Проблем с дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с дъщеря ми
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2803 пъти
Здравейте, пиша тук защото вече съм напълно отчаяна от поведението на дъщеря ми. Ще започна с това, че тя ми е дете от първия брак, отгледала съм я с много любов и старание да не и липсва нищо, сериозните проблеми започнаха когато се роди малкият ми син. Разликата в годините им е 12. Дъщеря ми няма никаква отговорност към малкият си брат или към някой друг от семейството. Тя е добро дете на 18г изключително умна, красива е.... винаги е била отличничка и не съм имала проблеми с нея в училище и така докато преди няколко месеца стана на 18г, но в момента е 12кл предстоят и матури и дай боже кандидатстване. Лятото започна работа като сервитьорка и сега неиска да спре, ходи на работа сутрин до 1, 2 часа а после в 7 на училище, не и остава време за учене, но не това е проблема а че, не иска да спре да работи! Вече е супер изтощена с мъка я сабуждам, изглежда като болна дори започна да получава сърцебиене и да и треперят ръцете, молих я много да си остане в къщи, а няма проблем с издръжката т. е тя просто иска да си работи за да има повече джобни пари, е аз не мога да и давам по 25 лв на ден. Ужасена съм от безизходицата в която се намирам, тя не ме слуша защото вече била самостоятелна и изобщо не и пука за моите притеснения. Моля посъветвайте ме какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1c8bd667a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бил съм в подобно положение на нейната възраст. Просто не чувства подкрепа в семейството. Може би разводът е оказал влияние до голяма степен, може да е твоето поведение или това на баща и. Семейството е символ на подкрепа и след като се е разпаднало, тя няма на кого разчита за тази подкрепа, чувства се и предадена. Затова разчита само и единствено на себе си. Затова предпочита да има собствени доходи, за да не е зависима от вас, на които явно няма доверие, и подсъзнателно чувства, че не може да разчита. Предпочита да се оправя сама. Може и да се е почувствала някак изоставена при развода, все едно е на заден план и че нейните чувства и болка не са важни за никого (а тя със сигурност е изпитвала болка, но може и да не е имало с кого да сподели, ако сте били твърде заети със самия развод и проблемите си). Все едно никой няма ангажимент към нея и затова и тя не чувства ангажимент към семейството си и затова и е все тая дали има кой да се грижи за брат и или за който и да е член на семейството. Утре ще се отдели от вас и връзката ви съвсем ще се скъса. Затова съветът ми е докато е време, поговори откровено с нея. Попитай я дали е имало момент, в който се е почувствала необичана, пренебрегната, маловажна, предадена, разочарована, без подкрепа, все едно, че сама трябва да се оправя и да не разчита на никого от вас. Предразположи я. Ако реагира остро или се разтрои, значи това е причината. Ако не иска да разговаря, не я притискай, няма смисъл. Но ако смяташ, че причината е в теб, признай си вината пред себе си и пред нея, извини се искрено и се опитай да компенсираш. Увери я, че винаги ще я подкрепяш, обичаш БЕЗУСЛОВНО и че винаги може да разчита на теб за каквото и да е. Подходи с разбиране. Почти съм сигурен, че причината е в семейството, но и така да е, не се самообвинявай. Просто не сме съвършени и не можем да искаме подобно нещо от някого, но все пак поискай прошка, защото докато тя не ти прости, отношенията ви никога няма да са добри и това ще ви тежи и пречи и на двете.

vova4ka

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c1cbd269cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм съвсем съгласна с vova4ka. Аз идвам от семейство без развод и така нататък, но също поех подобен на момичето път и не съжалявам. Работя от 18 годишна (на 16 исках, но нашите не ми подписаха позволението), на 19 г. се изнесох от нас, завърших РЕДОВНО В много добър университет, самоиздържайки се и днес съм що-годе заможна жена.
Защо бях такава? Ами много просто - просто имам амбиции, които моето семейство не можеше и не може да разбере. . Бъдете горда с дъщеря си и я подкрепяйте, защото можеше да бъде и друга - да ви натяква и да реве за телефончета, парцалки и глупости, а вместо това сама е решила да си ги изработи. Човек на 18 г. има право да взима такива решения, но мисля, че вашият проблем е в това, че осъзнавате, че детето ви вече не е дете, а самостоятелна млада жена и скоро ще отлети от семейното огнище, а и може би, че не сте успяли да ? осигурите стандарт на живот, какъвто тя очевидно заслужава. Не е голяма драма - момичето работи, от нея зависи дали ще успее и да се изучи, а от вас нищо вече не зависи, освен това дали ще ? дадете обич и подкрепа в начинанията ? или ще я отблъснете със скандали и неразбиране.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b5160b4de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм, че причината най-вероятно е семейството но тя нямаше 2г като се разведох абе реално я отгледахме с вторият ми мъж. Просто като се роди брат и /имат голяма възрастова разлика/ и някак си всичко се промени. Това което ме притеснява е здравето и, нечовешко е да работиш по 8-10ч и после още 7 в училище а и матура и предстои. Предложих и повече дневни само и само да спре да работи но тя категорично отказва. Много ми се иска да спре да работи за да си изкара пълноценно последната година в училище и да е в добро здраве. Мосля, че цял живот ще има да работи... нека поне изчака да стане студентка.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 0a994b142d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изглежда има нужда да бъде самостоятелна. Подкрепи я да полети на собствените си криле, вече е (пре)достатъчно голяма. :)

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1c8bd667a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може и да се е почувствала пренебрегната заради малкия. Предполагам, че за него давате повече мило и драго, повече харчите, повече внимание и т. н. Така че 1 може и да е прав. Естествено и в другите коментари има резон. А може и причината да е съвсем друга, кой знае.

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 1d8d03d52e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Докато живее в къщата на майка си ще трябва да я слуша.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6d5fcf3860
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Вижте, не искам ни най-малко да ви тревожа, но сигурна ли сте, че няма друга причина поради която дъщеря ви да не иска да се прибира у дома. Сигурна ли сте, че ходи някъде другаде, имам предвид да приема наркотици или алкохол? Поговорете с нея, вашия опис донякъде ми оставя впечатление за наркотично действие. Аз самия работех много когато бях на нейните години (строителен работник, колкото и да е унизително; носех материалите на работниците и помагах при работата, в замяна те ми даваха малко пари), но никога не съм преживявал симптоми като нейните. Не се паникьосвайте обаче - хората са различни, за нищо на света не твърдя, че приема нещо, просто се съмнявам. Поговорете с нея, но в никакъв случай не и викайте, или подпитвайте за наркотични средства - това ще влоши ситуацията. Просто ако имате една свободна минутка поговорете с нея. Разговора е най-доброто решение във вашия случай.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: daf5b3c140
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ето заради това трябва по-често да се общува и да се споделя в семейството.Явно иска да е самостоятелна ако е така помогни и, но споделяйте си повече все пак ти си нейна майка.Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker