Не мога да спра да слушам музика! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121187)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не мога да спра да слушам музика!
преди: 10 години, 21 дни, прочетена 3073 пъти
Здравейте читатели!
Аз съм момче на 16 години и както вече сигурно сте разбрали, че не мога да спра да слушам музика. Моят проблем е че когато седя на компютъра винаги слушам музика а трябва да уча вместо това, защото скоро имам класни работи. Аз искам да уча но когато пусна музиката просто не мога да я спра и така минават часове! Моля ви дайте ми някакъв съвет как да се справя със следния проблем!

Моля администраторите да одобрят тази история(проблем), защото е много важна за мен а и мисля, че и други имат същият проблем като мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 20 дни
hash: 055835a665
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи на ваште да ти я спрат

 
  ...
преди: 10 години, 20 дни
hash: f0c00c5256
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Гледай да не включкаш компютъра докато не научиш или стой с някой докато учиш ако не ни пречи.

 
  ...
преди: 10 години, 19 дни
hash: d011965686
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Комбинирай ги. Каква музика слушаш? Ако слушаш някакъв по-бърз стил, смени с нещо по-бавно. Аз с музика изкласих гимназията, така че спокойно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 19 дни
hash: 5062e09668
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма лошо! Само музиката да не е чалга, че от нея се получават много тежки умствени, мозъчни, психични и личностни увреждания...
На мен пък музиката много ми помага да уча, да работя. Създава ми ритъм, настроение.
Позволявам си изцяло да се гмурна и разтворя в нея само в специално отделени часове за почивка - за нея и за мен.

 
  ...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 81af96d618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора:
Благодаря за съветите! А до въпроса каква музика слушам, слушам предимно Явката ДЛГ и тук там някой друг изпълнител на този жанр музика.

Ако някой има да казва още съвети ще се радвам да ги чуя :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 18 дни
hash: 66e991256b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Учи и на музика но я понамали а вече като свършиш я пусни пак на по силно аз така правя

 
  ... горе^
преди: 10 години, 17 дни
hash: d8eba9a884
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 7, имам отлично здраве във всеки негов аспект (това включва и психиката ми, а не само тялото ми) и завиден коефициент на интелигентност, който е над 130. Обкръжението ми е доволно от мен и нямам причина да смятам, че имам наречените от теб "личностни увреждания", щом общувам успешно с такива хора. Също така отдавна слушам музиката, наричана от обществото чалга. Аз съм живото доказателство, че ти говориш стопроцентови небивалици и няма научни факти, които да потвърждават мнението ти. Предлагам ти да не се изказваш неподготвен в следващите теми тук, защото все ще се намери някой, който да знае повече от теб по разглеждания въпрос. Хората не затъпяват заради чалгата, а защото сами си го причиняват чрез останалите дейности, които са присъщи на техния начин на живот. Затъпяващи е имало и преди края на миналия век, когато чалгата още не е съществувала. Най-лесно е все друг да ни е виновен, че водим определен начин на живот и той ни гарантира сигурно затъпяване, нали? Такива като теб смело са яхнали вълната на клишетата и повтарят чуждите думи без да ги осмислят, защото така им е по-лесно. Накратко ти си мечтата на всяка телевизия или политик у нас - лековерен или просто боящ се от мисловния процес, който мозъкът му е способен да извършва дори без помощта на родните телевизии и политици. Сред обкръжението си сигурно минаваш за "готин", но сред моето ще бъдеш тактично пренебрегнат за сметка на по-добри събеседници, които могат да дадат повече полезна информация в рамките на едно евентуално общуване. :)

Авторе, ти си завършен меломан. Хора като теб истински обичат музиката, а не са позьори, които я използват като начин да бъдат добре приети от обкръжението си. Ако искаш да се подготвиш за класните си, явно ще се наложи да намалиш работата си на компютъра, щом си си създал навик да слушаш музика винаги, когато си на него. Ти си като пушачите, които пушат, докато пият кафе и се чувстват зле, ако разделят двете занимания едно от друго. Спокойно, тази съвременна машина няма да избяга никъде и ще бъде тук дори тогава, когато твоите училищни ангажименти ще са вече минало! Е, можеш и да продължиш както досега, но щом за теб настоящото положение е проблем, явно това не е подходящо решение на проблема!

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 39c400267e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Няма категорични доказателства дали слушането на чалга те превръща в идиот, въпреки, че няма и твърди доказателства, че не те превръща :) .
Има обаче за класическата музика -

"Слушайте Моцарт, за да станете по-умни, съветват психолози и медици.
Според специалисти творбите на Моцарт, както и голяма част от музиката въобще, развива пространственото мислене и може да доведе до значително увеличение на коефициента на интелигентност. Психолози са изчислили, че слушането на музиката на австрийския гений води средно до 9% по-високи резултати на тестовете.

В Америка дори са решили да използват тази магическа способност на нотите и вече продават дискове с класическа музика, специално подбрана за бебета. Класическата музика има свойството да успокоява, действа благотворно на здравето и активизира умствените способности. Музиката на Моцарт действа положително върху болни от Алцхаймер и намалява честотата на епилептичните припадъци.

Германски учени са установили, че любителите на класическата музика имат по-висок коефициент на интелигентност в сравнение с останалите хора. Изследователите установяват дори нещо повече - тези които слушат класическа музика започват да увеличават коефициента си на интелигентност и осъзнатост. Според учените слушането на класическа музика може да пренастрои начина по който функционират мозъците ни.

Може да звучи невероятно, но произведенията на австрийския композитор повишава коефициента на интелигентност. След 10 минути Моцарт, IQ-то се увеличава с цели 10 единици, при проверка с традиционен IQ тест, сочат проучванията.
Действието на класическата музика върху организма се обяснява от учените с възприемчивостта на централната нервна система към акустичното въздействие. Звуковата вълна води до реакция от страна на централната нервна система. По този начин се образуват биологично активни вещества, които регулират системите и органите в тялото.
Класическата музика действа благотворно и върху умственото и психическо развитие на бебетата. Доказано е, че кърмачетата и малките деца, които слушат класически произведения се развиват по-бързо. Положителното влияние на класическата музика е голямо и при жените, които се стремят да забременеят. Добре е да се слуша музика преди сън или дори по време на сън.
Освен това, музиката на композиторите класици помага се избавим от стреса и напрежението натрупани през деня.

Оказва се обаче, че красивите мелодии влияят не само върху психиката, но и върху физическото състояние на нашето тяло. Музиката понижава нивата на кортизол в мозъка и така намалява стреса и подобрява работата на имунната система."

Проучване трябва да се направи и специално върху чалгата, как действа на мозъка. Хаха :) . Интересно какви ли ще са резултатите.

K-Man

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: 055835a665
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като стана въпрос за чалгата, тя според мен деградира НЯКОИ хора.

НО първо деградира само някои тийнейджъри и първосигналните хора. Защото останалите са достатъчно умни, за да направят сравнение с реалността. Иначе едно хлапе как да му обясниш, че в живота има и други неща освен готини мацки, секс и джипове.

Второ - не само чалгата, а и почти всички стилове деградират. Само вижте клиповете на Лейди Гага, пък за американските рапъри, за техните клипове и текстове, там да не говорим. Но някакси понеже те са чужди и са малко по-приемливи за хората.

Трето - не мисля, че чалгата и изобщо подобна деградираща музика трябва да се забрани. Напротив всичко, което се забранява, е по-сладко. Но трябва да има сравнение, трябва да има и друга музика, която да накара децата да се замислят, да им предостави втора алтернатива. За да могат те да имат 2 различни неща, различни идеологии и ценности, които да сравнят.

Днес проблема е, че се инвестират милиони в чалгата и този стил се налага до голяма степен и изкуствено. Просто е по-впечатляващ. Да се пее за любов и за ценности и някак банално, изтъркано, безинтересно. Модерно, готино и гъзарско е да се слуша за секс, за наркотици, алкохол, за скъпи коли.

Пак казвам, лошо няма, но да го има и другия вариант като възможност, като алтернатива. Та да се замисли детето, а не само наготово да му се налага единствения вариант, за който той няма избор дали да избере или не. Той просто му се налага, без право на избор и без алтернативна опция.

Айде ако е някой зрял човек, лесно може да направи сравнението и да се замисли, но когато това се прави от някой, който няма реален опит, за него това е чиста монета. Още повече че това периода, в който той се оформя като личност. И в един момент това става негова същност.

Положението е сходно като с порното. То е забранено за под 18 г., защото те нямат опит, с който да сравнят действията от филмите. Като резултат могат да останат с впечатлението, че е нормално, примерно като видят, че жена им носи поръчаната пицата да я хвърлят на леглото или примерно че жената не винаги приема добре да и се празнят в лицето или да и го набиват отзад, колкото и да изглежда че във филмите жените обожават да им го набутват отзад (не че няма и такива). Могат да останат с впечатлението, че секса се прави САМО от нагон, а не и като продължение на чувствата.

Имаше дори една тема, че някакво хлапе се отвратило от секса и мъжете, защото гледа хард порно на 15 с изнасилвания, гаври и тем подобни. Та се филмирало, че само това е секса и че няма грижовни и внимателни мъже. И най-интересното - беше убедено, че това не и насадено от филмите, а просто наистина видите ли ВСИЧКИ до един били такива.

То и дъщеря ми плаче, като умре някое куче във филма, но това не означава, че това е реално, нали?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 14 дни
hash: 81af96d618
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ограничавай се малко.

 
  ...

...
преди: 10 години, 13 дни
hash: 44ed2ddac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз докато уча, слушам Еминем. :3 Какво мислите? :Д

 
  ...
преди: 10 години, 13 дни
hash: 96314bd617
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм същата работа. Ставам с музика (от алармата), слагам слушалките и се почват обичайните сутрешни неща: миене на зъби, лице и т. н. Закусвам (рядко) пак със музика, до училище съм с музика, докато съм в часовете/междучасията пак съм с едната слушалка. Докато се прибирам и ги свалям чак в нас.
Обличам се, чистя, мия чинии, подреждам само с музика. Уча със музика. Само че аз слушам рок и пак не ми прави проблем. Често и мислите си не мога да чуя, но уроците ги уча доста лесно с музика.
Не знаех, че това може да са явява като проблем. Аз лично обожавам меко казано музиката и поради тази причина едни 8/9 часа от деня (ако не и повече) слушам.
Има хора за които спорта, танците и т. н са всичко. Пък за мен е музиката.
Момиче на 16

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ae55b45a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   И аз съм така .Каквото и да правя ,слушам музика .Дори,когато ходя до тоалетна .

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 3cde643c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз слушам музика постоянно, но когато уча си изключвам всички възможни технологии. :D Телевизор, лаптоп, телефон...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker