Приютих непознато момиче,което срещнах на улицата! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Приютих непознато момиче,което срещнах на улицата!
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 4210 пъти
Здравейте! Момиче на 16 години съм и бих искала да ви споделя моята история. Името ми е Елизабет (Elizabeth) . Родена съм в САЩ, Лос Анджелис. Аз произлизам от богат род,но когато нашите са се оженили са решили да заминат да работят извън родната страна-България,за да не получават парите си на чужд гръб-семейство и т.н. Първоначално са работили в Хамилтън,Ню Йорк (Hamilton,New York). Баща ми е ходил по търгове,а майка ми е работила в голяма фирма за хранителни продукти за важни търговки мрежи (ако не се лъжа) , но на по-ниска длъжност.Баща ми е знаел английски много добре ,а майка ми не чак толкова за това го е учила от Английско-Български речник ! :Д Живели са в малък апартамент.След това са повишили майка ми в службата. Парите,които е започнала да взима са преминали от нищожни на солидни. А баща ми е започнал да се занимава с поправяне на изоставени къщи с един колега с минимално количество ресурси постигане на максимално изящество и качество. Тоест-са харчили много по малко пари за ремонта на къщата от колкото за взели,когато са я продали. След това са делили парите. Понякога печалбата е достигала половин милион долара. Така нашите са си стъпили на краката и са станали заможни. Преместили са се в Лос Анджелис. Купили са си голяма луксозна двуетажна къща с басейн и голяма градина. И една открита кола,без покрив-служеше им,когато ходихме на почивки и една служебна-такава,с която да ходят на работа. След това аз съм се родила. Трябва да призная,че детството ми там беше много щастливо. Ние се преместихме в България,когато станах на 13 години.
Първоначално всичко там ми липсваше-приятелите,съучениците,къщата,дори и училището! Още от малка нашите ме научиха да владея перфектно и двата езика- български и английски. Нямах проблем с езиците! Нашите също. Беше странно,че едва когато станах на 13 години се запознах с баба си . :Д Преди това само бях чувала за нея,но до тогава нямах възможност да ходя с нашите до България-училище,домашни и други. Оставяха ме на детегледачка за няколко дни докато се приберат. Казват,че когато съм се родила баба ми ме е видяла и веднъж,когато съм била на 2 годинки съм ходила до България с нашите,но аз не си спомням абсолютно нищо! За това практически все едно никога не съм степвала в България и не съм виждала баба си и други роднини на живо до 13 годишна възраст. И така...вече,когато нашите имаха солидно количество пари се завърнаха в България. Те преди са живеели в квартал Бояна и баба също живее там за това е логично да отидем там :Д Баба живееше в голям апартамент. Аз се запознах с нея. Тя е много добра . Тя е майка на майка ми. В началото се настанихме там-при баба. След това нашите купиха голяма триетажна къща пак в квартал Бояна. Записаха ме в едно училище в София . Там се сприятелих с много хора,но най-вече с 4 момичета,които бяха от компанията на едно момиче от моя клас,с което за кратко се събирах :Д Бяха горе-долу на моята възраст. След това тръгнах с едно момче с което вече ходим от почти две години. Аз го запознах с нашите и той ме запозна с техните и то отдавна :Д Всичко върви страхотно между нас,както винаги и той знае за цялата тази история както и най-добрите ми приятелки,с които сме толкова близки всички както от самото начало. Само дето сега...е не мога да кажа,че излизаме по-рядко с тях ами пак си излизаме всеки ден ,но по-за малко..:) И така де.. приятеля ми е студент във Варна,но е от София ( знам,че е малко странно,че не следва с София,но той така си прецени,заради специалността,която искаше да следва :) ) . Той си идва за петък събота и неделя всяка седмица. Но с нашите решихме,че колкото и да ни е голяма къщата ми е неудобно през зимата да идваме там с приятеля ми или пък в тях...за това нашите ми купиха луксозен мезонет. И без това печелех много лично пространство и,когато приятеля ми го нямаше се събирахме с най-добрите ми приятелки оставахме да спим там... има голяма хидромасажна вана с масичка към нея и си носехме банските и пихме бренди и ядохме палачинки с конфитюр или захаросани плодове и каквото се сетите :Д Правихме си най-яките ''ladies night'' партита на света ..ее.. и все още ги правим,но малко по-рядко .. ;д Всъщност във всички къщи в които съм живяла досега малко или много е имало къде вани,къде джакузита.. :д И така.. вероятно от всичко,което ви разказах до момента ме мислите за надута и егоистична пикла,но не е така :) Ще го разберете в следващите редове :


***


Веднъж,когато с момичетата се връщахме от разходка с по чаша кафе, понеже бяхме в различни посоки трябваше да се разделим всеки към където си имаше работа... Аз реших да се прибирам. По пътя към автобуса срещнах едно момиче,което беше седнало на земята и просеше пари в едно кашонче. На мен ми стана ужасно много жал. По принцип не се спирам,когато видя такива просещи хора,колкото и кофти да ми става,но това момиче беше горе-долу на моите години,с русолява коса и много сладко личице. Тя беше видимо красива ,въпреки че беше с най-ужасните дрехи ( ако въобще могат да се нарекат така ) ,беше рошава и кална. Тя определено не беше циганка. Личеше си от далече,че е българче! Тогава реших,че заслужава поне малко внимание и вместо да я подмина или просто да подхвърля монета в кашона аз се спрях при нея и я попитах как се казва и какво и се е случило. Тя започна да ми разказва. Имаше най-искрените сиво-сини очи.Нямаше как да не и повярвам . Тя ми каза,че баща им е изоставил нея и майка и и дори не го познава,а майка и е била починала скоро и тя нямала други близки и сега е принудена да проси и то от доста време . Аз видимо много се натъжих и и предложих щом е така да дойде с мен . Отидохме в мезонета и понеже навън вече захладняваше тя беше премръзнала. За това първото нещо като влязох беше да включа климатика,за да се постопли. Когато влезе тя се оглеждаше като не видяла,на лицето и се появи усмивка.Личеше си,че е щастлива в този момент. Започна да ми благодари,и да ми разказва подробности от живота си и че за нея е било по добре да проси,от колкото да краде както биха направили повечето хора.Каза,че никога не е крала и никога не би го направила. Постоянно ми благодареше. Аз и казах,че тук няма да дойде никой и ако иска може да се изкъпе спокойно. Тя се съгласи с удоволствие. Аз и оставих чисти кърпи ,шампоан,пяна за вана,различни други продукти за вана,сапун и душ гел и и казах да си избере,четка и паста за зъби.чехли , както и гребен.
Когато влезе в банята направо се изуми и огромна усмивка се изля върху лицето и .. Едно голямо ,,Уау!!!'' съпътстваше усмивката и,но аз я разбирах това за нея беше ново и невиждано .. Аз и казах ,че има топла вода колкото си искаш и може да остане там колкото пожелае,но изведнъж се сетих,че едвали знае как се използват продуктите за вана за това и приготвих ваната. На ваната отдолу имаше малки дупки,които лека полека изпускат вода като ги отпушиш и когато кранчето за водата е пуснато така водата се обменя постоянно и никога не изтива. Преди това и приготвих на масичката пресен сок и и казах,че за сега е само това ,а докато се изкъпе ше и приготвя някоя вкусотийка. Тя беше много скромно дете и беше много мила..Сподели ми,че се казва Адриана. Когато излезе от банята в стаята, в която и казах да отиде след това и бях приготвила някой мои скъпи маркови дрехи и след това тя дойде пременена в кухнята при мен .. Изглеждаше зашеметяващо..Приготвих и ребърца с пикантни картофки, вкусна салата и и налях още сок .. Тя направо не можеше да повярва..След като се нахрани Аз я гримирах и и оправих косата.Беше страхотна... Тя много се радваше ... Аз и казах,че може да остане там докато не и намеря работа а аз имах много връзки .. И така тя стана част от нашата компания.. и всички се разбираха много добре с нея..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3c912c3c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еха, фантазията ти работи на 6. Но само като се сетя, че си някое голямо комплексарче, което много му се иска да живее така, както в историята се натъжавам. И да ти кажа от тия романи, които изписа за скъпите ти къщи, в това, че си живяла еди къде си и работата на родителите ти нямаше никакъв смисял.
А за работата на баща ти- не гледай толкова дискъвъри!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3a76b3eaad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Готина история, ама май малко фантазираш. Иначе лошо няма! Мечтите са безплатни!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 649b11292f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   ... и после се събуди.. ахаххасхх

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2d2fadc11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смях в залата :D това си е чист сапунен роман :D:D голямо въобръжение, голямо снобарство, голямо чудо :D но добре се посмях :D

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7d1a896716
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   то хубаво си приютила момичето ама в толкова лукс може да и е самотно, я ме вземи и мен да и правя компания

 
  ...


...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 913b6e5614
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Кажи на вашите да ти спрат интернета, че.. трагедия е просто ;x :D

A. S5

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a6b22b34b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Объркала си раздела мацка, това е за "Измислени истории"

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 3b93b5639b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това не трябва ли да е в Измислени истории?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fc636f4154
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   твърде хубаво за да е истина!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 41cda17e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   То тогава и аз да идвам да прося, като ще ми даваш толкова неща :Д:Д:Д Моля те, излез от филма :х

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 6b26b5ffdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Излез малко навън и си намери приятели. Стига си зомбясвал/а и да си фантазираш романи

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2e84c13012
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Представям си колко ти е скучно и колко комплекси имаш за да пишеш такива неща...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 85b9e162ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   откъде знаете, че лъже аз съм момиче на 12 и не, не съм податлива на глупости, а просто със сърце.... според мен е истина много добре си направила евала на хора като теб

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: b25cc974c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Май си прекалила с принцесите на Дисни и сега фантазираш.. Само да попитам след като я приюти в мезонета събуди ли се от сънищата ти

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 5714c9a94e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Тя не лъже! Аз съм й съсед и като се кача на 4-тия етаж на къщата си, виждам нейната къща. Е, малко трябва да се повдигна, защото вековните секвои ми пречат на гледката, но скоро смятам да ги присъдя в североизточната част на градината, а на тяхно място да сложа средиземноморски палми.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: c60124f9fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   ама преди ваната тряааше да я изкъпеш с пожарникарския маркуч щото после кирлива вана найш как са мий хихихи че и със запушени дупчици малей.

ехх и са като и сготви тез ребърца до другото лято ще ти мирише луксозния апартамент пердета завивки и дрехи на залоясали прасета.

в апартамент на хора от средната класа на запад не съм чул и видял да се готви освен на коледа нещо по изключение, камо ли в твоя от висшата класа хихихих.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 8ee744f8c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Пт теб ще стане страхотна поетеса! Ама поне напиши, че си съчиняваш... всичко звучи нереално :д 1 че никой българин не би се върнал в България след като има добър гивот в Америка. Няма как да ни убедиш че е истина

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: fceab8f11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Скъпа интересно и е каква работа ще и намериш?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 744ee37dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Защо историята не е преместена в "Измислени истории" ? И кой отдели толкова време за да прочете тоя роман , че й повярва на всичкото отгоре?

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: ae87d6a7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не знам доколко е вярна... но наистина харесах историята ти :) Според мен единствено трябва да научиш малко правописа (съвсем малко) и си готова за писателка! Чакам продължение!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ee15f08bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Невероятна си! Възхищавам се на хора като теб! xDD

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de4bdca0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Аз всъщност съм на 15 години и не съм комплексарка :д Имам личен живот. Просто една нощ се събудих и седнах на компа и нямаше какво да правя за това написах тази история :Д Истината е,че историята е в ''тийнейджърски'' , а не в ''измислени'' ,понеже реших,че аудиторията,която реши да прочете написаното би била достатъчно умна,за да се досети, че това е фантасмагория и би ме помислила за достатъчно тъпа,за да си повярвам,че вие ще помислите това за истина и наивността ми би предизвикала ''СМЯХ В ЗАЛАТА'' , както и стана хаха и разбира се днешните хора намират това за смешно така,че реших да ви усигоря тогавашната ви доза смях,защото както гледам има някой доста злобни същества,които могат да бъдат зарадвани само от причина за злорадстване и нападки ,така че съм се погрижила за вас! БАМ . :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de4bdca0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   а и съжалявам, че разочаровах номер 14 хаха

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker