Безполезен съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Безполезен съм
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1995 пъти
Здравейте! Момче на 19 години съм и съм почти напълно безполезен. Нищо не мога да свърша както трябва. Пример:Когато бях на 13 започнах да ходя на фитнес. Понеже ми казваха да не се претоварвам много и, най-вече, поради моята глупост, една година практически не се натоварвах изобщо. След това пък започнах да се претоварвам: правех само 2-3 упражнения всеки ден с големи тежести и се контузих - лактите ме боляха 1 година. На следващата година се сецнах много лошо. Дори и по-късно, когато бях понаучил някои неща, пак продължавах да се контузвам (тогава вече тренирах само в къщи и ходех да бягам), като резултати нямаше. Спортът за мен беше като наркотик. Миналата година получих херния и ме оперираха.
Друг пример:До последния месец на 9 клас нямах много добри оценки. После започнах да уча доста. Завърших 10 клас с 5. 54. Но има ли значение? Преписвах страшно много както всички останали, разбира се. Бях решил да изкарам 6. 00 в 11 клас без преписване. Учих средно 4 часа на ден (имаше дни, когато съм учил 8 часа, но и такива, през които не съм учил) без грам преписване. Имаше случаи, когато ми подсказваха без да съм ги карал. Тогава оставях дадената точка празна или не си поправях допуснатата грешка. 1 срок - 5. 40 (2 място в класа) 2 срок - 5. 54 (3 място в класа)
Често ме боляха глава, очи, случваше се да зарежа всичко за седмица-две.
Накрая ми писна и 12 клас си развалих успеха.
Та единственото нещо, за което ставам е запаметяване и възпроизвеждане на безполезна информация (100% зубрене БЕЗ разбиране). Не мога сам дори да запаля една свещ. Сами можете да си направите изводите за мен. Нямам никакви приятели и не знам почти нищо за света около мен (Ако си поговорите с мен ще останете изумени и затова аз избягвам да говоря изобщо). Просто кръгът ми от интереси е страшно тесен.
Направих няколко опита да се променя, но безуспешни. Освен това имам и много страхове. Давайте някакви съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 11acff79ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пиши малко повече за страховете си.
Останалите неща са ОК и може всеки да ги сподели този период от живота си
Иначе ти май нещо си пропуснал, че не си вече за този раздел - честито, възрастен човекс и от 1 г. ПЪЛНОЛЕТЕН - имаш право да вършиш всичко, което искаш, включително да си намериш работа например.
Не пишеш дали ще кандидатстваш, но ако в момента зубриш за изпити може това да те е депресирало.
Препоръчвам ти книгата „Неврозите“ на Фройд, има я в читанката - може би там ще видиш примери за някои от страховете си.
Останалото е просто от възрастта.
Това, че нямаш приятели и се чувстваш самотен е проблем на много хора.
Аз пък на твоята възраст само учих и честно казано си заслужаваше. Приятелката ми се оказа и без това лъжлива к.. ка.
Гледай си ученето и живота и гледай да влезнеш в университет или да си намериш хубава работа, ако си решил да не учиш за сега.
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0a5736050e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ''Напълно безполезен'' - не мисля.. Просто трябва да си изградиш едно самочувствие, защото без него си за никъде.. ''Опитите'', които си направил за да се промениш са безуспешни, защото явно не го искаш достатъчно силно.. За да настъпи промяната трябва наистина да си поставиш ясни цели и да ги следваш упорито, защото откажеш ли се пак се връщаш на нулата и какво? .. Започваш да се оплакваш, че си безполезен и не можеш да се промениш.. Не е така - искаш ли нещо го направи, но знай, че ще трябва да вложиш ''малко'' повече усилия! Колкото до приятелите - ми и аз нямам такива... е, имам де, но приятели е силно казана дума.. само общи интереси.. Като заговорихме за интереси, казваш, че почти нямаш такива.. принципно за да разшириш този кръг на интереси трябва да опиташ от много неща за да намериш точно, онова, което ти е на душата :) Жалко, че не може да се публикува лична информация бих желала да си поговорим..

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 807c4f749d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Спокойно хората които са наистина безполезни или глупави не го осъзнават. Спокойно просто не си намерил областта в която те бива. Не бъди толкова самокритичен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: a31ec5ccb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ей сладурче :) Горе главата! Не познавам човек, който да не се е чувствал излишен или безполезен в някакъв период от живота си. Ще те посъветвам да не учиш толкова за оценките, колкото за личното удовлетворение и знанията, които безплатно получаваш! Аз съм сигурна, че те бива в нещо! Нямаш ли хоби? Какво ти доставя удоволствие? Занимавай се с това, което ти харесва, дори и да е общоприето безмислено- рисувай, пиши, карай колело, или спортувай нещо по- леко- танци, КНИГИ.. куп възможности. Намери си нещо, което да ти е приятно да практикуваш и ще намериш смисъл! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker