Мисля че затъпявам! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120990)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6459)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Мисля че затъпявам!
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3581 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 и проблема ми е следния: Известно време съм забелязала, че забравям доста неща, не мога да се изразявам като хората. Много ми е трудно, когато взема да уча някакъв урок. Чета, чета после оставям учебника настрани, да видя какво съм запомнила и край, все едно не съм учила, просто забивам. На много контролни се случва така да забивам и нищо не мога да напиша. Искам да имам богат речник, да мога да говоря обширно по дадена тема... Чета книги. Не пуша трева. Просто не знам на какво се дължи това. Преди не бях така. Възможно ли е да е от стрес или нещо друго? Ако вляза в университет направо не виждам как ще уча за изпитите. Много съм отчаяна и не знам какво да правя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 10d2caa243
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стрес и умора! Класика в жанра. А и ти допълнително се шашкаш, че пак ще забиеш и естествено нещата стават още по-зле. За това хубаво си почини през ваканцията и втория срок със свежи сили давай смело. И не го мисли много, колкото повече се панираш, че пак ще забиеш, толкова е по-вероятно наистина да се случи. Просто се опитай психически да се настроиш, че ще се справиш, че този път всичко ще е ОК и имаш доста по-големи шансове наистина да е така. Е, стига да си учила. :-))

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6fbcd85288
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 го е казал добре, аз ти предлагам и да си провериш диетата. Определени храни влияят забавящо на мисловния процес или пък прекалено много го ускоряват, което води до разсеяност (например много кафе може да има ефект противоположен на малко количество кафе, същото и с други кофеинови напитки като кола и тнт). Така че виж дали не си вкарала дадена храна в менюто си около момента, в който си започнала да не ти е лесно с концентрацията. Обърни внимание и дали имаш някаква физическа активност - упражнения, спортни игри и подобни; както и дали спиш достатъчно и дали не лягаш прекалено късно.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 61563c7c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Много си стресирана но системата ни е такава че може да те побърка. Даскалите очакват да зубриш и точно това стресира като неможеш да разбереш материала какъв е смисъла да го зубриш

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e4baf1304d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравейте и от мен. За момента съм на 14 и също така много държа на доброто образование, което все по-често се занемарява от хората. Искам да ти кажа, че миналата година втория срок (на 7 клас) бях по същия начин. Системно спрях да уча. Много малко усилия полагах и се чувствах глупава, нищо че в крайна сметка пак си имах хубави оценки. Дори за матурите ми на 7 клас, които бяха супер елементарни, имах само една шестица, а по принцип съм отличничка. И поне беше по най-важния ми предмет - математика. Сега аз ще те посъветвам с нещичко. Съгласна съм и с трите коментара, написани над моя. Но моята разсеяност не се дължеше на начина ми на хранене или спортуване, нито бях стресирана. Но също като теб ме беше страх, че ако ме изпитат ще изкарам лоша оценка или че ще забравя дадено нещо, когато ми трябва(поне такива разбрах, че са твоите оплаквания). Цялата ми разсеяност се дължеше на това, че дружах с грешни хора. От тези, които са противоположни на умни, интелигентни и ученолюбиви. Тя ми е най-добра приятелка за съжаление. И постоянно ме разсейваше, не слушах в часовете и тн. В последствие желанието ми за повече излизане, кафета, разходки и тн. започна много да расте и да се увеличава. Просто се бях демотивирала за учене... И постепенно ефекта си личеше.. Както и да е. Та провери дали има хора в близкото ти обкръжение, които да те привличат по скоро към така наречения живот, отколкото към учене. : )

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: a8c2da96da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката
Благодаря ви за съветите! Наистина се надявам да е от стрес или умора. Проблема ми е, че се паникьосвам много. Ще се опитам да го карам по-спокойно. Иначе бях чела за едно заболяване - Деменция, и доста се бях наплашила, че може да го имам.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 10d2caa243
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Деменцията се появява предимно при доста възрастни хора, така че ако не си на 80, е доста вероятно да не е това. За това спокойно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 9d517df8e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И на мен ми се е случвало. На 15 съм,но като бях на 12/13 неможех да говоря като хората.Бърках при писането на толкова прости думи,неможех да се концентрирам дори и за 5 минути,като четях не запомнях нищо от уроците и книгите.В продължение на 2/3 месеца бях така,но по-късно се оправих незнайно как :-)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 9f9e41ad77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   И аз съм същата всичко е от компютрите,колкото и да знаем че са вредни за мозъка и психиката ни не можем да ги спрем защото сме пристрастени.Това затъпява мозъка ни.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 91e55949ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   От всички коментари които изчетох по тази тема видях само хора от 12 до 15 годишни (в младежка възраст). Според мен е от самото развитие.И аз съм на 13 и имам чувството че като чета всички тези коментари имам де жа вю.Но както и да е основно е умора (все пак сме ученици),странични мисли и т.н. Но концентрацията ми не е наред понякога не слушам, а си мисля за друго макар и да се опитвам да чуя нещо.
П.П Напълно възможно е да е и от грешна компания.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4108722fa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на 39. И чувствам, че затъпявам. Като започна да се концентрирам, започва адско главоболие. Не ми се подхваща работа, всичко отлагам, освен яденето. Явно имам сериозен психологичен проблем, а може и физиологичен.
Да разкажа малко предистория за мен:
Завърших елитна гимназия, добри университети с две висши образования. Работил съм в банки и в други дружества на високи постове. От една година напуснах и започнах да работя за себе си. Оказа се, че изкарвам повече пари за много по-малко време. И о ужас - това се оказва пагубно за мен. Вече не съм под постоянен стрес и не съм като навита пружина. Започнах да мързелувам, а това доведе до затъпяването ми.
Аз съм като една пружина, която дълго време е работила под напрежение, но от известно време е в почивка и е изгубила еластичността си.
Хора, повярвайте, че от слободията по-лошо няма. Аз съм слободен и западам. Трябва да се стресна малко. Аз съм вече тъпанар.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 0c7ba48468
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Спокойно и аз съм така и ми е гадно и се ядосвам много и се пробвам да чета и да пиша и секви работи това е зареди много стрес и умора аз бях подложен много време под стрес в училище и не можех да спа и сега съм същия като теб аз съм на 17 години и даже много трудно говоря с хората през повечето време стоя отстрани и ги гледам и ги слушам а преди не бях така това просто е някакъв период

 
  ...
преди: 7 месеца, 8 дни
hash: eb8abab03a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Чети…

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker