Истинска любов... може би - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Истинска любов... може би
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 3343 пъти
Здравейте, хора! Ще ми се да споделя с вас нещо, което ме обърква и смущава донякъде. Уча последна година в математическа гимназия. На 19 съм - януари месец ги навършвам. Напоследък в училище стана една история ... нещо хлътнах по една от учителките ... не ми преподава, но е сладка, невинна и красива. Преди "да си падна" мисля, че изпитвах симпатия и съчувствие към нея. Знам, че е на 33 години (е, навършва ги 3 дни след като аз навърша 19...) и е неомъжена, а също си няма и приятел.
Изцяло е отдадена на работа си и май това е всичко което има в живота си.

Отначало просто изпитвах съчувствие към нея - красива жена, а пропилява младостта си. В един момент обаче май взех, че се влюбих истински...сега, не смея да твърдя, че на 19 години съм срещнал любовта на живота си, но съм се влюбвал поне 4 пъти досега ... и никога не съм изпитвал толкова чисти и платонични чувства. Тази жена ме привлича не толкова със сексапил и визия, колкото с ценностите които притежава. Удивително е. Изглежда мила, невинна, тъжна и затворена в себе си. В нея виждам един ангел - абсолютно съвършено същество, което обаче е нещастно и самотно.
Мисля, че се влюбих в нея - не мога да си я избия от главата по никакъв повод - нито през деня, нито нощем.
Леле като се замисля колко нощи не съм спал, а съм мислил за нея.
Да си призная - дори съм плакал за нея. Редовно ми се ще да я прегърна и целуна. Ама като казвам редовно - дори в момента... искам да й бъда опора, някой на който може да вярва, да споделя и да й бъде спътник в живота.

По никакъв начин не държа на секс и физическа връзка между нас. Разбира се - ако има взаимност в чувствата - бих желал. Но понеже съм отчайващ романтик, не бих направил и най-малък намек за такова нещо, докато не разбера, че и тя има някакви чувства.

Колкото до нея - тя също изглежда наранена и романтична душа. Не е ясно дали в миналото си не е била "прегазена" от някой пич, който е успял да счупи "крилата" й, но изглежда сега се е затворила от гледна точка на любовта и държи хората на разстояние.

Ще ми се да й покажа, че не всички са кретени и измежду нас има и свестни хора. А съм само на 19. Не зная дали ако й загатна какво изпитвам няма да я уплаша. Но и не вярвам, че нося вина. Това са човешки чувства. Лошото е, че не е младежко увлечение както се надявах, а са си бая сериозни чувства.

Както и да е, взех й скайпа (знаех че има, защото от доста време се интересувам от нея) ... представих се, казах й че съм от същото училище, от 12-ти клас и за мен би било удоволствие да си пишеме... Не съм я добавял в контактите си, оставих я тя да го направи, ако пожелае и в крайна сметка ми поиска "пълномощно" и ме добави... Та дотук нещата бяха добре.

Станаха зле, когато разбрах, че почти няма свободно време и дори когато компютъра й е включен, тя най-често работи върху тестове... Тук е момента да кажа, че е учителка по английски и преподава на 8 клас, а те са "подготвителна" година и учат 19 часа седмично английски език. Та ... девойката явно се разсипва от работа, дори когато е вкъщи и няма много време за разговори.

Другото е, че веднъж леко се "изпуснах" - е, то не беше изпускане, защото беше умишлено ... - когато пак доста време не ми беше писала й споделих, че не ми е приятно, когато ме игнорира и май се привързвам към нея. Не реагира грубо... по-скоро май въобще не реагира, с малката разлика, че започна да ми пише още по-рядко.
Разбира се - би могла да е заета, но според мен я уплаших. Може би си мисли, че става въпрос за майтап, или пък не е наясно дали това което чувствам е редно. За всеки случай не се поинтересува от този мой "намек" и ... някак си нещата останаха в миналото, а тя май се поотчужди.

Но пък в училище се поздравяваме редовно със "здрасти", въпреки че не ми преподава, дори понякога тя поздравява първа ако изникне отнякъде или не успея да я видя в навалицата. Проблема е, че в нея виждам сродна душа - разбирам деня й, защото и майка ми и баща ми са учители, имам представа горе-долу какви неща върши и като ученик знам с каква диващина се бори ежедневно.
Също така както и преди споменах, мисля, че тя също е романтичка и не е поредната нафукана жена, мислеща, че света е в краката й. Не пуши, почти не пие, виждал съм я понякога из центъра на града да прави "джогинг" - т.е да бяга за здраве - самичка. Не е мързелива, обича да работи. Просто си мисля, че е олицетворение на всички идеали, които съвременните момичета изгубиха. Нежността, искреността, почти пълната липса на пороци (казвам "почти", защото не я познавам напълно и може пък и да има някой, за който не зная).

Тази жена успя да промени и мен... ей така от нищото взе да дава смисъл на дните ми, станах по-мил и по-позитивно настроен. Престанах да бъда материалист и егоист. Вече се вълнувам от нея, а не от предмети. Когато я погледна - изпитвам щастие, усмивката й ме разтапя, гласа й ме подлудява, кара ме да мисля и ме вдъхновява. Мисля, че имам право да преследвам щастието си. Мисля, че и тя има право да бъде обичана... както явно досега не е била.

Решил съм го - ще се боря за любовта си, а също и за нейното щастие. Като начало мисля да й подаря нещо за Коледа. Харесах луксозна кутия шоколадови бонбони Jeff de Bruges, а заедно с тях мисля да й подаря и някакво плюшено меченце, което да си гушка, ако желае. Страхувам се да не я изплаша, но също така си мисля, че сега на Коледа имам най-голям шанс да постигна нещо - да й покажа, че мисля за нея, че значи нещо за мен и не ми е все тая. Нека поне знае, че е обичана и желана, пък нека тя реши какво да прави.

Смятам на 25-ти да излеземе някъде да се видиме и да й дам подаръка. Без съмнение, тя ще е изненадана, че получава нещо от мен. Не зная как ще реагира. Може би когато най-сетне се видиме лично - било то на кафе или някъде другаде - няма да "бяга" като от чата и ще ми сподели най-сетне как се върти в красивата й глава. Искрено се надявам да "схване", че съм сериозен, че не съм "типичен тийн" и съм надрастнал възрастта си достатъчно, за да бъда с нея.

Има доста голяма вероястност да ми обясни, че съм все още "млад", "зелен", "неопитен" и т.н... но според мен това ще е опит да измъкване, ако съвестта й я гризе. Защото практически такова нещо от моя страна няма - отдавна съм много над нивото на връстниците си. Също така си мисля, че самият факт, че с нея се чувствам добре и ми е приятно дори когато говориме свидетелства за някаква по-силна връзка, отколкото би била да речеме сексуалната. Чувствам я като човек, с който едвали не бих прекарал живота си - просто защото се чувствам уютно говорейки с нея, разбирам я и може би - защото прави от мен човек.

Мисля, че можеме да си бъдем полезни - аз да й отдавам необходимото й количество любов, грижи и внимание, а тя - ... на мен ми стига да ми се усмихва или да ми разказва нещо. Че нещо се привързах към нея и дори присъствието й и това да я виждам ме изпълва с такова щастие, че все едно съм спечелил от лотарията. Толкова искам да я прегърна. Да я подържа 2-3 минутки в обятията си и да целуна устните й. И този момент да продължи безкрайно.

Чудя се, какво щеше да каже тя, ако знаеше, че някой с радост би разменил половината от живота си за да я прегърне. А след това и другата половина от живота си, този път за личното й щастие. Все по-често се чувствам непълен и нещастен... не ми се живее без нея. Ако тя не е част от ежедневието ми, по-добре въобще да не живея.
Досега не съм срещал жена която да притежава качествата й. Не съм срещал такава, която да си "заслужава усилието". И като гледам деградиращото поколение, съмнявам се и да видя. И сега когато намерих такава жена, тя е свободна и съвършена, някакви глупави цифри в ЕГН-то ще ме лишат от щастието.

Вместо да спя, като нормалните хора, в 5 без 20 сърцето ми се къса и пиша анонимни изповеди. А след като допиша безкрайния си роман ще се върна обратно в леглото където ще си плача тихичко до сутринта. Проклинайки поредния ден, в който ще бъда самотен и нещастен. А и се боя, че когато ме "отреже" ще загубя всичко, което тя разви в мен - като доброта, отношение към света, състрадание, креативност... страхувам се, че когато тя ми каже "Съжалявам..." живта ми ще рухне и няма да остане причина, поради която да го живея.
А ми трябва толкова малко, за да бъда щастлив... Толкова малко.... И все още не мога да реша дали да я "просветля" относно чувствата си, или не... дали би имало поне някакъв малък шанс, или само ще я поставя в неудобно положение да ми обяснява неща, които и двамата знаем. А съм убеден, че тя знае какво би ми причинила ако ми ги каже - нали самата тя е страдала доста. Дали ще има силата да ме прати подяволите и да ме обрече на страдания, подобни на нейните...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: 57d6ce682a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Не можах да се въздържа да не ти отговоря.
Аз съм жена на 33. В момента имам мъж до себе си, но до скоро и аз бях като твоята учителка. Това което искам да ти споделя е какво иска и очаква една жена на 33 от мъжа до себе си. Всичко което казваш (да и даваш любов, романтика и т.н.) е страхотно, но повярвай ми тя има нужда от много повече. Жена на тази възраст има нужда от мъж стабилен, отговорен, който е готов да създаде семейство и да има деца. А ти колкото и да не ти се вярва в момента все още не си мъж. Нямаш професия, доходи, предполагам, че живееш при родителите си и си на тяхна издръжка, предстои ти още да учиш (висше евентуално) и много други неща.
Тя не може да разчита на теб и да те чака да пораснеш.

Сигурна съм, че това което ти пиша все още не го разбираш, но ти не си се сблъсквал още със самостоятелния живот и проблемите. За теб всичко още е цветя и рози, но за нея не е точно така. Не че не иска любов и не че възрастта е от голямо значение когато двама човека се обичат, но не и на твоята възраст. Разбери, вашите пътища ще се разминат съвсем скоро. Едва ли тя ще желае една мимолетна връзка с момче като теб, защото тя не може да те чака да пораснеш.
Естествено, че може да приеме приятелството ти, но не и любовта ти.

И помисли за твоите родители. Те изобщо няма да я възприемат. Защо и е на нея да си създава този дискомфорт. Сигурна съм, че още след 5 години ще разбереш какво искам да ти кажа, когато станеш поне малко самостоятелен. Това всичко ще отмине много бързо и ще остане приятен спомен. Но недей да очакваш, че тя ще те приеме дори и в момента да е самотна. Но ако искаш ти все пак опитай. В крайна сметка, човек се учи от грешките си и от натрупания опит през годините. Успех!

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съжалявам, момче. Прецакан си. При всички положения ти предстои да страдаш и си абсолютно безсилен да промениш това. Жената над мен е права за доста от нещата които каза... Единственото неясно в случая е, дали има някаква вероястност тази жена да НЕ иска семейство по някаква причина. Защото, ако на 33 години наистина не търси връзки и както казваш е "сама" ... то може би "е отписала" възможността да изгради семейство като цяло и тогава може би би могъл да опиташ да й дадеш поне това което каза - любов, подкрепа и разбиране. Но ако не се е примирила ... тя просто не е за теб.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: da50a6d458
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   100% ще те одреже.Приготви се за голямото разочарование.Ех деца деца...Слезте от облаците та нали ще стане скандал ако се разчуе че има нещо общо с теб Ще загуби работата си заради теб.Ти това ли искаш?Пък и №1 ти каза горчивата истина.Човек трябва да се научи да губи

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм, че защо е необходимо да се разчува? Те двамата имат глави на раменете си, всичко което пожелаят могат да го правят доста далече от училище. Освен това, момчето е написало, че е 12-ти клас - т.е. последна година... Евентуално винаги може да се изчака мъничко, след което да си се виждат колкото биха искали (теоретично). Защо пък да загуби работата си заради него? Да не би тя (или той) да иде да се хвали наляво-надясно в училището "спя с ученик" или съответно "имам връзка с учителка" ?! Не вярвам... И все пак, това което го е намислил е доста трудно реализируемо. Съгласе съм с номер 2 - на "теория", ако жената наистина "се е отписала вече" и не мисли за семейство, винаги може да опитат някаква авантюра...

Впрочем, познавам 19 годишни които са много по-зрели и сериозни от разни 20+ годишни пишлемета, които дори не знаят какво искат... Свалям шапка на автора за това, че умее да пише, че очевидно ЗНАЕ какво иска и ... че наистина се е променил, заради тази жена - както е написал. Малко са 19 годишните, които въобще пишат на български език, пък и (почти) без грешки. Според мен автора е относително интелигентен младеж и... ще ми се да му пожелая успех, въпреки, че аз самият не вярвам, че ще излезе нещо. Но пък ми е мъчно за него - явно доста е хлътнал... ако това което е написал е вярно, то май наистина е повече от увлечение и ... предстои му да страда доста.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 317ca93248
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Жена съм на 34. Предлагам ти да бъдеш максимално директен и открит с тази жена, защото ако си, тогава и тя ще ти каже съвсем изкрено, ясно и точно това, което мисли по въпроса.

Другото, което ти предлагам е да си готов да приемеш отговора й, такъв какъвто е. Друг начин няма, няма да спечелиш нито ти, нито нито тя, ако не си готов да направиш и двете.
Можеш само да се нараниш, а това просто не е нужно.

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 936cc5ed33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Бих те посъветвала да и пишеш редовно в скайпа за това как се чувстваш през деня,как се усмихваш на слънцето или колко красива и примамлива ти се вижда витоша например,въобще нещата които изпитваш вседствие на любовта ти към нея,защото ти сам каза,че си някак одухотворен от нея,споделяй нещата от ежедневието на твойте родители които те тревожат,според мен това ще я отпусне и някак сище я отвори към теб,ще почне по често да ти отговаря,защото с планът ти за 25 според мен няма да се получи,защото в момента за нея ти си предимно ученик от нейното училище и се пази,но почвайки да вижда в теб сродна душа ,вече ще те вижда с други очи,пиша ти всички тези неща от личен опит жена съм и мъжът който ме спечели постъпи по този начин и мисля че това е ключът към женското сърце

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: Благодаря на всички ви за коментарите. Отворен съм и към още мнения. Попринцип, не съм "quitter" т.е. човек, който подвива опашка при първата по-сложна ситуация и смята да отстоявам интересите си.

За тези които споменаха, че може би не съм достатъчно самостоятелен, оправен, без работа и така нататъка. Ами, не е точно така. Живея отделен от родителите си, макар и в една и съща къща (само че на друг етаж), плащам си отделно сметките от тях, чистя си, готвя си и т.н. самичък и се оправям както мога. Изкарвам достатъчно пари, колкото да преживявам аз самият, че и да ми остават за глезотии. Това е доброволно положение, което наричам "генерална репетиция", защото смятам да уча в чужбина евентуално и определено няма да има кой да ходи по мене.
Да, вероятно обаче не съм готов да създам семейство, това е факт. Но и не смятам, че на нея това й е някакъв приоритет, предвид, че май не действа по въпроса особено усилено.

Съвет към номер 3 - човек НЕ БИВА да се примирява със загубите. Ако решиш да лягаш пред всяка трудност и да се отказваш - то по-добре да не живееш. Живота е прекрасен именно, защото не знаеме какво би могло да се случи.

Благодря на номер 4 за добрите думи

Номер 5 - естествено, че ще приема решението й. И разбира се, че ще бъда откровен с нея, няма да се лъжеме, я.

Към номер 6 - Ами, аз се опитвам да й пиша редовно, но тя наистина е доста заета - не зная дали не го напиах, но преподава на клас който е подготвителна паралелка и има 19 часа седмично английски - средно по 4 на ден... което е ужасно много и очевидно я изцежда тотално и няма много време за това.

Всъщност това е причината да се надявам, че около Коледа мога да "атакувам" - сега ще е по-свободна, надявам се по-весела (заради празниците), а съответно в по-добро настроение и по-открита. Точно в това се крие идеята на подаръка - да разбере, че не ми е безразлична и.. държа на нея по някакъв начин.

Бих бил предоволен и на приятелството й, поне в началото... Да ме третира поне като човек от компанията си, да излизаме понякога заедно или да си лафиме било в чат, било някъде да се видиме и да пиеме по кафе... просто ми е приятно в нейна компания, независимо какво правиме. Пък и мисля, че тя самата няма много приятели... колкото пъти съм я виждал из града - все самичка се движи ...

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 936cc5ed33
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Нищо че е заета ,настоятелно и пиши,в смисъл да си личи,че искаш да споделиш с нея прекрасните неща около нас,на които не обръщаме внимание,но всички знаем,че влюбените очи виждат светът прекрасен,така ще я настроиш на тази вълна,повярвай ми искрените мъжки думи за нещата около нас правят чудеса,още повече,че си личи ,че си надрасъл възрастта си и според мен голямата разлика няма да бъде пречка ако душите ви са сродни, искрено вярвам че да обичаш е чудо и единствената ценност в живота, когато и пишеш не се ли чувстваш по-близо до нея,нищо лошо няма да си помисли ако сутрин и пишеш просто едно добро утро с ароматно кафенце ,дори да го прочете след пет дни,няма ли да и стане приятно ако види, че отделяш време да и пожелаешпросто приятен и изпълнен с усмивки ден,или да знае, че ти и пожелаваш лека нощ и мислиш за нея,няма ли да се трогне виждайки че ти не очакваш непременно отговор ,да и дадеш време да поиска да намира време за теб,бъди сигурен,че когато един човек иска нещо винаги намира време и прави и невъзможното да се добере до комп. и да пише на любимия

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: c46bec81aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако си наистина на 19 и тази история е реална - мисля, че си страхотен!

Аз не знам изобщо за какви съвети може да става дума в такава деликатна ситуация, но мога да кажа само едно - изживявай всеки един миг, дори като завършиш или малко преди това, й признай чувствата си и си запази този спомен с усмивка.

Познавам едно семейство, в което жената е с 11 г. по-голяма от мъжа, но това по никакъв начин не е попречило. Дано и с теб да стане нещо подобно, явно наистина си влюбен :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 62d95ac30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей :)

Не знам какъв съвет да ти дам, тъй като и аз съм в положението на твоята учителка, но съм на 22...
Нали знаеш, че когато човек иска нещо много силно рано или късно го получава. Така че много късмет и търпение!
А аз тайничко ще се надявам да срещна момче като теб :)

 
  ...

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 56aecc8c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 10 момчета като него има но вече почти няма свестни жени и това е причината да си стоя у нас пред компа и да не търся сродна душа зашото зная че няма да срештна свястна жена
а колкото до автора бъди откровен с нея кажи и какво изпитваш директно без да овърташ но не по чата а на 4-ри очи

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: dd0c638547
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   N11, почти няма, не значи, че няма свестни жени. Може и пред компа да я среЩнеш, кой знае...

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Хора, благодаря ви наистина за съветите. Пак ми се ще да отговоря на всички, за да няма пренебрегнати (-:

Към 8 - Идеята ти определено е добра и не е лишена от логика. Хубаво е да знае, че мисля за нея ... хубаво е да знае, че я чувствам достатъчно близка за да споделям с нея ежедневието си.

Към 9 (-: - Да, историята е съвсем истинска. Не виждам и какво фалшиво би могло, нито какво би ме накарало да изпиша 3 тона мастило (да загубия 30 минути в писане), ако не беше истина и не молех за помощ. Само не зная как прецени, че съм страхотен. Да, благодаря за комплимента но... едвали го знаеш и чувстваш, за съжаление. И да, изживявам го... нещо повече, дори съм убеден, че ще го помня цял живот... все пак, мисля, че това е първия път в който ми се случва нещо толкова красиво... Имал съм предишни "влюбвания", но... нямат нищо общо с това... Обикновено ме привличаше физиката и добродетел, за който не бях съвсем сигурен, а сега за първи път намерих човек, с който ми е приятно да прекарвам времето си, и който ме променя към по-добро. Най-малкото завинаги ще запомня това, че тази жена ми помогна (а и все още помага) да открия себе си и да "еволюирам"... Защото успя да обърне всичко у мен, да извади наяве неща, които не съм подозирал, че притежавам... и всичките до едно - положителни. Успява да ме превърне в човек... и й дължа толкова много дори само заради това...

До 10 - Наистина не знам колко от моя "вид" са останали сред младото поколение. Аз поне не познавам сред обкръжението си "себеподобни" и се чувствам особено. Понякога си мисля, че аз съм този, който не е наред и че може би трябва да потърся медицинска помощ. Изглежда вече е срамно и смешно да кажеш на една жена, че я обичаш или да й подариш цвете. Мили жестове, като това да снимаш красиво цвете някъде в някоя градинка и да го изпратиш на човека на който държиш... да поздравиш някого с балада на Браян Адамс, Бари Уайт или Леонард Коен... изглежда вече е отживелица. Самият израз "привързвам се" май предизвиква присмех. Модерен е секса без чувства и без любов. Дори в случаите когато говориме за любов, май напоследък се минава през секс като "запознанство" и чак тогава се търси и друг вид връзка... Това да си "верен", да се "отдадеш" само на човека когото обичаш... май е история. Мога да изредя редица неща, които едно по-младо момиче не би могло да ми даде, а са жизненоважни за мен и държа на тях. Просто въпроса е, че трудно може да ме впечетли момиче което умува върху въпроси като колко и какъв алкохол да изпие, дали да пуши по една или две кутии цигари на ден, да си блъска главата дали да ми изневерява с 4-ма или 5-ма... да ме гледа в очите и да ме лъже. Не мога да се сетя и за много тийнейджърки които си вършат работата всеотдайно, нито пък биха могли да ми покажат, че държат на мен по адекватен начин. Далеч съм и от мисълта, че биха могли да ми окажат необходимото разбиране, когато съм в трудна ситуация и се нуждая от помощ... те просто не биха имали жизнения опит, за да ми дадат насока. А какъв е шанса да си намеря девойче с което да мога да си говоря за литература, примерно? Или музика? Но не онази - чалгата, която всички слушат, а нещо по-стойностно. Защото като човек, който свири на класическа китара от 98' година претендирам да съм развил усещане за музиката (от всякакви стилове), каквото сегашното поколение просто няма. Не зная дали е вярно, но имам усещането, че моето (и следващото) поколение стана твърде материалистко. Хората се интересуват от пари, кой каква кола кара, какъв телефон има или какви връзки има някъде си. Едва ли би доставило удоволствие и да знам, че съм "поредният" в сърцето на някоя "мадама", която е с мен не заради това какъв съм аз, а защото е намерила някакъв вид изгода от връзката ни. И след това да бъда зарязан с простичкото "омръзна ми". Смешно е как едно момче ще направи клип за любовта си към Мария примерно и ще напише "Обичам те, Мария, ти си единствената която ще обичам, ще бъдем заедно завинаги", а след 2 месеца същия клип да се завърти с името на Моника или Дияна или което си име харесата вие. И предполагам е не за друго, а защото просто и двамата (или поне единия от тях) просто не са готови за нещо истинско. И след като се полигавят с целувките и се нарадват на физическата близост, не остава нищо което да ги свързва. Без сходни интереси, без общи теми за разговор, без да са сродни души... А сега си мисля, че намерих именно човек който да може да ми даде всичко от което се нуждая и има всичките качества които търся у партньора си. И със сълзи на очи се моля и аз да съм "достатъчен" за нея и да ни даде поне шанс да бъдем заедно за известно време и да се уверим дали "ще го бъде" или "няма да го бъде". Защото след всичко красиво, което съм открил у нея, смятам че да се откажа би било най-малоумното нещо, което мога да направя и вероятно най-голямото престъпление, което бих могъл да извърша срещу себе си.

Към 11. Хей, наистина не искам да се чувстваш пренебрегнат, но твоето мнение е може би единственото, което не бих могъл да оценя. Първата е, че ти си от тези хора, които аз наричам quitters - т.е хора, които се предават и не се борят за щастието си (както спомена, че вече не вярваш, че ще си намериш добра приятелка), но също и защото мисля, че си чувствително по-малък от мен... и като развитие, а и като години. Не смятам, че си прав да твърдиш, че вече няма "свестни" жени. Какво всъщност те кара да го мислиш? Какво по-точно означава ЗА ТЕБ свестни? (-; Свестни за мен, свестни за теб и свестни за Иво от боулинг-залата могат да бъдат три напълно различни жени с различен стил, интереси и характер. (-; Аз например държа на качества като ум, доброта, всеотдайност, нежност, романтична душа, честност, уникалност, чаровност, чувствителност, преданост... и абсолютно задължително да не пуши, алкохол - рядко, с повод и не кой знае колко твърд... и естествено, без други крещящи пороци... Но за теб редица от тези неща може би не са необходими. Може би има други, които ти търсиш. Та, това е относно има или няма свестни жени. Свестни има, имало е и ще има, въпроса е да не се отказваме да ги търсим и когато си ги намериме - където и да е, когато и да е... да не се отказваме поради една или друга нелепа причина. В крайна сметка, нали щастието е преди всичко... Ако си щастлив с някого, какво те интересува на колко години сте, религията ви или расата и националносттта (-:

Още веднъж - благодаря на всички ви за коментарите. Ще продължа да следя темата, а също и се наемам с обещанието след "срещата" която съм планирал на 25-ти за да й подаря подаръка да ви информирам за това как са се развили нещата, защото малко или много се чувствам длъжен поне да ви разкажа накъде е задухал вятъра, след като сте си загубили част от времето и усилията да прочетете историята и да напишете коментарите си (-;

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 62d95ac30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На Коледа стават чудеса! Късмет от мен :)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автора:

Е, явно нищо няма да се получи и ще си остана прецакан. Държи на това, че тя ми е учителка и не й е удобно да излезе с мен, или да получи подарък от мен или каквото и да било. Предложих й да се преместя в друго училище за последните 4-5 месеца, но твърди, че където и да завърша годината аз си оставам неин ученик и... Кофти е :( Не зная какво да кажа, нито какво да правя... съсипан съм. Дадох близо 450лв. за коледния й подарък, а тя дори няма да си го получи...

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 936cc5ed33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Kазах ти че така ще стане,пиши и в скайп,просто споделяй с нея ежедневието си и времето ще покаже дали ще минете границата която ви разделя

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 62d95ac30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От номер 10:
Ех, жалко... Историята ти ми е много любима и всеки ден влизам в сайта, за да я чета. Не знам какъв съвет да дам. Просто не спирай да мечтаеш и да вярваш. Пожелавам ти от сърце коледната магия да те озари и нещата да се променят. Много късмет!!!

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: a2d70ae1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ами... аз все още не съм се отказал от нищо. Смятам да й предложа някаква договорка да запазиме близки отношения и да продължиме да си пишеме в чата, пък в училище да се държиме по-професионално като ученик и учител... и се надявам с течение на времето да започне да ме възприема по друг начин, кой знае. За мен тя е уникална и досега не съм срещал друга жена като нея за толкова години и... не ми се ще да се откажа от нея, следващата такава (ако има) може пак да я срещна след 5 години търсене, та... не искам да изоставя мечтите си и потенциалното щастие на този етап.

Номер 10, ако искаш можеш да оставиш скайп на zerocgti@data.bg и да си полафиме някога по-нашироко с теб, след като ти е интересно :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 месеца
hash: 62d95ac30e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Потърси ме ти на arestigade.are@abv.bg
:)

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: e8f755502a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз сам №3 казах ти нещо Дон Кихоте......хм...Успех с вятърните мелници. И все пак някога ще се откажеш

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 7e330c0036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Мисля, че няма да е лошо да и покажеш, че я харесваш дотолкова, че да искаш да споделиш живота си с нейния. Покажи и го. Наистина разликата в годините е голяма, но щом и ти не си и безразличен м не виждам пречки. Освен една - ти си още млад и щЕ се влюбваш много пъти. А И тя също...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker