Кога е времето да го направим за първи път? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Кога е времето да го направим за първи път?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2578 пъти
Здравейте. Предполагам, че не съм единственото момиче(от зрелите, които не се държат като сегашните деца), което има проблеми относно първия път. На 16 съм и от година си имам приятел. Преди 2-3 седмици засегнахме темата за секса и за това кога да го направим за първи път. Осъзнавам, че много хора ще кажат "сега му е времето", но за начина по който съм отгледана, не мисля че трябва да бъде сега, тъй като проблема е не само в неувереността ми, въпреки че го обичам, но и в родителите ми. Очаквам вашите обективни мнения по въпроса. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 756cf7d0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не, не му е сега времето, щом се питаш такива въпроси и определено имаш съмнение. На 16 г. сте все пак, зрели сте полово и сте от доста време заедно и все пак не е нужно да започвате от вратата за краката - направо със секса.
Ако приятелят ти не те привлича физически - време е да скъсаш с него и да искаш само приятелство.
Ако обаче той те привлича физически, но все още не искаш да се стига до секс, можеш да му предложиш да правите Петинг (Petting търси в интернет). Toва е метод на взаимно задоволяване с ръце и устни, но без да се стига до пенетрация. С времето сама ще почувстваш, ако си готова за повече, но това не ви пречи междувременно да се задоволявате по този начин.
Поклон и уважение пред родителите ти, защото са те отгледали, изхранили и родили, но тялото си е само твое. Ти си вече на 16 г. и вече имаш своите нужди, а и приятел, с когото да ги споделиш. Можеш да носиш и отговорност за действията си. Никому няма да навредиш, ако се предпазваш от нежелана бременност с кондом или противозачатачно хапче. Твоите родители с право не искат ти да имаш секс, защото ги е страх да не поемат отоговорността за делата ти - да гледат внучета, но ето - ти си достатачно зрял млад човек, за да знаеш, че с кондом или противозачатачни ти можеш да имаш секс без да вредиш на родителите си, натоварвайки ги с бебета, аборти и болести.
Ако се обичате, желаете се, не оставяй който и да е да стои между вас, ако и ти желаеш физическа близост с партньора си. След навършване на 14 год. възраст по българското законодателство не е незаконно да имаш секс. От теб зависи дали искаш, с кого и кога, но е много важно КАК - С КОНДОМ!
Дали си на 16 год. или на 18 г. е все едно, защото една бременност ти сисипва живота. Една жена и на 20 г. може да стане за резил.

Няма смисъл в безсмисленото пазене с две думи, а секс се прави с две неща - с желание и с КОНДОМ.

Иначе познавам достатачно млади жени, които късно почнаха да правят секс, а после забременяха и заредиха аборт след аборт от различни мъже - една жена и на 20 може да почне полов живот, но не е застрахована от нежелана бременност и венерически болести. Не да бягаш от проблемите е тяхното решение, а активно да мислиш над тях и да търсиш решение!
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8f5cce8f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Единствено и сaмо тогaвa, когaто си готовa емоционaлно и физически! С любимият човек и с кондом;)
Щом еднa годинa сте " устискaли" и сегa не си сигурнa, знaчи не е моментът. Когaто си готовa, ще бъдеш кaтегоричнa в себе си и нямa дa имaш нуждa от други мнения.
Aз го нaпрaвих нa 18, след 2 год. връзкa и беше невероятно, но бях повече от готовa;)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3760425191
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изчакай поне до 17.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 75487e061f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, за тези неща график няма. Не може да си избирате дати, места или да си определяте срокове. Мисля че момента дойде ли, ти ще знаеш по-добре от всеки друг. Важно е само да тио е добре, да останеш с хубави впечатления и така, а до това за родителите ти, определено не е нужно да ги информираш за това, което е нормално да правиш в сексуален план. Те няма да ти кажат "давай" определено. Щом не ти се бърза, не го прави. Важната си ти. Добре е, че се чувстваш по-зряла за възрастта си, но също така бъди и умна и внимателна, защото всичко крие риск в тези отношения. Пази се от ранна бременност и гледай да не разбият сърцето ти, защото понякога другите ще го имат за спорт, а ти може да се влюбиш и това да те нарани по-късно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0d282fd1e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не не му е сега времето виж сигурна съм че трябва да си на 19 - 20 години за да го направиш първо заради самата теб второ заради родителите ти и трето заради гаджето ти.
Ако го направиш сега и забременееш и скъсате кой ще гледа това невинно дете. Аз не ти се меся в живота аз само ти казвам какво трябва да направиш за по сигурно, но ти си решаваш

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: df6e309d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз го направих, когато бях на 16 години, ходехме от една година и не го бяхме направили.
Един ден споменахме темата и след известно време просто се случи, нито аз съм го обмисляла предварително нито той, затова мисля, че за сега не е дошъл моментът за вас.
Ти ще го почувстваш със сърцето си и когато момента дойде ти ще си сигурна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker