За първият ви цикъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

За първият ви цикъл
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 5276 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 12г.. От 1, 5 години имам бяло течение и очаквам до 1 година да ми дойде. За да съм подготвена за различни ситуации искам да ви попитам на вас кога и къде ви дойде. Болеше ли? Как казахте на майка си? Какви превръзки използвахте? Продължи ли бялото течение и след това? Имахте ли ПМС? Колко време продължи? Кажете всичко което сте чувствали тогава. Посъветвайте ме!
Предварително ви благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: c681f256ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Болеше ли?
Да и още боли. Взимам „Спазмалгон“ ПРЕДИ болката да се разрази съвсем, след първо раждане е щяло да боли по-малко, но се свиква, а и не боли всеки път.

Как казахте на майка си? Какви превръзки използвахте?
Тя разбра, когато ? поисках превръзки, нямаше и дори се карахме за това, защото беше неделя и не искаше да ходи да ми вземе тогава, защото магазините не работеха в неделя. Обадихме се на приятелка на сестра ми, която имаше.

Продължи ли бялото течение и след това?
Не вярвам да имаш бяло течение. Става дума за „физиологично течние“, което има всяка жена, защото вагината е лигавица и има нужда от непрекъсната влага, за да не изсъхне. Физиологичното течение поддържа правилния киселинен баланс на вагината и те предпазва от бактерии и гъбички. Важно е да не се миеш със сапун, ползвай интимен гел или просто вода, защото със сапун изсушаваш кожата си и дразниш лигавицата и жлезите, течението става по-обилно.
След първия цикъл течението ще се нормализира, т. е. няма да е толкова обилно, а ще е приятно просто. Жени без течение (в критическа например и след това) имат сърбеж и трябва да се мажат със спецални кремове.
Физиологичното течение се появява и при полова възбуда по-обилно, няма нищо срамно в това. Ползвай задължително памучно бельо или поне гледай да има лента от памук долу.

Имахте ли ПМС?
Понякога - главоболие, задържане на течности и тем подобни, но при всяка жена е различно и не винаги имаш.

Колко време продължи?
Строго индивидуално е, но при младите момичета менструацията е нередовна, често много обилна и продължителна. При мен трае към 5 дни като истински тежки са 1-2 дни.

Кажете всичко което сте чувствали тогава. Посъветвайте ме!
Няма нищо срамно или странно. Чисто нормален процес, ще свикнеш!
В този ден изпитвах ярост към майка си, че не държи дамски превръзки у дома или не иска да отиде до дежурна аптека (препоръчвам Always превръзки иначе) и ползвах почти цял ден подръчни материали, което беше ужасно. Не знам дали заради това, но днес имам цяло чекмедже с превръзки, тампони и всякакви санитарни козметики. Мразя да нямам такива неща!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 71bf1dafe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Коментaр Н1 беше изчерпaтелен, но все пaк и aз ще кaжa, зaщото съм горе-долу колкото теб. :)
Дойде ми преди около 6 месецa. Бях в училище. Беше много неприятно, зaщото нямaм никaквa превръзкa, приятелкaтa ми също. Тa, един съвет- винaги си слaгaй 2-3превръзки в чaнтaтa/рaницaтa, зa дa нямaш проблеми. Относно болкaтa- не болеше първия път. Дори не рaзбрaх, че ми е дошло. :дд Чaк когaто отидох до тоaлетнa видях. При всеки е рaзлично. Досегa не ме болеше, но последния път 1-2 ден бяхa много тежки. Можеш дa вземеш "Спaзмaлгон", "Но-шпa" или др. Aко те боли много, си прaви мaсaж, нaпълни си вaнa с горещa водa, хaпни шоколaд. :Д (Когaто съм в менструaция много ми се дояждa. Зa теб не знaм. ) Тa, прибрaх се и просто кaзaх нa мaйкa си. Товa не е нищо срaмно. Тя ще поговори с теб и ще те рaзясни всичко. :) Дори още сегa може дa я питaш, зa дa си подготвенa. Зa превръзките, опитaй с рaзлични, зa дa рaзбереш с кои се чувствaш нaй-комфортно. Дa, но кaкто кaзa Н1 мисля, че се нaричa физиологично. Aко поддържaш добрa личнa хигиенa нямa дa имaш проблеми. Нямaх ПМС, но товa е рaзлично, не могa дa гaрaнтирaм зa теб. Менструaциятa по принцип продължaвa от 3 до 7 дни. Нa мен нaй-често ми е около 5. Първите 1-2 години не е постоянно и точно през 28-30 дни. Идвaло ми е през 20, дори през 40. Зaтовa е вaжно дa си подготвенa. Чувствaх се мaлко стрaнно първонaчaлно, но после свикнaх с мисълтa. Нямa нищо стрaшно. Ти ще стaнеш женa. :) Товa е от мен. Дaно съм билa полезнa.

Н.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5f4929dcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей, мило момиче! Аз съм на твоята възраст и около месец преди да ми дойде ми потече нещо кафяво. Мисля, че в училищата идват от Always, събират момичетата и говорят за това и мисля, че трябва да знаеш. И аз се притеснявах как да кажа на майка си но просто ? се обадих защото тъкмо тръгвах за училище. Та нека и аз отговоря на въпросите ти :

1. Болеше ли? - При всеки е различно, явно. При мен нямаше нито болки в корема, нито главоболия, нито нищо. Просто се дразнех че нещо пльока в гащите ми.

2. Как казахте на майка си? - Ако майка ти, ти е приятелка и сте си близки няма от какво да се притесняваш. Просто ? казваш. Тя ще ти обясни всичко и ще се оправиш.

3. Какви превръзки използвахте? - Зависи на теб кои ще са ти удобни, но пък аз си ползвам Always с 4 капки (оранжев цвят, водят се нормалните). Има и някакви памучни ако кожата ти там долу е по-чувствителна, но на мен някак си майчините превръзки, които по-горе описах повече ми харесваха.

4. Продължи ли бялото течение и след това? - Бялото течение може да продължи, но при мен се смесваше жълто, бяло, прозрачно и тези дни кафяво. Чакам си менструацията вече доста време и ме дразни това, че тези дни всеки ден ми тече кафяво, но не и кръвта когато си беше първият път.

5. Имахте ли ПМС? - Не. Никакво подобно нещо. Но при теб може и да има. При всеки е различно.

6. Колко продължи? - Още един повод да се дразня. При мен продължи 8-9 дни и беше точно в дните, когато и на майка ми ? дойде но нейното беше 5 дни.

Общо взето за това, което чувствах - не си го представях така, но наистина ти трябва превръзка защото иначе.... Трябва да я сменяш често. Майка ти ще ти обясни. Аз моята в училище само един път я смених и закъснях за час, пред вратата имаше две момичета, аз бързах, залепих на криво и изобщо ужас. Хехх.. имахме 5 минути междучасие защото беше последен час и идвахме от далечна стая. Както и да е, оправих се. Това за игрането на физическо също зависи от човека. Аз си играх физическо като си бях в цикъл, нищо не ми ставаше. Единствено гащите ми се впиваха отзад и постоянно се загащвах и си дърпах гащите за да се измъкнат. Номер 1 и 2 са написали всичко това, но исках да споделя мнението си. Просто чувствах че.... нещо излиза отдолу. Не е като изпражнение разбира се, може да те подразни малко. Гадно е когато е гъсто. Не искам да те плаша, не е нищо страшно и на мен ми беше все едно просто тогава бях по-гладна от всякога и ме дразнеше, че нещо излизаше от мен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 1c59945392
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, първия път пътувах към баба и дядо. Като пристигнах имах засъхнала кръв по бельото, но не обърнах толкова внимание, подозирах, че ще ми дойде, но не споделих на баба от срам. На следващия ден след като се събудих и отидох до тоалетната видях кръв и исках не исках извиках баба и тя ми каза, че ми е дошло и вече съм жена. Купих си превръзки, които бяха най - обикновени. Не мисли толкова за превръзките няма значение какви са. Рекламите са с цел да ти вземат парите. По един и същ начин предпазват. Ако ти тече обилно пак ще се изцапаш. Аз не веднъж съм се цапала и определено си е неприятно. Дано само не ти се случи някъде навън, че тогава връзваш горнище и се прибираш по - най бързият начин у вас. И да боли и то много. Умирала съм от болка първите няколко пъти като ми идваше. С времето се нормализира и боли по - рядко и по - малко. Взимай си хапченце за болките. На мен лично ми е 5 дена, но при всеки е различно, а и с времето ще ти намалят дните. Отначало ще ти е нередовен, но после ще си имаш дати и ще очакваш. При мен преди да ми дойде чувствам лек дискомфорт в корема и така разбирам, че на другия ден ще ми дойде. :) Не е страшно, всяка жена минава през това. :) По - скоро се безпокой, ако не ти дойде.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cde502ea1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   не се притеснявай когато дойде то ще бъде бързо и просто ще почувстваш дискомфорт. иначе бялото течение е естествено.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5f4929dcf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 4 стига си плашила момичето. Не при всеки боли, пък и има голямо значение какви са превръзките! Май за цикъла нищо не знаеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 45e231ca41
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей , аз съм на 14 и от 1 година има-няма имам цикъл . Та ще започна да отоговарям на въпросите ти .
1.Болеше ли ? Ми ,мен не ме боля, но при всеки е различно.

2. Как казахте на майка си ? Ам ,тогава бях на училище , и преди да тръгна отидох до тоалетна и видях ,че ми е дошло , и просто имаше едни превръзки на Аlways , сложих си , и като тръгнах майка ми се обади по телефона и ме пита кога ми е дошло .. нелофка ситуация беше за мен ;д;д

3.Какви превръзки използвате ? Ами аз лично ,предпочитам Always, защото са ми най-удобни и повече ми харесват от другите (мое мнение ) , ползвам винаги нощни ,,независимо дали ми тече малко или много .

4.Продължи ли бялото течение и след това? Да.

5. Имахте ли ПМС ? Да , главоболие .

6. Колко продължи ? 1 седмица , стигала съм и до 8-9 дни .

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a09e50af3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   На мен ми дойде когато бях да 12г. Беше вечерта когато се приготвях за лягане и забелязах червено кафеникаво петно на гащите си. Извиках майка ми и й казах, че ми е дошло. Тя ми даде от нейните превръзки и ме пита дали искам да каже на баща ми. Аз не исках, защото ме беше срам, а и до ден днешен не съм му казала (почти на 14г съм). След това отидохме в стаята ми и майка ми ми изнесе 1ч и 30мин-2ч.
Ползвала съм най-различни превръзки, но най-често ползвам "Libresse", "Naturella" и "Always".
Да, продължи ми бялото течение, но при мен се смесва жълто, бяло, прозрачно и много рядко и кафяво.
Относно ПМС... мен ме боли корема няколко дни преди да ми дойде, но нищо повече.
Когато ми дойде за първи път ми беше 4 дни но сега е по 8-9 дена... :(
В горните коментари има всичко това, което бих казала и аз, така че няма да казвам нищо друго, освен че когато ти дойде веднага кажи на майка си. Хубавото на цикъла е, че когато си на училище можеш да кажеш на госпожата по физическо, че си неразположена и няма да играеш или пък ако много те боли може (може и да симулираш ;) ) може да се измъкнеш от изпитване по какъвто и да е предмет :) (аз лично съм го правила много пъти).

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 8c7e95450f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   На мене когато ми дойде изобщо не съм била запозната с това какво е МЦ, не съм чувала, или не съм знаела че представлява това. Първия пък се постреснах и веднага без притеснение споделих с майка ми. Тя най-спокойно ми обясни, че вече ми е дошло, че няма място за притеснения и е напълно нормално :D Поради липсата на запознанство с това си създадох грешни разсъждения че това ще бъде докато навърша 19-20 години но като чух мнения че ще продължи докато навършим 45-50 години ми ПРЕЗЛЯ. Вече си го имам 6-7 години някъде. Да чукам на дърво до сега съм нямала проблеми с това и ми редовно от както ми идва но понякога(рядко) цялата съм изтръпвала от болки :( Превръзки ползвам каквито ми паднат но тампони НИКОГА.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 709ab757de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: всяка история е различна. Колкото повече истории толкова по информирана ще съм и ще предполагам какво ще ми се случи! Споделяте, моля ви :*

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 709ab757de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От авторката: всяка история е различна. Колкото повече истории толкова по информирана ще съм и ще предполагам какво ще ми се случи! Споделяте, моля ви :*

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f0c3256579
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 1 е изключително изчерпателна и права. Няма какво друго да се добави.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 5a4d0bb8ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Здравей аз също съм на 12 год и от няколко месеца имам. В началото преди да ми дойде ме болеше корема и кръста но при някои момичета не е болезнено. За да си винаги подготвена си носи една превръзка в себе си. А по въпроса как да кажеш на майка ти са няколко варианта може да напишеш бележка, да и кажеш по телефона или направо така. Аз като ми дойде не се уплаших защото бях подготвена и първо казах на баба ми дадох и бележката, избягах в стаята, скрих се зад вратата и се изчервих цялата. А за това какви превръзки да използваш според мен най-добрите са на awlays нищо че са малко по скъпички. А иначе като по начало ми беше 5 дена
Поздрави Мими :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1eac2feb95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз съм също като авторката. Сякаш аз разказвам! Помогнахте много и на мен. :-)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1eac2feb95
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз съм също като авторката. Сякаш аз разказвам! Помогнахте много и на мен. :-)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f3e61ee201
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравей! Аз съм на 11 и преди един месец получих менструалния си цикъл. Дълго време го очаквах, тъй като почти всичките ми съученички имаха. Бях едновременно щастлива и спокойна, едновременно озачадачена. Аз също имам от 2-3 години физиологично течение. Мен никога не ме боли коремът, а само получавам главоболие и съм много непостоянна в чувствата си като ПМС - ту плача, ту се смея. Всъщност, мама си беше вкъщи, когато се случи това. Аз бях до тоалетната, когато забелязах кафеникаво петно и яркочервена кръв по бельото си. Извиках на мама и тя видя. Каза ми, че всичко е наред. При цикъл винаги използвам интимен сапун, специална кърпа само за такива случаи и задължително черно памучено бельо. Използвам предимно "Aro", защото не съм доволна от "Always". Още преди появата на менструалния цикъл бях подготвена с превръзки и още куп санитарни потребности. Както и със самите знания за него. Съветвам те да не се притесняваш, защото всяко нещо с времето си и ти си съвсем нормална! Сигурна съм, че ще успееш да се справиш отлично, когато ти се случи!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 7cad94fa61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравей, аз съм на 15, дойде ми преди 3-4 месеца, тогава бях ня 14. При мен беше малко неловко.. Бях в училище и една приятелка ми каза, че съм се изцапала (бях със светли дънки), аз отидох в тоалетната и като погледнах, лошо ми стана, цялата бях омазана с кръв, трябваше да се преоблека. Звъннах на мама да ме прибере, но тя беше на работа и се е обадила на баща ми и му е казала, че ми е дошло, да ми купи превръзки и да ме вземе. Стоях си в тоалетната докато баща ми дойде, помолих приятелката ми да каже на класната какво е станало и да ме освободи. Когато баща ми дойде ми стана доста неловко, прибрахме се и ми даде една торба с 10-15 пакета превръзки, незнаел какви да вземе. Обадих се на мама, тя ми обясни как се слага превръзката, сложих я и си легнах да спа.
Използвам Натурела и Молпед, носи каквото ти е удобно. Не се притеснявай, всички момичета са минали или ще минат през това, няма да си първата, нито последната! :)
Минало е време от както си публикувала темата, какво стана дойде ли ти?

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 5dd3bd6ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   Значи аз бях на 12 като ми дойде. Имах бяло течение от както бях на 10. През тези 2 години корема често ме наболяваше. Когато ми дойде беше на 15 септември. Цял ден не ходех до тоалетната и общо взето ден като ден. Когато се върнах вкъщи отидох в тоалетната и бельото ми беше кървясъло. Мама много ми е говорела за тези неща и знаех, че вече имам цикъл. Смених си бельото и не обърнах внимание. Да, обаче започна много да тече. Казах на мама и не знам защо тя се зарадва. Казвах й тя да ми купува превръзки, че мене ме е срам. Купуваше ми едни дето миришат на лайка и са по-малки. 1 месец като ми дойде ме държа 2 дни. След това, тези превръзки не ми помагаха. Разливах се и каза на мама да ми купи най-обикновени. Купи ми и не се разливах. Когато ти дойде, преди лягане си сменяй превръзката и си слагай голям топ тоалетна хартия. След цикъл отново имаш бяло течение. Сега докато не ти е дошло си живей детството, защото после ще искаш, ама няма да можеш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e0f5fcafd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Иначе случаи има дето изобщо не ги боли и не е вярно изобщо, че след първия път се оправяш, това са глупости при мен беше просто ужас, ставаше ми лошо, пребледняваше ми, имах сиви петна пред поглед изобщо не коментирам, а първите няколко пъти като ми идваше ми течеше като из ведро по 60 дена без да спре, а аз даже се страхувах да посетя лекар, понеже ми беше леш колко неудобно и срамно, явно от причинен стрес и напрежение в училище се отрази и върху цикъла ми изцяло и за напред, никой не желаеше да ми помогне, само мама тя ми беше вземала нещо срещу болка и обилен цикъл и това е, нищо повече, даже си спомням как цялото ми легло беше кръв, аз просто не можах да спа нормално, не знам как не беше видял баща ми, но беше шок и нервен срив отвсякъде.. тъжно. СЕГА ВЕЧЕ СЪМ НА 26 И ГОООРЕ ДОЛУ СЕ ОПРАВЯМ НЯКАК СИ ВЕЧЕ НЕ МИ Е ТАКА, НОРМАЛНО, НО БОЛКАТА Е АДСКА И МИ СТАВА ЛОШО ПРИ ВИДА НА КРЪВ ВДИГАМ ТЕМПЕРАТУРА.. тъй че момичета един съвет от мен бъдете подготвени за всичко, нищо не се знае

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5a01e580dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Здрасти.. Значи темата е стара и вече сигурно ти е дошло но ще споделя все пак как беше при мен..
Имах бяло течение от 2 години г/д и когато ми дойде бях на 12 години, а сега съм на 14.
Болеше ли?
Ами не, изобщо никаква болка, и сега изобщо не ме боли

Как казахте на майка си? Какви превръзки използвахте?
Не от началото не й бях казвала, но чак след 6 месеца й казах когато ми дойде за 2-ри път, щях да й кажа по-бързо но нямах цикъл 6 месеца и си мислех, че не е цикъл и затова, а след като ми дойде й казах!
Относно превръските - В началото си слагах само салфетки, защото беше много малко, но след това майка ми купуваше някакви на Always

Имахте ли ПМС?
Не нямах

Колко време продължи?
Първия път ми беше само 2 или 3 дена, но сега е някъде към 6

Кажете всичко което сте чувствали тогава. Посъветвайте ме!
Ами понеже беше кафяво и първия път не си го помислих точно за цикъл, затова може би и не се уплаших много, даже първия път нищо не си слагах нито салфетка, нито нищо, защото беше малко, но ако знаех че е цикъл..

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 5aeadeb43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Здравей, момиче съм на 15 години и за пръв път ми дойде между 4-ти и 5-ти клас. Бялото течение при всички е различно, при мен някъде продължи няколко месеца и бях казала на майка ми и двете знаехме, че трябва скоро да ми дойде цикъла. Дали боли, това също е доста относително. Мен лично ме боли адски много и ако не съм си взела хапчето (Но шпа използвам) умирам от болка, но при първият път не боли изобщо, даже няколко месеца ще пропуска (имам предвид 1 месец ще ти дойде, другите един или два няма и после пак) това е само в началото, да не се притесняваш. Продължителността на цикъла при мен е доста дълъг период, около 7-8 дни и бяло течение имам в момента няколко дни преди да ми дойде, а и ми се появяват пъпчици (не много, няколко) преди да ми дойде, така разбирам, а и си следя точно кога трябва да се падне като дата. За превръзките първоначално си мислех, че е добре да си купувам скъпи, но сега гледам да са от средна цена, но като за начало си вземи по-скъпи. (В момента използвам бе фрий) :) Надявам се да съм била полезна.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 024869f94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   аз съм на 12 г. и 6 м. имам си физиологично течение и всички останали външни признаци за пубертет, но съм доста слаба 41 кг на 167 см. чудя се кога ще ми дойде? не че много искам. някакви предположения? просто искам да съм подготвена, а не да ми дойде като гръм от ясно небе.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 024869f94a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   аз съм на 12 г. и 6 м. имам си физиологично течение и всички останали външни признаци за пубертет, но съм доста слаба 41 кг на 167 см. чудя се кога ще ми дойде? не че много искам. някакви предположения? просто искам да съм подготвена, а не да ми дойде като гръм от ясно небе.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: cb0cd97e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Здравейте момичета! Аз съм на 12 и половина и ми дойде началото на Октомври за пръв път! Първоначално бях малко изплашена въпреки, че знаех за това очаквах да ми дойде, защото на предния ден имах кафяво течение! Когато ми дойде бях болна, но хубавото беше че не ме болеше много...! И до днес още не ми е дошло и се притеснявам! Нормално ли е да не ми дойде?? Моята най-добра приятелка казва, че ще ми дойде и да не се притеснявам. Знам че все някога тези дни ще дойдат и сега съм сигурна, че не е хубаво и че не е приятно да те боли главата, корема...! Но аз го искам защото като ми дойде за пръв път се почуствах голяма...! Дайте ми съвет.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 дни
hash: a47d131910
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Знам, че темата е отпреди няколко години :( Авторке, как се справяш? Имаш ли го вече? :) Лично аз като го получих за първи път ми беше като гръм от ясно небе ( бях на 11, мама ми е разказвала за това, но просто беще неочаквано). И ти казвам, изпаднах в истерия. Нямам болки, е имам, но са само такива неприятни, а не да ме карат да “ се превивам “ от болка. Имах само веднъж, но това беше като заминах в чужбина и смених рязко климата, може би от това, но тогава наистина разбрах какво означават менструални болки, ужасно беше. За щастие вече станах по опитна и не се цапам вече :D Иначе да, неприятно е ако ти се случи в училище, например.

 
  ...

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 272d4303dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Здравейте знам че пиша доста късно.Аз съм на 13 дойде ми на 1 февруари за 1-ви път.Вечерта на 31 имах малко кръв но не обърнах внимание и си легнах.На сутринта имах отново кръв и си казах оф дошло ми е.Взех си превръзка и се правих че нищо не е станало.Беше ме срам да кажа на мама и се бях разбрала да излизам с приятелка.Излязох отидохме в една пицария казах и че ме боли корема и тя ми вика може да ти идва и аз и казах да да (тя също беше в цикъл).Казах и че отивам до таолетна.Излязох и се спогледахме и аз почнах да се хиля тя ме попита дали ми е дошло и аз и казах МХМ и тя се зарадва много.Мен ме беше срам да кажа на мама и и писах.Казах и че ми е дошло и тя ми каза супер попитаме дали тя да ми купи превръзки или аз да си купя казах че аз ще си купя.Отидохме за аптеката моята приятелка ми каза да си купя натурела и двете си купихме и аз отидох в едно заведение да се оправя.АЗ НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ ,но лично натурела не ми харесаха.Първата нощ си бях нацапала чаршафа и пижамата защото аз се въртя много.Свалих си календар и пише че ще ми дойде след 5 дни (на 29).Преди 3-4 дни отидох да си купя превръзки за да имам защото го очаквам тези дни.Купих си Always Sensitive светло розова опаковка размер 2.Не съм ги пробвала още.Реших да пробвам всички видове на Always и след това мисля да пробвам Либрес.Купих си и ежедневни превръзки на Always много ми харесват.
ПОЗДРАВИ

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 2126d2cd05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Здравей! Аз съм момиче на 12 и половина. Дойде ми на 11 декември докато бях в училището. Имах 2 години бяло течение, което и сега го имам. Казах на мама просто дойде ми цикъла. Не съм имала ПМС. Въобще не усетих кога ми дойде. Използвам превръзки на Always, Libresse.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 1 месец
hash: 25b99555ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Виж не винаги като имаш бяло течение ти идва до година. На мен в пети клас ми дойде бялото течение и чак в осми ми дойде цикъла. Всичко е до организъм, наследствено е. Ако на майка ти примерно и е дошло в шести клас на теб ще ти дойде или една година по-рано или една по-късно.
За да си подготвена си носи в чантата за училище винаги превръзки за да не те хване неподготвена. А и още нещо. В началото може да не е баш кръв смисъл на мен като ми дойде беше едно кафеникаво чак след два месеца стана нормално. Не се тревожи като то дойда това е съвсем нормално нещо. Говори с майка ти тя ще ти обедно всичко подробно. Късмет! :)

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: e12b58091d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Здрваей!! Имам цикъл от една година и лично при мен няма болки или някакви симптоми, а въпроса как да кажа на майка си няма смисъл дори да се пита, защото тя е жена и е минала през това и ще те разбере, няма стамно:) Бялото ми течение не е спряло от две години някъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker