Тормозят ме в училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121022)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14345)
 Тинейджърски (21876)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Тормозят ме в училище
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 4425 пъти
Здравейте! Писах подобна история миналата година, но сега е малко по-различно. Аз съм момче на 14 години и съм в 8 клас. Малко по-пълен съм, но не мисля, че това е причината да ме тормозят. Ситуацията е следната: Има едно момче от моя клас, той пуши, както и повечето от моя клас и от скоро започна да сяда до мен по математика и някога по английски. И тоя започва да ме удря по главата и да ме дразни. Попитах го какво цели с това и какво му прави кеф да ме удря, казах му че е гадно, но той пак продължава. Не издържам. Мисля че с всеки удар ще започна да затъпявам. Казах му на тоя, ако ще ме удря да не ме удря по главата, а някъде другаде, а той ми каза, че по главата било забавно. Учителките нищо не правят, на нашите няма да кажа, защото баща ми веднага ще отиде в училище и ще стане по зле за мен. Аз този дето ме тормози бих го пребил, мога да се бия, но ме е страх, че после ще си извика хора, ще ме причакат някъде сам и ще ме пребият здраво. Не знам какво да правя, знам че, ако кажа на някой учител, директор или на родителите ми ще стане по-лошо. Моля ви давайте съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: cdaae54528
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,аз съм момиче на 12 години и мен също ме тормозят.. едното от хилядите решения е да се преместиш в друг клас или в друго училище :) другит начин е да се сприятелиш с враговете.. А можеш да говориш с учител,деректор или с вашите и да ги помолиш да не ходят в училището ти. :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: db5cb918ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм момиче на 17 и като по-малка бях доста тормозена, но мен предимно ме обиждаха, по-рядко ме удряха. Тогава много се оставях и плачех и се чудех защо точно мене ме мразят и с какво съм заслужила. Сега вече като съм на 17 се промених доста като човек и открих нещо, което може да помогне и на теб. Първото, което бих те посъветвала е като те удари да покажеш, че не те е страх, в мига който те удари и се изсмее, затвори очи за секунди, покажи изнервяне като станеш червен, с юмрук удари по чина възможно най-силно и стани рязко, бутни чина на земята и му се развикай и му кажи, че повече няма да стане така и че ако още веднъж те удари ще стане лошо, повечето момчета, които се имат за големи биячи като него, същност са страхливи и той ще се сепне, че ти си имал смелост да направиш това и даже ще се стресне. Аз така съм правила няколко пъти и те се стряскаха, нищо че съм момиче, аз и на момчета крещя и на момичета. Иначе наскоро пак имаше време в което ме обиждаха и ме беше и мене страх да кажа каквото и да е, защото момичетата които ме обидиха имаха много приятели и гаджета и ме беше страх да се сбия, за да не ме причакат след училище после цяла група хора да ме бият, защото нашите не исках да идват, а сама не знаех как ще стане. За щастие нещата минаха. Иначе другото, което бих ти дала като изпитано средство за защита много зависи от самия теб, няколко пъти ми се е случвало да се хваля с парите си, защото съм по-богата от другите и малко си доизмислих като казах, че баща ми е мутра и наркодилър и че има хора навскякъде и постоянно си купувам нови скъпи неща, злато, телефони и ги нося и тъй като те са бедни и аз ги комплексирам, а и нали знаеш че хората ги е страх от богаташите, защото ако платят на някой могат техните хора да пребият много други, така че ако вашите имат повече възможности и нямаш друг изход, просто претендирай с това, или си го измисли, но все пак трябва да имаш нещо скъпо, за да е достоверно, надявам се да помогне. Успех и кажи какво и станало после. Също така ако толкова се притесняваш, че си по-пълен, после ходи на фитнес, вземи протеини и тези сланини ги превърни в мускули, хората ги е страх и от такива грамадни мускулести момчета.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 788d610ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Ако те обиждат просто не им обръщай внимание! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8f4a84ca3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Гадно, но спокойно и аз съм почти в същото порожение само, че съм момиче. Първо кажи на учител, нищо няма да стане, после пак му кажи, ппак няма да стане после го набий ако те изкаже, кажи, че си взел нещата в свои ръце защото не са направили нищо. Втория варянт е да кажеш, че от там дето седиш не виждаш, не ти е приятво не чуваш добре или подобно, не знам измисли нещо. Третия варянт е да го затапваш, да му отвръщаш и да му кажеш в часа да не те закача. А четвъртия варянт е да отидеш при учителя да го гледаж много тъжно, на върха на разплакване и да му кажеш какво те мъчи. ;) успех!!!! :D:D:D

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3c73821b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Познато... и то доста. Да ти кажа честно не знам какъв е варианта за отърваване от това. Може да го пребиеш, но не печелиш нищо.... играй по неговата игра или както се вика с неговите камъни по неговата глава. Удряй го и ти по главата. Ако стане сериозно и те удари със агресия - ето че вече имаш причина да го пребиеш.
Това че някой вика "50 бияча", нинджи, лостаджии, анабол-маняци всички сме ги чували.... Малко са хората на които ако им кажат "Ае да го пребием тоз" и те да се навият. И да стане това - 80% са сеирджии / само гледат и псуват / Да ти скочат 2ма, 3ма... Започни да спортуваш, щом си пълен няма да имаш проблеми като мен с качваме на маса - направо урелефявай и да видим дали ще се закачат...

Поздрави, и дано се оправиш [at] Dr. Maidan

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 023daf0d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами не... няма да стане по-лошо. Ако си по-силния и можеш да го набиеш кое те кара да мислиш, че ако има разговори директор-родители той ще ти направи нещо после? И замисли се малко... ако ти имаш респект от своите родители, той дали има от неговите? ! А така, а сега си представи ако привикат баща му и той му тегли едно дърво после у тях кого ще си извика... Ще си извика, ама друг път, ще оцапа гащите пред стария като му спрат джобните и ще си седне на дупцето

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d4fc02b777
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз бих те попитал първо: ти нямаш ли си приятели, които да изравнят силите? (не е срамно, ако нямаш)
Под това "на нашите няма да кажа, защото баща ми веднага ще отиде в училище и ще стане по зле за мен" имаш предвид, че... после ще започнат повече да те закачат и пак същата безотговорност от страна на учителите?
Имаш само два варианта, ако искаш да си добре, според мен.
Или ще всееш страх в тоя кретен или кажи на вашите.
Ако баща ти отиде в училище, тях ще ги предупредят, те ще се отдръпнат за известно време, но ще те водят женчо или нещо такова, защото "не си можел сам да се справиш, а е трябвало да викаш баща си" - това е ала-бала да те дразнят, за да се биеш и да те изкарат виновен после.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 60d8daa1ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Ей как ме дразнят такива, малки "гъзарчета" дето се мислят за много яки като пушат. Не му обръщай внимание. Следващият път, когато посегне да те удари му хвани ръката, извий я едва ли не и му кажи, че този път няма да мине това. Покажи му, че не те е страх от него. Кажи му, че дори да викне цялата си рода на теб не ти пука. Едва ли е толкова "нацепен"за колкото се мисли. Както е поговорката "Куче, което лае не хапе. "Не позволявай да някакви идиоти да ти се качват на главата. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 91dae42d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Младеж обърни се направо към баща си хич не се притеснявай, ако трябва и детска педагогическа стая сезирай. Като го нагънат институциите въобще няма да му дойде на ум да се разправя с теб и да води хора да те бият. Има си ред за всяко нещо, просто човек трябва да го знае и да го използва.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: a6675fd4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Съжалявам, но няма друг начин. Или се оправяш сам, или молиш за помощ някой възрастен. Ако искаш сам да се оправиш пробвай да говориш с него спокойно, а ако той не разбира от дума и не ти остава никаква друга алтернатива повикай възрастен. Извинявам се, ако не съм помогнал много с това.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2b468aebf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Хей, здравей. Така ще ти дам един важен съвет ТИ ИМАШ ДОСТОЙНСТВО И НЕ ДАВАЙ НА НИКОГО ДА ТИ ГО НАКЪРНЯВА!
Когато онова момче сяда до теб просто ставаш и се махаш. Нищо не му казваш. Както и като те удря пак правиш същото. Бъди спокоен не се нерви. Така ще ги дразниш, те искат твоето дразнене и нещастие, но ти се прави че ни ги чуваш и че те не могат да постигнат нищо.
Също така мисля че е важно да поговориш и с родителите си за това. Ако не искаш баща ти да ходи в у-ще го помоли или кажи само на майка си.
Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3aff6577f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Няма такива. Отиваш при класната и говориш на саме. Отиди и до психоложката(педагогическия съветник). Ако не се спре- удряш. Веднъж предопреждаваш, на другия път удряш. Кви са тия. Ако те причакат, викаш, бягаш.. носи си ако искаш и някакъв защитен предмет. В тоя случай, не може просто да не му обръщаш внимание. Това е.. и колкото и да не искаш да удряш, ще се наложи, не може така!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 490413d212
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И в моя клас има 2-ма кадето пушат и се правят на големите мъже. Ако им кажеш нещо викат приятелите си и те пребиват яко. Плюс това носят боксове и ножове така че, 2 на 1 с боксове и ножове, късмет ми. Така че, не им обръщай внимание.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e7a8e61586
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Приятелче, няма защо да се страхуваш има много начини да го пречупиш. Първият ми съвет към теб е да си намериш двама приятели, които ще застанат до теб ако ти налетят на бой. Не бъди бъзлив... и да те набият няма страшно всички сме яли бой и сме се били като деца. Може и това да не е най-добрия пример който ти давам, но хвани и го набий.. след това да се съберат хора.. извикай твоите двама човека и направете една битка. Така се печели уважение и ще спрат да те тормозят. Иначе ако не предприемеш някакви мерки ще си останеш мекотело и ще те тормозят, където и да отидеш дори в друг клас или даскало, като те усетят че си мек, пак ще бият. Друг начин не виждам. Само внимавай да не го пребиеш... боят и ударите трябва да са премерени.... ПАК КАЗВАМ НЕ Е НАЙ-ДОБРИЯТ СЪВЕТ ама какво друго да направиш...

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 53a80ca1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   И мен ме тормозят в 6-ти клас съм но какво да направя няма основателна причина да ме тормозят но не знам. Моя съвет е не обръщай внимание ти си знеш коя си и каква си и никой не може да се подиграе с това просто ги ИГНОЛИРАЙ...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: bbc9eaf0a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Дойде ми една адски добра идея: запиши се на бокс. Цената за карта за 1 месец тренировки излиза не повече от 30 лева, поне според сайта на произволно намерен от мен спортен клуб. А 30 лева на месец са малко, предвид ползите от бокса - прекрасен спорт за заякване, пък и те учи не само как да раздаваш здрави тупаници, но и как да се биеш по принцип, как да пазиш най-важните части от тялото си.
Добра идея е да споделиш пред инструкторите защо си се записал - не защото искаш да си грубиян и побойник, а защото искаш да можеш да се защитаваш, както и да отстояваш достойнството си. След известно време, след като вече те познават, споделяш и каквото ти е харесало от идеята ми по-долу.

Та значи тренираш бокс, запознаваш се и се сприятеляваш с колкото се може повече хора, които тренират и/или работят там, научаваш най-основното покрай бокса, здраво работиш над техниката си (защото има огромно значение КАК замахваш с юмрук) и рефлексите си... и тогава... каниш тоя от училище да дойде с теб до спортния клуб.

За един "боксов мач", разбираш ли. Да му покажеш как би могъл да отвръщаш на ударите му. А ще ходите в спортния клуб, защото възнамеряваш да използвате всички предпазни средства, предвидени за боксов двубой - не за друго, просто не искаш да го нараниш твърде много, му кажи. Ако откаже и тръгне да ти се смее - смей се и ти, защото в крайна сметка се е оказал страхливец.

Съгласи ли се, обаче, разбирате се кога и отивате заедно. Предварително съобщаваш на треньорите какво си замислил и защо - ако вече те познават и те харесват като човек, не мисля че ще има проблем да ти освободят боксовия ринг за малко, или да уредят поне някакво място за "мача". Ако тръгнат да ти отказват, им заяви че е много по-добре да се разбере кой е по-силния с боксови ръкавици, където надали някой може да пострада, отколкото да се сбиете с голи юмруци и кой знае какви "помощни средства", където всичко може да стане. Не мисля, че някой може да възрази на такъв аргумент.

Влизате в клуба и... първо весело поздравяваш ВСИЧКИ, които познаваш там. Идеята тук е нехранимайкото да се насере в гащите още преди да сте си сложили ръкавиците. А вервай ми, освен ако не е тренирал бокс и тоя, мощно ще се изнерви. Защото едно е да удряш по главата момче, което просто те пита защо го удряш, друго е да дразниш момче, което очевидно е тренирало бокс до такава степен, че всички в спортния клуб го познават, тоест знае точно къде и как да отговаря на ударите ти. :)

И му даваш най-доброто от себе си. Просто го спукваш от бокс, докато не му стане ясно, че ако не бяха ръкавиците, е щял да яде яко бой. Няма значение от развоя тук - дали наистина си му показал, че би ял яко бой, ако се бяхте сбили другаде, дали сте били равностойни и дори ако всъщност се оказал по-силен от теб. Защото винаги можеш да започнеш с: "Признавам, че беше малко нечестно, все пак съм тренирал бокс, пък ти не. " или "Е добре, по-добър си, ама искам реванш. " и да завършиш при всички случаи с: "Искаш ли да тренираме заедно? "

Та така: хем получаваш знания, които ще са ти от полза ЦЯЛ живот, хем показваш, че не си беззащитна жертва, която всеки може да лупа по главата, хем не поставяш другото момче в унизителна ситуация, че да тръгва да вика приятелите си и да ти отмъщава. Напротив, като му подадеш ръка накрая с предложение да тренирате заедно, никой не е унизен - поставяш него и себе си като равнопоставени хора. Даже е възможно да се сприятелите, колкото и безумно да звучи, колкото и да ти е неприятно. По-добра алтернатива е от всичко останало.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5ab7b807c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Да преди и мен ме тормозиха. И се чудих защо пък на мен.
Сега се водя от готините и причината за това е много смешна. Просто още когато се видим за първи път отивам при тях и смело се намесвам в разговора. После те ме имат за свой.
Ама не това е важното.

Не знам точно какво става, но когато се мислиш за силен, започват да те дразнят тези, който проявяват слабост психически. Не знам защо, но просто като ги видиш, че са слаби ти се иска да ги пребиеш, да ги унищожиш.
Та това е една от причините, че показваш страх - и ги караш да изпитват агресия към теб.
Ако станеш да се защитиш - нещата могат ? да се обърнат. Вече няма да излъчваш страх, и тяхната агресия ще спадне. А пък именно това е в основата на всичко.
Този силният да не мислиш, че има огромното желание да се бие, или пък да понесе последствията след боя. Ето защо той разчита, че ще те наплаши достатъчно предварително, така че ти да покажеш крайна слабост. Което пък го кефи и дразни и ако не се замисля много, може да ти причини сериозни щети.
А пък ти с тая реплика - Ако ще ме удряш, само моля те да не е по - главата. Си показал такава слабост, че няма на къде повече. И той е бил откровен като ти е казал, че по - главата е най - забавно. Да така е защото знае, че там ще ти причини още по - голяма вреда.
Не става така, ако не му обърнеш внимание показваш слабост и ще става оше по - лошо.
Затова вариантите настина са два - опитваш да говориш с възрастен, най - добре със психоложката. Тогава ще започнат да ти викат женчо, обаче за известно време, тормоза ще спре, или по - точно ще премине повече във вербален.
Обаче аз лично, (вече трудно ще се озова на твое място) Е да стана и да му изкарам зъбите. Обаче ще гледам да има свидетели, хем бързо ще ни разтърват, хем ще се вдигне достатъчно шум, за да се принуди ръководството да вземе мерки. Даже в час ще се сбия с него. Защото учителят ще се почуства длъжен да ни разтърве.
Във вторият вариант след като вдигнеш достатъчно шум. Можеш да разказваш и да преуваличаваш дори, как вече не си издържал да бъдеш жертва. А онзи понеже по - принцип си е проблемен, са склони да вярват повече на теб.
Вероятността да извика някого е малка, защото ще го е срам, че изобщо са го набили. А пък още повече момче като теб, което по - принцип се води от кротките.

Защо биячите обикновено не се закачат помежду си?
Защото не знаят другият на какво е способен. Защото си мислят ами ако не успея да се справя. Ами ако онзи се окаже много луд, докъде ще стигнем. ами после?
Обаче със слабите няма такава опасност. Там си мислят. Аз ще го бия и той нищо няма да направи.

Е възможно е да ти извика хора. Обаче не е болка за умиране, ще понесеш няколко удара. Но после можеш да разкажеш това. Ако пък не се огънеш когато групата е срещу теб. А както има коментар 80% са запячи, ще покажеш, че с теб шега не бива. Най - важното е тръгнеш ли, удариш ли, да се биеш докрай, докато не те разтърват после ще му мислиш.

Но не лошо, първо да се опиташ да го сплашиш като обърнеш чина върху него. А той ше е достатъчно изненадан за да се оттегли. Веднъж отспи ли, вече ще се замисли много повече преди да тръгне.

Всичко е на психическа основа, обаче ще добра идея, да се запишеш на карате. Важното при него е да ти вдъхнат малко увереност. Това ти трябва увереност.
Мускулите са от второстепенна важност. Ако нямаш смелост, увереност дори са безполезни.

Номер 18 те онези може и да са 2 - ма. И да имат ножове и боксове. Но ако използват оръжия срещу теб. Ще привлекат такова внимание срещу себе си, че ще се чудят как да се измъкнат, ще има много да се спарват и да ти се извиняват после.
Ще привлекат медийте, а пък никой бияч, не иска да е държавно известен.
Най - вероятно са на ясно с това.
При тях те разчитат, на факта, че носят оръжие ги прави още по - страшни и са господари на положението. Обаче ако не се огънеш, ако въпреки всичко си готов да се изправиш срещу тях. Едва ли ще смеят да ти направят нещо. А ако ти направят - следвай съветите ми към автора.

 
  ...
преди: 10 години, 29 дни
hash: 0c984f7f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   както номер 4 и 5 казаха или ги игнорирай за да им стане безинтресно или тропни по масата

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: 102960408d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Просто няма друг начин, освен да говориш с родителите си. Вариантът да му посегнеш и да го удариш не е особено добър. Така той ще те удари още по-силно и се унижиш тройно. Казвам ти го от личен опит. И мен са ме тормозили в училище и още го правят. Така чее говори с родителите си, но просто им кажи да не ходят в у-ще. Мисля, че ще те реазберат. Но ако му скочиш да го биеш ще стане още по-зле и ще те тормозят и унижават още повече. Така че бъди спокоен, всичко ще бъде наред! :)

 
  ...
преди: 10 години, 27 дни
hash: 28a3faa1ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Най-добрият вариант е да се оплачеш на родителите си, а те от своя страна да сигнализират на училищното ръководство. Сега ще ми кажеш, че ако направиш това още повече ще ти се подиграват, но едно момче в САЩ точно поради тази причина, че го тормозели 2ма взел на баща си пистолета и ги заковал. Засега са само обиди, но предполагам ти си се депресирал, в един момент тази твоя депресия ще те мотивира да извършиш нещо лошо на тези, които те тормозят и е нормално. Друг вариант е да напукаш на 1 от компанията им каската и както се казва да им вземеш страха. Успеж с разрешаването на проблемът ти.
~Trifonak~

 
  ...

...
преди: 10 години, 27 дни
hash: 3acd8d039f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Момче ти ръце нямаш ли? Я сега го удари и ти.... Ядосай се ама истински-смачкай го, дай му да разбере, че не е прав-само така или цял живот ще те тъпчат-какво и да те набият след това-физическата болка-не е болка, душевната е по лоша. Айде успех

 
  ... горе^
преди: 10 години, 27 дни
hash: 0b7e3bdecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Изпробвано от мен самата. Седем години ме тормозиха в училище и ако не бях се сетила да ги запиша, аз щях да изляза виновна, заради онея долни лайна. Ама Господ всичко връща... ;)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 49c9d5d833
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   И а като теб мисля че мога да се бия, но повечето ми приятели са само на думи. Не съм като теб, да ме удари, веднага ще му скоча но единствено се притеснявам. че познава много хора и лесно ще убеди някой да ме пребият. Помогнете!!! Какво да правя???

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 964a03b783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   В училище Вапцаров Пловдив това се случва ежедневно и никой не предприема мерки, ако се оплача. Просто в това училище няма директор.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker