Защо не помня лицето му? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо не помня лицето му?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3187 пъти
Здравейте, момиче на 13 години съм и ми се случва нещо наистина странно.
Всичко започна преди повече от месец. Тогава за пръв път видях момчето, което харесвам. Знам, че е странно да го харесвам, след като не се познаваме, но наистина го харесвам. Откакто го видях не съм спирала да мисля за него. Виждала съм го много пъти, случайно. Но най-странното е, че не помня лицето му. Докато го гледам виждам лицето му, но след това не го помня. Знам, че се е случило. Знам, че съм го видяла, но не помня лицето му. Нямам проблеми с паметта. Никога досега не ми се е случвало подобно нещо. Винаги запомням лицата на хората, но не и неговото. Понякога даже плача заради него. И аз не знам защо. Чувствам се странно. Сякаш съм го сънувала всичко това, но знам, че не съм. Знам, че съм го видяла. Знам, че той съществува, но не мога да си спомня лицето му.
Защо не мога да си спомня лицето му? Полудявам ли? Моля ви кажете ми ако знаете нещо или ако ви се е случвало или ако имате обяснение. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 75a6d26fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами отвори си фейсбука му и ще си го спомниш ;)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f67a68fe56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер едно.
Толкова ли си глупав/а, че да ръсиш подобни простотии? Та ти дори не си прочел/а текстът както трябва. Момичето казва, че не го познава, а ти и казваш да отвори фейсбука му и да го види..

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cba5aed89a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е нещо съвсем норамлно, и на мен ми се е случвало ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 70c19a8a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 1 - така ли прави вашето поколение - вместо да помни лица влиза във фейсбук профила?

До авторката - стана ми интересна историята, но не даваш никакви подробности и всеки може да си я тълкува както иска.

Казваш "Винаги запомням лицата на хората". До каква степен? Има хора с фотографска памет, ти от тях ли си или запомняш по-скоро специфични черти, прическа, цвят на очи?

И до каква степен не помниш неговото лице? Помниш ли поне дрехи, телосложение, височина, цвят на кожа, на очи, коса, прическа? Лицето му овално ли е, кръгло, ръбесто? Пълен, кльощав, нормален? Спортно или изтънчено се облича? Носът му дълъг ли е, крив ли е, чип, нормален? Устните - плътни или тънки, розови или червени?

Не се заяждам или нещо такова, просто ми е интересно, а ти си дала много малко информация, надявам се да разкажеш още.

Поздрави!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: afc20d2a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Интересна тема и много интересен въпрос.
Еми случва се да не запомниш нечие лице.
И защо редакторите са одобрили тази меко казано безмислена история, а моите, които наистина имах нужда от помощ- не?

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d418143c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами някои хора са добри физиономисти или както там се казваше други-не. Аз примерно съм доста зле с помненето на лица и понякога не мога да си спомня как изглежда някой, ако съм го видял само няколко пъти или не ми е направил силно впечалтение. Има нещо общо с дяловоте на мозъка и съответното им развитие.
S. A. D.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8850cc8055
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Божеее, и аз съм така! Може би просто не се стараеш да запомниш чертите на лицето му, а да го запомниш с други качества и като го видиш мислиш за това, че си влюбена в него, а не че трябва да го запомняш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 56d41dd76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Oт номер 1
Абе хора вие добре ли сте? Сериозно ли? Ами за такъв тъп въпрос трябва и тъп коментар, предполагам. Защо не помня лицето му? Ами защото сигурно вместо да си мислиш за уроците, ти 13-годишната си тръгнала да си внушаваш, че някак си от не знам си къде си започнала да забравяш лицето на момче, което някак си харесваш, въпреки че не познаваш. Даже, моля ви се плачела за него. И накрая пита дали полудява. Ами, сигурно тези които "плюят" на коментара ми са същите, така, че не знам какво съм очаквал.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 54a740fcec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До коментатор номер 8. слушай кво щи кажа тъпунгер. Всички са много добре с изключение на теб.
За момичето което не помни лица, това е съвсем нормално, няма от какво да се тревожиш голяма част от хората не са фиозиономисти, тоест не помнят лица, така е устроен мозъка на човек. Това е нещо съсвем нормално. Много хора не могат да запомнят физиономията на определен човек ако го видят 1 или 2 пъти. Други пък за физоономисти но пък мозъка им е по слабо развит в друга област. Така че недей да плачеш всичко е съвсем нормално. : )

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9c0bb2f69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. Недей се притеснява! И на мен ми се е случва в момента! Мисля, че това е, защото го харесваш!!! Малко странно но е вярно. Този, който харесвах (в момента сме гаджета) изобщо не му помня лицето!!! Това е, защото го харесваш прекалено!!! Просто не спираш да мислиш за него! Звучи странно! НАЛИ!!! Изпитвала съм го! Знам какво е. Имам доста опит в това!!!!
Късмет!!! ЧАО!!!
От момиче на 18 год.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4473d9137a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бих казал да не вярваш изцяло на някои отговори... Аз имам същото нещо, обаче не мога да запомня почти никого. И това е от години, четох че било някакъв синдром, диагноза или нещо от тоя сорт. Не съм сигурен какво е, обаче не било опасно. Запомням лица ако ги виждам всеки ден в продължение на ок. месец. Интересното е, че мога да си представя тяхна снимка, но ако си ги представя по друг начин - не става.
Причината не е "защото го харесваш", а защото не си свикнала на чертите на лицето. Все още има хора, които с месеци се опитвам да ги запомня, а не ми е трудно да си представя тяхна снимка, която съм видял във фейсбук. Точно тези хора ги виждам рядко на живо и просто не съм им свикнал. Същото е и при теб.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 65a0f35052
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм съгласна с номер 8. Ама сериозно ли? Каква е тая тъпотия? Отиваш в метрото срещаш някъв и почваш да го харесваш. Ми ако си му видяла лицето 1 или 2 пъти естествено, че няма да го помниш изцяло. Сигурна съм, че нямаш някакво сериозно заболяване, просто не помниш изцяло лицето му, защото не го виждаш всеки ден, паметта ти е по-слаба и като цяло няма нищо нередно. Всички се паникьосвате за едното нищо. А ти, момиче, по-добре се вземи в ръце и недей рева за някой напълно непознат, който дори си няма понятие че съществуваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 26 дни
hash: 57c058c302
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Искам да ти кажа че и аз съм така... колкото теб съм и МНОГО харесвам едно момче... и аз съм плакала и всичко останало... въпроса обаче е че когато го видя не свалям поглед от него а след това не мога да си спомня лицето му... не знам защо... може би така става с момчетата които много харесваш въпреки че е някак нелогично... а и не съм чувала друга такава история освен твоята и съответно моята...
Не мога да ти помогна но знай че и аз съм така!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 686bdb22fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   № 5 - казваш, че историята била интересна, но същевременно и безмислена и защо я били одобрили модедаторите!?? Нали ако не я бяха одобрили сега нямаше да напишеш тая глупост? Извинявай, но това противоречи на всякаква логика!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker