Помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121259)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Помощ
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1202 пъти
Здравейте. Mомиче съм на 16 години. От 2-3 години имам големи семейни проблеми, баща ми започна да пие много алкохол, майка ми е безработна, имам малка сестричка на 3 години, която не ходи на детска градина и зареди това майка ми не може да започне работа... преди 2 седмици баща ми се изнесе от вкъщи и с майка ми и сестра ми останахме сами. Той не желае да дава пари дори и за храна (плаща само сметките), мама няма сестри, братя нито родители (починаха преди 5-6 години). Имахме буквално едни 10 лева, с които купувахме по 1 хляб.. в момента и толкова нямаме. Аз нямам приятели, по цяло лято (както и през цялата година) си седя вкъщи. Ходя на училище, но там никой не се държи добре с мен. предпочитам да си седя вкъщи от колко да бъда тормозена в училище. Не виждам смисъл да живея. Искам просто да заспя и да не се събудя повече.. Обмислям да се самоубия. Знам, че ще ми кажете, че е глупаво и, че всичко ще се оправи но не е така. Няма дори с кой да поговоря.. много ми е тежко. Как да се самоубия? мислех си да се кача на покрива на блока и да се метна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: e657ae27a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитай да си намериш работа за лятото! Хем ще помагаш на майка си с разходите, хем ще има какво да правиш през лятото. Поговори с майка си или потърси в интернет каква работа е подходяща за твоята възраст.

Успех :))

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 64847b0fd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Баща ти е постъпил правилно като се е изнесъл от вкъщи, тъй като повече няма да ви тормози и излишно да създава неприятности. Препоръчвам ти вместо да се чудиш по кой начин да се самоубиеш, защото както каза ти, това е наистина глупаво и безсмислено, тъй като си на 16 години може да си намериш работа, например като сервитьорка, а майка ти да гледа сестра ти, или обратното. Предполагам майка ти е по-възрастна от теб и ще има по-голяма възможност да си намери работа, пробвайте и потърсете нещо, зависи от образованието й, а ти ще се грижиш за сестра си, така и така сега си ваканция. Но и през ум да не ти минава това за самоубийството. Знай, че е пълна глупост и че живот не се дава на всеки, това е дар от природата, постарай се да гледаш напред и да не се предаваш. Освен това помни, че след всяка нощ има и утро, нещата ще се оправят, бъди сигурна в това, не е нужно да нанасяш още по-голям удар на майка си и сестра си.
Това е моят съвет, желая ти успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ebcf857e5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Помисли за майка си малко като ще се самоубиваш... на жената и без това и е зле пък не знам какво ще стане като се самоубиеш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8dd20feb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ СЕ МЯТАЙ!
Всеки може да се предаде. Но не всеки може да има силата да живее и да се бори с проблемите си. Зямисли се за хората, които са направили света по-добър. Те са имали трудности, но са били хора със силен характер и са ги преодолели
Успех!
С. М.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3724b63305
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Значи искаш да се самоубиеш, само защото сега не ти върви! Права си няма да се оправи положението ти като с вълшебна пръчица. Но ето ще станеш пълнолетна, ще си намериш работа и пари. Ще преуспееш в живота и ще осигуриш семейство. Ако всички слагахме край на живота си, заради проблемите си... То тогава нямаше да има хора! Ако си прекалено глупава и нетърпелива-самоубивай се. Но знай, че няма да посмееш да го направиш, защото ти трябва смелост, макар и за толкова тъпа постъпка. Ще стискаш зъби и ще мине това бреме. Запази търпение, дори и години наред да не се оправи, не губи упоритост! Винаги има добро, просто трябва да го намериш! Успех и без да мислиш глупости!

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e71cae9fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не въобще не мисли за това ходи на ъчилище и нещата ще се подредят

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: b7e46151c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ей, а мaйкa ти? A сестрa ти? Я се стягaй и се опитaй дa бъдеш полезнa в този труден зa семейството ви момент!!!
Сегa е лято, и без товa си в къщи, поеми мaлкaтa, a мaйкa ти дa си търси рaботa. И/ или ти също можеш дa потърсиш нещо зa вaкaнциятa. В някое бaрче , мaгaзин , дори по съседи може дa питaш дaли имaт нуждa от помощ. Говори с бaщa си , дa ви помогне,докaто еднa от двете си нaмери рaботa.
Щялa дa скaчa от покриви...

Кaкво си се зaтворилa у вaс, излизaй нaвън и търси. Рaзтърси мaйкa си, дa скaчa и дa търси рaботa и тя. Сегa сaмо от нея , с твоя помощ зaвиси оцелявaнето ви. Кaкво искaш, съвсем дa я досмaчкaш ли?! Утре е неделя, имaш цял ден нa рaзположение дa я нaдъхвaш, че ТРЯБВA дa търси рaботa/изход!!!

Още рaно в понеделник, aко не е хукнaлa тя, тръгвaш ти- обикaляй близките зaведения и мaгaзини и се предлaгaй зa рaботa. Кaзвaй, че въпреки, че нямaш опит, имaш голямо желaние зa рaботa.

Нaли нa тaзи възрaст все искaте дa прaвите велики нещa?! Кaкво по- велико от товa дa " подпреш"/ помогнеш нa семейството си в тaкъв момент?! Бягaй дa говориш с мaйкa си и я " зaритaй" в зaдникa , дa не се ослушвa , a дa сядa пред компютърa и дa пускa обяви. Не мисли колко си горкaтa ти в моментa , мисли колкa ще е горкaтa сестрa ти , че нa 3 годинки е съвсем зaвисимa. Бъди смелaтa и кaкa , която ще помогне семейството и дa излезе от тaя дупкa. Другото , зa което мислиш е лесно и нямa дa те рaзубеждaвaм . Но първо, помогни мaлкaтa ти сестрa дa имa поне хляб нa мaсaтaтa. Всичко, което съм ти нaписaлa , върви и го "нaбий" в глaвaтa и нa мaйкa си!
После, когaто всичко се нормaлизирa у вaс, когaто мaйкa ти рaботи и си спокойнa зa сестрa си , преди дa си избереш ъгъл от покривa, пиши ни първо тук. Тогaвa могa дa пожелaя лек и безaвaриен полет, не сегa, когaто те води егоизмът ти.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: fa43e78a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Няма смисъл.. недей.. просто поговори с майка ти

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 1fe74e5e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мило момиче, животът никак не ти е лесен. Няма да ти давам празни надежди, но не всичко е загубено. Имаш все още майка и баща, който плаща сметките, а това е пак някаква помощ. За съжаление, ще минеш през много тежък период и от теб зависи как ще се справиш. Единствения начин е да се бориш, за да имаш шанс да промениш нещата към по-добро. Като цяло родителите са най-отговорни в това тежко положение, но и на тях никак не им лесно, живеем в едни особени времена.
Един съвет бих могла да ти дам и то е да предложиш на майка си да гледаш сестра си за лятото, а пък тя да си намери работа и дори после да я напусне, когато ти трябва да тръгнеш на училище временно нещата ще се оправят. Част от отговорността на родителите, пада и върху теб. Грижи се за малката си сестричка, обръщай й внимание, така ще изградите една много силна връзка помежду си. Сестричката ти ще те спаси от самотата, която сега те е обгърнала. Твоите връстници не те разбират, защото нямат твоите проблеми. За съжаление, ти трябва да пораснеш по-бързо от другите, това ще те направи по-силен човек, когато пораснеш, а твоите връстници тогава тепърва ще се учат от живота. Тогава ти ще бъдеш с една крачка пред тях. Другото най-важно постарай се да научиш чужд език, колкото можеш по-добре. Когато навършиш 18, езикът ще ти отвори много врати.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 28ffe0857a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Недей! Може да ти се струва, че няма оправяне, че все ще сте така, но това не е истина. Ще настъпят по-добри, по-щастливи дни. Повярвай в това! Винаги, когато лошите мисли нахлуят в главата ти си повтаряй "И това ще мине". Не губи надежда, мило момиче. Не причинявай допълнително страдание на майка ти.
Ще видиш, че след време всичко ще е по-добре!

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 04232c5ea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Недей! Зaрaди мaлкaтa си сестричкa! Моля те! Прочети "Тaйнaтa".

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 4687fd4005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Преди да се хвърляш от където и да било си помисли как ще се почувства майка ти след това...!? Наистина ли искаш да оставиш майка ти сама.. , както и малката ти сестричка? Вместо да разсъждаваш, като голям човек и в момента да бъдеш до близките ти хора и да ги подкрепяш, ти напротив търсиш лесния път, избирайки самоубийство..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: db9df90d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Остави самоубийството не е решение, а и отиваш директно в ада, няма смисъл
Говори с някой, с майка си
Имаш здраве, на 16 си
имам един познат, има си някакво заболяване човека, инвалид е, получава почти никакви пари, няма семейство - родителите му починаха, ама не се е отказал от живота
ще мине време - ще намериш приятели
нещата винаги се подреждат - просто понякога се чака малко повече
Доста по-голям съм от теб, хванах прехода на 90 - те, починал баща, майка ми нямаше работа, имало е дни когато не сме имали хляб за ядене, ама се оправиха нещата
така че и при теб ще се оправят.
За училище - какво да ти кажа - да не ти пука -това е рецептата

и запомни, депресиите и въобще депресивните състояния, се пораждат най-вече от факта, че хората не се задоволяваме с това, което имаме и все се сравняваме с другите.

Животът ти е даден, за да го живееш!!!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d4a071abea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Няма да направим много като се застреляш. По -добре намери начин да се оправиш, защото живота е най-ценния и колкото проблеми да имаш трябва да се бориш със тях и да търсиш решението за своите проблеми, мечти и т. н. Не прави глупости, защото имаш шанс за добър живот, но можеш да го изгубиш по най - глупавия начин. За да не те тормозят кажи на директорката, а не да мълчиш, защото те точно тва очакват. Ако тя/той все пак не е човек не обръщай внимание, но в случай, че има нападения /е имало/ докладваш на еди коя си страна т. е на тези който могат да оправят този проблеми. **МАА**

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker