Как изведнъж се оказах с толкова малко приятели? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как изведнъж се оказах с толкова малко приятели?
преди: 14 години, 4 месеца, прочетена 3412 пъти
Аз съм на 15 и половина. Не съм предполагала, че някога ще го кажа, но съм почти без приятели.
Не че съм губила приятели - просто никога не съм имала толкова обширни социални контакти.
Имам си занимания - учение, четене, спорт...
Нашите стоят малко вкъщи и сме заедно през малка част от деня.

Направила съм си седмичен план, който ми позволява да практикувам хобитата си, оставила съм си и напълно свободно време.
Например шопинга. В момента познавам само 2 момичета, които биха се навили да обикалят мола с мен.

Единствените ми приятели са от училище (и то много малко), както и едно друго момиче.
За гаджетата - макар и не много, имала съм. Не е там проблемът. Не се притеснявам от себе си.
Взискателна съм към себе си. Стремглаво съм се хвърлила по пътя на съвършенството.
Заради това, че толкова се старая да напредвам в много области, съм взискателна и към хората, с които общувам.

Случвало ми се е приятели да ми предлагат да се запознавам с други хора... Но когато разбера, че тези хора са от най-калпавите техникуми в града, че пушат трева и т.н., директно отказвам - просто самосъхранение.

Що се отнася за онези, с които наистина си струва да дружа (интелигентни хора), винаги са то-о-олкова заети... и нежелаещи.

А и на село прекарвам лятото над един месец. Там хората са под всякаква критика, тъй че повечето ги гледам на кръв дори (несъзнателно). Седя вкъщи и чета, помагам на баба ми и дядо ми, излизам да спортувам, колкото да си разтъпча задника за здраве.

Но виждам, че хора, НЕ по-добри и качествени от мен, се чувстват пълноценно поради широк приятелски кръг. Познават се отдавна с тези хора... Други пък мои познати не биха се занимавали с мен, просто защото са обвързани. И тъкмо, когато посегна да драсна sms на някое момиче, се сещам, че гаджето й не-знам-си-какво..

Помежду си хора от класа говорят за какво ли не. Смеят се, правят какви ли не щуротии заедно! Включително и да си подхвърлят шишета с вода (не е най-добрата идея, но в междучасието закони няма). Виждам как струят от кеф! По принцип класът е много сплотен и никога не сме се карали. Обаче става нещо такова:

Поисквам да се присъединя към тях и се насочвам към групичката, която отново играе карти или си подхвърля шише, но за съжаление, там са и Г. и Е. Г и Е са единствените момчета в класа, от които страня. Или те от мен, не знам. Понякога се заяждат с мен, но не явно, а тихо и индиректно. И затова не става. Като отида при тях и ги питам, "Айде и аз да играя с вас?", те ще кажат: "Не може!" или нещо подобно. Няма как да им се опълча. Момчета са. С единия преди се харесвахме много ,но не се получи. И са сред водещите лица в класа.

КАК? Как стана така? Как изведнъж се оказах с толкова малко приятели? От любов към себе си ли? От инстинкт за самосъхранение ли? Да не би да подценявам хората твърде много?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 4 месеца
hash: 81f298c303
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрваей мила. Аз съм малко по-голяма от теб. Виждам, че си интелигенто момиче и си имаш своите принципи. Имаш добра дисциплина към себе си, което е много хубаво.
Но не бъди толко строга към себе си и останалите. Бъди си принципна, имай си своите мечти и идеали, но се поодпосни малко. Живота е толкова кратък!! Ако излезеш малко от пътя (в рамките на нормалното) няма лошо. Започват най-хубавите ти години. Изживей ги пълноценно, за да не се обърнеш след години и да видиш, че нямаш много весели преживявания и да смееш на тях. :)

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 8f7e97e473
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Просто си прекалено надута и се мислиш за "голямата работа". "Пътят на съвършенството", по който "стремглаво си се хвърлила" е доста самотен, а малкото който ще срещнеш по него ще са същите високомерни "съвършенства" като теб. Докато един ден не осъзнаеш че никога няма да си дори близко до "съвършенството", защото такова не съществува. Но пък за сметка на това ще си изпуснала един тон готини, приятни, забавни, чувствени и интересни "несъвършени" неща :)))

Мъдеф

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 3da2bfb416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Браво, Мъдев! В десятката!

Мило девойче, всичко в този живот си има цена. Вземаш нещо, но плащаш с друго. Подреди си ценностите в живота и приеми, че не можеш да сложиш всичко на първо място.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 470b166ea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам толкова висока самооценка, Мъдеф. На настроения съм по-скоро. В миналото направих една доста голяма грешка спрямо себе си, в момента я поправям, защото наистина е поправима. Но не мога да си го простя.

--- Авторката

 
  ...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: d738954b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Как без да познаваш един човек го определяш като качествен или не качествен? Ами ако за теб мнението е същото? Ако просто те мислят за НЕ КАЧЕСТВЕН човек и затова нямаш приятели. Я слез на земята.Човек може да се съхрани стига да има желание, но може и да натрупа опит общувайки с всякакви хора. Кое ти дава право да слагаш етикет на другите? Боже какво чудовище ше стане от теб след 2-3 години, ужас

 
  ...


...
преди: 14 години, 4 месеца
hash: 951be85d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И аз те съветвам да не съдиш за хората само по определени техни навици. Доста съм по-голяма от теб и израстнах по същия начин - като старателно рафинирам контактите си с другите хора. После осъзнах, че е голяма грешка. Постарай се да разбереш гледната точка на останалите хора. Не се привързвай само към себеподобни, защото светът е много шарен и можеш да научиш по нещо от всеки. Сега имам няй-разнообразни приятели - някой от тях доста изтънчени и успели, други по-просто устроени, но пък много стабилни в логиката си за света и много по-мъдри и проницателни от първите. Разщири хоризонта си и няма да съжаляваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker