зле.
Искам просто да живея в реалността, да имам силата да понасям всичко без да се затварям така в себе си, не искам да съм объркана и самотна.

Аз съм хубаво и желано момиче, и мога да си живея живота, но с тази мойта лудост не мога, защото не умея да допускам хората до себе си!

Пиша това просто, защото ако знам, че има и други толкова объркани и отвратени от себе си хора, които са се справили с проблема, значи има надежда и за мен. Не искам да се затварям и депресирам повече.

Отворена съм за съвети и мнения, каквито и да са те.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: cdc1a1c453
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Снощи бях на имен ден, пийнах малко, но пък чак да не си спомням, че съм написала изповед тук!?

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: a9c9b04364
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Hяма зн дали помниш или не важното е че си го написала и аз до някаде жече съм част от историята ти :) нормално е да си имаш свои по-хубав свят аз също си имам :П имам си една приятелка в този мои свят която наричам ели незнаино защо :д така че не се плаши всичко е наред :)

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 5ec29bf344
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз момче и когато съм сам го правя това. Постонно си се представям в някой свят- по добър, а за мен също. Знам, че не бива, но просто ми е писнал този свят. По една или друга причина изгубих тийн годините си и се чувствам зле не знам от къде да почна. Нямам много приятели и когато се отчая често си измисля този по добър за мен свят с любими хора.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 3d3c928d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И при мен е така и понякога това ми помага да не полудея макар че моят друг свят е измислица там се 1увствам сигурна и когато ми е кофти и реалноста ме смачква се затварям в своята илюзия... Винаги е било така още от както бях дете. букално обичам образ изграден от илюзия и това не ми позволява да обичам друг но не ми пука така се предпазвам от любовни разочарования и никога не губя надежда че някаде има човек и живот който е за мен ...Не мисля че това е нещо лошо така че просто погледни на нещата от друга страна и знай че невъзможни неща няма

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: e831876cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Значи и моят свят е измислен,преди още в началото бях свикнала с него и не се затварях толкова,но след тези неща ,който се случиха аз се опитвах но не свиквах с него , а сега съм още по зле и незнам дали има за оправане или кой би могъл да ми помогне щото 100% от всички ме съжеляват!! разбирам те дори понякога ходя на покривите на блока и там сама с часове си мечтая както каза с шибаните мечти,който не се случват!

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 6042eb6165
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Понякога и аз след като се събуда почвам да си домислям съня. Това пак е неща кото мой свят. За пример: харесвам едно момиче, което си има гадже от 2 дена и сънувам, че късат. Като се събудих си го доизмислих на фантазия, че аз отивам при нея и ставаме гаджета! (яко!) Но все някога човек тръбва да се събуди и да се върне в реалноста, където е по-гадно.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: f32399f900
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От малко момче имам този ''проблем'' ( под малко разбираите 6-7 год). И до ден днешен понякога си се пренасям в друг по- добър свят. Но както всеки мои проблем аз се опитвам да извлека полза от него. Този мои измислен свят ме отпуска и ми помага да гледам на реалния свят от различни гледни точки. Ако ти се пише скаипа ми е nikicha272727 (на 16 год сам)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 35ec685a7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз пък си "играя" на град Нищо - това е един свят, по-хубав от този, в който живеем. Не смятам това за лудост. Моят "приятел" в моя свят е "Вулкана". Смятам въображението за нещо много ценно и се радвам, че имам такава развинтена фантазия.

В моя свят всички ме разбират, професията ми там е да изследвам нови земи :).

Това е нещо съвсем нормално.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 66287b82bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   същият проблем имам и аз... радвам се, че има хора като мен и не съм единствена :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8c36ba6361
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дишай, дишай. Няма нищо лошо в това да бягаш от реалността. Просто трябва да помниш, че тя те следва. Не можеш да се отървеш от нея, но може да намалиш напрежението породено от нея. А и защо да е лудост да си имаш свой си свят. Свое собствено кътче където ти си тази която господства. Не е лошо това че си представяш нещата. Като нищо и наистина са станали такива!

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 55db730550
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Това с измисления свят е добър начин на разтоварване от стрес.
Аз също си имам измислени светове - 3 са, в Измислен Свят Номер 1 съм вълшебната кралица на извънземни котки, в Измислен Свят Номер 2 - Небостъргач с вълшебни сили, а в Измислен Свят Номер 3 - суперсилно момиче със свръхестествени сили, което преследва злодеи от реалността. В Номер 1 сякаш развивам отговорност(трябва да пазя цяла котешка планета! ), в №2 съм в свят с живи небостъргачи - такива, които са вече разрушени, в момента седят, в момента са в строеж или които ще бъдат построени, и сякаш развивам социални контакти и силата да се справям с проблеми, защото в този измислен свят трябва да контролирам вълшебната си сила, а в измислен свят номер 3 сякаш се разтоварвам от суровата действителност, в която има зли хора, които побеждавам в измислица.
Смятам, че от измислените светове има доста ползи, например, че човек си развива психиката, но не трябва да живеем само във фантазия, ами да има баланс между измисленото и реалността.
Освен това мечтите могат да станат реалност - естествено, че няма как да имам вълшебни сили, защото такова нещо не съществува, но можем да станем много добри и да помагаме на хората или пък да бъдем борбени и смели подобно на нашите фантазии, защото мечтата е зародиш на нещо реално.
Все пак има и хора, които не осъществяват мечтите си, дори и част от тях. Аз смятам, че човек винаги трябва да преследва мечтите си. Ако са нереални, може да осъществи поне реалното в тях.
Ако едно нещо е трудно, но бъде изпълнено във фантазия, означава, че може да бъде изпълнено и в действителността.
Рижка

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5f6fc25a8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм момиче на 14 и имам такива севтове. За Първия нямам много спомени защото го измислих в детската градина. Във втория живея сега. в него се казвам Мади и си нямам представа защо, но това име винаги е в главата ми. Там съм върсвръхестествено същество, което е химера, не знам защо го наричам така, просто ми изниква в главата като името Мади. Нямам много приятели и често се оттеглям в моя свят. Правя го преди да заспя, сутринта като се събудя, даже понякога като се събудя през нощта. когато вървя сама по някоя улица, в училище, винаги когато ми е скучно. Бях много уплашена, че ми има нещо, но след като прочетох това ми стана по спокойно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 1e1fca02ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Разбирам, те. И аз имам този проблем и той продължава от години. Аз обичам да чета книги и с всяка книга си създавам по една такава "реалност". Преди нямах проблеми с това, но тази година започнах да се затварям в себе си. Спрях да излизам много и това ме притеснява. Кара ме да се чувствам ужасно към приятелите си, защото те дори не знаят причината не е в тях. Наистина искам да ти помогна, но не знам как. Обмисляла съм какво ли не, но се чувствам сякаш не мога нищо да направя. Вече губя надежда, че ще се променя.
Всичко май започна като бях малка... родителите ми се караха всяка вечер, брат ми си слагаше слушалките и аз оставах да слушам крясъците сама. Като бях на 6 баща ми се изнесе, идваше да ни вижда всеки ден, но не беше същото. И тези мечтани реалности продължават и до днес. Минаха 7 години и аз все още се вкарвам във филми и книги само и само за да не живея своя живот от страх, че ще ме наранят. И живея повече в идеалният свят, в който аз съм перфектна и винаги имам сили да помагам на другите и да реша проблемите си, а не в реални свят в който съм просто на 13 с разведени родители и не мога да помогна на себе си па камоли на друг. Но когато потърсих в интернет и видях, че им други хора с този проблем са почувствах по-добре. Едва ли това ще ми помогне, но поне имам лъч надежда. Благодаря!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 44f6fa5413
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   ... благодаря ви...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e3e109b0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да си измислят друга реалност е характерна черта за зодия риби

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a1ee966022
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   О! И аз съм така. Живея си в моя фантастичен свят който си измислих като бях 4-5 годишна. И прибавям нови герои от време на време. Нищо лошо няма в това, стига човек да знае къде са границите на фантазията и да не се откъсва от реалността. Зодия стрелец съм.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 70c1fe8244
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   В това няма нищо лошо. Аз винаги съм си живеела в измислени светове и това ми помогна със самочувствието, например. Когато си популярен и неповторим в твоя си свят, това ти дава сили да се чувстваш така и извън него.

Нарича се escapism и доста хора го практикуват. Да си имаш твое тихо пристанище, където се чувстваш добре много помага да игнорираш простотиите в реалния свят.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: fc34d425e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Бях започнала да се притеснявам, че изперквам...
Преди да заспя, понякога ако имам време сутрин като се събудя, или когато ми е скучно, самотно, когато не ми се говори с хора от реалността се изолирам и пренасям в моя си измислен свят. Като актьорска игра е, но образите на другите са само във въображението ми. Това, което ме притеснява е, че при всички вас измисления свят е място, на което намирате сигурност. При мен всичко се върти около страданията на моя "герой" (който в контраст с реалността е момче, а съм 100% сигурна, че нямам себе си за транс джендър). Просто ми харесва как нещо се случва в живота на моя герой, харесва ми, че чувства и то в големи количества. Харесва ми, че е харизматичен, трагичен, умен, смел, че хората го запомнят и говорят за (и с) него.
Може би просто истинския ми живот е прекалено самотен и скучен, а може би наистина нещо ми хлопа дъската...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker