Различна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Различна
преди: 10 години, 27 дни, прочетена 2977 пъти
Още от малка никога не съм била като другите, но за първи път това не ми харесва. Имам проблем с коленете и за това ходя като пате, мисля по много по различен начин от съучениците си, предпочитам да стоя вкъщи и да рисувам отколкото да съм навън с приятели, почти не ям, прекалено съм срамежлива и дори се разплаквам когато ме изпитват по математика, никога не съм имала приятел, намирам красивото дори и в не толкова привлекателното и предпочитам да си измислям текстове пред това да вися във Facebook. Всичко това ми се струваше нормално преди да чуя как едни мой съученички да ме нарекоха"плашешто различна", тогава се замислих дали не съм твърде различна.
Искам да ви попитам дали съм чак толкова различна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 26 дни
hash: 43ca1308e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това че имаш проблем в коленете не трябва да те смущава. Никой не си избира как да се роди и човек, който би ти се подигравал заради нещо, което не зависи от теб е комплексар и злобар.
Колкото до това, че имаш различни интереси, мисля че е страхотно! Малко са вече тийнеджърите, които ще предпочетат да вършат някакво занимание, което развива интелекта, пред това да киснат във Facebook. Развивай талантите си и те уверявам, че няма да съжаляваш. :)
Съветвам те да започнеш да се храниш нормално, изгради си режим, при който да изяждаш 1500- 2000 калории на ден, иначе няма да си здрава. Познавам момиче, чиято история много ми напомня на твоята и то сега е болно от анорексия... В никакъв случай не ти го пожелавам...
Също започни все пак да обръщаш повече внимание на приятелите си. Хубаво е все пак да разнообразяваш деня си с живи същества, а не само с хартията и молива.
Дано не съм прекалила със съветите. :D И дано съм била полезна.
Е. 20г.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 89d4afc999
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   може би да, може би си различна... но какво толкова , вярно е че хората не харесват различните и не се отнасят добре с тях, но различните дават развитие и живот на този свят, различните писатели пишат най завладяващите и велики книги, на различните художници картините стоят окачени в музеите , различните учени са открили най великите изобретения , не се страхувай да си различна различните определят как ще изглежда света за напред, докато нормалните просто гледат, ползват и имитират

slepia

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: ae8d67ad3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами да различна си, но това не е лошо. Ще ти кажа че само смелите хора дръзват да живеят различно останалите просто се сливат с обстановката, затова не се срамувай от това което си. А и това, че откриваш най хубавото в хората е чудесно, защото вече много малко хора съдят другите по това какво е тяхното сърце. Относно краката щом имаш проблем не се срамувай от това, аз нося очила и в началото всички ми викаха, , очиладка, , но се свиква, защото е неизбежно. А да ти кажа също това че претпочиташ да пишеш вместо да седиш в фейсбук също е страхотно, фейсбука ни е обвзел мозаците и няма отърване. А това че си срамежлива спокойно тук хората се променят, помни че всички са като теб и ти си като тях така че няма от какво да се притесняваш. Ти не си плашещо различна, ти си по скорпо изненадващо различна, което е страхотно аз бих се радвала.
От мен чао и горе главата!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 26 дни
hash: 3c90c1a938
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си различна, просто не обичаш да си сред хора. Нарича се Social Anxiety (социална тревожност, тоест не обичаш да се намираш в социални ситуации).

- "предпочитам да стоя вкъщи и да рисувам отколкото да съм навън с приятели"
- "прекалено съм срамежлива"
- " дори се разплаквам когато ме изпитват по математика"
Достатъчно е това.

И аз си мислех, че съм много различна като бях в училищна възраст, защото си седях у нас и рисувах, играех компютърни игри и четях книги, но повярвай ми, 40% от хората са такива. Не си специална.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: bd6bd87b91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Можеш само да се радваш, че си различна.

 
  ...


...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 40287226f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сладурана си! Не се смущавай и притеснявай! Прави това, което те кара да се чувстваш уютно. Кел файда, ако се правиш на някого, който не е теб. Обич за теб, горе главата, ТИ можеш да бъдеш каквато си поискаш, да се обичаш и да бъдеш щастлива!

ж - 20

 
  ... горе^
преди: 10 години, 26 дни
hash: a0a5807c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кристално ясно. Отговора на всичките ти въпроси които те притесняват в момента е само един:
Не се променяй. Ще разбереш колко ценно би било това, което си, когато пораснеш още малко. Всичко ще си дойде на мястото. Не бъди като овцете, мило момиче.

Имаш редкият шанс да не си поредната със звънче на врата.

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 3f9d67da6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А защо не си зададеш един прост въпрос: "Кое е по-хубавото? Това, което е излезнало от конвейра или това, което е различно от т. нар. стереотип? ". В този смисъл бих те посъветвал да не гледаш съученичките си, които съм 100% сигурен, че нито са ти на нивото, нито на душата, а да гледаш себе си. От тези няколко реда, които си написала си личи, че си много нежна, състрадателна и крехка душа, лесно ранима, много чувствителна. Това в нито един момент не може да се нарече "плашещо различна". Точно напротив. Това са нормални човешки добродетели, които за съжеление в днешно време рядко се срещат поради причината, че всеки, независимо млад, стар, безработен, бизнесмен и т. н., абсолютно всеки си е сложил една маска, която да го предпазва от зловредни влияния, изобилстващи около нас. Под зловредни имам предвид неща от сорта на криво разбиране на човешката душевност, одухотвореност, нежност. Това са все неща, които за съжеление все по-рядко се срещат на яве. Колкото и странно да ти прозвучи, въпреки, че съм доста по-голям от теб, човек със семейство, постигнал в живота почти всичко, за което може един нормален човек да мечтае, човек, който работи на много високо ниво, въпреки всичко това се припознавам в това, което ти си написала за себе си. И аз съм като теб, но с времето се научих да не го показвам, защото единственото, което съм търпял са били жлъчни подхвърляния и пренебрежение от страна на тези, които тогава са били около мен. Точно поради тази причина и аз съм надянал маската, и аз за пред другите съм като тях - държащ на думата си, човек с железни нерви и желязна психика. Но дълбоко в себе си съм ти. Безкрайно много пъти след края на някой напрегнат работен ден, когато съм бил изнервен до краен предел от неможещи и незнаещи, когато е трябвало да нахокам някого, да се държа грубо с някого, съм се затварял в стаята си и съм си плакал. Няма нищо срамно от това. Но винаги САМ. Защото слабостта, проявена пред други става моментално маша в ръцете на злонамерените. Съвет от мен - запази душевността си, не обръщай внимание на тези, които са под нивото ти, знай, че един прекрасен ден ще се намери някой, който дълбоко да оцени всичко това, което съученичките ти намират за плашещо. И след това вече няма да те интересува нищо и никой. Желая ти успехи от сърце и душа!

 
  ...
преди: 10 години, 26 дни
hash: 2a5500dc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм различен но започнах да се кефя с това! Това че си различна те прави по-специялна.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 26 дни
hash: 00b0137485
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   На твоите приятелки им пращай много поздрави и си се занимавай с каквото те влече,пише ти се-пиши.Не е задължително да си като тях,да висиш в нета,да им се харесваш и да им искаш мнението.Те не са ли странни,че всички са като на конвейр правени.Всички с еднакви дрехи,еднакъв стил на обличане и поведение.Аз се радвам на момичета,които се увличат по литературата като теб,а не на пикли с телефона пред огледалото.Направи си сметката,че не си толкова повърхностна,колкото тях и след време ще намериш средата си,бъди сигурна,че си по-умна и естествена.

 
  ...

...
преди: 10 години, 25 дни
hash: 53d39ff6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ох, мисля, че се влюбих в теб! Има ли някакъв начин да се свържа с теб :(?

 
  ...
преди: 10 години, 25 дни
hash: ac2f888bb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички сме еднакви няма значение как вървим, начина по които говорим, къде плачем, или как мислим. Всички сме хора.. А тези който ти казват че си различна ги игнорирай и това е. Аз лично съм преживял много лоши неща в училище и начина по които оцелях и не се преместих от училище е като не слушах никой правех си домашните, учех уроците, а другите си губиха времето да ми се подиграват, а аз бях отличник. И сега повечето които ми се подиграваха са по затворите или са бездомници или живеят по 100 лева на месец.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 25 дни
hash: d4cc282278
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да си различен е най- хубавото нещо, което може да ти се случи!!! Не трябва да ти се смеят тъй като всички те са еднакви не се отразяват, а ти си различна. И аз съм такава. Тенът ми е по- тъмен тъй като баща ми е по мургав, та още от детската градина всички ми се подиграваха, че съм различна и ми беше най- болната тема, но срещнах един човек с който сега съм най- добра приятелка. Та тя, ме научи, че да си различен не е лошо! Отличаваш се от останалите! Супер и сега се харесвам. Впечатли ме с текста си! И аз съм страшно срамежлива, приличаме си с нещо. Най- голямото богатство е да бъдеш себе си пред всичси- открит и да казваш какво мислиш за всичко независимо дали ще се хареса на другия. Интересно ми е как всички са еднакви и не се забелязват. Кефя си се не си плашешто странна при всички случаи!!! Бъди себе си и ДА НЕ ТИ ПУКА от чуждото мнение. Завиждайки някои хора те обиждат и те лъжат само защото не могат да са като теб!

 
  ...
преди: 10 години, 24 дни
hash: b56d95a1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   мен пък ме кефи да съм различен
Аз си имам мото - никога няма да тръгна да се променям заарди хората. Имам си принципи, който ме харесва -добре, който - не -> здраве да е.
всеки човек си е индивидуалност
Казваш " съченици" - значи си ученичка, аз отдавна съм завършил, тоест сме различни поколения
А сегашното поколение изобщо не го разбирам - тази мания всички да са еднакви, а тези които не са - искат да бъдат като останалите.
естесвено, ако искаш да бъдеш себе си - малко или много ще има душевни терзания - ама без тях няма как.
А в днешно време светът е леко пообъркан - добродетелите се приемат за нещо мноооооооооооооооого лошо и обратното. И ако човек не иска да бъде асимилиран от "групата" рано или късно се отделя от нея.

 
  ...
преди: 10 години, 23 дни
hash: ddacbee74f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз като тебе "различна" от всички останали но ми харесва. Омразна ми от както аз ги наричам "клонинги" които те мразят защото имаш смелостта да не си като тях, да не се държиш като тях и да не правиш същите неща като тях. Предпочитам да съм различна отколкото "клонинг". Да си различен е нещо специално, ти се отличаваш от другите не приличаш на тях. Например аз като съм в час почти не говоря, а всички останали се надвикват и нищо не разбирам, на тях почти не им пука само се чудят как да се забавляват. Та както и да е радвай се, че си различна, по-хубаво е макар и да те мразят без каквато и да е причина, но знаеш ли аз мисля, че те просто ни завиждат, завиждат ни, че не сме "клонинги" и това ги е яд. За това се радвай. Те дори се изяждат от яд, че има някой, който не "клонинг" като тях.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 19 дни
hash: e24316d2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Като мен си.. Нямам проблеми с коленете, но съм много плашлива и притеснителна.. Когато ме изпитват по История, имам чувството, че съм си глътнала езика, въпреки, че си знам уроците.. Споделих тема тук, но явно модераторите не са я публикували.. Веднъж, , приятелите'' ми ми спретнаха една ужасна шега.. Те много обичат да ми се подиграват заради това, че съм бъзла.. Едно момиче (Х) ми каза, че най - добрата ми приятелка (М)ме вика у тях. Аз й повярвах и отидох до къщата на М. Там имаше още няколко момичета от нашия клас. Казаха ми, че M ме чака в хола на голямата й къща. Аз отидох, но в този момент Х ме бутна, затвориха вратата, счупиха крушката на лампата, заключиха ме в тази стая и пуснаха песента на Самара Морган. Бяха най - ужасяващите 12 минути в живота ми..

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ce48413e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Според мен си нормална, просто си много по зряла от останалите на твоята възраст. Аз съм същата. Предпочитам да си стоя вкъщи и да чета книги отколкото да клюкарствам във фейсбук. Имам папка пълна с мои истории. Обичам да чета митология и да уча древна история. Харесва ми да знам боговете и да мога да ги използвам в речта си. (В смисъл да мога да разказвам истории свързани с митологията с поука) Направо откачам когато ме изпитват по география. Забравям всичко и не мога да кажа нищо. Докато един ден си наложих дасе взема в ръце и да говоря. И изкарах 6. Това че не се интересуваме от глупостите на съвременните кифли не ни прави странни. И аз не съм имала приятел. Никога не съм се целувала. И съм толкова срамежлива, че нищо чудно когато навърша 21 да започна да излизам на срещи. Изчервявам се само когато някой повдигне темата за противоположния пол. Не мога да псувам (което смятам за нещо хубаво). И една съученичка, която се води моя приятелка (направо не мога да я понасям. Излизала е с близо 11 момчета едновременно. Мисли се за толкова възрастна само защото излизя с момчета напива се и пуши. И моля ви се възнамерява да изгуби девствеността си на 16 години. Тя просто не ос знава че е дете. Това е след 2 години. ) ми каза че съм била странна и смахната защота чета книги. Но аз знам че това че съм по зряла от останалите не ме прави странна. Просто осъзнавам че те са глупави кифли. Еда моя съученичка излиза с някакъв си 22 годишен. А моята така наречена приятелка казва че щом се обичат възрастта (9 години разлика) нямала значение. Но като момичето свърши бременно или с някоя болест не знам. Важното е (най-вероятно го казвам за трети път) че ние сме умни и съзрели и осъзнаваме че е много по добре да четев или рисуваме отколкото да се снимаме в тоялетните като кифли и да качаваме снимки и да следим кой какво е коментирал.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f60c6c7be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   От това което прочетох... ТИ СИ СТРАХОТНА! Ако имах приятелка като теб щях много да се гордея:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e24316d2c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Като мен си, с разликата, че аз наистина съм, , плашещо различна''. Нося черно, не харесвам ярките цветове. Предпочитам да чета книги (най - често чета книги за смисъла на живота, легенди, демонология, криптозоология и т. н), пред това да ходя навън (почти винаги чета). Не обичам лигавщините, които другите от класа ми правят (коментиране на момчета, клюки и т. н), дистанцирам се от приятелите си и обичам да се занимавам с медитация, пред това да кисна по цял ден пред телевизора, на пример.. А ако трябва да гледам някой филм, несъмнено бих избрала филм на ужасите. Мразя сладникавите или твърде тъжни филми...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker