Исках само да споделя как се чувствам. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Исках само да споделя как се чувствам.
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2107 пъти
Здравейте, момиче съм на четиринадесет години. Предполагам, че веднага ще си зададете въпроса колко пък важен проблем може да има едно дете на възрастта ми. Ами истината е, че дори нямам идея защо пиша това, но искам просто да се освободя от товара си.
Ще започна с това, че се чувствам различна. Но, не по-онзи начин по който говорят други мои връстници да речем "чувствам се различна защото съм единствената от класа си която не се гримира" не аз говоря за далеч по-различно нещо. По принцип семейството ми не е едно от най-богатите даже напротив. Много често чувам нямаме пари за това нямаме пари за онова, и съм съгласна виждам родителите си как работят неуморно за да може аз и сестра ми да имаме всичко. Но и те са много негативни хора. Хора които не вярват, че нещо в живота им ще се промени и нещата ще се оправят. Цялата ми рода е така не вярва в нищо, освен в това, че всеки който е успял е крадец и измамник. И може да прозвучи много снопски, но ненавиждам езика който използват като цяло. Звучат като селяни а знам, че не са такива и моля ви не ме съдете аз просто искам да споделя.
Та да разкажа и за себе си. Аз ами аз имам чувството, че живея във един съвсем различен. Идеалист съм. Обичам всичко да е перфектно във всички аспекти. Обичам да ям изискана и вкусна храна не да се тъпча с боклуци (вафли, дюнери, хамбургери и т. н. ). Обичам големи къщи, имения, замъци, с мраморни подове басейни големи градини пълни с рози балкони с изглед към морето. Луди партита в събота вечер, страстни нощи, изискани господа, красиви девойки, скъпи коли... знам колко нереално звучи, но просто се чувствам част от този свой свят. И имам непоколебима вяра, че някой ден ще намеря всичко за което сега стоя на прозореца и мечтая. Че, ще намеря мъжът който ще ме направи истински щастлива... Не веднъж съм споделяла за това на майка си, но мисля, че няма смисъл защото 1) тя буквално ми се изсмя в лицето 2)опитва се да убие всички надежди в мен за тези мои мечти 3)иска да съм като другите, да се обличам като тях да говоря като тях (а аз няма да позволя това да се случи). И съм сигурна, че тези мои желания не са само заради възрастта си и, че по-късно ще иска нещо друго. Не а знам какво искам и ще се боря за него до самия си край.
И сега като прочетохте това ще си помислите, че съм от онези момичета, които си търсят богат чичко който да ги напълни със силикон и води по чалготеките. Че се впечатлявам само от скъпи и лъскави неща. Далеч не е така, аз говоря за съвсем различни неща и не ме интересува финансовото положение на някого за да го даря с обичта си. Искам да постигна тези неща сама и да покажа на неверниците от които съм заобиколена, че всичко е възможно.

Много много много ще съм благодарна на редакторите ако публикуват историята ми. Важно е, благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: cbb150768b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 15 и също врявам в щастливият край. Не мисля, че е лошо да искаш любов и дори принцът на бял кон(макар не винаги да изглежда точно така). Но май още не ни е дошло времето :) Спокойно, бъди позитивна. Всичко ще се оправи! Имаме цял живот пред себе си. Само продължавай да вярваш! А пък и може вече да се е появил, просто ти да не го забеляваш. Желая ти късмет...!

Диди <3

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e008eeb1a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това което го описваш се постига или с много труд, учене и малко късмет или с помощта на богат чичко, или с талант и късмет така, че ти си избери как ще го постигнеш.

SilverSTARX

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 65fb36618c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нямa лошо, щом тaкa се чувствaш и товa искaш, зa товa и ще се бориш! Кaкъв е проблемa? Че мaйкa ти се изсмялa? Много вaжно, тя съди по себе си и своя си живот. Ти ще живееш твоя си, кaкто нaмериш зa добре, веднaгa щом не си вече зaвисимa от тях.
Кaквоти и мечти дa имaш, те сa си твоите. От теб зaвиси дaли ще ги постигнеш и кaк. В Бългaрия, по принцип трудно би моглa дa имaш, кaквото искaш, но в крaйнa сметкa от теб зaвиси.
Не успявaт стрaхливите, които все мислят зa пречките по пътя и се откaзвaт.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 4e82eeb800
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Продължавай да мечтаеш !! :) Не бъди като родителите ти, дори това да значи да си различна... Гони целите си и някой ден ще ги постигнеш !
Момиче на 14.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7bad0b242c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Мога да ти кажа само едно. БРАВО!!! Такива трябва да са жените в днешно време. Ти си се родила дама и няма нищо лошо в това даже напротив. Ще намериш всичко което търсиш сигурна съм. А за момента се бори, бори се със всички които ти казват че не можеш и знай че сега може да си просто малко момиче което има само големите си мечти и вярва в тях но точно тези мечти те правят много по-богата от много други. И няма как да не отбележа че много ми напомняш на главния герой от филма Великия Гетсби.
Иначе успех вярвам в теб и не обръщай внимание на майка си. Бъди такава каквато си и каквато се чувстваш и всичко ще си дойде на мястото! ^?^
Ж34

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 78416ca629
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Скъпо момиче, а дали не би помечтала как би могла да помогнеш на хората по света с богатството, което би притежавала, ако пораснеш и забогатееш, вместо да мечтаеш за купони всяка вечер с изисканите господа и мадами в скъпият ти дворец, заедно със скъпите коли? Вече всеки иска на него да му е добре, а за останалите да не му пука. Въпреки, че си признаваш, и аз трябва да ти го кажа- мислиш егоистично и донякъде нереалистично.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 71f6212115
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки човек е еднакъв! Мислиш,че си различна,защото на останалите интересите не ти ,,съответстват''.
Добре е това,че си помислила за бъдещето си! Пожелавам ти това да се сбъдне. Покажи на хората,че ти можеш и не давай да ти се присмиват:)

Р.14

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 68e11979ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всички момичета, с някои изключения, си мечтаят за неща подобни на твоите. Единственият сигурен начин да ги постигнеш. е да учиш нещо, което наистина си заслужава-медицина, стоматология, зъботехника и др. Това са професии, които изискат доста усилия и за да успееш да се добереш до изучаването им, няма значение дали в чужбина или тук, и за да станеш доста добра в съответната сфера.

Пожелавам ти да сбъднеш мечтите си, да намериш голямата любов. Но също знай, че трябва по-малко да говориш за тези неща пред връстниците си. Те ще те сметнат за луда или нещо още по-обидно. Говори за тези неща само пред хора, които истински ще те разберат-хора с изискана душа, хора с борбена натура готови да сбъднат желанията си (естествено имам предвид по честен път).

Успех

violet-rose

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: bc99b38826
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   При мен е СЪВСЕМ същото, само че съм на 15. Наистина се надявам някой ден случайно да се запознаем, иначе успех за на пред!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6627818bb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо - родителите в милата ни татковина на 90% са така - адските песимисти. Да, разбирам, че положението е сложно, но си права, че човек не трябва да блокира в черногледството си, защото така сам си пречи. Просто влиза в един коловоз, от който няма измъкване. А ако си отвори кръгозора, ще разбере, че има начини да се оправят нещата, колкото и трудно да е. Само че за целта трябва да излязат от зоната си на комфорт и да отворят ума си за нещо по-креативно. Аз съм млад родител и се стремя да не съм като 90% от родителите, защото в детството си бях в твоето положение.

Второ - наситина се помислих, че си някаква кифла, даже се бях подготвил да те критикувам. Но на края разбрах, че си точно такава, каквато трябва да бъдат всички на твоята възраст - да искат да постигнат нещо в живота си (и материално, и духовно), но да се стремят да го постигнат сами, а не чрез чичко паричко. Защото чичко паричко дава, ама това си има цена. Чичко паричко иска да нямаш мнение, иска да му слугуваш, за доволяваш капризите му и няма уважение към теб, защото нямаш достойство, след като чакаш наготво. Чичко паричко днес го има, утре го няма. Като изчезне и като одъртееш, изведнъж се озовваваш в незавидна ситуация - неподготвена, свикнала да чака наготово, без умения, образование и т.н.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c99117e400
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма нищо различно в теб,на 14 си и си просто един неосъзнат материалист.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 420dcc6fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хехе ,че то всеки иска това. Едва ли някой иска да е с 5 лева в джоба и да знае ,че трябва да изкара 2 дена с тях .. Учи и може и да си сбъднеш мечтата.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d81982fb40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравей аз съм почти на 14 и чесно да ти кажа много си приличаме, само че аз съм закръглена (обичам спорта, но просто съм такава) и нямам сестра. Не харесвам грима (чувствам се грозна когато го нося), ненавиждам дюнери и такива неща, приличаме си по мечти и стискаме палци да се сбъднат :-), обаче имам проблем и с доверието в смисъл много съм доверчива и точно за това ми говорят зад гърба (девизът ми е : щом говорят зад гърба ми, значи аз съм пред тях :-) ) и така желая ти успех във всичко, знай че не си единствената, която се чувства така :-) Моля ридакторите да споделят коментара ми и да не прикриват името ми във facebook - > Лили Д. не бих отказала приятелство от хората които се чувстват като мен :-)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: de0bfaa615
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Момче на 16.

Да знаеш как търся момиче като теб...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 83e1c1254f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Едно не разбирам,момиче?! Хем не си падаш по лъскавите неща и не те впечатляват,хем ни говориш как искаш имоти,замъци и мрамори.Нещо не ми се връзва :(

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 84baa8d683
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Прекалено много Гетсби си чела

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: c5cde60e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Никой не е убил толкова мечти, колкото родителите... и все пак в повечето случаи са прави. За жалост момичетата сме такива. Мечтаем за принца на белият кон. Голям дворец и всякакви хубави неща. За жалост вероятността мечтите ти да се сбъднат са минимални. Всеки харесва изисканата храна. Аз съм то този тип хора, които могат да вечерят със сьомга, всеки път, когато си пожелаят, акулата е същата работа, спагети, суши... къщата ни прилича повече на магазин за автомобили, от които най - старият е на 4 години, т. е. не са някакви строшки... и все пак си оставам разбивачка на мечти. Сега ще ти споделя нещо. Никога няма да получиш нещата, които искаш, ако не се потрудиш. Няма нищо от това да падне от небето, нито голямата къща, нито три декара двор, нито басейна в задната част, нито петте коли, нито храната, която искаш, нито принца ти. Всичко трябва да постигнеш сама. Всеки мечтае за нещо, за жалост са малко хората, които осъзнават кое е реално, кое може да се случи и кое е плод на въображението е и просто невъзможно. Намири тази граница, защото ако очакваш нещата, които желаеш да паднат от небето, то няма да се случи.
Mona

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker