Тормозене/дразнене в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121265)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тормозене/дразнене в училище
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1659 пъти
Здравейте! На 13 години съм. С класът ми съм от много време, всички се разбирахме допреди 1-2 години. Може би от пубертета не знам, но по-големите и "по-готините" момчета започнаха да тормозят по-слабите. Първо беше едно момче, което беше отличникът, започнаха да му се смеят и подиграват, но нищо по-сериозно (като бой и такива неща). Същата година той се премести да учи в СМГ. Аз мислех, че не биха тормозили мен, защото винаги съм гледал да дружа с тях и никога не съм направил нещо лошо на някого. След това започнаха да тормозят едно малко по-дебело момче, като пак му се смееха и подиграваха от време на време. Семейството му се премести да живее в друга държава след няколко месеца. По ирония на съдбата, очевидно аз съм следващата им цел. Има моменти, в които сме сядали да си говорим и съм ги чувствал много близки, но в други моменти просто започват да ми се смеят (главно, заради теглото ми. ще уточня, че съм съвсем малко над нормалното тегло и причината не е, че ям много и се тъпча с боклуци, а е свързано с една болест, от която боледувах като малък) Не беше нищо сериозно преди, но днес всичко преля чашата. Бяхме седнали да си говорим на един бурдюр и едно от момчетата си беше сложило якето до него и явно не беше забелязало, че там имаше доста боклуци. Аз станах, казах му и тръгнах да взимам якето, за да му го дам. В същия момент друг ме бутна отзад, но успях да се хвана и не паднах в боклуците. Нервирах се много, обърнах се, взех суитчера, който държеше в ръка и го хвърлих в боклуците. След това той взе една почти празна кофичка от мляко от земята и тръгна да я хвърля по мен, като млякото отвътре изцапа целия ми анцунг. Всички започнаха да ми се смеят, а всичко в мен започна да ври и кипи. Тръгнах към него, но той тръгна да бяга. След това просто си тръгнах. Вмомента се чувствам ужасно и не знам какво да правя. Мислил съм да кажа на майка ми и баща ми, но всичко, което ще стане е, че баща ми ще отиде, ще му се скара и всички ще ме игнорират и тормозят още повече. Моля ви, помогнете ми! Знам, че това може би са детски глупости, но ми е много гадно и не мога да живея така.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: a18653a0b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей приятелю! Аз съм момче на 14 години и наскоро имах такива проблеми... аз също съм отличник и повярвай ми, тези глупаци все се занимават с такива като нас, по една или друга причина. Аз лично мисля че ни завиждат малко... или пък се мислят за много по-големи и по-силни... Е, може да ни превъзхождат с мускули, но не и с култура и акъл! Така че, съветвам те да не им обръщаш внимание, просто ги игнорирай. След време може да им станеш безинтересен, но това не означава, че пак няма да те погнат... на мен ми се е случвало и знам. Сега ситуацията при мен е добра, но не забравяй за всеки случай да вземеш при себе си някое приятелче, за да може да те подкрепи. А, и още един съвет - недей да си пилееш времето да ядеш боклуци. Тренирай усърдно, за да не им изглеждаш като слабак и за да имаш какво да им покажеш, другия път когато ги срещнеш!
Все пак ако нещата станат сериозни сподели с родител или класния си ръководител.
Успех и дано се справиш с тези хулигани!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 726564b399
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за подкрепата! Наистина ми помогна да се осъзная. Аз съм почти сигурен, че ми завиждат, защото всеки път, когато, например реша задача, която другите не могат или пък получа по-висока оценка казват неща от сорта на "Оф... "; "Мразя те! "; "Как си толкова умен? ! ", разбира се не го имат впредвид буквално, но си личи, че малко завиждат. А за това, че ме превъзхождат с мускули не е напълно вярно. Проблемът е, че всеки път, когато реша да направя нещо, те просто бягат и се смеят, а това ме дразни още повече. Само веднъж успях да докопам един и след това доста време не се занимаваше с мен.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 75a9f37394
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Сега си още малък, но когато пораснеш още 1. 2 години те съветвам да ходиш на фитнес и излишните килограми да ми превърнеш в мускулна маса и ще имаш здраво и хубаво тяло и тогава тях ще ги е страх и едва ли ще те докоснат. Хубаво е, че малко или много си се защитил и си отвърнал на тяхното лошо държание, никога не се оставяй да ти се подиграват. Щом за тях най-важното нещо е външния вид, повярвай ми, те за жалки хора, за тях няма бъдеще, такива хора когато станат студенти и другите ги отблъскват, защото големите хора не обичат такива неща. Рано или късно всичко се връща. Кажи на родителите си само в краен случай ако те заплашат да те пребият, никога не показвай, че имаш страх, кажи.. айде чакам ви елате ми.. и те ще се уплашат самите те, защо ти не се страхуваш и дали не кроиш нещо. Съветвам те и ти да намериш нещо лошо в тях и да се държиш с тях както те с теб или просто ги игнорирай. Кажи им че са ти под нивото и не искаш да говориш с тях. Ако се изсмеят ми кажи, че бая ниско трябва да клекнеш, за да стигнеш до тях и че техните обиди са ти смешни. Смей се когато те обиждат, ако се ядосваш тях ще им е кеф, че са успели да те наранят. Късмет!
Момиче на 16

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c5b34cb96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   здравей,
твоето положение не е много лошо (има къде къде по-тежки случаи).
Казваш, че си малко по-пълен - значи те се забавляват с това, че не може да ги стигнеш!
решение - не се и опитвай! НЕ се опитвай да ги гониш защото дори да не си малко по-пълен - пак трудно ще го достигнеш (има преднина защото е тръгнал да тича преди теб, трябва да си много добър за да компенсираш това).

Ето решението за твоя проблем:
то се състой от две точки които задължително трябва да изпълниш:

1. закачай се и ти с тях - първо може да започнеш със по-леки и невинни закачки, докато стигнеш техните

2. когато те обидят или се закачат с теб - прави се, че ти е забавно и НАЙ-важното - продължи закачката! не опитвай да се измъкваш защото положението ще стане по-зле
опитай се да го обърнеш на невинна игра

Абсолютно сигурен съм, че те не приемат нещата така както тях. Сигурен съм и че те не предполагат, че се чувстваш толкова зле.
Също така мисля, че те вече са забравили случката - защото за тях това е ежедневие и нямат мозък с който да запомнят всичко!

опитай се да изпълниш това което ти казах, защото ако нямаш опит с такива идиоти - в 8-12 кл. ще ти е много трудно!

ако сега до края на годината - имаш още 2 месеца - напълно достатъчно е да си оправите отношенията
не е добре да оставаш с такива отношения след края на годината защото през другата те ще продължат.

И ако трябва да обобщя всички съвети които ти дадох с едно изречение, то ще звучи така: "Трябва да се държиш точно както тя приятелски, но всъщност да не си като тях - ти си по-умен от тях и съм сигурен, че ще успееш да си изиграеш ролята. просто нямаш друг шанс".
на тази възраст те търсят с кого да се закачат... на тях им е забавно
не влагат лоши чувства, сигурен съм.. но трябва да ги накараш да спрат да се забавляват на твой гръб!
успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker