Никакъв смисъл няма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Никакъв смисъл няма
преди: 14 години, 1 месец, прочетена 3366 пъти
Минава дванайсет. Тихо звучи Slipknot - Danger (Keep away). Песен, която едва ли се оценява така, както трябва всъщност. На 18 съм. Бачкам от няколко месеца. Външен вид - нищо особено. Бивша дебелана, която след година и половина мъчения достигна мечтаните килограми. На акъл.. Някъде средното ниво на интелигентност.

Взех си матурите добре, бала скоро минава, кандидат-студентските не ме притесняват. Семейството ми е свястно. Съвременни родители, които успяха да приемат факта, че пропуших преди половин година. Приятели има, и верни, и не толкова, и за забавление, и за всичко останало.

Седя си и си мисля. Не намирам смисъл в нищо - върша нещата както трябва, постигам успехи, и к'во? Успехът минава, стопява се някъде в пространството, и идва ново предизвикателство, с което трябва да се бориш и да се доказваш. Това е изморително.. Нямам сили цял живот да се доказвам където и да било. А не искам да ставам от ония паразити, които по цял ден се наливат и не правят нищо с живота си.

И какъв смисъл има от успеха? Да, хората те знаят, поздравяват те, виждаш гордостта в очите на родители, близки. В един момент започваш да го правиш заради тях, да не ги разочароваш. А иначе в теб няма желание да вършиш нищо от това. Мислите ти са някъде другаде, оставаш насаме с тях едва късно вечер, когато всичко притихне като сега. Дупката в душата, сърцето, потока на мисли става все по-голяма. Чувството на самота се засилва от тъмнината.. Може би заради това спя на светната лампа?

Момчета има. Но все такива, които не са подходящи. Явно се целя прекалено високо в звездите и хич не улучвам. Чувствам се гузна, защото примерно заради мен страдат някакви хора, сами по себе си съдържателни, човечни, готини, но за мен не представляват интерес.

Чувствам се неблагодарна, студенокръвна, резервирана. Нищо не може да ме зарадва. Алкохол рядко пия, наркотични вещества не употребявам. Секс отдавна не съм правила.

Чувствам се сама. Едно такова завладяващо, притискащо чувство за непълноценност, което сякаш ме задушава и притиска сърцето с ледени пръсти.

Мислила съм за самоубийство. Но това е толкова прозаично, жалко решение. Правят го тези, които са слаби и не могат да се справят с проблемите си. Или тези, които отчаяно имат нужда от нечие внимание.
Нека се правя поне още малко, че не съм от тях. И че нямам проблеми. Моят проблем май е само един - че съществувам, функционирам, преживям..
И нищо повече от това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 1 месец
hash: b72a5a81ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило, прекрасно момиче! Ти си едва на 18 г., а в главата ти бушуват такива ужасни мисли! Написала си много хубаво за своите терзания, мисля, че имаш нежна поетична душа! По- често сядай и пиши- ти имаш творчески заряд. Аз пиша - затова забелязах стила ти.

Но да се върнем на въпроса къде е смисъла на всичко, което правим. Разбира се, че трябва да вярваме в себе си, в това което сме, иначе ще деградираме като личности.

Ти просто си изпаднала в някаква умора, потопила си се в черната дупка на отчаянието, което е много вредно. Много хора са изпадали в това състояние на обезверение, включително и аз, но съм успявала да се измъкна. Как? Нищо не ми е помагало по- добре- нито приятели, нито разговори с родители...

Просто вземам една хубава книга- на Достоевски, Чехов, или друг сериозен автор. Потапям се в един друг свят- този на измислените герои. И става чудо- те оживяват със своите характери и постъпки! Аз се уча от тях, извървявам път, който е важен за мен. Това е школа за духа. Понякога сядам и пиша, изливам мислите си върху белия лист. И се чувствам горда и удовлетворена, когато видя в някой сайт моите стихове и това, че хората са ги харесали.

Опитвам се да ти кажа, че има смисъл във всичко в живота! Нищо не е случайно, а има своите закономерности. Ти сега седиш и се цупиш за това, че не виждаш в нищо смисъл, а твоите родители се трудят, за да ти помагат и издържат. Вземи се в ръце и им покажи, че ги обичаш- вярвай в доброто, в красивите неща! Имай достойнство, не хленчи никога, не падай на колене! И един ден ще се случи нещо хубаво и ти ще разбереш, че всичко е имало смисъл- и да учиш, и да обичаш, и да вярваш!

И аз съм минала през това, говоря от опит. Само не се подавай на внушения и лоши влияния! Бъди това, което си!

Не се познаваме, но ме развълнува. Привършвам, много дълго излезе! Успех във всичко! Много любов и усмивки и само напред!
Laora

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: 83c02463f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   според мен имаш нужда от свястно момче, от някой, който да ти покаже пътя напред:) това ще ти даде и самочувствие и смисъл в живота. аз съм момче и в 12клас...демек преди 2 години бях в същата ситуация! но изведнъж една звездичка падна при мен и ме подпали...даде ми смисъл в живота, желание за всичко:) нямаш си и представа колко малко ти трябва за да ти е хубаво:Р иначе не се подценявай, според мен си по-умна от колкото се прецени в разказа ти и много добре го знаеш!

 
  ...
преди: 14 години, 1 месец
hash: b8089fe264
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Когато сърцето не тупти с ритъма на любовта, тоновете му отекват като ехо в празна стая...стените ги поемат и заглушават. Един е смисълът на този живот, даден ни от Бога - да обичаме: да обичаме себе си, да обичаме родителите си, да обичаме приятелите си, да обичаме любимите си, да обичаме децата си...Всичко останало е декор, допълнение, багрило на иначе очертани контури. Ако контурите ги няма или са размити, цветовете са излишни и безмислени.

Не губи вяра, че ще откриеш по-висш смисъл на живота си. Щом си дошла на този свят имаш мисия, която трябва да изпълниш. Някой те очаква да осмислиш неговото съществуване така, както ти очакваш неговата поява, да да осмисли твоето.

Желая ти да си безкрайно щастлива!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 6ca5576e19
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Гледай порно и ЩЕ се оправиш!
Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 8578050553
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей прекрасно момиче. това което си написала наистина ме впечатли. бих искал да се запозная с теб, ако и ти искаш ето ти скайп адресът ми. "spitit and flesh" а феисбука ми е Костадин Димитров. ще се радвам да бъдем приятели.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 279b28558f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Метала като рапа и рока и т. н. е суб-култура. Тя е създадена да ти пълни главата с глупости - това е студенокръвното, а не ти, ти си някакво емо дете(не че си емо, казвам го за да ме разбереш). Слушай си песните, но си имай едно на ум.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 09c892680d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   очаквах да има повече отговори
чувствам се по абсолютно същия начин
не виждам смисъл в нищо... правиш, правиш и накрая е забравено, загърбено, дошъл е някакъв нов безсмислен проблем и айде пак наново.... изморена съм
чудя се авторката намерила ли е решение?

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 191a230ca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами сигурно се е задомила и няма време да мисли за филосовски глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker