Езикова гимназия-Ловеч -Заслужава ли си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120502)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Езикова гимназия-Ловеч -Заслужава ли си?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 14963 пъти
Здравейте! Аз съм момиче от малък град, сега ще бъда 7 клас, и знам че е прекалено рано но мислих много и реших след 7 клас да отида в Ловеч и да се запиша там. Попринцип не съм пълна отличничка, но не съм и двойкаджийка, не съм завършвала с по-малко от 5, но тази година реших да се напъна, да уча и да взема матурите с 6, за да мога да вляза. Искам да уча английски език, отдава ми се по този предмет имам 6 за годината и знам че се учат по 200 думи на ден но ще се справя някак си. Родителите ми са съгласни, стига да уча. Та въпроса е заслужава ли си. Чух, поинтересувах се малко разбрах че има и пансион. Може ли да дадете малко информация за пансиона и гимназията. Благодаря предварително!! :))

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: de5fe82d3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
Разбира се, че си заслужава!

Има пансион и за 8 клас всички желаещи и подали заявление са приети. Разбира се, следи се за хигиената-пишат се оценки, и трябва да внимаваш да не получиш забележки, защото може да те изгонят. От 9 клас и до 12 трябва да поддържаш добър успех, за да имаш право на пансион.
Самият пансион се намира в двора на училището, така че родителите ти могат да бъдат спокойни. Можеш да си избереш с кого да бъдеш в стая. По принцип стаите са за 3 или 4 момичета. Има и апартаменти, но за тях не мога да ти дам информация. Пансиона го заключват точно в 22:00ч. Има си възпитатели, които следят за дисциплината (някои са малко странни).

Самото училище е страхотно. Има си традиции, които се спазват. Може да си чувала за феста-11 клас го организират. Невероятно преживяване. Изпращането на 12 клас също е вълнуващо. Старите кучета отиват в стаите, в които са учили в 8 клас. Сбогуват се с класната си от 8 клас, а тогавашните зайци им дават малки подаръци. После всички излизат на двора и звучи химна на училището. Има си водещи и знаменосци.
Откриването на учебната година също е вълнуващо.
Има доста клубове, кръжоци, ателиета, на които можеш да се запишеш, но ти препоръчвам, когато станеш 9 (стига да дойдеш при нас).

Ти искаш да си с английски. Може да си чувала за клуба по дебати-нашите са едни от най-добрите.
Не искам да звучи прекалено прехвалено, но нашето училище е едно от най-добрите. Учителите доста изискват, особено в 10 клас. Ако не учиш, няма да е добре за теб. Ако си с пълно 6 втория срок на 9 клас ще получаваш за 3-ти месеца 150 лв. стипендия първия срок на 10 клас. И от там нататък, ако си с пълно 6 един срок, си уреждаш добра стипендия за следващия. В осми клас има задължителна занималня, освен в петък. Всеки ден по време на имаш час със американец/ка, французин/французойка, германец/ка-зависи от езика, който изучаваш.

Има 3 английски паралелки с втори език немски, френски или испански. Не ти препоръчвам да си със 2-ри език испански. Тази паралелка доста часове губи, учителите са непостоянни-тепърва се подготвят кадрите. Засега е така. Може, когато дойде твоят ред за кандидатстване, положението да е друго.
Ако си с 2-ри език немски (тази паралелка е с най-високият бал и при кандидатстване,и когато се изчислява успеха на съответния випуск за края на срока) ще се случиш при доста добра госпожа, която ще те подготви отлично. Нейният подход е спокоен и няма да те кара да учиш по 200 думи на ден. Ще имаш веднъж в седмицата контролно на думи. Не те обиждам, но въобще не си мисли, че знаеш на добро ниво езика-има толкова тънкости, а лексиката е изключително богата. Само езиково училище ще те усъвършенства. Доста думи ще трябва да учиш и в един момент ще свикнеш и ще можеш да научиш 200-300 думи само за един ден.
Не мога нищо да ти кажа за паралелката с 2-ри език френски, освен че тяхната госпожа също е доста добра, но тя ще те кара да учиш по 200 думи на ден и на следващия-контролно. Диктовките трябва да ги преписваш по 5 пъти.
По принцип госпожите на паралелките "г"(2-ри немски), "д"(2-ри френски), "е"(2-ри испански) всяка година се едни и същи. Не е сигурно дали ще има промени за твоето кандидатстване.

Немските паралелки доста стриктно ги държат-не могат да отсъстват от СИП т.е. пишат отсъствия, изпитват ги в час по СИП и имат 4 часа в седмицата СИП. Френските също са така. Не мога нищо конкретно да ти кажа за учителите по немски. СИПа при английските е само 2-в часа в седмицата и (зависи от учителя) може да отсъстваш и няма да те изпитват-спокойно е. Тази година обаче сиповете ще са под друга форма.

Френските паралелки са с най-ниския бал при кандидатстване т.е. учениците там са най-слаби. Има и такива, които са първо желание, но те са рядкост.
Най-висок бал се изисква при английските паралелки.
Друга хубава част са обмените в Германия (само за немските), Франция(за френските и английските), Холандия (само за английските).

В това училище се учи доста. Останалите като учат няма как и ти да не учиш. Учителите изискват. Директорът държи на нивото на училището. Отличените се награждават на съвет пред всички учители, а учениците за наказание се наказват отново на съвет и то пред всички учители. Има изпити за сертификати и такива възможности, които ще ти отворят врата към чужбина.

Има и лоши слухове за Езиковата в Ловеч. Да, признавам ,познавам тревомани, но ти като не се делиш от акъла си няма страшно да се набуташ и да си провалиш живота при такива(които кой знае с какво още се занимават).

Отличниците и тези с постиженията са на почит.

Успех и дано да дойдеш при нас!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 98b88cfb49
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Аз съм от Ловеч и бих искал да ти дам съвет...насочи се към Езикова гимназия в друг град !

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 61f825957a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Към Н1:Много ти благодаря за информацията.
Към Н2:И на теб благодаря ще се позамисля малко все пак имам година да реша:)))

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 61f825957a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Искам да се обърна към Н1: грима попринцип позволен ли е защото обичам да се лакирам, да слагам гланц, спирала и т. н. не че ще повлияе на решението ми за гимназията но е добре да знам. Благодаря предварително!! :)))

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7e0bad7831
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм от Троян, уча в езикова в Ловеч и съм на пансион. Съветвам те да дойдеш тук, не само заради образованието, но и заради самото преживяване! Обещавам ти, ще ти хареса много!238

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 229516b042
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 2, обоснови се какво имаш предвид.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 681725eca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Към авторката от номер 1

Няма проблем за грима. Някои даже с боядисани коси ходят. Никой няма да ти направи забележка, разбира се ако носиш грим, който да ти прилича. Ако ли не-ще си смешна в очите на другите. Това си е стандартно правило.
По принцип се изисква носене на униформа-светлолилава риза, тъмнолилав пуловер и бяла тениска-едно от трите, разбира се. Преди това важеше само за понеделника, но много малко хора спазваха това "задължение". Сега се изисква всеки ден с униформа, но пак много малко хора ги носеха-предимно зайците. Искам само да ти спомена за тях, но не се плаши-не са грозни. От тази година не знам да ли ще ни следят да ги носим, но ще видим.
Пропуснах да добавя, че има месечна такса за пансион-15 лв. Мъжкият пансион също е в двора на училището,така че вечер може да ви е много забавно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: c901bc7d61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм на твоята възраст и искам да вляза в езикова, може би, защото езиците ми се отдават, а и съм чувала добри неща за училището. :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 698c03fd9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Така, уча в езикова, няма как да Не се изкажа.
Директора е крайно неуважаван от учениците, и то неслучайно. Далеч е от определението "мъж на място", подкупен и мошеник бих казал. Стипендиите в това училище са абсолютна подигравка. При положение че непрекъснато правим тестове (от 9 клас нагоре учиш много предмети) и учим много, което е хубаво, защото това е смисъла на училището - да учиш. Така че предметите се преподават добре, поне някои. Лошото е, че стипендиите са крайно нищожни - за неистов нечовешки труд да си пълен отличник по всичко в края на 9-ти клас получаваш стипендия от 50 лв месечно, но ако успеха ти е под 6. 00 и над 5, 50 получаваш едва 25 лева на месец. А казвам ви, и за интелигентен човек е почти невъзможно да има 6 по всичко :)

Управителката на пансионите е една от най-мразените жени вероятно в цял Ловеч - крайно подигравателно се отнася към всяко живо същество под нейното ниво в йерархията на училището, невъзможно е да се разбереш с нея, лъже непрекъснато само и само да има полза (материална) от лъжите и интригите си. Името на тази дама е Катя Начева.

В пансионите рядко има топла вода и то за кратко. На някои възпитатели и най-вече на управителката изобщо не й пука как се чувстваш ти или дали имаш работа или си зает с нещо, ако тя има нужда от теб, длъжен си на момента да се явиш пред нея и да направиш каквото тя каже, защото ако посмееш да й кажеш нещо, което няма да й се хареса, започват проблемите - звъни се на родители за непристойно поведение, догодина вероятно няма даже и да си на пансион, в училище мистериозно започваш да получаваш по-ниски оценки.

Вероятността в класа ти да има връзкарчета е огромна. Те не само ще могат да правят каквото им душа иска, но вероятно по-обикновените хора ще го отнасят заради тях.

Занималнята в 8 клас е най-безсмисленото нещо, на което аз съм се натъквал до момента, особено при английските паралелки - няма смисъл да си по цял ден на училище, да нямаш време за нищо и да правиш упражнения с някой некомпетентен учител, защото на занималните ти преподават най-глупавите учители.

Единствено в 8 клас имаш някакъв шанс да учиш език. Нагоре учителите не могат да преподават. Буквално. Знам какво е, вярвай ми. Ако си съвестен и учиш сам отделно, тогава може да научиш и усвоиш език. Иначе, трудно.

И все пак, има мнооого добри учители там, дали по език или по разказвателен предмет - ще те учат не само на това, което преподават, но и на нещата от живота, стига да ги уважаваш. Специално заради тях си струва това училище.

Преживяванията са незабравими. Годините в езикова ще са най-прекрасните години в живота ти, гарантирам ти. Въпреки може би проблемните директор и госпожа Начева, както писах по-рано, ще си изкараш наистина добре там, въпреки ученето.

Самият дух на това училище е неразрушим, ще създадеш приятелства, ще откриеш себе си.

Уча там, и въпреки неприятните моменти, обичам това училище повече от всичко.

Въпрос: Езикова в Ловеч струва ли си?
Отговор: Струва си повече от всичко!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 7488fda9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   ПМГ the best

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3c29f28989
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Но. 11 - Няколко коменара към твоето мнение, защото има доста неща с които не съм съгласна.

Стипендиите в Езиковата не са нито по-малко, нито повече от други училища. Стипендията е стандартна, отпускана от Министерството на Образованието. Стоийността и не се определя от училището, за това не мисля, че този коментар има стойност, що се отнася до самото училище. Да, учи се много, но влизайки в Езиковата, ти не получаваш престижа на Гимназията наготово, изисква се много и усърдно учене, което ти помага не да получиш стипендия, а да се образоваш и да направиш нещо от себе си, когато завършиш. Стипендията я я помниш, я не след като завършиш, но ученето и контролните те обтазоват. Това може би се разбира след като завъпшиш, защото като си ученик други неща са на дневен ред.

Най-несъгласна съм обаче с вторият ти коментар, който е толкова неверен и хейтърски, че малко хора биха се съгласили. Г-жа Начева е един от изключително съвестните, грижливи и заинтереовани хора в училищетето. Тя е не само прекрасен преподавател, но и честен, снизходителен и разбрах човек, който не само носи отговорност за над 300 човека в двата пансиона, но се грижи да има ред там. Нима е лесно да си отговорен за 300 човека, много от които само гледат как да минат под капките? Дисциплина трябва и преди не е била на същото ниво. Госпожата влага много от себе си и такива хейт коментари въобще не репрезентират какъм човек и професионалист е тя. Не само може да те научи на История, но и на това да си зрял и мислещ човек. Но емоциите карат хора да прибързват в коментари и оценките си и дано да го осъзнаеш. Всички нейни възпитаници и хора, котито я познават, ще се изкажат повече от ласкаво за нея! Ако бих могла да върна времето назад, бих желала да послушам всичките и съвети и напътствия, защото съм и озключително благодарна за всичко! Отново казвам, тя е страхотен човек, възпитател, и професионалист.

Връзкари има навсякъде, така че този коментар е безмислен. И в моя випуск е имало, и винаги ще има. Те си знят мястото и също трябва да работят, защото като бъдат изпитвани и нищо не покажат като знания, не се пише и 3 току така, трябва и малко усилие.

Занималнята е смислено занимание и те учи не само как да зубриш или да пишеш домашно. много от моито спомени са свързани с времето, което сме прекарали на занималня. Годините в Езиковата са голяма част от живота на всеки завършил, но зависи от теб какъв престой и спомени ще имаш. Уважавай учителите и възпитателите, защото те са хората, които те формират и след време ще искаш да им благодариш.

Силно препоръчвам Езиковата - училище с дух, традиции и прекрасни хора!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 58ea087f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Здрасти!
Аз не уча в езиковата но уча в Ловеч когато се прибирам в родният си град пътувам с едно момиче което учи там, тя лично каза че много и харесва и че не съжалява за нищо, но трябва да те предупредя, че ако искаш да влезеш там трябва да учиш наистина здраво защото това момиче е било с бял 36 и е влязла на последно място в класа, също така за да живееш в общежитието трябва да потдържаш добра хигиена, да не вдигаш шум и най важното да си с успех над 5, 50.
Това е от мен, надявам се да съм помогнала:)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9a84760ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   До номер 14:
Не знам кога е кандидатствала приятелката ти но най високия бал тази година беше 34,900 с немски език. Не ми стана ясно как ще има някой с повече от максималния бал, че тя да е последна.
Стана ми интересно в кое училище учиш и в кой клас си, ако нямаш нищо против да споделиш.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a93f39462
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Към номер 1. Има ли паралелки без английски език, а ако има примерно френски/немски, трябва ли да съм учила един от езиците в предишното си училище?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 50213e738d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравей, номер 16. Не, няма такава паралелка. Само не записвайте английски с испански, че нищо няма да научите по испански. Няма кадри, всъщност има някакви подобия на такива, но те за нищо не стават. Както виждам две години са минали от пускането на тази тема. Коренно си промених мнението за това училище.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6a93f39462
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От номер 16 към номер 1. След 8-ми клас може ли да се запиша? Мислех да го направя след 7-ми, но се отказах. Мисля да се запиша в паралелка английски/ френски. Там има ли проблеми като при испанския?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9a84760ae9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

19.   До номер 16: Държи се приравнителен изпит за първия език, ако искаш да учиш направо от 9 клас. А за английски/френския, имаха много ниски резултати и ги закриха. Сега има: Немски с английски - 3 паралелки - 78 ученици, Английски с немски - 2 паралелка - 52 ученици, Английски с испански - 1 паралелка - 26 ученици, Френски с английски - 1 паралелка - 26 ученици.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 6308002513
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   До номер 1.Не знам от къде се информираш, но държа да отбележа, че през последните 3-4 години най-ниският бал не е в паралелката френски, а в една от английските паралелки- ФАКТ. Към френските паралелки винаги е подхождано пренебрежително толно заради такива изказвание, че сме слаби класове, което мноооого далеч от истината. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 581f46b08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Благодаря за коментарите, от които осъзнах, че искам наистина много да уча там.

 
  ...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 34b3c81822
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Здравейте! Може ли информация за паралелката английски с испански.

 
  ...

...
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 1d294996e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Към №9 УНИФОРМИ НЯМА!!!
А към №1 аз съм от Ловеч и уча в Езиковата от 2 години.Не е чак толкова трудно да се влезе,не се притеснявай за това,думите не стигат 200 на ден(поне в испанската паралеска не стигаха),в 8-ми клас ще има доста контролни и може би доста слаби оценки,но това да не те плаши изобщо!!!Накрая на първата година всичко си идва.на мястото!Повечето учители са много готини и печени,но искат да се учи естествено.Пансионът е точно до училището,таксата е 15 лв на месец,трябва да поддържаш стаята доста чиста и да не вдигаш много шум и т.н. Пишат се оценки на стаите и забележки,които се.вземат под внимание за следващата година.Лично аз имам много приятелки от пансиона,които са изключително доволни!Там обаче трябва вие да си носите всякаква техника,шкафове,етажерки и всичко останало,от което се нуждаете.Легла естествено има.За тези,които са за първа година там е препоръчително да не си слагат телевизор в стаята!Също така има и читалня където доста момичета ходят да учат.Часът за прибиране на 8 клас е 20:00,а на останалите 22:00.Вечер има проверки по стаите!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 0e9339db51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Здравейте! Колко трябва да ти е бала за да те приемат в паралелката английски с испански

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 3db0ae733f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   До 25.
По мое време (още когато беше до 36 бала) не беше много желана и не беше сложно, но в последно време все по желана става.
В момента мисля че нещо като 360 точки ти трябват, не съм съвсем сигурна. В нета трябва да има статистика точно за тая паралелка и тази Езикова, можеш да се разровиш.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4032fa68be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Може ли малко информация за пансиона?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 34b1180bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До 27, напиши какво точно те интересува относно пансиона и ще ти отговоря в следващ коментар.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4032fa68be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 28. - Къде се намира?
По колко човека са в стая?
Къде се яде?
Ако живееш в друг град, когато се прибираш може ли да си оставиш багажа там?
Стаите заключват ли се? (Възможно ли е да ти откраднат нещо?)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4032fa68be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Към 28.
Искам да попитам още нещо за пансиона:
Ако си на пансион събота и неделя може ли да оставаш там?
Има ли вечерен час? (Ако "ДА" колко?)

А сега друг въпрос свързан с училището - Паралелната английски с испански добра ли е?

Благодаря предварително за информацията?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0e59e714d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До 29. Не съм 28, но уча в Езиковата от 4 години и мога те ориентирам горе долу.
1. По 4 момичета или съответно момчета (в различни пансиони) Доста рядко може да са по 3 или по 2, ако имаш необходимите познанства нали
2. Можеш да ядеш в стола на по- ниски пари, ако искаш. Ако не, си търсиш някъде из града или ядеш храната, която си си донесъл от вкъщи за седмицата
3. Оставяш си багажа в пансиона и всичко, което искаш. Обикновено си вземат някакви дрехи, които трябва да се перат за родните градове.
4. Заклюват се както си преценят момичетата, които живеят в стаята. До колкото знам и някой от персонала на пансиона имат ключове също, но не се краде. Освен някой от стаята ти, няма кой.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3db0ae733f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   От 31 отново
1. Да, може да си оставаш за събота и неделя, но повечето си ходят редовно по родните градове.
2. Да, има вечерен час. За 8ми клас е 20:00 часа, ако не се бъркам (възможно е и да е 21:00, не съм сигурна). След това (9, 10, 11 и 12) става 22:00 часа.
3. Относно паралелката английски с испански: много е желана, тук в Ловеч всеки 2ри иска там (буквално). Аз лично не мисля, че е най- добрия избор. 1. Испанският е втори език и не се изучава никак интензивно. В края на 12ти клас повечето нямат почти никакви задълбочени познания по езика, а съвсем основни 2. По испански преподава заместник директорката, която е доста заета и не винаги може да влиза в часовете и да обръща пълно внимание на предмета 3. Има само още една госпожа по испански в цялото училище и в момента се обучава 3тата. В града няма къде да вземаш частни уроци по испански, ако искаш да си подобриш нивото. 4. Лично мое мнение, от другите паралелки (Немски... , Френски английски) има много повече приложимост, понеже немксия и френския са първи езици, а не втори както с испанския. Имам сестра, която ще кандидатства тази година и лично я насочих към френския, поради горните причини.
Успех, ако имаш още въпроси, бих се радвала да отговоря!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: feb928dab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Интересува ме паралелката английски и немски като втори език добри ли са преподавателите, има ли шанс да се научат и двата езика?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3db0ae733f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   До 33: Имам близка приятелка, с такъв профил. Старателна е и с двата езика, но на втория просто няма много часове и в края на 11ти клас имаха възможност за сертификат на ниво А2/Б1 (и това е от тази година, преди нямаше такова нещо), което ако си запозната с тази система, въобще не е високо. А по английски отново края на 11ти клас има пожелателен сертификат за ниво Б2/С1, което си служи за кандидатстване.
Да, по немски и английски има предостатъчно учители. Друг е въпросът колко са добри напоследък новите, но поне ги има.
Самата истина е, че втория език очаквано е на по- ниско ниво и е сложен, за да имат учениците някакво понятие от него, а не да вземат ниво. С малко повече усилия и допълнителни частни уроци може да се постигне и там сертификат, разбира се. Така правят много ученици от немските паралелки (включително и аз): възползваме се от сертификата по немски в училище и ходим допълнително за английския и се явяваме и на него. Според мен това е най- вероятния начин да излезеш с два сертификата от училището. Понякога и във френския го правят този номер, но там са малко по- неамбициозни като цяло.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker