Грозна и комплексирана - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Грозна и комплексирана
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 5339 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 18 години. Чесно ви казвам, че наистина не знам, защо пиша тук. Знам, че няма как да ми помогнете, просто няма начин. Просто защото искам да споделя това с някой, а наистина няма с кого освен тук с вас. Проблемът ми е, че изобщо не харесвам външния си вид, грозна съм, а на всичкото отгоре и много комплексирана от това. Просто не харесвам абсолютно нищо в себе си. Устните ми са ужасни, прекалено малки са, а зъбите -големи, ужасно смешно е когато се усмихна. Формата на лицето ми също е ужасна. Очите ми, единствено техния цвят ми харесва, но са прекалено малки. А забравих да отбележа, че също така имам и лунички, които презирам. Носът ми е като камба изобщо положението е много зле. От малка никога не съм се харесвала нито в лице нито в тяло, а и доста хора са ми казвали неща, от които още повече съм добивала неувереност и комплекси относно външността си. Повечето хора имат някои недостатъци, но за сметка на това Бог им е дал нещо друго, което е хубаво. А при мен такова нещо няма, поне да имах голям бюст, щеше да е добре, щях да имам нещо което да ми придава поне малко самочувствие или пък хубави крака, дупе. А не-и все пак не казвам, че съм дебела. Тялото ми е що годе добре, имам си излишни килограми определено, но не много. Но проблема с тялото може да се разреши като отслабна, но проблема с красотата няма как да стане. Няма как да оправиш нещата с грим, прическа и дрешки, в моя случаи, просто и да се наконтя, пак не се харесвам, то чертите човек няма как да си ги измени. На всичкото отгоре не стига, че знам, че съм грозна, ами и други хора са ми го казвали и са ме обиждали не малко пъти. Поради всичко това аз съм останала без грам самочувствие и заради това самочувствие дори не мога да разговарям нормално с хората, винаги гледам надолу защото си внушавам, че всеки който говори с мен си мисли:, , тази колко е грозна''. И да знам, че докато човек не харесва себе си няма как другите да го харесват. Но колкото и да съм опитвала да се почувствам хубава, просто не ми се получава, не се чувствам удобно в собствената си кожа. Затова винаги когато съм сред хора гледам надолу и почти не говоря. Истината е че тези комплекси ми създават големи проблеми в общуването като цяло. Сравнявам се с абсолютно всяко момиче. И просто не мога да се впиша в никоя компания, именно заради всички тези комплекси. Другото което е на тези години, дори и една целувка с момче, съм нямала. Пък какво да говорим за приятел. Вече много ме е срам от този факт, но не ме харесват какво да направя. Спирам до тук, защото предполагам стана много досадно, и да знам, че има хора с много по големи проблеми. Според вас има ли начин да се харесвам такава, каквото съм? Как да си повиша самочувствието и въобще възможно ли е? !? Не мога да спра да се влияя от чуждото мнение. Съжалявам за объркания текст, просто имах нужда да си го излея.. Ще помоля без хейтърски коментари и благодаря много на тези, които са си направили труда прочетат историята ми :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0968c223d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спри да мислиш постоянно за това колко си грозна. Започни да мислиш като цяло върху нещата положително. Вместо да си внушаваш че си грозна и дебела, вземи да си внушаваш (ама много силно) колко си красива, и как привличаш сексуално всички момчета около теб. Въобще започни да си внушаваш че си един ходещ магнит за момчета. Положителното мислене влияе не само на характера и самочувствието, но и на външния вид.
Аз преди (е, почти и все още, но с видими подобрения), бях като теб, почти никое момиче не ме харесваше (момче съм), но след това взех да си представям колко хубаво и оформено тяло имам, как изглеждам като модел едва ли не и т. н. Това наистина ми подейства, защото като изляза на улицата, от 3 поне 2 жени ме заглеждат, но само остана някак си да се отърва от пустата срамежливост...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 90e77a8b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, има. Ако толкова не се харесваш, открии твое вътрешно качество, което харесваш и го изтъквай и развивай възможно най- много. Дали ще стане твоя професия или ще спечелиш приятелства и любов с него, времето ще покаже. И не позволявай на никой да те обижда или да ти сваля самочувствието. Тези, които го правят може да не са грозни външно, но са грозни по душа, следователно не трябва да се обаждаш от тях, а да ги съжаляваш, защото вътрешната грозота си е болест, която се проявява и на физическо ниво след време. А ти се пази здрава, тренирай, това дава много самочувствие и дори положителна физическа промяна. И прочети книгата " Бътърфлай" за едно " грозно" момиче, което се превръща в успяла дама. И съм сигурна, че не си толкова зле, просто така се виждаш ти самата, защото го мислиш нон-стоп. Успех и горе главата!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 49a025705d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Може да не си грозна, а просто да си мислиш, че си такава. Момиче честно да ти кажа такива като теб ги съжалявам и бих искал да им помогна по един или друг начин. Следвай съветите ми и не казвай нещо като 'не мога аз съм грозна, а и съм дебела'' 1. Забрави глупавите си мисли, че си тъпа, дебела или грозна 2. Като искаш да бъдеш слаба и красива направи усилия т. е бягай или ако мислиш, че ще ти е трудно само се разхождай по 4, 5 км на ден разходка ще ти помогне много! 3. След като спазиш тези 2 точки почни да вярваш и мислиш, че си красива, умна, а не да се съжаляваш все едно си някой пияница, наркон или б*клук. Ти си добро момиче явно си получила лошо отношение от околните, но вярвай ми имаш нещо в себе си, което със сигурност повечето го нямат. Лично аз съм преживял много неща > предателства, унижения, обиди какво ли още не, но един ден ми писна от всички тези неща и почнах да правя така щом ме нападат и аз го правя, защо трябва да мълчиш, да се смяташ за по ниско същество от другите? Аз през всички тези 15 години от моя живот съм мислил, че съм зле, не мога да се боря с другите, но както казах по - горе почнах да връщам ударите от всички, защото така живота ми стана по лек с времето доказах на всички, че мога и не се оставям да ме дразнят, обиждам, да ми разбиват психиката. Направи го и ти!!!! Аз всеки ден съм ходил през гората за училище, а то беше на 4км тръгване и връщане затова ти казвам да спазваш тези точки. Мислиш, че не може да станеш слаба? О не и не всеки може стига да иска. Имаше една жена която каза, че била 90кила, но от 3 месеца ядяла само 1 ябълка и ето резултата >>> смъкнала е 40 кила, което е видимо. Пожелавам ти успех и най - вече вяра!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e4d4c2a949
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз не мога да разбера от дупето, краката и бюста ли ви идва самочувствието???? Ако е така никога няма да придобиеш такова.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 740ade2eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей мило момиче. Аз съм жена, с 10 години по-голяма, но все още помня, че на твоята възраст се чувствах по подобен начин, с тази разлика, че аз имах приятел, с когото се обичахме много по онова време. Имах неговата подкрепа в трудни моменти. Беше от турски произход, не че има значение. Аз също не харесвах почти нищо в себе си, най-вече грозния си нос. Преди няколко години, когато се усетих готова и сигурна, изтеглих кредит и си направих операция на носа. Честно да ти кажа, след интервенцията абсолютно никой не забеляза, че съм правила нещо по лицето си, но някак за мен нещата се промениха. Станах малко по-самоуверена, започнах да се грижа за външния си вид и сякаш хората започнаха да ме забелязват малко повече. Изобщо не казвам, че станах някоя красавица, но позитивността личи. Понякога е нужна малка промяна, за да започне да гледа човек на себе си по по-нормален начин. Не се отчайвай.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: aa12be44b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Наистина има хора с по - големи проблеми, но има хора и с твоите, които са се оправили. За жени вече има толкова много хирургични и козметични процедури. 157

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bc6f319271
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първо: Това, което мислиш за себе си става истина! Затова започни да си утвърждаваш, че си красива, имаш приятели и хората те приемат такава, каквато си. Също ще ти предложа едно много полезно упражнение: Всеки път, когато се погледнеш в огледалото си казвай "(името ти)... обичам те и те приемам такава каквато си". Да, трудно е в началото, но после свикваш и наистина помага да се приемеш. И не забравяй, че вътрешната красота и самото ти излъчване също те правят красива, усмихвай се и бъди себе си без да се комплексираш. Правиш впечатление на умно момиче, което наистина иска да се справи с комплексите си, това е крачка към успеха и ако продължиш ще се справиш! Всичко добро! : )

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6f80e3ae6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. И аз съм на 18 като теб, но вече си имам приятел. И аз като теб си създавах комплекси. Мислех си, че съм дебела; че къдравата коса, която имам е грозна. И аз никога не съм имала приятел, защото съм много срамежлива. Но забелязах, че момчето, което го харесвам, ме харесва и просто след много месеци наблюдение, го заговорих. И тогава оглеждах добре хората. Виждах, че ме гледат. Направих си регистрация в сайтове за запознанства. Много мъже ми пишеха. И започнах да се харесвам.
Като теб и мен ме подиграваха като по-малка и това определено ме накара да се мразя и да страня от хората и сега заради това съм без приятели, но поне си имам приятел.
Започвай да се харесваш. Като за начало си направи регистрация в някой сайт за запознанства и виж резултатите. Бъди по-смела и не се влияй от чуждото мнение!
Надявам се съветите ми, така и историята ми да ти помогнат.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 36a58f6062
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ами ще си хванеш някой грозен. Като моят класен. Винаги е червен в лицето и носът му е като човка. Има и бирен корем. И е луд. Страшно нещо. Много агресивен и прост. Чудя се как е станал учител.
Ж28

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 0ecb870bb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, и аз си направих труда да го прочета и ще ти кажа следното: без да виждам твоя снимка и въз основа само на написаното тук бих ти казал, че ти вероятно си една от най-красивите жени (все пак вече си на 18 и си жена, но ако те устройва мога да те наричам и момиче, както го правиш ти самата), които съществуват в тази държава. Защо ли? Просто е - в началото се чудех дали имаш несъвършенства или си внушаваш, но щом чух, че нееднократно други хора са ти го казвали, се убедих. Някои българи са доста комплексирани и се възползват да търсят недостатъци в другите дори там, където такива няма. Според написаното ти си (или поне си станала откакто почти не говориш пред други хора) по-плаха и срамежлива от другите (с една дума интровертна), но не вярвам, че си грозна. По-добронамерените пък усещат твоето ниско самочувствие и го възприемат. Доказано е, че при все мозъка ни ние сме склонни да улавяме чуждото "излъчване" по такива въпроси и да го възприемаме на несъзнателно ниво като наше лично мнение за съответния човек. Ти от своя страна чуваш комплексарите и подвелите се по твоето мнение и се съсипваш от нещо, което е само в твоята и в техните глави. Затова съветът ми е: не се подценявай! Виждай себе си такава, каквато те виждам аз в момента и няма да сгрешиш. И главата горе! Буквално, защото каза, че сред хора гледаш надолу, а не е нужно. ;) Човек е толкова красив, колкото се чувства и чак тогава колкото го възприемат околните. Не гледай на тях като на крайна инстанция, защото те нямат почти никаква роля тук. Никой от тях не е измислил и дефинирал понятието красота и параметрите на красивото лице и тяло. Дори тези с най-високо сачочувствие не са го направили - те само се надуват по навик, но и те нямат особени заслуги в тази сфера. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4867fec127
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз бях като теб.. Донякъде още съм. Трансформацията ми още не е завършена и те разбирам. Относно хубавото тяло можеш да постигнеш много, но е нужен спорт. Възприятието за красота е въпрос на симетрия на лицето заедно със излъчването на човека.. Ако найстина мислиш, че положението е толкова зле се консултирай с хирург.. Не казвам от утре да лягаш под ножа, а само да поговориш с него! Те са виждали всякакви работи и може би ще могат да разбият представата ти, че си толкова "грозна".
М 20

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 66caac0243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не знам с какво би ти помогнало, но не си единствена. На мен също ми се подиграваха в училище, че съм грозна. Не обръщай внимание, доколкото е възможно и мисли по-позитивно. Усмихвай се повече, защото независимо какво мислиш, грозни усмивки няма. Може някой точно заради усмивката ти да те хареса. И още нещо, започни да ходиш на фитнес, физиономийте на хората, които са те бъзикали ще са безценни, а и ти ще се чувстваш много по-добре

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c1b83c5606
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Разбирам как се чувстваш, тъй като и аз самата съм в такова положение. Но хей, твоите проблеми са поправими за разлика от моите. Не мога да преценя точно как изглеждаш, но по описанието предполагам, че с малко грим по устните и те ще изглеждат по-дебели. Има много клипове, потърси ги и наистина ще излезе добър резултат. За зъбите, не знам, но ако си ги поддържаш чисти няма да е проблем. Малките очи, които имат леко дебел черен молив около тях изглеждат супер загадъчно и адски яко. За носа не знам какво да ти кажа, защото мисля, че той може да се оправи само хирургично. И моят е ужасен. Мислех да си направя операция, но родителите ми отказват. А и имам още доста други проблеми - стрии по краката, неравна челюст, единият клепач е по-затворен (несиметрично лице го наречи). Та, така, не си сама затова горе главата.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ece32232dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Абсолютно те разбирам! Не си сама! :( Аз имам същият ужасен проблем с лошо самочувствие и негативни мисли и смятам, че това е най-лошият ми късмет в целия ми живот, който за съжаление не мога да променя! Стигнала съм до заключението, че каквото и да правя за външния си вид, най-вече ужасното ми лице няма как да стана по-добре изглеждаща. За съжаление не можем да скрием природните си черти. Единственото решение е пластична операция, както казва по-горният номер, иначе друго решение на проблема НЯМА! Трябва да се примиря с тоя кошмар, така да го нарека :x!! В училище почти никой не ми обръщаше внимание, особено първите 7 години. Мразех класа си!
Но също така мога да дам съвети, които макар мъничко ме спасяват от този ужас!!! Може да си слагаш руж и чер молив, направи си хубава форма на веждите, носи бижута. Сигурна съм, че тези неща ще ти помогнат на самочувствието ;) Предполагам си по-добре изглеждаща от мене и тези стъпки ще помогнат и на тебе, и на още други които имат проблем със самочувствието.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker