Зъбите ми ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Зъбите ми ...
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2405 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 13 г. Още от какво се помня съм имала дупка между двата предни зъба. Всичките ми роднини ми казват, че това ми е чара, но когато се погледна в огледалото не виждам никакъв чар, а само една грозна усмивка. Когато се смея винаги гледам да си прикривам устата. Също така и когато говоря с непознати. Въпросът ми е с какво може да се поправи тази дупка? С брекети, шини или операция? Не ме интересува как ще изглеждам с брекети или с шини, просто искам тази дупка да я няма. Бкагодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: fae6c6fc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! :) Аз съм момиче, на 13 години също. И аз имам проблеми със зъбите - като малка един от предните ми зъби ми растеше като два. После се оправи(след лекарска намеса). Късно започнах да сменям зъби. Сега имам 5 празни места. На четири от тях ми поникват зъби, а някои млечни май няма да ги сменям. О, и нямам да имам кучешки зъб. Просто няма да поникне. За него няма място - малка ми е устата. Но никой не обръща внимание на това - не всеки може да има перфектната усмивка. Аз се грижа за зъбите си, мия ги с билкова паста, използвам вода за уста. Приемам факта, че ще мина без кучешки зъб. За това ти препоръчвам да не се ядосваш, а да посетиш ортодонт и евентуално да си направиш снимка. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4dc7ee6aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може и с фасети, и корони, но все пак се пилят зъбите. При фасети по-малко, при корони много яко. И в двата случая зъбите вече няма да изглеждат нормално ако не са обвити с фасетата или короната. Може би ти е рано за това.
Не ги слушай твоите роднини, за някое малко дете може и да е симпатично, но за жена каквато ставаш... На мен лично никога не ми е харесвало. Дай им газ и зор, настоявай си да те заведат на зъболекар, след като ти не се чувстваш комфортно това е най-важното и накрая ще те послушат. Зъболекарят ще прецени случая ти и кое е най-доброто решение. Ще се оправи напълно, не се притеснявай:)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ac5cd27771
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бе не знам, Мадона има такава дупка и изглежда страхотно! А и явно изобщо не я тревожи, защото с нейните пари едва ли е проблем да я оправи. Така, че не се тревожи излишно, а се гордей с това, което си, а това, че имаш няколко мм разстояние, ами който те харесва и те обича изобщо не гледа такива дреболии. Обаче ако чак толкова много те притеснява, питай зъболекар как да го оправиш. Сигурно с поставянето на порцеланови фасети.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 34ba4b8a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай. Мама и братовчетка ми същто имат и са ми казвали, че било готино. Номер 3 е прав. Има момчета които харесват това разтояние. ;)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5c22af6bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми превърни недостатъка в предимство - харесвай се така и хората също ще те харесват. Ако сама не се харесваш как да те харесват другите? Това нехаресване го предаваш и на околните, то си личи, когато човек не се харесва, защото му се променя излъчването. Аз лично намирам това за чаровно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ff1ccabfc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз също съм на 13. Преди време също имах такова разстояние, но вече зъбите ми са плътно един до друг. Може да се коригира с шини (както направих аз), но отнема доста време (на мен лично около 3 години), а може и с брекети, което ще стане по- бързо. За всеки е индивидуално, иди на зъболекар и той ще ти каже кой е най- подходящия начин за теб! Надявам се да съм помогнала:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a354cc5b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все едно аз съм го писала... :D Имам АБСОЛЮТНО същия проблем. От 1 година насам се мъкна по зъболекари и ортодонти. Та ето какво е положението при мен: отидох при ортодонт с ренгенова снимка и след като той и зъболекарят я прегледаха, установиха, че трябва да ми се прави операция, защото имам голяма ципа между двата зъба. При някои хора изчезва само по себе си и зъбите им се прибират, но моята ципа е бая дебеличка и ще я режат. След това ще ми слагат брекети, които ще нося около 5-6 месеца. Махат ги и имам прекрасна усмивка (за разлика от сега :D) Та съветът ми е да отидеш при ортодонт, той ще ти направи отливка и ще ти каже какво може да се направи. Надявам се да съм била полезна.
K. 14.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1d92bf4086
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мило момиче, няма значение реално погледнато дали имаш дупка между предните два зъба, или имаш перфектната блестяща усмивка. Знам, че сега няма да ме разбереш, и ще си кажеш, че всъщност значение има, но аз ще ти кажа друго - разбери, че всеки човек е уникален сам по себе си. Кой с рижавата си коса и луничките, кой с бялата си кожа, кой със заобления ханш и тесни рамена и прочие, и прочие, и прочие... Разбирам те, че искаш това разстояние да се махне. На твоята възраст исках много неща свързани с външния ми вид. Някои постигнах, други - не. На 30 съм и все още се уча как да харесвам всичко в себе си. Защото както някой по-горе е писал - всичко е в главата ти, и отношението ти към теб самата се предава и на останалите около теб. Зъбите можеш а ги промениш, но нещо друго няма да успееш да речем, значи ли това, че доживотно ще си обхваната от комплекси и ще страдат отношенията ти с околните от тази психическа зависимост? Много хора не са научени да се приемат каквито са, да се обичат и съответно другите до тях също ги гледат по този начин. Имаш ли възможност - махни си разстоянието, няма лошо, ако това ще те накара да се почувстваш добре и по-уверена в себе си. Но не се заробвай на измислени идеали. Ти самата си бъди идеал за себе си. Усъвършенствай се духовно и психически, стани човек с цялостна ценностна система, защото колкото и да се гледа опаковката, в един момент винаги се стига до съдържанието. Искрено ти желая успех, каквото и да решиш да направиш! :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3799b3a21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Отскоро разбрах за един нов метод - Керамични фасети. Това са едни като люспи, които ти се поставят на зъбите и изобщо не си личи, че има чужда намеса, изглежда все едно са ти естествените зъби. Имам същия проблем и в най-скоро време ще си поставя и аз такива. Струват 400 лева.
А колкото до брекетите - след няколко години ти връщат старата захапка и няма смисъл :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker