Не искам лятна ваканция, а на училище!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Не искам лятна ваканция, а на училище!!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2754 пъти
Здравейте, за разлика от повечето тинейджъри на мен ми писна от поредната лятна ваканция.. Да, първите 1-2 седмици е готино, че имаш повече свободно време, но от доста време вече ми е тъпо, скучно и гадно. Не си мислете, че съм някоя лигла на която просто и липсват приятелчетата, напротив.. не съм отличничка, но оценките ми варират от добри до много добри, нямам проблеми с учителите или материяла. Но просто ми липсват различните емоции, новите случки, срещите с различни хора и така... Да някои може би ще кажат, че тези неща мога да получа и през ваканцията но НЕ не мога, просто защото съм на село (в което няма деца на моите години, а аз съм на 17), когато в редките случаи посетя града, повечето ми приятели са по почивки, екскурзии или на село и пак се започва скучното прекарване. Вече сме средата на лятото, а аз НИТО ВЕДНЪЖ не съм отишла на море, планина или по различно място.. представете си... Да, за моя радост сега нашите ще си вземат почивка и за 3 дена ще сме на морето - ОК.. и после кво - отново се започва чуденето какво да правиш.. И за капак от скуката ставам толкова раздразнителна, че вече се карам с роднините си дори когато те не са реално виновни, а просто щот аз не съм на кеф и си го изкарвам на тях.... Гадно ми е че им се налага да ми търпят косурите затова вече искам да свършва тая ваканция и да тръгна на учище, където съм с повече лично пространство и отношенията ми с нашите са прекрасни. Много моля редакторите да решат да пуснат историята, защото ми е нтересно има ли други тинейджъри които мислят по същия начин като мен или вече всички мислят нещо то сорта 'ае атига с тва даскало много по добре е ваканцията' : )... Извинете ако съм допуснала грешки!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: f663b46ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   и аз съм горе-долу така, само че не съм на село. пък не си представям какво ти е на теб...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 09d6f0ebc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не бързай да порастваш и аз така бях на твойте години. Времето лети неусетно... Чети книги, учи език и времето ще дойде отново на училище.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a012272af2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нaпълно те рaзбирaм. И aз съм в подобнa ситуaция. Почти цялaтa ми вaкaнция отивa нa село, където нямa живa душa. По принцип обичaм вaкaнциите, но понякогa ми се струвaт твърде дълги, 2/3 седмици сa ми нaпълно достaтъчни дa презaредя. A и някaк си, когaто си нa училище, всичко ти е по-оргaнизирaно, подредено. Бих те посъветвaлa, дa рaботиш върху себе си, aз тaкa прaвя. Четa книги, спортувaм, чувaм се с приятели от време нa време. Опитaй се дa цениш всеки ден и дa го оползотворявaш. Кaто се зaмислиш, то половинaтa вaкaнция минa, ще видиш кaк неусетно ще ти мине и остaнaлaтa чaст.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d2feeb1d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Много добре те рaзбирaм, aз също съм кaто теб.. и aз през вaкaнциятa съм нa село и цял ден съм си в нaс зaтворенa в стaятa, чудейки се кaкво дa прaвя.. но нямa нaчин трябвa и мaлко почивкa

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: de8d684fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Оо, аз съм на 16, за 11-ти клас съм /1 година по-рано съм тръгнала/ и ми липсва училището. Имам и там, и извън него приятели, но ми липсват както викаш ти емоциите, новите случки.. Там е страшна работа - през часовете по едно време с едни приятелки правехме циркове, враговете ми се дразнят /те ми се считат за врагове, всъщност, не аз тях, защото обикновено не им обръщам нвинание :D/, както и учителите, които делят учениците според родителите им /кой е по-богат, известен/. Да, наистина имаме такива учителки, което е много жалко и аз не ги уважавам. В междучасието също стават циркове - аз и едно момче /счита се, че и двамата се харесваме/ почваме да се хулиме, ама си се усмихваме един на друг, аз хващам парцала, той метлата и се правиме, че се биеме и събираме целия етаж да ни гледа... Добре де, не можеш ли да се обадиш на твои приятели и да се разберете да излезете?

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fc2f0c5e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си единствения човек, който мисли така, всеки ден умирам от скука и ми писна да ходя на едни и същи места. Още малко остана ще си потраем. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47f38dfa3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз вече завърших, но и на мен ми липсват хубавите моменти в училище.

М. 20г.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 761bc11c09
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Просто трябва да си намериш занимание и/или приятели с които да прекарваш времето си. Друг избор нямаш

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dcac8c5bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм вече тинейджър, но мисля, че имаш личностен проблем. Не е нормално да си толкова зависим от това да ти докарат насила връстници за да не ти е скучно. Трябва да се научиш да си прекарваш добре със самата себе си.
На който не му харесва да е със самия себе си, как другите хора ще искат да присъстват в неговата компания?
Училището е мястото, където повечето тийн ходят по задължение, ти искаш да си там, защото ще има доведени по задължение твой връстници.
Помисли по въпроса с какво толкова ти липсва отиването на море? вода ли нямате на село или слънце? Или по скоро знаеш, че там ще има струпване на хора?
Аз живея на морето ние ходим на плаж само през май, когато няма хора и мечтая да имам село без много хора за лятото, като теб. Всъщност селото го имам, но в къщата там не живее никой и е опасно сама млада жена да иде там.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: b1ba16ad3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко зависи от теб как ще си го направиш. Добре, скучно ти е. Защо?

Защото ти така си си решила. Прави нещо-спортувай, чети книги, рисувай, гледай някой сериал/филм. Има едни хартиени макети на църкви, манастири, крепости и т. н. Купи си един такъв и започни с тази пипкава дейност. Намери си хоби.
Ако на вашето село имате добри условия, покани някоя приятелка или твои братовчеди(разбира се, ако имаш такива и сте в добри отношения, и сте горе-долу на една и съща възраст).
Лятото е период с който мажеш да си починеш и да се изпълниш с енергия за предстоящата година.
Само такова разнообразие мога да ти предложа. И аз съм на 17, и аз в момента съм си на село, където няма никакви деца. Не мога да кажа, че ми е особено интересно, но се радвам на тази почивка. Само като се замисля какво ме чака като започне учената година-доста учене, контролни, и някои извънкласни дейности, при които трябва да дам всичко от себе; хора, които са ми неприятни и т. н. Това всичко ме кара да се наслаждавам на всеки миг от ваканцията.
Замисли се-това ти е предпоследната свободна ваканция. Като завършим 12 клас ни чакат изпити, кандидатстване, а особено ако си се насочила към чужбина-още неща.

Радвай се на всеки миг. Занимавай се с нещо, за да минава времето по-бързо ако ти е толкова мъчно за училище. Пожелавам ти с новата учебна година да те връхлетят само приятни емоции и и преживявания.

violet-rose

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7e738b5f3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И на мен вече ми се ходи на училище. Особено, защото ще съм в ново училище, ще има много запознанства и така.. Но и на мен ми е приятно лентяйстването само първите 2 седмици, след това ми доскучава.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c689e6201d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ти искаш да дойде училището по-бързо, защото нямаш приятели. Но ако имаше такива, щеше да искаш точно обратното - да не свършва ваканцията. По-добре си намери приятели, с които да се забавляваш. Ако не можеш, тогава се забавлявай пред компютъра - можеш музика да слушаш(аз без нея не мога), филми също можеш да гледаш и така ваканцията като сън ще мине!

DoA

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 02bacca358
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   А знаете ли, мили деца, какъв е смисълът на дългите летни ваканции? Не е да си починат учениците - съвсем не...
Едно време България е била предимно аграрна държава. Всеки род и всяко семейство си е имало ниви и от там са си изкарвали хляба (буквално). Който е имал повече ниви и не е могъл да си ги обработва сам си е наемал ратаи, което пък е струвало пари. А децата са били "безплатни" ратаи - затова и семействата са имали по много деца - за да работят на полето. Времето за жътви и прибиране на реколтата е било... лятото до ранна есен. Затова летните ваканции са били дълги - за да могат децата да са свободни от училище и да помагат много активно в земеделието.

Сега обаче обществената организация е друга и дългите летни ваканции са... безсмислени. По добре да има през годината 4 ваканции по 20 дена (както някой по-горе спомена - 2-3 седмици са му напълно достатъчно да презареди), вместо 2 ваканции по 10 дена и една 90-дневна..

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 92e753dd31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Вместо дa се чудиш с кого дa се скaрaш, вземи свърши нещо полезно. Използвaй времето си дa учиш език, прочети книгите зa 11 или 12 клaс, нaучи се дa свириш нa китaрa примерно, имa толковa много нещa зa прaвене, сaмо време дa имaш. Спортувaй. Кaто зaпочнеш рaботa ще имaш прaво нa 20 дни отпускa годишно и тогaвa ще ти липсвaт тези дни.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d5b25155ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   От авторката : Благодаря на всички, които си отделиха от времето и дадоха своя коментар, особено благодаря на хората които са ме подкрепили и са написали, че мислят като мен.. до някъде е хубаво да разбера, че не съм луднала съвсем и има хора които също са на моето мнение. А искам да кажа на номер 10, че изказването му е смешно, защото за пръв път чувам, че ако имаш приятели и хора с които си прекарваш добре, това непременно означава че имаш психически проблеми! Но пък от друга страна някои коментари ми дадоха много добри идеи за които не бях се замисляла. Например това да започна да спортувам ми допадна много и вече съм решила че доста часове ще прекарам на вън. Отново благодаря и бих се зарадвала на още коментарии :))

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: eef2177bcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   На мен пък не ми липсва училището. Никак даже. Уча в друг град, на 150км от моя => там съм на общежитие с още 300 тийнейджъра. Хубаво, сред хора съм, живееш и спиш заедно с приятелите си, вашите са далече, можеш да правиш каквото си поискаш, въпреки надзора на възпитателите и т. н. Обаче... повечето от тия тийнейдъри пушат цигари, трева, наргиле... пият алкохол. И това започва още от 8 клас именно заради това, че техните са далече. Надуват чалгата, правят ти номера, крадат, злобеят и аз лично истински приятели не виждам там. Положението не е никак розово.
В училище учителите изискват много, даже понякога прекалено много. Сякаш съм там заради химията или биологията, при положение, че специалността е ИТ. Цяло мъчение си е да станеш в 7:30, при положение, че си си легнал към 1-2ч. през нощта, защото някой е решил, че не му се спи и целия апартамент трябва да будува с него (това от тази година възнамерявам да не е така).
А колкото до мен, аз обичам да бъда сама. Обичам просто да си пусна любимата музика и да си чета някоя книга, обичам да спя до късно, обичам да ям когато и каквото си поискам (слабичка съм, да не си помислите нещо), обичам животните, видео игрите, компютрите. Предпочитам да седя сама на някоя пейка, до мен да е някое бездомно куче, което съм нахранила преди малко, в ушите ми да има слушалки, а в ръцете ми някоя интересна книга... отколкото да седя на 1 и съща пейка с лицемери и двуличници, които при първия удобен момент забиват нож в гърба ти. Предпочитам и да играя някоя игра на лаптопа, отколкото да слушам глупавите им разговори, особено когато започнат да клюкарстват за човека, който туко що е излязъл от стаята. И когато си различен от тях, имаш различни интереси, предпочитания и виждания за живота, когато се опитваш да учиш, да си легнеш на време и се стремиш да изкарваш добри оценки, за тях си смотан. И "не си живееш живота", защото "сега са най-хубавите ни години, всичко е забранено и е най-сладко", "напиваме се при първия удобен случай и след това се гордеем с постъпката си". И когато не си съгласен с тях просто ти правят номера.
И защото просто не ми се живее с интриганти в продължение на цели 9 месеца, защото не ми се разправя с предмети, за които уча само и единствено за изпитването или теста, след което забравям всичко... просто искам да си стоя вкъщи. Искам лятната ваканция да не свършва и да не се налага този ад да започва отново. Когато съм си вкъщи може да съм сама, да няма никого около мен, но мога много добре да си уплътня времето и да бъда себе си, докато там... просто съществувам и не правя нищо, което обичам. Всъщност мисля да променя това и да започна да налагам своите искания. Трябва да започнат и те да се съобразяват малко. :)

Иначе защо ви е училище? Ако ви се учи... обикновено учебниците се намират по-рано отколкото започва годината, така че учете си и сами :D И обикновено училището е до към 13-14ч. След това какво правите? И колко пък емоции може да има в 5-6 астрономически часа? Моят клас е скучен, нищо интересно не се случва, затова няма да ви виня, при вас може да е забавно. Аз лично през ваканциите това време, когато се пада ученето, го проспивам. После гледам някой сериал, или играя някоя игра, разхождам/къпя кучето, чета, пиша си с приятели и ето, че денят е минал. И идва следващият. И вече сме август и почвам да се плаша...

Момиче, 15г.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3b728edb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз лично не ми липсва ни най-малко. Защото има кво да права през ваканцията. Тренирам футбол, излизаме с приятели и се смеем и т.н.. Ти си в село разбирам те,но все имате улици. Излизаш бягаш, докато вече нямаш сили, полежиш си на асфалта, събереш сили станеш, прибереш се и заспиш и оп полувината ден зад гърба. Сигурно имаш телевизор можеш да гледаш някъв сереал. Моят клас е без коментар. Преди до 7-ми клас ми беше як, но като изкарах хубави оценки на външното и отидох в елитно училище. Като ги видях как учат а мен ме мързи ужасно. Аз съм с най-слабите оценки в класа. А имат 4 и тук таме 5. Всички отрицателни примери са към мен. Просто вече никога няма да ми липсва училището и никога не ми е липсвало. Ваканция това е живот. Когат искаш да учиш сядаш и учиш, когат искаш да излезеш излизаш. Не мога да ги разбера такива като тебе, но за тва хората са различни. Това не означава, че не си права!!
Момче на 15 от голям град с не големи финансови възможности

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f71d5d7a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Така моето мислене е същото като твоето. И аз съм на 17 и аз като теб искам на училище по същите причини. Не съм някъде на село, но пак ми е скучно, имам с кого да излизам, но рядко се случва нещо се промени ти знаеш как е и съм сигурна, че ще се сетиш ако ти кажа само 'любов, предателство,болка,тъга,разочарование' и така. И това ми повлия малко и на излизането, както и да е пооправих се,но все още съм на това мислене. Обичам лятото, но не е забавно всеки път. Така че съм напълно съгласна с теб и те подкрепям. Аз също не съм отличничка, оценките ми са разнообразни, но не съм и зле. И също мисля като теб, това за срещането с много хора дори нови, за някой интересни случки и всичко останало. Да отначало ваканцията е готина, свободен си, спиш колкото искаш, седиш до късно, но след това всичко ти става някак безразлично, веще не е така готино както в началото. И аз като теб започвам да се карам с наще, да си го изкарвам на тях и съм също много раздразнителна изплъзва ми се от устата грешното, сещаш се. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 608dfe958b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Ех, деца, деца! А като станете на 30 ще се молите са няколко свободни дни, ама няма! Така, че дори не разбирате колко сте щастливи, че имате ваканции. Е, да и мен едно време ме пращаха "в средата на нищото" с баба ми и ми беше адски скучно, защото нямаше никой, който да е близо до моята възраст, а не на 50 , обаче с малко въображение дори и така можеш да си намериш с какво да си запълваш времето. Намери си хоби, дали ще рисуваш, ще си садиш цветя, ще се занимаваш с фотография, ще четеш или ще правиш нещо друго, ами зависи си от теб. Важното е да правиш нещо, което ти доставя удоволствие и за което през годината не ти остава много време. Да знаеш ние с какви неща си запълвахме времето! Правехме карта на района и табелки на всички междуселски улички, отглеждахме котета, организирахме си карнавали (е, това в случай, че се съберете поне 2-3 човека), но и сама да си вместо да гледаш в една точка и да скучаеш можеш да намериш нещо за правене. Както казах възможностите са огромни, от това да гледаш как се вари ракия, до това да помолиш някоя баба да те научи да предеш или плетеш. Не, че ще ти трябва за в бъдеще, ама е голяма гордост, ако успееш сама да си изплетеш нещо. Изобщо използвай си въображението и намери положителното в цялата работа, защото иначе наистина ще се побъркаш от скука! Знам, че в града е по-лесно, защото има кафенета и интернет и все ще се намери с кого да се мотаеш, но и това да си заточен някъде на село не е края на света! Просто си зависи ти как гледаш на нещата. Ако го гледаш от черната страна, естествено ще ти се струва безкрайно.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d0d50f8468
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   И аз съм същата , от една страна искам да почнем училище , за да се видим с приятелите (сега всичко е по морета) , освен това всеки ден при нас се случва нещо интересно и не скучая Аз сега съм на село и умирам от скука ... нито има с кого да се излиза -пълно е с момчета :( По цял ден съм на лаптопа и гледам филми ...да идва по-бързо училището , че не ми останаха филми за гледане :Ддд

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3f29a8a184
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Ами защо не си седиш там където живееш?Така ще излизаш с приятелите ти и няма да ти е скучно защо трябва да седиш на село?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 4cca0dcb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   ОТ АВТОРКАТА: За тези които питат защо не си стоя в града, ще кажа, че там сме на квартира заради мен - да мога да ходя на училище. (Защото селото в което съм няма училище). Лятото, когато не ходя не училище ние се връщаме на село, за да не даваме излишни пари за квартира. Естествено, че ми се иска да съм в големия град с приятелите ми, но разберете ме - не мога да принуждавам нашите да дават стотици левове през лятото, само заради моите капризи.. затова и отивам с тях на село. Но както ида е - скоро отново идва 15 септември :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker