Не знам дали е завист... но искам да се преборя с това чувство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не знам дали е завист... но искам да се преборя с това чувство!
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1793 пъти
Привет,
Ето я и моята история:

Имам един приятел, с който сме много близки както ние, така и семействата ни. Та този приятел има две сестри близначки, които са 2 години по- малки от мен. В последствие те влязоха в моята гимназия със същия профил като мен, понеже майка им ги накара като смяташе, че това е най- доброто възможно, понеже аз самата съм го избрала- тя много ме харесва. Двете момичета обичат да пеят и едната по- късно се научи да свири на китара, а аз от своя страна също много обичам да се занимавам с музика. В началото ми се стори много яко, ако запишем нещо заедно, но така и нищо не стана. Но това не е важното в случая... Знаете, че за Коледа и за разни други празници всяко даскало си организира концерт- аз няколко пъти съм искала да се запиша, обаче все не ми се получи. Те, напротив, като влязоха все успяваха да си уредят участия. Един- единствен път аз пях, а за тях не остана ред. Моята китара издаде багажа и сега тепърва ще си търся нова, докато те вече имат някаква нова скъпа на Fender... В интернет и аз качвам кавъри, и те качват, вярно, че те имат повече от мен, но имат двойно повече абонати... На уроци по китара ходя при един много добър господин и майка им ме помоли да дам номера му, за да ходи и едната сестра. Аз, разбира се, не исках да спъвам работата, дадох го. Моят приятел сега каза, че им е купил някакво студио за записване и прочие и ето те пак ще имат някаква яка техника...

И след всички тези ситуации в мен се надига едно неприятно чувство... мисля, че това е завист. А не искам да е така, аз искам да се зарадвам за тях! Не знам дали пък не е някаква досада, че те правят всичко, което и аз- влязоха в моето даскало, ходят при моя господин, имат моето хоби, накрая сигурно ще отидат да следват на същото място като мен и ще запишат същата специалност като мен, знам ли! Може би не мога да понасям един вид да бъда копирана? И аз самата съм доста объркана! Не съм говорила с никого досега за това...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: cf120ff90f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Завистта идва от неувереността. Дълбоко в себе си мислиш, че те са нещо повече от теб и затова ти е кофти. Замисли се, ако беше убедена, че си по-добра от тях, нямаше да те притесняват техните изяви, дори и по-добрата техника нямаше да те накара да си мислиш, че те са нещо повече от теб.

Моят съвет е да вярваш в себе си повече. Ако трябва всеки ден гледайки се в огледалото, си повтаряй с увереност, че те очаква бляскаво бъдеще на музикант, че се справяш все по-добре и т. н. Дори и да не си вярваш отначало, ако си повтаряш всеки ден по 50 пъти с повече чувство, след няколко седмици ще започнеш да си вярваш, а повярваш ли си, това ще е огромна крачка. Сега това, което ще ти кажа, е много много важно. Това колко си добра зависи най-вече от това какво мислиш ти за самата себе си. Ако не вярваш прочети "Излекувай живота си" от Луис Хей.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b4e50ec98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, разберете, че няма да станете известни колкото и клипчета да качвате в ютуб или вбокс. Истината е, че хората в БГ нямат перспектива за развитие и това е!!! Колко предавания като "Гласът на България", "X factor", и мюзик айдъл минаха и стана ли някой от спечелилите супер известен и стойностен изпълнител? Направи ли някой стойностен албум, и пълни ли всички дискотеки, зали и стадиони в БГ? НЕ!!! Талантите на България, които пеят нещо различно от чалга не могат да се реализират тук, камо ли в чужбина. Нито актьорите стават, нито певците. Страната ни е пълна с неудачници. Хората ги интересува да си пуснат Планета ТВ или да отидат на чалготека, да въртят гюбеци цяла вечер и да плюскат кебапчета и кюфтета много цигари и алкохол и наркотици, докато пукнат от плюскане и пиене. Всеки живее вечер за вечер. Хората не ги интересува коя е Маги Джанварова/примерно/, понеже изпълнява нещо различно от чалга и за разлика от другите момичето има талант, който за огромно съжаление няма на кого да покаже. Хората ги интересуват Андреа, Камелия, Малина, Капина колко разголени ще са тая вечер, и дали зърното на Андреа пак ще се покаже. Истината е, че положението тук е мнооого зле, така че е напълно нормално хора като Азис и Илиян да са пример на подражание на българските мъже и идеала за мъже на българските момичета. И именно защото всичко тук е сбъркано и идеала за подражание е някой отвратителен и бездарен човек- именно заради това няма да се оправим. Докато хората не се научат да признават таланта на другите и да мрази страната си - няма да се оправим, камо ли таланти да завъртим.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 23d9b7730b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 2. коментарът ти не е по темата, а в отговор само ще ти кажа: винаги има изключения. Пример ти давам с Лили Иванова. Но в случая не става въпрос дали хората в България имат или нямат пернпектива на музиканти....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: eb44347d01
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Омг Номер две явно не си наясно. Давам ти веднага примери с звезди, който са участвали в X Faktor и сега са известни. Те са много де, ама сега се сещам само за Михаела Филева, Рафи, Ангел и Моисей. И тримата за били участници в предаването, ами Богомил Бонев той също, а е само на 15-16 години още даже е непълнолетен. За Дивна не съм сигурна, ама май и тя тръгна от там или от друго предаване пак беше може и от "Гласът на България" да е сега не мога да се сетя, а и не съм много сигурна. Даже и по една тяхна песен ще ти дам като доказателство за да не си помислиш, че те лъжа или нещо подобно.

1. http://www. vbox7. com/play:5a9e6b541a - това е на Михаела Филева и на още един рапар беше, ама сега ми се губи кой е името му демек. Нещо с "в" беше така де песента се казва "Опасно Близки".

2. http://www. vbox7. com/play:3fc995776d - тази песен пък е на Лео, Део, Рафи и Играта и четиримата са рапари до колкото знам аз. Казва се "4д музикалната инжекция".

3. http://www. vbox7. com/play:e9a9762acf - тука тази песен е на няколко певеца за Коледа (Рождество Христово) ама в нея пее и Богомил Бонев. Песента се казва "Заедно с теб идваме от едни посоки".

4. http://www. vbox7. com/play:b9dfe147aa - Песента е само на двамата Ангел и Моисей. Казва се "Повече".

Имат и още много с Криско най-вече, ама можеш да провериш във вибокса, ако се интересуваш, защото ги нямам свалени сега песните, а не ми се търсят.

Поздрави!!! ?


Йоана ?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c2852945ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 2, в ютуб да няма само българи, бе?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker