Относно рязането на вени. Пробвах и не ми харесва. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Относно рязането на вени. Пробвах и не ми харесва.
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 11066 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15 години. Щастлива съм. Имам приятели, семейство с което не се разбирам много добре, но това съм го приела. Има неща от които мога да се облага, но не го правя защото има хора които са и по-зле от мен.
Преди да вляза в гимназията бях нещо като аутсайдер на класа в продължение на 3 години, но се справях и бях силна. Като цяло мисля че съм силно момиче. Да съм силна е нещо много важно за мен.
Преди около 6 месеца в Скайп се запознах с един момичета, направихме общ чат и си писахме всеки божи ден. Харесвахме една и съща бой банда. Разбирах се с тези момичета, аз бях най-голямата, но това не ми пречеше да споделям с тях. Тя бяха по слаби, за всяко нещо плачеша, режеха вени. Пълна противополжност на мен. Като ми казваха, че режат вени на мен това ми се струваше и още ми се струва за много тъпо и гадно/съжелявам ако тук има хора които се режат, но това ми е мнението, да все пак има и хора които се режат за вниманието, а други-имат много проблеми/. Аз постоянно им казвах, че не трябва да се отчайват, че животът е тежъки несправедлив, опитвах се да им помогна, да не бъдат тъжни, да не се режат, не но можеш. Казвах и да не се режат, защото аз бях най-силната от тях.
Веднъж една вечер, когато ми беше скучно и малко тъжно се замислих:Как ли им е на хората които се режат, Какво ли изпитват.. ии ми стана интересно и реших да опитам, направих няколко съвсем мънички, но видими резки. или рани /както искате го кажете/НО НЕ ми хареса. Веднага след това съжалих за постъпката си. Изпитвах вина. Голяма вина, че съм слаба, а за мен това е нещо ужасяващо. Не обичам да се режа. За мен това е нещо много лошо. За мен това са хора, които са отчаяни от живота/отноно съжелявам ако тук има такива/, а аз не съм отчаяна от живота. Макар и животът да е несправедлив аз съм силна и се справям. След като се нарязох малко, както казах изпитах вина. Казах си никога да не повтарям грешката си, колкото и да съм тъжна.
Минаваха се месеци, аз още общувах с тия момичета, бях забравила за случката.
Края на учебната година дойде и аз се скарах с баща ми и майка ми. Точно тогава бях много тъжна, таях много гняв в себе си, а аз съм чела че гнева изяжда мовека и го съсипва. Бях тъжна и сама в апартамент.. И тогава направих втората си грешка, .. отново. Отново се рязох. Направих няколко резки, бяха по-големи от първия път. Като ги направих, отново съжалих, изпитах вина. Изпитах вина, че правя същата грешка, че тъгата ме е победила и че съм победена. Тогава си казах вече наистина да не се режа.
Минаваха се месеци. Бях щастлива. Запознах учебната година.
И изпитах тъга отново. Но този път не се рязах. Макар че изпитвах нужда. Направих си няколко тестове за депресиите в интернет и установих, че страдам от лека до умерена депресия. Тя се поява на няколко месеца веднъж, но аз се справям с нея и не се режа.
Понякога като си стоя сама в стаята и ми идва идеята пак да се режа. Но знам че отново ще изпитам вина, че отното ще разруша обещанието си което съм обещала да не развалям, че отново ще направя същата грешка. Знам че рязането на вени е грешно. Понякога може би, когато ми е скучно и когато ми е тъпо си мисля, че искам да се режа. Но успявам да се самоконтролирам и не достигам до там.
Сега ще кажете да се гледам уроците. Аз имам горе-долу хубави оценки. Още сме в началото на учебната година, изкарах няколко лоши оценки, но ще се оправя за в бъдеще. Спортувам-плуване и съм състезателка. Имам приятелки, но на тях това не бих сподели, защото няма да ме разберат, а и не искам да мие мислят за лигла/съжелавям за думата, за тази се сетих сега/да ме помислят за слаба, за просеща внимание.
Не се разбирам никак добре съм семейството си, но с това се справям някакси.
Искам да Ви попитам какво мислите за историята ми?
Аз мразя да се режа. Преди да се запозная с тия момичета, отново мразех рязането. Преди да се запозная с тях и преди много време, не бях щастлива. Бях аутсайдерът на класа. Но дори и тогава не съм се рязала и никога не съм мислила че ще се режа. Какво да правя??? Нормално ли е това??? .... Понякога си стоя и започвам да си мисля:Искам да се режа. Знам че веднъж почнеш ли няма спиране. Същото е като наркотиците и цигарите. Но аз знам че това е много лошо. Знам, че не е хубаво да се режа, че е лошо. Но просто ми идват мисли да се режа. Искам да Ви попитам как да се справя?? Как да не имам такива мисли за рязането?? Как??
Надявам се да ми публикуват история. Благодаря Ви предварително на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: f558beeb0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче нищо ти няма. Но прекаляваш със самовнушенията и негативното мислене. Разведрявай се, излизай, влюби се, напиши нещо красиво и прави неща които ти носят щастие. И задължително буди откровена със себе си. Това е.

# с по-голяма страхотност

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 27dd3f8e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не мога да си обясня защо всички гледате на рязането като едва ли не показател, че сте много слаби, отчаяни и че ви е писнало. Буквално тинейджъри се режат не защото им тежи много и искат да сложат края, а защото други го правят и искат да опитат. Депресия е да се режеш от мъка, лиготия е да се режеш защото ти е тежко и искаш да опиташ. Не съм правила нито едно от двете. За историята ти мисля, че след години ще те е срам не от друго, а че си го направила, защото и другите са го правили и ти се е приискало да опиташ. Иначе си наред с главата, само трябва да мислиш положително и няма да изпадаш в такива положения.

П. С. Не се самозалъгвай, че да не посягаш към ножа е сила. Има различни видове сила. Сила е и да се откажеш от опитите за самоубийство, да продължиш напред, да не се лигавиш, да понасяш загуба, да не се пречупваш... дори да паднеш по пътя пак си силен, стига да се изправиш. Да не правиш опити за самоубийство не е сила, а разум и воля.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9ba0f371ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Пръво спри контакта си с тези момичета.
Няма как да наредиш живота си така, че никога да не си тъжна, така че намери друг начин да се разведряваш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: aac41cb950
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От това, което прочетох си направих извода, че използваш макетно ножче, наточвай хенкелбаха и давай смело ;)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d60a69f112
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Вместо да се режете, вземете прочетете нещо! Или спортувайте! Или пък пишете-стихове, разкази, каквото и да е! Водете си дневник, също смъква напрежението! Това е от мен!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 21b902067f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами на мен не ми се е налагало до сега да се режа, не смятам и че ще прибегна до такава крайност. Наистина е отвратително. Може да получиш анемия така.
Дори металите от училище не се режат вече. Не знам кой им е налял акъл в тиквите, ама понеделника идваха да се извиняват на мен и на приятелите ни, защото имахме едни проблеми с тях. Съобщиха ни също и радостната новина, че са спрели да се режат вече. И е така показаха ни ръцете си и раните и кървищата, който имаха преди са заминали, вече ги няма.
Те ги пращаха от училище на психолози (четири момчета са), ама не знам колко са ходели, но има ефект.

Иначе не е вярно това, което казваш, че рязането е като наркотик. Вчера брат ми без да иска си наряза вените с нож. По точно се поряза, доста кръв тръгна - все пак това са вени.
Доктора ни като дойде у нас (той е специалист - работи за тате има образование и за хирург) каза, че няма нищо, превърза го и така.
Малко му се поду на него не знам дали при всички става така, ама неговото беше от лигощина, щото искаше да излиза до центъра за нов телефон (отново). Тате обаче му каза, че в момента шофьорите, който са на смяна са заети, а и той самия нещо не беше на кеф, иначе по принцип дава. И брат ми от скука сигурно започна с репликите: "Ей тате виж ме сега съм метал и ще се нарежа, защото не ме пускаш", ама държеше ножа до китката си (от вътрешната част) и тате му каза: "Виж ся какво не ме занимавай с лиготии, ако обичаш" и той без да иска се накълца ;д.


А за въпросите ти: - просто си мисли какви последствия може да има, ако го направиш. На брат ми добре, че не беше много дълбоко, иначе доктора каза, че е можело да стане по-лошо. Мисли за това колко ще те боли, каква болка ще изпитваш, ако го направиш. Мисли за това какво причиняваш на себе си. Щом металите от другия клас го разбраха това колко е гадно и ни казаха, че сме прави (за сектите също няма да го правят) значи и ти ще знаеш - да не си по-тъпа от тях.
Пък, ако ти е толкова мерака, другия вариант е да пробваш, то човек докато не се опари няма да си вземе поука.

За мисленето, ами занимавай се с други неща просто. Чети книга, излизай навън, играй игри на компютъра, гледай телевизор. Не знам дали примера ми ще е точен, ама карай. Значи една моя приятелка буквално има непоклатима воля. (Казва се Йоана). Значи като си науми нещо ще го постигне каквото ще да става. След като един наш приятел ни разказа едно нещо тя си каза: Аз няма да се режа. Аз няма да се самозадоволявам никога. Аз няма да псувам.
И го постига доста добре. Вкъщи ми е разказвала как се занимава. Ако не е навън с нас (мен, братовчед и и още две момчета) тя все ще намери какво да прави за да не и минават мисли през главата за такива неща.
Братовчед и ми е казвал на мен, а и аз знам. Тя у тях не стой на едно място или ще слуша музика, или ще чете, или ще учи, или ще играе игри. По често решава кръстословици или бродира (аз не мога) ;д.
Та и ти така намери си занимавка то ума като ти е само в това няма какво да ти кажа друго. Ако ти не си избиеш тези мисли от главата сама няма кой друг да го направи. Аз ли да дойда да ти ги избия ;д (шегувам се за последното).



Падналото ангелче :*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0d10fbac3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "Харесвахме една и съща БОЙ банда"... до тук спрях.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9599367ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прекалено много филмиране на 15. Скарах се с баща си рязах се, много съм слаба явно? Кво? не. Намери си приятели, истински, забавлявай се и си живей живота. Ще има доста време още, когато ще имаш възможност да си режеш вените

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 37c91c9f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Съжалявам че се отклонявам но нали бандата е One Direction защото и аз си пиша с такива хора и аз също много ги харесвам

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1d284a3dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Ей че няма едно дърво неокастрено за вас и една мотика пети номер! Как ще ви минат депресиите и скуките, дето от мързел и превземки сте се самозабравили вече! Силни били, слаби били, ножа бил сила, оня пък баща си изнудвал за телефон... тц, тц, тц... че как няма късмет да дойде мен да изнудва тоз келеш! Като сте тръгнали да режете, барем главите си отрежете, много по-голяма полза ще има.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c90ab930e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Искам да ти кажа, че съм на твоите години и се режа от 5 години някъде вече. Никога не е било от скука или просто, за да опитам. Имах адски много проблеми, хората ме мразеха и един ден всичко просто в мен избухна и не се сдържах и първата ми реакция беше такава, не го бях планирала и, след като приключих се чувствах спокойна.
Според мен, това не е грешно, ти си си втълпила, че е нещо което не трябна да се прави. По-добре да се друсаш, да пиеш или да пушиш ли? НЕ. Всеки един човек си изразява болката по някакъв начин, просто намери своя, а не го прави от скука. Ако се режеш то трябва да ти идва отвътре, а не от нямане на работа. Спри да повтаряш, че го мразиш, защото така изглежда точно обратното.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8cf7566f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Интересното в цялата история е, че съм почти на 100% сигурна, че знам, коя е групата която харсваш, кои са момичетата, с които си си писала, защото и аз съм една от тях. Само не знам коя си, каква ирония само. Не бива да ти е гадно за това, че не ти харесва да се режеш. На никой не му харесва. На мен не ми харесва. Нормално е да изпитваш вина. Може би повечето изпитват вина. Аз също реагирам като теб, когато си позволя да направя такава глупост, после се дразня на самата себе си, на глупостта си. Няма абсолютно никакъв смисл от това, да се чудиш как да не мислиш така за този тип нараняване. Просто прави нещо, расейвай се по някакъв начин, пиши отново, ако си спряла, както казах - не съм сигурна коя си, само подозирам. Предпочитам да остана анонимна, затова по изкючение няма да напиша никнейм. Както казах - занимавай се с нещо, не оставай сама с мислите си, тогава няма и да ти се налага да мислиш такива неща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 033e4eaf21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Нормално е да не ти харесва. Не съм чул някой да е направил успешен опит и да се е похвалил след това!
Шегата настрана, не ти и трябва! В Африка се борят с глада, но не си режат вените. Ти едва ли си по-зле от тях.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e3e349942e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   До номер 9:
До кога ще ни нарочвате нас метЪлите? Поне се научете да пиете правилно думата "метЪл" или "метЪлист"! Не разбирате ли, че метЪла не ви е виновен за нищо! Аз слушам метъл, рязах се, но метъла няма нищо общо, защото сега не се режа, но продължавам да слушам метъл. Като не разбирате от метъл, не говорете за него! Това, че "метълите" във вашето училище се режат не значи, че всички го правят.

До авторката:
Не трябва да допускаш да се режеш. Това нещо наистина е пристрастяващо. Казвам ти го защото аз премитах през това и съм говорила с хора, които също са преминали през това. Това в твоя случай не е признак на слабост, просто си се нарязала от любопитство, но не трябва да го допускаш отново. Не означава, че не си добре с главата или нещо такова. Всеки човек допуска грешки.

Black Sabbath
Момиче на 15 години.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2926fdfbcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Само да попитам, бой бандата Уан Дайрекшън ли е? Ще чакам отговор :DDD Такам, аз бях също като теб. Бях аутсайдер и почти никой не ме харесваше, след 2-3 години се запознах със същата нещастна самотничка като мен но тя беше тъжна постоянно, слушаше странна депресираща музика, изглеждаше винаги бледа и суха - сякаш болна. Тя ми каза че се реже и аз го приех доколкото се можеше по нормално. Разменихме си фейсбуците и гледах, че винаги постваше странни и зловещи неща като скелети и татуирани зловещи момичета, пишеше че е психопат и аз си го приемах добре, все пак сме тийнейджъри и тая вълна ни движи сега. Но постепенно и аз започнах да си внушавам нейните тъжни мисли и станах същата страдаща буца като нея. След това започнах и аз да се режа, към 4-5 седмици и не ми пукаше, но после майка ми разбра и поговорихме и се чуствах още по гадно, но това че се режеш първо не ти помага а ти вреди, защо след като си нещастна трябва да ставаш още по-нещастна? Просто прави неща които ти харесват и спри да се депресираш допълнително :3 И не се влияй от другите хора, аз също мразя рязането и никога не съм мислила, че някога ще почна да се режа, просто Тя ми повлия така и за това почнах, спрях да дружа с нея и всичко се оправи :333 Спри с депресията и ми отговори на въпроса за 1Д :D

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0a09418dd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   от авторката:
До номер 13.-Да точно бандата коята харесваме е One Direction. : )) .Ще ми дадеш ли някакъв контакт за връзка ?Скайп ,Фейсбук?

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 317fe9b66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не знам кое е по-странно. Фактът, че ти си режеш вените от скука, или, че ти имаш някакъв проблем, който ти оправдаваш пред приятелите си, като обвиняваш котката си. Ако котката ти режеше вените, досега да я беше изкарала от къщата си. Но, в крайна сметка, когато прочетох и някои от коментарите, разбрах, че простотията не съществува само в смисълът на историята ти. (Полезен съвет) Не мисли с какво ще си режеш вените, когато ти е скучно, мисли с какво ще се предпазваш от шутовете на майка си, когато, рано или късно, тя разбере за твоя "проблем".

 
  ...
преди: 4 години, 4 дни
hash: 7034f7e8e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Как ще си режеш вените защото ти е било интересно и любопитно какво е да го направиш. Ако без да искаш беше натиснала малко по силно ти можеше да не си тук в момента.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker