Аз и училището... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Аз и училището...
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2241 пъти
Здравейте, пиши ви 16г момче.
От край време не ми понася като цяло идеята да ходя на училище... 10 - ти клас съм. В началото на годината постоянно ме нямаше в час, трупах неизвинени докато връзкарите в класът ми си правеха каквото искат и никои нищо не им казваше. Реших да действам като тях, правех каквото си исках и изведнъж виновен... Попитах класната/ият защо на тях им се извиняват отсъствие без дори да са казали или да са дали бележка, а той/тя каза че не било вярно... Седмица след това ходех редовно, разболях се 3 седмици бях в мед. заведение през който се звънеше постоянно за да се казва че ако съм продължавал така, щели да ме запишат за домашно обучение. Днес (вторник) трябваше да съм на училище не отидох не ми беше добре, майка ми се прибра по рано, и започна да ми крещи защо не съм ходел и иска да ме отписва от уч.. Как да и обясня че с това държание от страна на учителите към учениците всяко желание бива убито, че на тези дето тате има пари им се дава всичко без дори да са си сложили с извинение задника на столчето зад чина и дори не са си купили учебници и получават 6-стици а аз дето пиша когато съм там и слушам в час и макар и да не се гордея с това, че не уча, тук там сядам и прочитам нещо винаги оставам виновен за всички. Какво да правя.
Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: c16d03152c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как какво да правиш? Почни да ходиш редовно и да учиш. Сам казваш, че не учиш и бягаш, пък искаш отношение. Не става така, моето момче. Това че на еди кой си му извинявали, нито е твоя работа, нито е извинение. Не прави тази грешка, не гледай кой какви привилегии ползва. Ти си ходи редовно и си учи, пък тогава ако те прецакват, тогава имаш право да недоволстваш. Сега нямаш това право. Не можеш да нарушаваш правилата, пък после да казваш, че на теб ти нарушават правата. Ако това се беше случило в държава, в която има ред и дисцлиплина, отдавна щеше да си изгонен и цяло едно общество щеше да те сочи с пръст, щеше да се опозорен (ако знаеш истинския смисъл на тази дума изобщо). Ако искаш да те уважават, трябва и ти да уважаваш правилата. Тук всички искаме да прецакаме другия, всички искаме да минем метър, все гледаме другия, все мислим за правилата като за нещо, което трябва да се нарушава, за да успееш, а всичко е толква просто - ако си изряден, никой няма да ти крещи и няма да ти пука дали тези, които не спазват правилата, им се разминава или не.

Това е все едно аз да убия някого и да ми дадат 20 г. И после да се сърдя, че на друг убиец му дали 10 г. Ами като съм си нарушил закона, ще си понеса и отговроността, без да мрънкам. Ако си спазвам закона, няма да ме съдят и няма да ми пука колко са му дали на оня убиец. Единствено ако ме съдят за нещо, което не съм извършил, ще имам право да мрънкам.

За твое добро го казвам, не те критикувам. Промени си това мислене, че така до никъде няма да стигнеш У живота. Айде и умната! ... и от време на време русата.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9592491986
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много познато, човече и аз съм на същия хал и мога да ти кажа, че тъпите свине наречени "учители" с извинение се имат за богове, ама буквално! Моята класна дори е много по-зле не знае, как да се държи с големи ученици, впрочем и аз съм 10 клас и дори за най-малкото нещо, звъни на родителите ми, направо не мога да я търпя, аз също имам доста натрупани отсъствия, за които нашите и класната ми все още не знаят, но не ми се мисли след няколко дена, какъв ад ще е и само едно мога да ти кажа! В НИКАКЪВ случай не позволявай, на тези тъпи свине, да те унижават и да те командват, това че си ученик не те прави по-нисш от учителите! Айде успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e4645a4e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   България

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0bd41a8c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Намери си работа и работи, от всичко това се вижда, че с учене няма да прокопсаш. Поне с метене дано стане.
Пробвай няколко месеца, метенето да видиш колко е нечестно, от там с мерак ще ходиш на училище.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 12020197ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не може да си сигурен, че те не са дали фалшиви бележки да кажем и затова им се извиняват отсъствията. Възможно ли е?
Връзкари винаги има, има ги в училище, на работа, дори в детската градинка и старческия дом. Недей да се ръководиш по тях, знаеш, че на теб неизвинените няма да ти се опростят, защо ги правиш тогава? Натрупал си много неизвинени от глупост в началото и сега трябва до края на годината да си там всеки ден, това е. Нали знаеш приказката за лъжливото овчарче- как да знаят хората, че си болен наистина, като до сега си бягал от час ей така. Не е справедливо да ви третират по-различен начин, но знай, че и учителите ти не са виновни, даже директорът/ката. Нещата тръгват много отгоре.
Погрижи се за себе си, ходи на училище, завърши си, учи повечко, за да може когато получиш диплома да знаеш, че си си я заслужил. А връзкарите ги остави- на тях цял живот ще им помагат, но ти сам ще се бориш и за да успееш трябва да си винаги едно ниво над тях, а не като тях.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b96325cd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Малкия, ти защо ходиш на училище? За да научиш нещо? Не ми се вярва. Ами с това отношение, я направо се откажи и се хващай да бачкаш, че и чистачи и трябват на тая държава! На 16, имаш завършен 8 клас, така че какво само губиш времето на учителите, че и хабиш нервите на майка с8и.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: cec5c4a6bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво да ти кажа - животът е несправедлив. Не само вучилище така, и в университетите и на работа винаги има някой прецакан.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d3ddcc1d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Пич, да не мислиш, че всички си умират да ходят на училище. Я се стегни и започвай да учиш - в началото трябва воля, после става навик. С много неща е така, за добро или лошо.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: daaf3595a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледам на всички ви коментарите... Всъщност момчето е много право, а някой от вас да е чувал за думите, РЕСПЕКТ, УВАЖЕНИЕ, ИСКРЕНОСТ, и аз да съм на негово място и аз бих постъпил така. Хубавото е че не живея в България вече и точно онези 3 думички ги получавам от хората тук, а в България 99% от хората просто ги захвърлят в коша. От мен евала знам че ще ме хулят но поне се вижда че са останали истински хора сред обществото :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e9ecf07bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Момчето е право и аз съм ученик на неговите години и ги има такива които могат и по 1 седмица да ги няма на училище и веднага им се извиняват отсъствията и не им се пишат реалните оценки А да кажеме аз и наи малкото да направа съм при директорката

на ДНЕШНО време всичко е със Нагаждане :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0bd41a8c54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До №11 нагаждането не е от вчера ние по-възрастните също го познаваме. Училището не е само сграда, в която се учи математика и биология, в нея също се учиш да контактуваш с равни и с висшестоящи. Нагаждането също се учи, ако не си от перфектните е добре за теб или да си възприел нагаждането до основи, или да се научиш да не се впечатляваш от нагаждачи и да гледаш само своите постижения, защото щом не си перфектен вероятно цял живот ще имаш шеф на главата. А там на работното място също има нагаждащи се колеги и не става да не ходиш на работа, заради тях, защото като не ходиш стоиш гладен.
Така че има две положения в училище, или се учиш да се нагаждаш или се учиш да не обръщаш внимание на нагаждащите се. Защото като порастнешш нагаждащите няма да се изчезнали "яко дим", а ще са твой колеги.
Как би се почувствал баща ти да каже: "следващите седмици в къщи няма да ядем, защото имам едни нагаждащи се на шефа колеги дето ме е яд и на тях и на шефа, че им се хваща".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker