Имам чувството, че всичко ще се срути - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам чувството, че всичко ще се срути
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 7168 пъти
Историята ми не е кой знае колко впечатляваща, няма сексуални извращения и уникални преживявания, затова ако очаквате нещо такова - не си правете труда да четете написаното по-нататък.

Момиче на 18 години съм, абитуриентка, уча в т.нар. "елитна" гимназия, занимавам се със спорт, музика. Имам много хобита, чета книги, киноманияк съм, широко скроена, имам много приятели, познати, в семейството ми всичко е наред, оценките ми са високи, уча два езика, поддържам тялото си със спортуването и изглеждам добре, имала съм много мимолетни и по-дълги връзки, спала съм с точно три момчета. Винаги се усмихвам, лъчезарна съм и хората си нямат и идея какво се крие всъщност зад тази чаровна обвивка.

Имам комплекси, с които не мога да се преборя. Преди две години тежах почти колкото малък кит (към 90 килограма), захванах се със зверски диети и тренировки, отслабнах тридесет килограма. Според околните, изглеждам страхотно, отдавна съм забравила какво е да имаш проблеми с намирането на дрехи, не се оплаквам от мъжкото внимание. Но не мога да спра да мисля за дебелината.

От 2 години съм на режим, позволявам си от дъжд на вятър да ям нещо сладко (за тесто не си помислям) и винаги когато изям нещо, после чувствам вина, сдухвам се, ядосвам се и като се погледна в огледалото се виждам по-дебела и отпусната. Знам, че това са признаци на анорексия, но държа да отбележа, че не съм нито кокалеста, нито зверски слаба, съвсем нормална и няма как да съм заболяла от това. По-скоро е мания. Да не стана оня кит, дето се търкаляше по улиците като лоена топка и обираше подигравките на половин свят. Опитвам се да се успокоя, че никога няма да стана такава, защото си скъсвам задника и се поддържам, но този глас в мен е по-настоятелен.

Не мога да си намеря момче, с което да се задържа по-дълго. Най-дългата ми връзка беше 9 месеца и го разкарах, защото започна да ме ограничава, да не ме пуска да излизам и пр. тъпотии. Мисля си, че проблема е в мен. Приятелите казват, че попадам на неподходящи, но това е толкова прозаично обяснение...

Мисля, че съм много крив, тежък характер - искам да става на моето, обиждам се лесно, на моменти съм злобна и доста иронична и всичко това само за да прикрия чувствителността и лесната ранимост. Страх ме е, че някой ще ме нарани, ще ми разбие сърцето и по тоя повод, досега винаги аз съм късала гаджетата, в минутата, в която усетя, че се привързвам към тях. Тъпо, нали? Сама го осъзнавам и се опитвам да го поправя, но сякаш нямам шанс. И знам, че ако продължавам така, никога няма да съм щастлива.

Редовно изпадам в емоционални дупки, толкова големи, че трудно ги преживявам. Навън съм ухилена, пускаща бъзици и щастлива, в къщи съм най-мълчаливия и мрачен човек. И когато усетя, че някой мой приятел спира да ми обръща внимание, намира си приятелка и забравя за мен или каквото и да е, свързано с това да не ми се обръща внимание - в мен се надига зверска вълна на ярост, която после преминава в плач. Иначе казано - изпадам в истерия. Тъй като съм и 12 клас, напрежението е много, ученето още повече, последните няколко седмици плача с или без повод, треперят ми ръцете, увеличих цигарите почти до кутия на ден.

Чувствам се непълноценна. Каквото и да правя, винаги имам усещането, че не е достатъчно. Винаги имам чувството, че на хората не им пука за мен, че са с мен, просто защото ги изслушвам, давам съвети или защото могат да се забавляват.. Тая постоянна тревога ме съсипва.

Денонощно да се преебаваш с мисли колко си дебел, как нищо не правиш (независимо, че имаш успехи), да страдаш, че си самотен и да не намираш човек, с който да споделяш възгледи, мнение и леглото.

Самотна съм. Както се казва в един тъп тийнейджърски филм "A Cinderella Story" - плувам в море от хора, но се чувствам сам.
Имам нужда от момче/мъж, който знае какво иска и който ще съумее да пречупи гадния ми характер и да види ранимата и чувствителна същност... Дали някой някога ще си направи труда?

Най-вероятно е пубертетска депресия, макар че вече ми е малко късно за такива.
Но се чувствам лайняно и сега приключвам, за да ходя да се разбия от тренировка, да се прибера умряла, а утре ще отида на клуб и ще се напия, за да убия всякакви усещания.

Пиша анонимно, защото ме е страх да говоря с когото и да било за тези неща. Ще се радвам да видя вашите коментари, дори да бъдат негативни и критични.

Благодаря на всеки, отделил няколко ценни минути от живота си да прочете тая буламач.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 3 месеца
hash: be217edd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ми аз не съм на 18 или 19 години, но се чувствам по същия начин.Не мисля, че проблемът е само в теб и околните имат определена вина.Явно си сесрещнала с кофти хораи заради тях си изградила такова мнение за нещата.

За някои неща, обаче си права.Явно си предпазлива, в това няма лошо, добре е че щадиш себе си, никога никои няма да го направи вместо теб.Това,че си мнителна и недоверчива, може би не е най-правилната стратегия, но не е и погрешна.По-добре е, отколкото после да страдаш.Но буди сигурна, че няма да е все така.Времето, хората, опитът-те ще те променят.
Успех ти желая:)

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: a4d86a9eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От алкохола се дебелее бая

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: a6c8c2b96b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това не е "буламач" както ти казваш, но ще те посаветвам говори с психолог в това няма нищо лошо както мислят повечето от хората.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 5e864299c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти! Намирам доста общи неща между мен и теб, макар че съм на 15.

Мисля, че твоето желание за устойчива връзка изхожда от нуждата ти да намериш човек, който да те разбира. И аз като теб имам своите комплекси, може би неадекватни. Обичам когато ходя с някое момче да ми казва колко съм красива, какво хубаво тяло имам и т.н... Обичам това, защото само аз знам колко неимоверни усилия положих за това. :( И аз свалях килограми. Когато зимата спрях да тичам навън, полудях, защото отново качих. Сега се опитвам да се възстановя, защото се записах на професионални тренировки по лека атлетика. Аз съм перфекционист - но често се коря за минимални пропуски, дори не грешки, ами просто липса на умения.

Но и аз не обичам прекалено обвързващите връзки. Не мисля, че това е толкова сериозен проблем за нас двете. Все пак сме още малки, тръпката към гаджето изчезва бързо, идва новото и така...

Аз почти нямам и приятели. Виж, с гаджетата е друго... Там нещата са по-скоро физически на нашата възраст. Няма да се женим, не гледаме толкова интелекта; пък и връзките са краткотрайни. Но нямам най-добър приятел. Открила съм, че съм човек, готов да живее по план и система. Но някои хора не разбират това. Аз винаги бягам сама в парка извън тренировките. Винаги ходя сама в мола. Сама чета вицове в интернет.
Може би не съм цвете по характер. Но кой ли е?

Не знам какво да те посъветвам за спорта. И двете с теб тренираме и сигурно като мен имаш стегнато тяло. Но въпреки това и аз се намирам за дебела.

Не ти помагам много така, но искам да знаеш , че не си сама. : )

--- Кели.

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8e3982f6be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако имаш нужда от "пречупване" на гадния характер - заповядай.Аз съм на злобното същество, което познавам :)

 
  ...


...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 8b23d12eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз мисля, че си се фиксирала върху килограмите, защото това е нещото, което можеш да контролираш най-лесно, за разлика от връзките и постиженията в живота (за които се иска и доза късмет, и търпение, постоянство и вяра).

Трябва да признаеш пред себе си, че все пак си просто човек = не си съвършена, има вероятност да се проваляш, да се излъгваш в преценките си и да бъдеш наранявана, както и ти да нараняваш. Това е неизбежно. Човек може да се стреми да се самоусъвършенства, да бъде по-самокритичен и взискателен към себе си (респективно към околните), но няма как да избяга от собствената си природа.
За мен щастието е златната среда между приемането или толерирането на това, което си, и стремежа към развитие. Но първо трябва да научиш да обичаш себе си и да искаш да вървиш напред и нагоре от любов и грижа към самата себе си, а не защото не понасяш това, което си и искаш да го премоделираш.

Състояния като твоето не рядко водят до сериозни заболявания, т.н. смущения в храненето - анорексия, булимия и т.н. Всички те са на психическа основа и имат тежки последствия, ако не се лекуват. Ако усещаш, че състоянието ти се влошава и губиш контрол, потърси лекар.

Стискам ти палци!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b506afdc5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ех миличка, като чета това и от части виждам себе си. Аз съм по-голяма от теб, на 23, но до момента не съм имала по-сериозна връзка от 6 месеца. Нито съм грозна, нито дебела, тренирам всеки ден във фитнеса. Независима съм, работя и се издържам сама. Сама се справям в живота, но ето че не срещам мъжа и това е. Само лъжци и използвачи. Разбирам много добре за какво говориш. Дано някой ден бъдеш щастлива. Аз поне на това се надявам. До тогава можем само да продължаваме да се надяваме и да се носим по течението. Нали знаеш, че надеждата умира последна. Иначе казват, че за всеки влак си имало пътници, но трудният ми характер, а както разбирам по писането ти и твоя явно ни пречат да изградим сериозни връзки.
Желая ти успехи! Не се предавай и отчайвай!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 3e305befc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо до авторката и до номер 7 недейте се отчайвали де какво значи труден характер, недейте проблема е един човек трябва да прави компромиси и трябва да търсите човека който да ви разбира такаче наистина има надежда първо си искарайте това от ума аз съм труден характер защото сами пречите на сериозните връзки. Извинявам се ако съм ви засегнал с нещо лека вечер...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ddf78dd667
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравейте!
Знаете ли и аз съм на 18г. много съм дебела и аз имам малко труден характер. Много голям инат съм и всичко искам да е на моето, но уви намерих си едно страхотно момче с което много се обичаме и отчасти се промених, въпреки, че от време на време се опитвам да се налагам. :)
Що се отнася до авторката бих искала да я попитам как е отслабнала, да ми сподели или каква диета е правила. Ще съм ти много благодарна. Благодаря предварително!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9e290fbd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, радвай се на живота си всеки ден и всеки миг и го приеми за прекрасен, какъвто и да е той. Не търси
младеж който да те промени а такъв, който ще те разбере и ще му бъде приятно да извърви част от пътя си с теб.
Всеки от нас е уникален и безценен със своята различност от другите. Вярвай повече във себе си и не се притеснявай да се доверяваш на другия, макар и да се съмняваш, че ще те разбере. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker