Празен живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Празен живот
преди: 14 години, 3 месеца, прочетена 5090 пъти
Здравейте, аз съм 11 клас, 18-годишен, изпитващ голямо желание да си тегли въжето, но все още нямащ достатъчно мотиви да го направи, все пак все още имам подслон и храна, нека първо изчакам да ги изгубя и тях.

Нямам приятели, проблемът е в това, че винаги съм имал проблеми с общуването, смятам че 95% от разговорите са напълно безполезни, до изводите от тях можеш да достигнеш и сам (с малки изключения), нямам дарбата да поддържам или започвам "празен" разговор (а почти всичките са общо взето такива), абсолютно никога не съм се интересувал от тях, даже смятам че е по-добре едно чисто мълчание.

От това, което съм чувал от разговорите отстрани (клас и т.н.), 99.9% от темите на обсъждане са какво е направил еди-кой-си и оценка на същото това нещо, в повечето случаи съдеща. С най-голям ентусиазъм се коментира темата "кой-кого набил", но това не е случайно, общоизвестен факт е, че "силните" винаги получават най-добрите пусита, затова всички се опитват да са такива, използвайки фитнесите като буустери.

Като стана дума за приятелки, такава съм нямал (близко е до ума), първо защото от невръстна детска възраст съм с две леви ръце в буквалния смисъл (спомням си подигравките в часа по физическо в първите класове, когато дори не можех да хвърля или ритна топка, не че сега нещата са променени)
Имам и сравнително недобър външен вид (мисля че имам Клайнфелтерския синдром, отговарям на доста от симптомите, но не ми пука честно казано). Макар тези "качества" да могат да бъдат пренебрегнати, макар и с клизма, фактът, че долната ми глава е 11 см в най-най-най-най мощното й състояние не може.

Бъдещето след завършването е неясно все още, но със сигурност нещата ще се усложнят още повече, не ми се навлиза в предикти. Не помага и фактът, че не струвам по горе-долу всички училищни предмети, поне там да имах наченки. Както и да е.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: bcf585bbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Cиндромът се нарича клайнфелтер

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 2fbbc7b9a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле, само мога да кажа - евала за разсъжденията. Звучиш интелигентно и нямаш правописни грешки, за което ти стискам ръката.
Бай дъ уей - 'що ти трябва да се самоубиваш?! "Празни" хора и "празни" разговори винаги ще има.
Споко - жените сами ще дойдат при теб. Постарай се първо да се изучиш, намери си хубава работа, а нещата сами ще се подредят.
Успех

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 2572256a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не мисля, че в нищо не те бива. Все ще има нещо, което да можеш да правиш. И аз съм с 2 леви ръце и също не се намирам много прекрасна, а и темите за разговор, които си споменал и на мен не ми се струват особено интересни, но за това говорят "тийнейджърите".
Може би ако потърсиш...не знам...интернет, книги, комикси, ако щеш...все ще намериш нещо, което да ти е интересно. А и ако си направиш някаква промяна, като нова прическа или дреха или въобще нещо ново, може би ще се разведриш...просто...опитай се да си по - позитивен! ^^

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8c6cd69a75
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам как изглеждаш и дали правилно преценяваш заложбите си, но определено си интелигентен, самокритичен (което специално за мен е плюс) и духовит, а си само на 18 - рядко срещано явление. Някои индивиди и от двата пола никога не достигат до ярки прозрения за света и особено за себе си до края на дните си.

Пишеш интересно, имаш собствен почерк. Имай го предвид...

Трудно ти е да се впишеш в заобикалящата действителност, защото си с по-богата душевност и си прозорлив. На хората около теб, които те отблъскват, им липсва дълбочина и затова не можеш да контактуваш свободно с тях. Смени средата и търси социални контакти извън конкретното училище. Като ти обръщам внимание да не разделяш хората на момичета и момчета. Търси просто контакт с хора, които имат по-широк мироглед и интереси отвъд сферата на борбата за пусита. Просто не си си попаднал на мястото. Там, където си сега, няма потенциални приятели и приятелки за теб.

Успех!!!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 32053a5837
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №1, знам че е по-правилно да се назовава "синдромът на Клайнфелтер", но не виждам какъв е проблема в "клайнфелтерския синдром".

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: c4a7a78034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Животът до голяма степен е такъв, какъвто сам си го направиш. Не на 100%, но поне на 90 ;).
Затова мило момче, не потъвай в самосъжаления, спри да си повтаряш, че в нищо не те бива и си избий от главата мислите за самоубийство! Самоубийството е бягство, а бягството не решава проблемите! Бъди силен и смело се изправи пред тях!

Не мисли толкова много за недостатъците си, а се концентрирай върху качествата си. Да не мислиш, че мен, например, ме бива във всичко? Не, разбира се, но има нещо, което ми доставя удоволствие и с което искам да се занимавам, защото ми харесва. Аз също съм на 18, само че тази година завършвам. Тъй като и ти скоро ще си на моето място, не е зле от сега да се замислиш какво искаш да учиш и да се концентрираш върху това. До колкото разбирам, ти имаш потенциал, имаш талант. Не си от онези, които водят "празни" разговори. От теб ще излезе нещо наистина добро. Но ако се предадеш сега, няма как да стане.
Затова зарежи черногледа си и помисли върху всички коментари, написани до тук. Бъдещето е пред теб, не го изпускай!
Успех и дано скоро откриеш себе си. :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6cd0be5fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Такива изказвания ме вбесяват. Меко казано. На 18 години и решил да си тегли въжето - абе момче, я се стегни малко!

1. Изглеждаш интелигентен човек от написаното, значи би трябвало отдавна да си загрял, че смислени разговори с много малък процент от хората можеш да водиш. Аз това го осъзнах някъде на 14 годишна възраст, когато се опитвах да разкажа на приятелите ми коя книга съм прочела и даже да я изкоментирам, но всички ме гледаха като полезно изкопаемо. Затова е интелигентният човек - да може да схване къде и как да се държи, какви разговори да води и да може да прецени различните хора какви теми ги вълнуват. За да имаш приятели, трябва да правиш много компромиси. Аз съм заобиколена от армия от познати, близки и приятели и мога да ти кажа, че само с един или двама не говоря "празни" разговори и общуването ми с тях действително изисква мислене. Хората са просто устроени и колкото по-рано го разбереш, толкова по-добре ще се почувстваш.

2. След като си с две леви ръце, вземи направи нещо по въпроса. Ако седиш по цял ден вкъщи пред компютъра или на дивана, как очакваш да развиеш някаква координация или поне малко да подобриш уменията си? Аз също бях зле от спортна гледна точка, започнах да тренирам, стегнах тялото си и се чувствам и изглеждам несравнимо по-добре. Въпрос на нагласа и ЖЕЛАНИЕ най-вече.

3. Това, че достойнството ти е 11 сантиметра вьобще няма никакво значение. За всеки влак си има пътници - аз дори съм по-тясна от нормалното и за мен е по-добре да съм с мъж с по-малък пенис, по простата причина, че иначе ме боли. Не се депресирай, това не е водещо, но все пак трябва да се понаучиш какво да правиш с език и пръсти. ;)

4. След като не струваш и по училищните предмети, след като и не тренираш, нямаш приятели и гадже, какво, по дяволите правиш по цял ден? Нека позная - цъкаш WOW или някоя подобна игра или пишеш по форумите... Така няма да станеш човек, само това мога да ти кажа. Трябва коренно да промениш начина си на живот, иначе ще станеш един от многото безполезни хрантутници, които висят и дебелят пред екраните и умират на 30 годишна възраст от някоя отдавна развила се болест, за която те не знаят, защото не излизат от къщите си.
Стягай се, докато е време, всеки човек има шанс и ще видиш, че всичко може да се оправи. Но коства нечовешки усилия и воля, които ти може би не си възпитал в себе си.

Дано съм те накарала да се замислиш малко, защото най-мразя хора, които се предават от живота още преди да са изпитали най-сладкото от него.
Момиче на 18.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 6cd0be5fa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И допълнение от момиче на 18: иди се прегледай наистина дали имаш синдрома на Клайнфелтер, защото може би ако не знаеш, има лечение - бият ти тестостерон и поне се развиват вторичните полови белези, което ще спомогне за самочувствието и развитието ти донякъде.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 68603c6d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей! :) Много ми хареса начинът, по който се изразяваш. Е, без да те познавам, само от написаното става ясно, че си интелигентен. Да ти кажа...и аз понякога много се дразня на тъпите разговори. В голяма компания само за секс се говори, всички бъзици са на сексуална основа...Изобщо, много ми е противно това. Често предпочитам да си мълча, да съм си сама със себе си и да се самоизолирам. И знаеш ли, обичам се заради това. Обичай и ти себе си. Ти си рядка находка. Ти си нещо наистина специално и за това трудно се вписваш в клишираните рамки. Аз нямах приятели в училище. Е, с 1-2 момичета излизахме насам-натам, но не бих могла да ги нарека приятели. В университета се запознах с много и различни хора. От тях някак си се сдушихме една малка групичка, които имаме сходно мислене и все още сме си приятели. Не са много, но пък ми е добре с тях. Всичко, което си изброил те прави специален - опитай да се обикнеш. Заслужаваш обичта си!

Лина, 24 г.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: eaa070528f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хи, чудя се как точно да се изразя, но що се отнася за приттелите за сега си по добре без тях и без това повечето са фалшиви, а момичетата още летят по идиотите.
.......
То до голяма степен и аз бях така в даскалото, за това и никога не ме канеха на кафе защото мойте разбираня бяха по различни от секс темата и прочие, не че не ме интересуваше просто е по добре да не си показваш ризите на всякъде.Но не това е важното, след като завърших животът ми коренно се промени, намерих си готино момче, свестни приятели и въобще всичко си дойде на мястото, за това почакай докато завършиш тогава нещата ще се пооправят.
И момичетата в по нататъчна възраст стават по умни, а що се отнася до "долната ти глава" дълбочината при жените не е повече от около 10-12, та си си перфектен сладък.
И се извинявам за грубия език и не много правилното изразяване.

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 60d164f824
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Хей, недей да увесваш нос толкова!
От това което прочетох видях в теб един отритнат човек. Но ти със сигурност имаш какво да покажеш :) И с риск да те обидя ще ти кажа, че ми приличаш на Грозното патенце. Отдавна си надживял хората на твоята възраст. Не са ти интересни "празните" разговори и баналните теми за тях. Но не ги мрази толкова понякога "разчупват леда" в кофти ситуации ;)
Съветвам те да общуваш повече с хората около теб. Намери приятели с общи интереси. Просто се огледай, и ще намериш.
Успех!
И помни, че Грозното пате се превръща в Лебед :)

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 17b80a73a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Оле Боже, проблемите ти много приличат на моите.И аз планирам самоубийство, защото мисля долу-горе като теб.Иначе личи,че си много интелигентен-аз лично вярвам,че имаш в какво да се развиваш.Момиче на 17.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: b961e95fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Вие нормални ли сте? Какво самоубийство бе, хора? Живота ви е даден, за да го живеете. Трудно ви е, да... но мислите ли, че сте единствените изправени пред това? Радвайте се на това, което имате, защото утре може да изгубите и него.

Какво да кажат децата, които живеят на улицата? Тези, които не са чували за шоколад, тези които не познават родителите си, онези... гамените? Винаги може да стане по-зле. Докато имате покрив на главата - имате достатъчно, за да продължите да живеете. Та дори и да го изгубите - пак трябва да продължите, защото живота е за това, за да се борим. Не му е времето да се отказвате сега, бе, деца.

Има за какво да живеете, ако не заради себе си, заради близките си. Заради родителите си, само те са ви достатъчни, за да се събуждате сутрин с усмивка. Ценете това, което имате.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 84396fc42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ти наистина ли си мислиш, че имаш проблеми???

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 17b80a73a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   14, принципно си прав,но понякога животът е отвратителен и е съвсем нормално човек да си помисли за край.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 32053a5837
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Oт автора: №14, казах вече, няма абсолютно никакъв смисъл от самоубийствени опити, докато имаш подслон над главата и кльопачка в устата. Номера става като тези неща си подадат оставката.

Относно родителите - да, благодарен съм им много за всичко, което са ми осигурили, пределно ми е ясно, че има огромна бройка хора, които и това нямат. Но избягвам разговори и т.н. с тях, не ми се навлиза в подробности защо-какво. Плюс това те самите правят грандиозни скандали помежду си всеки ден, под грандиозни имам предвид такива, които на косъм не са свършвали с бой или окончателен развод. Струва ми се, че още не са се развели заради мен, по-скоро защото съм на приятната кандидат-студенстка възраст, от която ми се драйфа при мисълта.

А тази моя "интелигентност" както вече казах, по никакъв начин не ми помага по училищните предмети, особено тези, които реално ще ми трябват, най-вече математика и физика, така че никакъв чеп не става от нея. Плюс това изказването на някои мисли, до които си стигал 10000 пъти, не те прави от турбо-ентелегенцията.

№15, ако и ти започнеш да сравняваш с Хаити или не-знам-си-какво, по-добре недей. Тия неща на мен не ми действат. Все едно да кажеш на ням човек: "Е оня там е глухоням - що хленчиш тогава?" Примерът не е много удачен, но както и да е.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: b961e95fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От 14. В "моята" къща не минава нито ден без грандиозен скандал. Няма ден, в който да не чуя крясъците на баща ми, след това на майка ми, а накрая като отида при тях, да не видя как се скача на бой или се събира багажа за изнасяне.
Дори вмомента искат да се разделят. Чух ги как си подхвърлят топката "Ти ще гледаш децата" - "Не, ти ще ги гледаш, нали това искаше? Хайде, имаш шанс, докажи се пред тях" - "Аз няма да ги гледам, ти си имаш задължения - ще ги спазваш" и тн...
И да, на мен също ми предстой кандидатстване, и да, единственото нещо което задържа родителите ми съм аз.

Трудно ли е? Трудно е. Продължавам ли? Продължавам...
Ти можеш ли? Можеш. Искаш ли? > e въпросът <

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 84396fc42f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Нямам намерение да сравнявам две несравними събития. Просто, самосъжалението няма да ти помогне. Интелектът ти, казваш, не ти помагал в училищните предмети.. Ами пробвай, вместо да се жалваш по сайтовете да седнеш да поучиш. Мисля, че със сигурност ще има ефект. В какво се изразява ежедневието ти? Не спортуваш, не учиш, не общуваш - а какво правиш???? С две леви ръце си, пишеш - ами, Диър, никой не се е родил научен. Мисля, че при теб съществува единствено нежелание да се занимаеш с каквото и да било. Ок, твой избор и решение си е, ама в такъв случай, защо се оплакваш? Стга си мрънкал и се вземи в ръце! От номер 15.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 32053a5837
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От автора - @№15, това с ученето съм го правил, излиза провал в повечето случаи, както и да е, опитвам се да изкарвам сносни оценки по каквото мога и по каквито начини успея. Не ми е хоби да се жалвам по сайтовете, даже напротив, дори ти щом отговаряш на вече заформилия се малък спор, явно също си нямаш по-добра работа. Може да не пишеш директно за проблемите си, но предполагам се опитваш да намериш части от тях в чуждите постове – лошо няма. От това което написа, съдя, че си в по-лоша версия на моята ситуация, аз съм единствено дете, ако имах братя и/или сестри най-вероятно щях да съм още по-зле и от теб, но да не навлизаме в подробности. Приказките за развод също са на мода при мен, особено като живея в панелка, където и да пръднеш се чува, та дори не се налага да се напъвам, за да чуя какво говорят. Като се замисля друга пречка за евентуален развод са приходите на единия и на другия, но пак – подробности. Интерестно ми е как точно си приел/а сталинската пропаганда тип “по-добро бъдеще”(поне от постовете ти това съдя, макар че е възможно да са написани с цел да се изкараш “силна” фигура). Само едни голи надежди и амбиции за бъдещето според мен не биха направили нищо, вероятно има и други “подкрепящи” неща, но най-вероятно никога няма да разбера какви са. Така, за финал - [С две леви ръце си, пишеш - ами, Диър, никой не се е родил научен] – за 18 години не се научих как да нямам кашкавалени пръсти, шансовете са така и да се останат. [Мисля, че при теб съществува единствено нежелание да се занимаеш с каквото и да било.] – Не мога да го отрека, причина – до гуша ми е дошло от безкрайните провали, които идват един след друг. Наскоро открих т.нар. “алкохолен цяр” – трябваше още отдавна да го направя, също така открих, че с течение на времето ще ми трябва все повече ат него.

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: cbe162bb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Ако си решил да си останеш поредния самосъжаляващ се и търсещ внимание "интелектуалец", това си е лично твой избор. Аз имам подобни проблеми на твоите (+ психическо разстройство), и то съм доста по-голям от теб, но не съм се отказал. И аз понякога мисля за самоубийство, днес даже мислих. И знаеш ли кое ме вдига на крака? Гневът. Мисълта, че да се предам без бой, ще бъде позор. Мисълта, че ако умра, то не искам да си спомнят за мен като за поредния слабохарактерен глупак, който се отказа посред пътя.

Вместо да се правиш на Хамлет или да мислиш за екзистенциални проблеми, слез малко на земята. На първо време е важно да осъзнаеш положението си: В момента ти си просто един превзет хленчеш Женчо. Това не е обида, това е факт. Приеми го като такъв. След това виж какво можеш да направиш по въпроса. Опознай себе си, помисли какво можеш да промениш. Потърси изход от ситуацията. Събирай информация. Ако трябва изконсумирай целия нет, докато откриеш отговорите. Аз така направих и очите ми се отвориха за доста неща.

Относно предполагаемото ти ”заболяване”, прочетох тук-там за него. И да имаш, и да нямаш въпросния синдром, ще ти предложа нещо. Проучи по-обстойно що е това животно ТЕСТОСТЕРОН и какви са ефектите от него (физически и психически). Може пък да се окаже решение за доста от проблемите ти, не само с външния вид. Например ето какво са доказали големите Учени:

1. Тестостеронът повишава координацията, триизмерното възприятие и рефлексите (няма да си толкова ”кашкавален”)

2. Ставаш по-активен - действаш повече, мислиш по малко (доста полезно в твоя случай, за да излезеш от състоянието на зеленчук)

3. По-рядко изпитваш депресия (отново доказано)

4. За вторичните полови белези ти е ясно (а ако тренираш редовно, няма да се срамуваш от тялото си)

5. Ще станеш по-агресивен и "разгонен" (може пък да ти светне, че разговорите за бой и чукане имат някакъв смисъл, както и висенето в залата)

6. Намалява чувството за Страх. Може би най-важният ефект, защото ще те направи по-отворен към света (с други думи ПО-ЖИВ)

Заинтересувай се малко от темата. В Ютуб има доста клипове за хора, променени коренно чрез тестостерон. Има специални диети, инжекции и пр.

Това е моят съвет. Може и да греша и решението да е друго. Но винаги има изход. Още си на 18, това е прекрасна възраст за промяна. От теб зависи как ще действаш оттук нататък. М 27

 
  ...

...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 8769962256
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От номер 15 = н.19

Виж сега, имам страхотна работа, но тъй като и останалата част от живота ми е супер, в момента съм в отпуск по майчинство. Имам страшно много свободно време, част от което убивам в четене на истории тук. За разлика от теб, аз успях да се преборя с проблемите си. На 18 годишна възраст зайивях самостоятелно, именно защото вечните спорове и скандали на родителите ми ме потискаха.Работех и учех без ничия помощ. Амбициите и желанието ми, явно, че бяха достатъчни.

Но не това е въпросът, въпросът е, че с бездействие никога няма да постигнеш нещо повече от това, което си сега. И май така ти харесва. Имала съм и аз начинания, завършили с безславен провал. Но именно провалът ме провокираше да опитам пак и пак, и пак...до постигане на желания резултат. Бих те посъветвала да прочетеш "Мартин Идън" на Дж. Лондон. Той (авторът на книгата) със сигурност не е поддръжник на която и да било сталинска пропаганда!

П.П. надявам се следващата ти история да не носи заглавието "Алкохолизъм - има ли надежда?"

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: d5ffeb5ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Отиваш на андролог, като преди това посещаваш генетична лаборатория, за да се установи точно какво генетично увреждане имаш. Андрологът ще ти назначи терапия с тестостерон и съвсем скоро ще видиш, че живота нито е толкова зле, нито ти си толкова повреден. А по-нататък може да помислиш за операции и спорт, за да си изваеш фигурата, както ти искаш.
Но най-важното от всичко е да не се предаваш и бориш!
Ще ти коства много усилия и воля, но както казаха по-горе грозното патенце се превръща в красив лебед!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 763385cd51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   На 19 съм, момче и знам, че ВСЕКИ човек минава през сурови вътрешни борби. Не подценявай могъществото на подсъзнанието. То е вътрешния навигатор и предизвиква всяко нещо, което ти се случва. Чел съм доста по темата, но говоря най-вече от личен опит. Ако съзнателно възприемаш 2000 бита информация, то на подсъзнателно ниво възприемаш 4 МИЛИАРДА! Например на подсъзнателно ниво винаги можеш да разбереш, когато някой те лъже - лъжата винаги е придружена от несъзнателен страх да не бъде разконспирирана, а страхът от своя страна води то стесняване на зениците, забавяне на реакциите, образуват се още стотици подобни реакции които не подлежат на волеви контрол, ти не ги долавяш съзнателно, но все пак ги виждаш. От това следва така наречената интуиция, вътрешен навигатор, шесто чувство и прочее. Ти подсъзнателно знаеш, че си бил лъган! От там нататък има значение ти какъв човек си. Ако си негативно настроен към света ще се оставиш да те манипулират (макар че подсъзнателно знаеш, че те лъжат) и ще си кажеш после "ех, знаех си, защо на мен ми се случва etc. ". Създава се мисловен канал, порочен кръг на мисли, следователно и на действия, идват дните в които нищо не ти върви и хвърляш вината на късмета. Абсолютно несъзнателно настройваш всички обстоятелства срещу себе си и вината е изцяло твоя. "Позитивните" хора успяват да направят точно обратното, да използват обстоятелствата в своя полза! Например на тенис мач ако има вятър, лузърът/негативният ще обвини вятърът за загубата, докато позитивният играч би го използвал в своя полза, като средство за победа. И тук идва най-важната (поне за мен) част. а именно да успееш да го програмираш това подсъзнание да работи в твоя полза. Например масмедиите си поставят за цел да те вкарат в негативно настроение. Как? Ами лесна работа! Като гледаш Новините по 3 пъти вечерта по всички канали и ти повторят лошите новини по още 3 пъти във всяка емисия, ти без да знаеш започваш да синтезираш стресовия хормон кортизол, а той те вкарва в стресово настроение (започваш да настройваш "късмета" срещу себе си). Това се постига и чрез реклами, бъкани със скрити послания (такива които долавяш само подсъзнателно). Защо това се прави вече е друга тема... При теб също има такива събития които ежедневно те вкарват в лоши състояния. Дали ще е разпрата между родителите или поредният провал няма значение, след като вече си в депресия... Хубавото обаче е, че има и такива техники които те вкарват в позитивно настроение, in the zone. Както гласят поговорките "Каквото посееш, такова ще пожънеш", "Каквото повикало, такова се обадило", "Светът е твое огледало" и мн. други... Как ще ти върви денят зависи от първите 30 минути! Колкото и смешно да звучи, научно е доказано, че хората, които си повтарят неща от сорта "Денят ще е прекрасен", "Всичко ще върви в моя полза" etc. привличат положителното към себе си, тъй като чрез това повторение се синтезират повече от хормоните на щастието и радостта (серотонин, ендотропин... ) Има едни такива клипове/mp3-та, които можеш да търсиш из нета, пълни с хиляди положителни внушения, които даже не е нужно да се напрягаш да слушаш или да разбираш, ами просто се отпускаш и се оставяш да те пренастройват. Чувал си също предполагам, че ако правиш добро винаги ти се връща. Така е, защото на хората ни е вътрешно заложено да сме добри едни към други. Например помагайки на някой възрастен с нещо (даже дребно да е) ти се чувстваш добре от този факт и това те пренастройва, ти подсъзнателно знаеш, че заслужаваш да ти се случват добри работи! Ето още един интересен факт. Хората се раждаме с определен брой невронни връзки! Когато се гневим броят им намалява! Когато мислим, учим, решаваме главоблъсканици и прочее броят им се увеличава! Доказано е, че хората, завършили университет имат 40% повече невронни връзки от тези, които са завършили само гимназия! Това означава, че се става гений само с мислене, учене, дисциплина, отдаденост. На хората също така им е заложено да имат вътрешен интерес към абсолютно всичко, въпросът е да бъде отключен. Тъй като съм вече студент мога да ти кажа, че макар, че в уноверситета простотията си я има (няма как без простотия :Д), много повече преобладават смислените разговори. Тъй, че ти ако наистина искаш да избягваш "празните" разговори, би се насочил към съвсем различни социални кръгове. Трябва наистина да имаш ясни цели в живота, да имаш хобита и приятни занимания, да контактуваш с позитивни хора, сред които няма да трябва да си подбираш всяка дума внимателно. Шестото чувство ти помага да забележиш такива хора от пръв поглед (първо впечатление). Знай, че коренната промяна и постоянната жажда за душевно развитие е двигателят на живота и никога не е късно да се промениш. Бях точно като теб, но намерих спортове, които ми харесат и с много усилия, както бях с две леви ръце станах с две десни, записвам си разни любопитни факти в тетрадка за да мога уверено да ги разкажа, настойчив съм в ученето, успявам винаги да открия нещо интересно дори в предметите, които са ме отвращавали преди. Знам си проблемите и услено се опитвам да работя над тях. Единствено по този начин се пренастройва човек. Сигурен съм, че рано или късно и ти ще успееш. Съветвам те да прочетеш за Космическите Закони/Херметическите принципи! Успех, my friend!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 2306671c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Приятел, не прави глупости. Знам колко празен може да е животът в една гимназия! Обаче завършваш скоро и тогава ще имаш избор да следваш или да си намериш работа, но каквото и да избереш ще срещнеш нови хора, с които може и да намериш теми за разговор или поне с част от тях, тъпанари винаги има, важното е да намериш готините.
Твърдиш, че нямаш приятелка, ами като наричаш момичетата пусита и съответно гледаш на тях само като на такива, а познай, коя готина жена ще ти върже и ще иска да е с теб? Ми никоя! Първо започни да гледаш на момичета като на хора и като на приятели, пък после мисли за другото, ако не до края на живота си, ще ходиш по проститутки и ще се чудиш защо жените не искат да са с теб.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1012b6023e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Знаеш ли - пиша ти от името на жена - опитай се да ми повярваш. Често такива момчета като теб по-късно, много често, стават най-интересните мъже, които една жена може да срещне. Но не е важно само това - най-важното е, че си умно и чувствително човешко същество - иначе нямаше да ги усещаш така нещата. Опитай се повече да се почувстваш като добър родител на самият себе си. Намери онзи начин на живот, който ти пасва - дори известно време да си сам, уверявам те, че в един момент към теб ще се присъединят и други точно като теб. Мисля, че за теб в момента най-важното е просто да спреш да се опитваш да бъдеш като другите и съответно да се измъчваш, когато това не ти се отдава. Повярвай ми ТОВА НЕ ТИ Е НУЖНО. Успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 14f4e0fe0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Аз съм на 17 и имам същият проблем и аз днес учих за гореспоменатия синдром и се притесних доста, но мисля че при мен не е толкова развит тъй като единствените симптоми на които отговарям са по-широк таз и по-малка "работа", но мисля че това се дължи на това че съм дебел. Иначе имам брада (не много голяма, но пак има и хора от класа ми с по- малко окосмяване, но още нямам косми на гърдите което намирам за притеснително).

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 413fa00052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Не знам, Авторе, дали всичко, което пишеш е вярно или на места преувеличаваш. Не ми се вярва да няма нещо, в което да си добър. Всъщност, без да те познавам, веднага мога да ти кажа твои три добри качества, които струят от поста ти:
1. Интелигентен (нямаш правописни грешки).
2. Духовит (историята ти е тъжна, но я представяш с някакъв мрачен хумор, който е присъщ на добрите писатели)
3. Самокритичен (това е нещо, което много рядко се среща у твоите... пардон, н а ш и т е връстници, които се мислят за Алфа и Омега).
Мисля, че много хора ще те оценят и обикнат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker