На 15 съм, а нямам цикъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

На 15 съм, а нямам цикъл
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 6194 пъти
Здравейте! Пише ви едно малко притеснено момиче на 15. Проблемът ми е, че още не ми е дошло. Чела съм истории на момичета на по 12, 13 години, които се притесняват, че още нямат цикъл, но аз съм на 15 и след няколко месеца ще правя 16... Имам бяло течение от много време, (сигурно повече от 2 години, като разбира се не беше постоянно, а спираше и пак се появяваше) но от доста месеци е постоянно и доста повече от преди. Като казах на майка, че имам, тя искаше да ме води на гинеколог, защото каза, че не било нормално. Е, заведе ме. Взеха ми секрет и се установи, че имам ешерихия коли (не знам точно как се пише) и взимах антибиотик. След 10 дни отидох пак да ми вземат секрет и се оказа, че съм се излекувала. Добре, но продължавах да имам бяло течение и казах на гинеколожката, че все още имам, а тя каза - "О, не знам, сега ще чакаме да ти дойде, а ако това не стане до 16-годишна възраст пак ще се видим. " Като ходих на гинеколог беше зимата и все още не ми е дошло... Окосмена съм долу вече от доста време, гърдите ми са почнали да растат от повече от 2 години, но все още нищо нямам (буквално нищо, само 2 изпъкнали зърна, колкото и гадно да звучи... )Болят ме, но това е, защото сега растат... Слагам сутиен само за пред новия ми клас.. Винаги съм била най-дребната в класа и сега продължавам да съм... Няма да говоря колко са ме обиждали.. Но забелязах, че когато в началото на 8 клас ме теглиха и ме мериха бях висока 145 и тежах 32 кг (знам, че това е малко, но такъв ми е гена), а сега съм висока 153 някъде по моя метър. Цяло лято се храня добре, бях при леля ми в Германия 3 седмици и там всичко, което ми даваха да ям си изяждах. После бях при баба и дядо на село за 1 седмица и там също се хранех добре, и сега вкъщи се храня.. Мисълта ми е, че се храня доста добре, но не качвам килограми.. Роднините ми казват, че не качвам сега, защото раста на височина ама не знам колко е вярно... Това течение ме притеснява.. Да не би пак да имам някакви бактерии.. Не знам какво да правя... Вече почвам да се притеснявам... Трябва ли да стана 45 кг, за да ми дойде? Защото 10 кг едва ли ще кача скоро.. ;( Преди 1, 2 седмици имах някакво кафяво петно по гащичките ми, но то беше само 1 ден не повече и това беше... О, и забравих да кажа, че като ходих на гинеколог и ме гледаха на ехограф и се оказа, че единия ми яйчник е готов да менструира.. Но засега нищо.. ;( Страх ме е.. Не искам пак да ходя на гинеколог.. Моля ви, дайте ми някакъв съвет.. Съжалявам, че стана толкова дълго...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8c054cabdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Пиши, колко е висока майка ти и колко е висок баща ти.
ОТИДИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на ендокринолог - да ти се види щитовидната жлеза и хормоните на растежа - не е нормално, ако родителите ти над 160 см. високи, ти да си толкова дребна и на 16 г. вече изкуствено ТРЯБВА да ти предизвикат менструацията.

Колкото до храната - много е важно не колко, а КАКВО ядеш. Наблягай на ЧЕРВЕНОТО МЕСО, рибата, млечни продукти, плодове и зеленчуци - особено месото съдържа хормони, които в момента са ти много нужни. СПРИ СЪС СПОРТА, ако е кардио, но по принцип поне за половин година спри всякакъв спорт, ако не е свързан с трупане на мускулна маса (тежести във фитнеса например) - не гори никакви калории, защото ИЗЛИШНИ КАЛОРИИ НЯМАШ.
Всичко си е и до ген де, но ако сега не дръпнеш на височина и тегло, не знам просто как ще станат нещата.
Ако обаче майка ти е била като теб, няма от какво да се притесняваш. Ако си по-дребна от майка си на твоята възраст - ЛЕКАРИ до откриване на проблема и не само на гинеколог, а си виж ВСИЧКИ ХОРМОНИ В ТЯЛОТО най-вече щитовидната жлеза

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a92910973c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не се притеснявай. За ръста ти това е абсолютно нормално. Аз имах приятелка, която беше много много ниска-около 140 може би и 40 кила нз дали имаше-дойде и по-късно. А и щом са те гледали на ехограф и са ти казали така, значи всичко е наред. Пък и сама каза, ч е си имала кафяво петно. Ти какво искаш-да ти тръгне като чешма ли първите пъти. Пък и защо не искаш да ходиш на гинеколог. На мен пък ми е любимия доктор, защото ако имам някакви съмнения за нещо, веднага се успокоявам, вместо да се вайкам. Всяка жена/момиче трябва да посещава гинеколог поне 2 пъти годишно. И те съветвам за бялото течение да отидеш и при друг лекар. Как може да ти каже -Ооо не знма, ще си видим като ти дойде... Тая луда ли е... бялото течение си е много гадничко. Казваш, че си ходила зимата-може и от това да не се е махнало, на повечето жени им се проявява зимно време-като закон е сякаш, заради студа. Но все пак нищо не ти пречи да се консултираш и с друг лекар щом се притесняваш. Иначе за цикъла си мисля, че е нормално да не ти е дошло още.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3d96c497f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Менструацията ти ще започне много скоро сигурна съм теглото няма значение одиди на лекар пак задължително и съм съгласна с номер 1 направи го

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff9e558137
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Баща ми е 176, а майка ми е 160. На нея и е дошло лятото след 8-ми клас, затова и аз очаквам скоро да ми дойде, защото сега ще съм 9 клас. И двамата ми родители са се развили късно и сестра ми също. Баща ми е пораснал чак в 10 клас, а на сестра ми и е дошло някъде към 7-ми.. Така че... Да, майка ми е била също като мен дребна и тя е пораснала късно и както казах и е дошло по това време като е била на моята възраст.. Все пак благодаря за отговора..
От авторката

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 986ae5e051
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Всъщност цикълът не може да дойде, ако си твърде слаба. Явно имаш някакви проблеми с хормоните и растежа. Жените се развиват до 18 годишна възраст, така че още имаш време да пораснеш. Но ако си много притеснена отиди на друг гинеколог.
Успех. (:

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff9e558137
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Благодаря ви за бързите отговори!
От авторката

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0876cb4192
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Спокойно, не си единствена. И на мен ми дойде някъде на тази възраст - 15-16. Разбирам те, че се притесняваш, но повярвай-нищо не губиш! Цял живот после ще си имаш цикъл, който много дразни и пречи, даже заради него в момента си стоя вкъщи.
Винаги съм била по-слаба и кекава, но лекарката ме успокои, че трябва да имам минимално тегло от 48г, за да има еди-си-колко процента (15%) подкожни мазнини тялото. Така че търпеливо зачаках, а междувременно се тъпчех с ядки, които също лекарката ми препоръча - идеята е, че те са мазнички и калорични - няма значение вида - кашу, фъстъци, семки, тиквени семки и прочие.
Съветвам те и ти да опиташ с ядките- нищо не губиш.
Успех и не се коси! :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff9e558137
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Благодаря ти номер 7! Със сигурност ще пробвам това с фъстъците! Радвам се, че го сподели с мен! :)
От авторката

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ce353e9a56
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

9.   На мен лично ми дойде на 12 години. Сега съм вече на 17 години, всичко си ми е нормално и много рядко ми закъснява или подранява. Аз също съм дребна - 1, 55, но на кг. съм си добре.
Едно момиче, което познавам (също на 17 години), все още няма цикъл.
Та, мисълта ми е такава, че тя е около 1, 65 и тежи под 40 кг., което си е направо ненормално. Като клечка за зъби е. Не я обиждам разбира се, но то си е видимо, че тя е прекалено слаба. Така че, може и това да има някаква роля. Опитай се да качиш малко килограми - 4-5 кг. поне.
Отиди на друг гинеколог, за да видиш той какво ще ти каже.
Хапвай повече сладко. За да не се тъпчеш прекалено много с други храни, яж такива, от които се качва най-лесно (сладко, ядки, пържено). Газираното не е препоръчително, защото от него не се качват килограми, но се издуваш като балон.
И последното, което ще ти кажа е да чакаш и това е.
Късмет! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: ff9e558137
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря и на номер 9!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f5007c4042
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз завърших 15 преди около 2 месеца, така че почвам 16-тата и все още нямам цикъл! Майка ми иска да ме води на гинеколог, но мен ме е срам и по смъртно няма да ида! Тъй като ти вече имаш горе долу някакъв опит с това.. знаеш ли дали има някакъв начин да се предизвика цикла ми без да ме преглеждат? Също какво стана? Дойде ли ти?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker