Прекалено критични са - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Прекалено критични са
преди: 14 години, 2 месеца, прочетена 3230 пъти
Здравейте,
аз съм момиче на почти 18 години и искам да споделя с вас за моят скучен и еднообразен живот. На тези години, вместо да се скъсвам от дискотеки, купони и излизания с приятели, аз си стоя сама у дома защото... за мен се грижат баба ми и дядо ми, които са прекалено мнителни и критични хора. Родителите ми заминаха да работят в чужбина и сметнаха, че ще е добре да завърша средното си образование в България и след това да ме вземат при тях. Баба и дядо са интелигентни хора - пенсионирани лекари, продължаващи да работят - пътували са много, модерни и ерудирани хора са, но не и когато става дума за мен. Въпреки, че се уча добре, отличничка съм, нито един учител не се е оплакал от мен - те все си намират повод да мърморят и да са недоволни.

Когато стане дума за приятелите ми - направо ми се плаче - тази се обличала като курва, онзи имал вид на наркоман - забраняват ми да дружа с почти всичките ми съученици - щели да ми повлияят зле - сякаш съм някакво пет годишно хлапе и не мога да се грижа за себе си. Позволиха ми да си поканя гости за рождения ден - бях на върха на щастието, докато не схванах уловката - баба и дядо ще са в същата стая през цялото време - е, представете си, каква веселба. Когато се опитам да говоря с тях за проблема,винаги цъфва дежурното извинение - родителите ти са те поверили на нас, ако стане нещо, кой ще отговаря?! Какво ще стане.., какво може да стане, като с дни наред, не излизам от вкъщи...

Сещам се за поговорката - "Човек най-много пати от своите" - много истина има в тези думи. Какви спомени ще имам от ученическите си години като само слушам от страни как в училище съучениците ми си разказват къде са ходили и как са се забавлявали - завиждам им...
Обичам баба и дядо, но не мога да им простя, че така осакатяват младостта ми - вместо да се радвам на времето прекарано с тях, аз само мечтая за мига, в който ще изляза от тази клетка и ще се почувствам наистина млада и жизнена.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 2 месеца
hash: 647d3e4c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аре стига вече ве и ти ли си като мене, от тез родители най-хубавите ни години отиват по дяволите. Аз съм същия като тебе, и аз пуснах история тука "Собствените ми родители ме смятат за некадърник"- Семейство. Ако искаш я прочети има много добри съвети, които скоро ще ги осъществя....

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: a7e3ece54e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аййй, сега като чета и ме хвана много яд на баба ти и дядо ти!!! Абе, какво значи, какво можело да стане! Ако излезеш на кафе какво ще стане, може някоя нинджа да нападне кафенето или самолетите на германците ще пуснат бомби! О, какви са тея хора, те не проумяват ли, че за теб това НЕ Е най - доброто!?!?
Кажи им го, и този път настоявай да те чуят. Кажи им и, че номерът с "...родителите ти са те поверили на нас, ако стане нещо, кой ще отговаря..." няма да мине, защото наистина е така, ама това тяхното е нечовешко! Как ти ще си на 18 и ще поканиш компания за твоя си рожден ден и баба и дядо ще седят там!?!??! Мен майка ми ме оставя на мира, а съм на 15, каква е тая лудост?!?! Това е много грешен начин на възпитание и казвам, защото имам съученичка със същия проблем, само че с родителите си. Тя е тотална отличничка и пак я следят под микроскоп и изискват все повече от нея. Всеки филм, който тя си дръпне от нета, примерно, моментално се проверява от баща й и всички трябва да седнат заедно да го гледат - К`ВО?!?!
Абе, някои хора трябва да разберат, че децата им растат!

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 3bbef13713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това ли ти е представата за младост и жизненост? Да се завреш в мръсните гнуси и задимени дискотеки? разбирам че ти се излиза,но разбирам и баба ти и дядо ти. Какво значи можеш да се грижеш за себе си? Ако някой те удари по главата и те завлече в някоя тъмна уличка например? Защо не се опиташ да се поставиш на тяхно място. Поговори с тях,опитайте се да намерите компромис. Например когато излезеш им се обаждай,че всичко е наред... обещай го и го прави. И не се втилявай,целият ти живот е пред теб,нямаш и 18 даже.

Мила

 
  ... горе^
преди: 14 години, 2 месеца
hash: bcf2b54aa4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Миличка аз също съм на 18 и живея с родителите си,но те също са доста критични хора,но поговорих с тях и осъзнах ,че правят всичко това защото се страхуват да не ми се случи нещо. Обясних им ,че имам нужда да си "поживея " малко...мисля ,че ме разбраха. Сега вече не ме спират да ходя където си искам,но миличка това омръзва и сега предпочитам да си седя в къщи или да се събера с някой приятели на "домашно"... хората не случайно са казали "Всяко чудо за 3 дни!"

 
  ...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 876868f752
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   АВТОР - ами - невероятно, но факт - така живея, незнам даже как интернета не са го сметнали за смъртна заплаха, че и него да ми спрат, добре че трябва,за да се свързваме с нашите, щото иначе до сега и той да беше откачен..., до госпожата, коята не разбира желаниетоми да се завирам в задимени дискотеки, какви дискотеки бе, госпожо, та аз и до кварталната бакалия не мога да отида, ако се стъмнило навън.

 
  ...


...
преди: 14 години, 2 месеца
hash: 0a8dd5bf28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добре де кажете им как се чувствате избягаите от вкъщи.. аз когато ставах на 12 и майка ми не ме пусна на дискотека аз избгах с моята приятелка и от тогава майка не ме спира от нищо а баба ми ако ми каже нещо трябва да я изгоня от къщата каква е тя..?? помисли малко а си на 18 !! ти имаш свои живот излизаи кои чакаш или чакаш да станеш на 25 и да се омъжиш?? тогава въобште да не знаеш какво е дискотека...!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker