Проблем с гнева - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблем с гнева
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1915 пъти
На 17 години съм. Отличник съм в училище. Проблемът започна от около един месец. Докато съм в училище и гледам как обществото затъва, от какви теми се ентересуват връстниците ми и ме обзема някакъв гняв. По характер съм хрисим, не съм се сбивал, не смятам и да го правя. Имам един приятел, който постоянно ми казва, че прекалено много се водя от правилата и законите и ме нарича "путка". Не знам до каква степен ми е приятел и дали по-голяма часто от проблемите ми не произхождат от него. Направо съм погнусен от цялата ситуация, в която е попаднала днешната младеж. Един нармален разговор не може да проведе човек. На 17 години и само секс, дроги и пиене им е в главите. Най-гадно е когато съм някъде с класа. Аз не пия и всички гледат на мен като на някакъв превзет идиот, който не знае как да се забавлява. И просто от цялата тази работа ми се повдига. Не понасям хората, които всячески искат да ме променят към "добро". Препоръчайте ми нещо, което може да ми помогне, че вече не се търпи. Добре, че сега започва лятната ваканция и малко ще си почина, но след два месеца пак се започва.

П. С. Извинете ме за леко инфантилния стил на писане.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: d91e42cbf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо-не споменавай вулгарните приказки на съучениците си. Те ги използват, но ти недей да ставаш като тях. Пишеш
"ентересува", а се пише "интересува". Избора за алкохола си е твой, някакъв тип те наричал еди си как, игнорираш го и толкова. Нито е нужно да си злобен към средата си, нито е нужно да се стараеш да им се харесваш. Напротив-казвай си, че си повече от тях и го покажи. Животът ще те срещне с хора, които ще оценят и видят в теб достойнства, а тези твоите съученици само ще затъват повече. Пращай им поздрави и им се надсмивай на ум на низките им култура и поведение.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 836b28894e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм също момиче на 17 г., което не пие, не пуши и не прави секс(девствена съм). И страшно се гордея с това. Радвам се, че все още има свестни момчета като теб. Не им обръщай внимание на идиотите, ти си много повече от тях. :)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1fa3e81b90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не мога да повярвам, че това го е писало момче на 17г. До някаква степен събуди в мен надеждата, че все още са останали нормални хора. С днешната младеж положението наистина е доста тежко, напълно те разбирам. Имам един познат, който е неспасяем случай. На 17г. е, а не може да каже едно нормално изречение, но въпреки това продължава да пуши трева всеки ден. Много се радвам, че не си като другите, а ако съдим по това, което си написал ти си направо момче мечта. Аз съм момиче на 15г. и съм в абсолютно същото положение. Всичките ми приятелки са такива както този твоя, който си описал по-горе. Иначе имам много познати и приятели, разбираме се уж, но като не се вълнуваш от глупостите, от които и те, ти е ясно как стоят нещата. Моля те, не се променяй. Всеки си избира сам пътя, по който да поеме, всеки има глава на раменете, нека правят каквото решат за добре. Щом така им харесва, нека продължават да си затъват. Важното е ти да останеш такъв, какъвто си, ще те оценят само стойностните хора като теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 9798ca8a0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е номер 2 направо си е за гордост, че на 17 си девствена хаха браво браво неостанаха такива деца. До автора просто си намери друга среда, не само в училище, не са само тези хора! Със сигурност има още такива като теб просто ги намери.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 173d0de21a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да не си роден на 11ти или 22ри? Хубаво е, че се учиш. Браво и че не пиеш. Вероятно си и по-затворен тип. Не трябва да се променяш в никакъв случай, само за да се харесаш на тълпата. На гняв не се поддавай, това как те наричат няма никакво значение, вероятно е някакъв съученик едва ли ти е приятел. Забавление за един е да пие и да ходи по дискотеки, и жени, за друг да си вземе едно сладоледче, една количка и да изгледа някой касов филм. Ако си някъде на заведение с класа ти поръчваш си сокче и въобще не те бърка какво казват(усмихваш се леко и това е), нали на теб ти е приятно... Реално тия, които искат да те променят към "добро", точно това тяхно добро е деструктивно. Най-вероятно ще живееш по- самотен живот и по-нататък като станеш студент, учиш се да не обръщаш внимание и си отстояваш твоето. Игнорираш обществото и какво прави то, ти си гледаш твоя живот, да вярно е, че хората не живеят както трябва, да има си проблеми, но знай, че никой не го интересува какво мислиш(не го вземай като критика), ти си знаеш кое е правилно това е важното ТИ да го знаеш, също знаеш, че те не знаят кое е правилното(остави ги) сами да затъват. Ти си още малък и имаш още някоя друга годинка затова за да не те наричат с обидни имена, ръмжи им да знаят да си траят(така ще те оставят на спокойствие) там те да си правят каквото си искат. Потискай го тоя гняв, той ще изчезне временен е, но не се поддавай.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8552af618b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Така... Рядко коментирам, но ти ме принуди. От хора като теб ми е втръснало вече. Постоянно се мислиш за супер различния, супер интелигентния и т. н. Ами интелигентния човек не е хрисим, тих и кротък. Не казвам, че трябва да си вулгарен, но да ми се гордееш с това че не си отстояваш мнението, или че въобще нямаш мнение, е повече от нелепо. В гимназиалните ми години имах една приятелка, отличничка, която беше най-популярното момиче. Не беше скучна, излизаше, правеше партита и представи си, дори правеше секс и пиеше. Тя винаги спореше, когато видеше нещо което не е в тон с нейните принципи. Сега е в Холандия, справя се сама с живота си, работи, студентка е и е един от най-точните хора които познавам. Не мисля че с това мислене което имаш, ще успееш някъде. Имай в предвид че живота не е само оценки. А и сега ти е времето. Отпусни се и живей, за бога!!! Защото такива като теб, които в 11-12 клас са хрисими и кротки, НЕ УСПЯВАТ в реалния живот... В крайна сметка, ако изпиеш една бира, какво ще ти стане? !

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c74ba6df1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интелигенцията си отива, даже бих казал си е отишла. Такива като теб остават неразбрани и неоценени. Не е казано, че трябва да ставаш като останалите, но нищо няма да постигнеш, ако цял живот се опитваш да бъдеш различен. Единственият избор пред теб е да минеш по средата. Бъди един с тях и друг, когато си сам. Казвам ти го като приятел. Не се опитвай да бъдеш себе си навсякъде, защото от това само ще съжаляваш. Няма как да си бялата овца в черното стадо и да ти е хубаво. Надявам се, че си ми разбрал мисълта. Повярвай ми няма друг вариант!!! Не слушай другите по коментарите какво ти говорят.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 769b67c0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хубаво е, че останаха поне малко нормални като автора и 2. Аз като бях в бг преди 6 месеца всички дърпат цигарки това онова не ми харесват тия просто го правят за да са интересни, въпреки, че са идиоти и ще пропаднат. Искаше ми се да намеря поне 2ма трима нормални, но така и не намерих. Много са малко тези който мислят както трябва. Сега всички пушат, пият и секс правят под 18 г е като гледам колко са се наредили да се ч*кат на по 13 г всичко отива надолу, трудно се намират нормални приятели. **МАА** 15г

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: df113ee18a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм момиче и също така имам този проблем. Приличаме си много. Намери си някакъв спорт като бокс, борба, карате. За изкарване на гнева извън тялото. Пробвай с лицеви. Помогнаха ми.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2601281087
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!
Аз съм момче на 17 години и съм в твоето положение. Не намирам мястото си сред хората, които познавам. Аз имам двама приятели, но напоследък и с тях не се разбирам. Променят се и те към „добро“.
Може би се чувстваш като мен - самотен, защото не си намираш мястото в това морално корозиращо общество. Но не се притеснявай, за всеки влак си има пътници. Някой ден ще срещнеш подходящите хора и ще завържете приятелства, връзки и т. н. Ще почувстваш, когато откриеш мястото си.
Колкото до твоя приятел - не знам как може приятел да те нарича така. Много е грозно. Не трябва да го позволяваш. Не ви познавам и не мога да те посъветвам да го зарежеш. Поговори с него и му кажи как се чувстваш. Ако те разбере- ок, ако не те - пак ок. Ти ще прецениш какво да правиш. Но не се затваряй напълно в себе си въпреки положението. Не се изолирай от света. Но не се и променяй заради него.
П. С. Малко са хората като теб. И ако боли да си сам то знай, че така е по-добре. Пожелавам ти успех!
Ако модераторите позволят и ако искаш, разбира се, напиши пощата си, за да си пишем.
Поздрави,
СаМоТнИяТ вОйН

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d39b0764fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Бате ти си тъп зубар. Не си живееш живота. Забавлявай се. Прави секс девственико.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3b9b944a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Приятел, аз съм с около 15 години по-възрастен от теб, но и аз съм минал по горе-долу такъв път.
Когато бях 14-15 годишен и ходехме по зелени училища бях единственият, който оставаше трезвен. По онова време не намирах за нормално да пия алкохол, още повече, че баща ми често злоупотребяваше с алкохол, което разби и семейството ни... та заради него имах непоносимост към алкохол и пияни хора.
Та и аз като теб седях на кола, а съучениците ми очевидно това ги притесняваше и постоянно идваха и ме навиваха да изпия една бира или една водка... Даже веднъж някой ми беше сипал водка в безалкохолното :-)

Общо взето това, което ще те посъветвам е - бъди себе си и вземай правилните решения за себе си. Не се води по акъла на приятелите си. След няколко години най-вероятно ще си изгубил връзка с повечето хора, с които се познаваш сега и ще си в съвсем нова среда с хора с разбирания по-близки до твоите. А мога да ти кажа и че тези хора, които бяха много големи купонджии, пиеха постоянно, пушеха трева - 90% от тях си останаха на развитие 17 годишни пубери и сега 15 години по-късно са общо взето очукани от живота ниско-квалифицирани работници, на които основните им радости да все така алкохолът, партитата и т. н.

Бъди себе си и знай, че в живота човек среща безкрайно много хора и трябва добре да отсява това, което вема от тях!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e3b0cc402b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Знам какво ти е аз съм по същия начин и не знам това явно е "добро" за тях ама то не е некакви там се мислят за голяма работа че мама и тати имат пари примерно така че спокойно те така до никъде после няма да стигнат нали знаеш? Спокойно продължавай си така и ще успееш в живота.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d6dddcf3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Удряй всики. Само бой. Това е спасението. Аз направих това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker