Помогнете ми...приятелката ми е луда на тема слабота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помогнете ми...приятелката ми е луда на тема слабота!
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2442 пъти
Здравейте... най-добрата ми приятелка е обсебена от това да бъде слаба вече от около година. В началото спазваше някакви диети, после се започна с повръщането, после спря съвсем да яде, няколко пъти припадна и беше в болница, след това уж започна да спортува след като й обясних, че това е начина... но спортува за 1-2 месеца и ето, че отново започна с гладуването и бъркането в гърлото. Яде по една ябълка на ден и когато изяде една салата ми казва, че се е надула и се чувства зле, че е ПРЕЯЛА и отива да повръща. Майка й знае и се опитва да й помогне, но те никак не се разбират и не се получава. Пробвах да й обясня някои неща, да й дам съвет с какво да се храни, най-накрая се изнервих и й го казах по по-груб начин, но тя не ме послуша. А и тя е запозната с тези неща гледала е толкова много филми и въпреки това продължава. Наистина не знам какво да й кажа вече, имам чувството, че вече не е просто за отслабването, всичко е на психическа основа, тя тотално се побърка. Мъчно ми е да я гледам и да я слушам... моля ви се помогнете ми.

П. С. тя не е дебела и никога не е била, както казах психическа основа

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 7817ab545e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелката ти има Булимия и/или Анорексия, което е психическо заболяване и има нужда от психолог. Обърни се към училищния психолог и нека си направи терапия. Накарай я да се съблече по бельо и сама да се види в огледалото с всичките си кокали. Ако пак каже, че е дебела - само лекарска помощ, но това е работа на родителите.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a7a66dee55
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко това е на психическа основа и е изключително опасно. Говори с училищния психолог, от там да се обърнат някъде за да и помогнат. Ако продължава така, нищо чудно ей така просто да умре.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0138696e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Приятелката ти може да прави каквото си иска с тялото си.
Разбирам, че се страхуваш, но ти не си тази, която ще я принуждава да прави каквото и да е.
С наглостта си само ще я отблъснеш.
Явно не иска помощта ви.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0af56e1159
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 ти въобще знаеш ли колко е опасно това? Прочети в интернет малко за тази болест и ще видиш. Относно темата, послушай 1 и 2 номер. Дори и на сила трябва родителите й да направят нещо.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c8fb8a7ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да, на психическа основа е и от това се умира. Дори да не се стигне до смърт, животът й ще е много тежък, това е врата към други мании и обсесии. Имах такова гадже.

Търсете професионална помощ от психолози, много е сериозно.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: fc7180d03b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3 наглост? Ако твоя приятелка гладува така и ти виждаш, че се е поболяла ще я оставиш просто да се просне на някоя улица и да не се събуди повече ли?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d11af8bb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелката ти има анорексия. Лично аз съм боледувала от тази болест. В началото отказах само хляба,после сладкото, месото, всякакви храни, дори сокове и бях само на една ябълка или домат. Наистина е опасно, защото може да си навлече проблеми, които да и оставят белег за цял живот. Тогава на мен ми спря цикъла, гърдите ми спаднаха, нямах дупе, лицето ми беше адски слабо, с една дума погрознях. Бях стигнала до това положение заради опити да бъда идеална, но накрая станах брутално ужасна. Сега е време да кажа как се излекувах. Ами не е сложно - просто ми дойде акъла в главата, и ми казваха че съм погрозняла, а аз наистина държа на външния вид. Не се наложи да пия никакви хапчета, за да оздравея. Просто проумях, че съм страшно слаба и започнах да си ям. Наддадох килограми, и до ден днешен не съм напълняла от последните килограми които качих. Правя си упражнения, НО не да отслабвам, а да стягам тялото. Цикълът си ми дойде, гърди си имам, дупе, висока съм, и съм красива. Така че всичко е на психическа основа. Има ли желание, има и начин. Просто може да и повтаряте на това момиче, че е погрозняло и, за да се оправи трябва да почне да яде и бързо,бързо ще я видиш с тостер в ръка,хаха. Успех! И пиши авторке как се е развила тази история. Дано е положително!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: c102a25bbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Анорексия? Вие правите ли разлика от анореския до булимия? Да, тя очевидно е развила булимия, но не и анорексия, защото ако беше анорексия щеше да губи килограми всеки ден, да е истински ходещ скелет, в буквалния смисъл, да и пада косата, да има проблеми с кръвообращението и още много други, докато авторката не описва така нещата. Момичето безпорно има проблем с психиката и то голям - от личен опит го казвам - аз съм по абсолютния начин на живот, че и по - зле и никой не може да ми натрапи факта, че съм "скелет" и, че е грозно, защото АЗ (Тя) не го виждам така. Нейната главна цел е да бъде слаба. Съветвам те малко по малко да започнеш да и "натрапваш" храна. Всеки има поне по 1 ястие, на което не може да уснои то било и калорична бомба! Пробвай дори ти да й готвиш, когато сте у вас или у тях, излизайте по - често и спокойно говори с нея какво би могла да си вземе без да й стане тежко, но спокойно! Такива дребни неща и се надявай, че ще проработи. И стига с тая анореския! Да, може да се стигне до там, но в никакъв случей не е, спрете да плашите авторката!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 78d00ddbb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Номер "3" - Глупости! Точно тя е тази, която може да я вразуми, колкото и странно да звучи. След като с майка й не се разбират, тя като приятелки би трябвало да опита. Тези болести са опасни и някой ден момичето ей така може да си отиде. ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd4fa5651e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Приятелката ти сигурно страда от анорексия.. Тази болест е и психическа.. Според мен, трябва да я постреснеш мъничко.. Покажи й анорексички в интърнет, пък да видим какво ще стане.. До номер 8, все пак авторката не е лекар и не може да описва толкова подробно, ако стана дума за побъркана психика - анорексия е..

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd4fa5651e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Най - добре е да се свърже с психолог.. (отново номер девет)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: cd4fa5651e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   До номер 8 - не е Булимия, защото авторката е написала, че момичето яде малко. При Булимията, хората погълват ОГРОМНИ количества храна и след това нарочно я повръщат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 7fa419679e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   От номер 8 : Анорексията е психическо заболяване безпорно, не оспорвам, но има и физически последствия, до които предполагам момичето не е стигнало. Колкото до булимията - авторката е написала, че тя дори и след салата отива и пъха пръст, за да повърне, а това явно го прави системно, въпрос навреме е да спре да го предизвиква сама и булимията да си каже думата.

 
  ...
преди: 10 години, 21 дни
hash: e285108932
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Както ти сама казваш, това е на психична основа. Купувай си нещо купи и за нея. Казвай и че трябва да го изяде. Знам просто е- но трябва да се опитва по всякакъв начин да я накараш да яде.
Води я по сладкарници, пицарии. Кажи и че слабо и красиво, не е клищавото. Мъжете не харесват клъощави.
Една жена трябва да има извивки. Не говоря да е дебела. Тя има комплекси. И те не са от това че е дебела, защото тя не е доколкото разбирам. Някъде другаде е проблема. И си го избива с гладуването.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker