Много съм срамежлива - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Много съм срамежлива
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2827 пъти
Здравейте! Надявам се да получа полезни мнения и съвети!
Момиче съм, 18 и от малка съм много притеснителна и срамежлива.. всички казваха, че с времето ще отмине, но все още не, а наистина много ми пречи.
В момента се занимавам с едно момче, в смисъл пишем си и двамата се харесваме, от едно училище сме по принцип и той искаше да се чуем по телефона, звъня ми вчера два пъти, но не му вдигнах, тъй като ме е срам, дори по телефона, пък какво ще правя на живо никой не знае. Днес обаче му вдигнах и 'разговора' беше повече от ужасен. Не знаех въобще какво да кажа, а когато говорех беше супер бързо и кратко и общо взето така сякаш исках да свърши по-бързо. Изглеждах като пълна глупачка.. Моля ви, да ми дадете някакъв съвет, знам, че най-вече аз самата трябва да се променя и няма универсално лекарство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 467b9ecf4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз също съм срамежлив а съм на 23 . Да добре са ти казали с времето всичко ще премине , но трябва да общуваш повече ако не можеш на живо давай по интернет . Но трябва да се отпуснеш не мисли толкова какво ще кажеш , ти сигурно се притесняваш че ще ти се подиграват но споко мисля че ще го надраснеш .

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 525791b98c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За жалост нищо не отминава с времето. Искам да кажа че ако не общува човек и е постоянно затворен и депресиран, това еволюира и ставаш още по срамежлива и депресирана. Но ако излизаш и общуваш с времето наистина отминава, понеже свикваш казано просто. Но да стоиш и да чакаш да отмине, няма как да стане. Аз например съм страшно страхлив. Страхувам се както от физическо насилие така и от психическо и душевно. Постоянно имам чувството че някои може да ме удари или да ми се развика на нещо незначително. И това ме побърква.
Другото което ми идва на ум е че се притесняваш понеже човека от среща има очаквания към теб. Очаквания който знаеш, че ако не изпълниш той ще те отблъсне. Например, когато казваш, че разговора ви по телефона е минал зле, значи всеки би си помислил оле сега аз се изложих той повече няма да ми се обади. Очаквания който ти не си изпълнила към него. Точно това е проблем при човешките отношения, било то при приятели, гаджета, шеф и работник. Всеки има очаквания към другия. И когато ти не ги изпълниш значи биваш отблъснат.
Късмет и щом този човек те търси има защо и може и той да се притеснява като теб.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f420553a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   изведнъж да се промениш е трудно, аз лично не мога, така че в конкретния случай с момчето има само едно решение - кажи му какво чувстваш, напиши му го там където си пишете. Кажи му че го харесваш но просто си такава притеснителна и ти е трудно и за това може би се държиш странно, а не защото не го харесваш. Ако е свестно момче ще те разбере и ще се опита да те предразположи, ако не е ще ти се посмее и ще продължи да те баламосва, кофтито е че няма да разбереш веднага

slepia

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 81495913b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! И аз съм така от малка, но съм още на 12. Веднъж аз и момчето, което харесвах бяхме по-рано на училище. Той се изправи и ми каза здрасти, а мен толкова ме беше срам, че го подминах без дори да му кажа нещо. Мисля, че от тогава той остана с впечатлението, че не го харесвам. Сега много съжалявам, защото се премести и мисля, че ако не бях го направила поне щяхме да поддържаме контакт. За това не допускай моите грешки, щом ти пише и ти е звъннал значи те харесва и се интересува от теб, а щом те харесва той те е харесал такава каквато си, за това бъди себе си и не се притеснявай, няма как да го отблъснеш ;)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c53f011967
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей :) И аз преди бях като теб, е може би не чак толкова срамежлива де, но сега не знам сякаш за година две от живота ми всичко се промени аз се промених. Започнах връзка с момче и може би това ми помогна. И ние в началото бяхме двамата като вас, пишехме си от едно училище сме, но ни беше супер срам да си говорим по телефона камо ли да се видим, обаче всичко се преодолява, вече сме заедно 1 и половина и както ти казах преодолях срама, сега вече спокойно мога да кажа, че съм от ония хора които почти не изпитват срам, понякога изобщо се чудя дали имам срам. Така, че според мен тази връзка с това момче ще ти помогне, отпусни се, обади му се, говори с него спокойно без да се притесняваш, говори му каквото ти дойде и така малко по малко нещата се получават. И ще видиш, че ако имате по продължителна връзка, ще се научиш да споделяш всичко, да си говорите за всичко, без да изпитваш срам, оттам пък ще започне малко по малко да изчезва срама. Така, че успех с момчето :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 66037f4977
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   А нас момчетата питаш ли ни какво ни е да заговорим някоя непозната. Срам те е защото си млада и неопитна. Страхуваш се да не объркаш нещо. Може и да объркаш но после ще се учиш от грешките

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b8c4f1da4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това са нормални неща успокой се. Първото нещо, което трябва да направиш е да забравиш, че си срамежлива, а второто да се замислиш точно защо се получава така да се притесняваш. Аз се мъчих дълго заради лошото отношение на хората преди години, а малко по малко се оправих. Аз се замислих за какво им е на хората да ме зяпат и защо да ми пука какво мислят те за мен и така се спря това мъчение. Работата е там, че има много причини, а ти трябва да откриеш коя от тези ти пречи и да я премахнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: b40893e450
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На 21 съм, а още не ми е минало. Това не е нещо, което се лекува - такъв ти е характерът просто. Има различни хора. Някои могат да заговорят и камък, просто умеят да контактуват и това е. Други като мен например никога не опитват първи да заговорят някого, защото само при мисълта за това и аз лично поне се чувствам като че ли ще ми вадят сливиците. Винаги съм си била такава, така и ще си остана. Предполагам ти също. Но не се отчайвай - не е чак такъв недостатък - неизлечимо е, но се живее с него :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker