Чувството? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Чувството?
преди: 14 години, 21 дни, прочетена 3192 пъти
14:21 е в момента. Седя си сам вкъщи пред компютъра без цел в живота и без да знам какво да правя в оставащите часове от този скучен както винаги ден. Искам просто да дойде вечерта да мога да си легна, но пък от друга страна като си легна пак ще се събудя и пак едно и също, ще чакам да дойде вечерта.

Навънка се чуват весели викове "1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12", абитуриентите крещят от радост возейки се в скъпи коли. Тази година и аз трябваше да съм абитуриент, уви няма да съм. Няма да имам бал никога. Останах в 11 клас, защото не ходих на училище, по простата причина че бях в дълбока депресия причинена от предрусване с марихуана и употреба на други наркотици преди време.

Защо и аз да не съм при тях сега? Кой решава това? На даскало не ходя, просто ми е развален нормалния режим и не мога да ставам рано, ако стана рано цели ден ми е супер кофти. Не излизам почти никъде. Ако изляза ходя за 1 час на кафе и пак се прибирам вкъщи пред компютъра. Живота ми е по-скоро вкъщи за разлика от другите. Какво мога да направя? Нищо! Проклетата, шибана, жестока съдба така ме е наредила. Нямам пари вече дори и да излизам навънка за 1 кафе с приятели.

Вече не ми се прави нищо, писнало ми е да седя на шибания компютър и да не правя нищо. Всъщност и нищо не ми се прави. Просто не ми се живее. Викат ми да се хвана на работа - как като нямам воля? Просто не мога, не искам да мисля за нищо и за никой. Просто исках да си водя нормален живот като всички. Едно предупреждение към всички четящи - не взимайте наркотици никога. Дори и уж безопасната "трева" безвъзвратно ви проваля живота. Мерси за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 20 дни
hash: b8721c9f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Eй сладурче,не се предавай живота е борба ,вземи се малко в ръце ,не ми се живее,кскво е това ?за какво са те създали родителите ти ,я даи малко мъжката :)

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: a1d121a081
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Oтивай на даскало бе брат ко си се депресирал ще ти мине не е края на света ;)

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 6d3a440f8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Направи ми впечатление, че си много грамотен. Умно момче си и съм убедена, че ще намериш начин да излезеш от депресията, в която си изпаднал сега. Едва ли има нужда да ти давам съвети какво да направиш. Сигурна съм, че ако спреш да се самосъжаляваш и да обвиняваш съдбата за положението си сега (защото вината за това си е твоя) и се концентрираш върху решението, а не върху проблема, ще стъпиш на краката си за по-малко от година.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 20 дни
hash: a66485016e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Проклетата, шибана, жестока съдба така ме е наредила"

Грешка пич! Проклетия, шибан, жесток образ който всеки ден те гледа от огледалото те е наредил така. Замисли се...

 
  ...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 5a478f1eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   А сега как си с наркотиците ? Ако си ги отказал ще е много хубаво, защото някои и това не правят, но к'вото и да е положението опитай, тръгни нагоре.

Лошото е, че и аз имам подобен проблем ( не е от наркотици, но ефекта е почти същия). И аз кисня през много от времето си вкъщи, просто за разлика от теб, аз няма с кого да излеза, дори не се сещам, кой е този, който да нарека приятел. Училище завърши, а нямам от там един приятел- не ми бе мъчно за никого бала,в който нямах никакво настроение, а с нетърпение чаках да свърши.

Мъчи ме самотата и несподелените преживявания (добри и лоши) с хора като мен.Не знам какво е да си щастлив. Имам чувството, че света е срещу мен.

Иначе по успех съм горе долу добре и студент съм, но какво от това. Колкото до финансите- не съм от богато семейство, нямам и не съм живял на стандарта на повечето като мен, които познавам и може би това ме пречи да се чувствам равен на тях. Нямам никакво самочувствие- ходя като смачкан.Също заради това и мразя всички празници, просто за мен няма празник.

 
  ...


...
преди: 14 години, 20 дни
hash: 4211c46863
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ДЕПРЕСИЯТА Е САМОУБИЙСТВО НА ДУШАТА!!!
В БИБЛИЯТА СЕ НАРИЧА УНИНИЕ. И това е грях мило момче! Защото самоубийството е непростим грях по принцип-живота ни е даден от Бога за да се учим и да преминем през разни изпитания и трудности за да израстваме духовно. Не искам да ти изнасям лекция по нравоучение,а искам да ти помогна! Самата аз съм майка на 18г дете и знам през какво минавате днешното поколение и как сте изгубили вяра и стимул за живот.

ВЗЕМИ СЕ В РЪЦЕ И НАМЕРИ СМИСЪЛ! Всеки се ражда с мисия в този живот за това не трябва да се отказваме от него нито физически нито духовно! Може да е писано да спасиш ти нечий живот след време или да работиш нещо което е мн важно за мн други хора или да изпълниш живота на друг човек с любов.
НЕ СЕ ПОТДАВАЙ НА ДЕПРЕСИЯТА/УНИНИЕТО/-ЗАЩОТО Е СЯКАШ САМ СЕ ПРЕДАВАШ В РЪЦЕТЕ НА ДЯВОЛА НА ЛОШОТО И ТО ДОБРОВОЛНО!

БОРИ СЕ-трудно е знам,минава се през ад ,но се успява мило момче! Знам го от опит горчив ,но аз депресия получих на 40г след мн мн силни стресове. След антидепресанти 1г сама ги намалих и спрях и сама се борих с чудовището депресия,по мои си начини и с помощта на вярата ми в Бога,силната ми воля и близките които ме подкрепиха.

НО НАЙ-ВАЖНОТО Е -ИЗЛЕЗ НАВЪН,РАЗХОДКИ,ГЛЕДАЙ ВЕСЕЛИ НЕЩА,СМЕЙ СЕ,НАМЕРИ ПРИЯТЕЛИ,ПОСТЕПЕННО ЩЕ ОТКРИЕШ НЕЩО ИНТЕРЕСНО ДА ПРАВИШ,ПОСТАВИ СИ МАЛКИ ЦЕЛИ...и мн др неща които сам ще откриеш. Но само се бори и не спирай и не се предавай!!!
ИСКРЕНО ТИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ И МНОГО ЩАСТИЕ И ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ ТИ ПРАЩАМ С МАЙЧИНО И ЧОВЕШКО ЧУСТВО!!!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 20 дни
hash: 4211c46863
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ЗАБРАВИХ ДА ДОБАВЯ ЛИНКА ЗА ДА ПРОЧЕТЕШ НЕЩО ЗА ОБЩА КУЛТУРА И ПОЗНАНИЕ:

http://www.dovebulgaria.org/shou.php?id=29

 
  ...
преди: 14 години, 19 дни
hash: 0de29e963a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Aм същата работа като мен и е 14:38 имам матури а не ми се чети не ми с еизлиза нищо не ми се прави.Нямам приятели,но пон еходя на училище и не се друсам.Не мога да ви разбера давали с ами да пуша трева но не съм се престрастила може би е до организам знам ли :) Стегни се и аз се стягам :D

 
  ...
преди: 14 години, 18 дни
hash: b35044592f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Eй сектанти, стига сте зарибявали момчето!
Остави мейл, ако искаш, ще се радвам да си поговорим.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 18 дни
hash: 3ad3c09cb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Eй номер 9 стига вече .....спри се малко .....като не знаеш нещо не пиши за него .....вярването в Бог не е секта ......а и не мисля, че по-добрия вариант за човек е да му се каже еми няма изход самоубий се- никога :) .......ти ако не искаш не вярвай в Бог, но не спирай другите да вярват, защото това е единствената истина вьпреки, че много неща й пречат, но няма значение ..... Господ да те благослови .....и дано в живота ти се случат много неща чрез които да повярваш в Бог и истински да се зарадваш на това, че може и да е имало нещо лошо в живота ти, но да видиш че има и начин за излизане от него ;( :)
d_22

 
  ...

...
преди: 14 години, 17 дни
hash: 18fbf75d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   #9 Мейла ми е lettuce@mail.bg пиши ако искаш. Както се казва споделената болка е половин болка. :)
Благодаря за подкрепата от другите. Просто ми става все по-кофти и по-кофти като гледам и снимки и видеота от бала на класа ми. Всичките са с коли и с яки мадами, аз нито кола имам нито приятелка. И още повече ми става кофти като знам че бала е нещо което се случва веднъж в живота на човек и се помни винаги. Уви, явно не ми е било писано да изживея и аз такова нещо...

 
  ...
преди: 14 години, 14 дни
hash: f1af9e6269
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен фактът че си написал това говори чв ти се живее и от теб зависи как. Първо никой не се е родил с воля, а просто това е нещо което се тренира и възпитава, така че дори идеята да имаш нормален живот мойе да ти даде воля за да го постигнеш.

Първо трябва да пренаредиш приоритетите си, прецени какво е важно за теб ето например да завършиш никога не е ксно. Намери си някакво занимание например спорт или изкуство това което ще ти е интересно и ще го правиш с желание, това ще тренира твоята жоля и ще ти привнесе нови изживявания в живота, ще срещнеш много ножи хора. Понякога смяната на средата може да открие пред теб нови преспективи.

Също така не забравяй близките си хора те са тези които могат да ти дадат упора в този труден момент споделяй с тях и не забравяй, че те са на твоя страна и не са ти врагове. Успех и горе главата, не се предаваи живота е неочакван и ще ти поднесе много прекрасни изненади, стига да вярваш в това.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 6 дни
hash: 45b1b032aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Жалко, че не прочетох това по-рано. Е, все пак, ако случайно видиш коментара ми, можеш да пишеш тук. Бих искала да ти помогна. (Всъщност ако някой е в подобна ситуация и има нужда да си поговори с някого, аз съм насреща). Изпитала съм същите емоции! Стоях си вкъщи и също чувах виковете на абитуриентите. Бях спряла да ходя на училище по друга причина: не се чувствах добре в гимназията. Нямах приятели там. Мислех, че съм различна, бях по-затворена. Загубих близък човек и това тотално ме срина. Но не посегнах към наркотици или алкохол(коварни заместители на щастието). Просто си стоях вкъщи, пред компютъра. Бях напълняла и нямах желание за живот. По-късно започнах да излизам, защото СЕ НАЛАГАШЕ да работя(още 15-16 годишна). Отслабнах и започнах да се грижа за външния си вид, излизах с едно момче. Намерих свестни приятели. Взех си изпитите като частна ученичка. Отново изпаднах в депресия(този път без конкретна причина) и не ми се излизаше, но нямаше как - трябваше да ходя на работа. Реших да си поставям близки цели. Сега съм студентка и съм доволна от живота си.
Човек не трябва да се отчайва. Има толкова тежки съдби! Когато искаш да постигнеш нещо, трябва да се бориш! Аз победих депресията с любов! Не се предавайте! Помагайте на слабите създания, не ги мачкайте! И споделяйте. Някои намират утеха в парите и постиженията, други в любовта и познанието. Не съм религиозна, така че няма да говоря за Бог. Нито ще търся спасение в църквата. Намерила съм път, не знам накъде води, но не е ли това най-вълнуващото в живота? Не се страхувайте от неизвестното, от тъмнината и самотата! Със светли души озарете пътя и не позволявайте на някой тарикат да краде ток! Дарете тази светлина на хората, които обичате! И ще видите колко по-лесно се върви по осветените улички на живота....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker