Защо на 16 иска да умре . - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо на 16 иска да умре .
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2188 пъти
Едно момиче от нашия клас направи опит за самоубийство и от извесно време се питам. Защо? Какво би накарало някой да се реши на тази стъпка. С нея никога не сме били близки, а някакси искам да и помогна когато се върне.
Никога не съм си мислила, че момиче като нея ще направи това. Изглежда толкова силна, щаслива и красива , заобиколена от приятели, в училището е добра даже отлична, разполага с пари ( баща и работи в чужбина ). Общо взето живота и изглежда перфектен погледнато от страни, но все пак никой не тръгва да се самоубива от хубаво.
Не знам и като се върне как да постъпим кое е най правилно да говорим за това или да не го споменаваме. Сигурно ще и е неприятно да знае, че всички знаем. Но пък и всички искаме да и помогнем никой няма да и се подиграва поне в това съм сигурна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: dc3de9b5a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има различни причини и не можем точно да кажем кои са те.
Според мен не трябва всички да се нахвърлят върху нея, а примерно 1 момиче (примерно ти) да и предложиш да се разкарате , да си поговорите малко..... Момичето явно има нужда от подкрепа , но не от всички.
Ако опиташ по-горните неща , които описах и тя сподели причината недей да казваш на другите , защото ще се почувства лошо.
*Sunny day*

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ccd8459102
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Щастието на се измерва с материални неща - доказано от хора, които разполагат със средства и всякакви материални играчки и посегнали на живота си. Момичето всъщност със сигурност е в депресивно сериозно състояние, което е довело да опита. Причините ги има и те са в душата й. Самоубийството обаче не разрешава нищо, само увеличава проблемите ти и уроците, които имаш да разрешаваш тук, на Земята.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 642cd2cd50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Човек се самоубива по няколко причини: ако наистина е затънал и физически няма как да оцелее; другата причина е, ако всичко му е уредено, но няма воля да се пребори с останалите нищожни проблеми на живота. Другояче казано, въпросното момиче ще се самоубива от глупост.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 38c877b35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   В днешно време всички слагат някаква маска на лицето си. Не можеш да разбереш защо е направила такъв опит, при положение,че не те е допуснала до себе си. Надали момичето като се върне ще иска да говори за това, камо ли някой да й помага...Недей да се подмазваш, гледай си живота. То и известните певци и актьори, на които всичко им е наред стигат до самоубийство я от алкохол, я от свръх доза, я от нещо друго...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e59baaae34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Понякога нещата не са такива каквито изглеждат.

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 316c9bd8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От авторката .
Преди време тя постоянно говореше ,че '' иска да изчезне'' , но мислихме ,че се шегува или просто го казва между другото .По принцип винаги съм я харесвала като човек макар и никога да не сме били близки .И все пак когато разбрах ми стана тъжно за нея . Наистина искам да и помогна и все пак искам просто да разбера кое ще е най подходящото да говорим за това или всички да мълчим все едно нищо не е било .

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 0edc100077
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Навремето майка ми казваше: "Който иска да мре, всъщност иска да се жени!". Най-вероятно в ситуацията е замесен мъж (момче), с кой то авторката е имала нещо или поне очаква някакво по-специално отношение от него.
Може и да е просто тотал-депресе. Като повечето хора днес.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 8d4bfd26a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Причини 1000 можем да кажем. За първото, което се сещам е, че просто макар и да има пари и всичко за, което повечето мечтаем е "празна" отвътре. Или просто се прави на интересна и търси внимание чрез всякакви жалки опити. Не я познаваме, не можем да ти кажем.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 67d228bc3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може 16 години да му стигат кой знае

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: d0b01b2a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мисля,че е добре да се месиш,дори да е от добри чувства.Самият факт,че ти знаеш нещо твърде лично,може да я депресира дотолкова,че пак да направи глупост.Ако искаш да й помогнеш,не бива първа ти да отваряш дума за случилото се.Просто я предразположи така,че тя първа да заговори /но без тя да забележи,че ти знаеш/,защото може да се почувства зле.

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6efbb95416
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мой много близък се самоуби. Ако ти кажа, че в същия ден говорих два пъти с него преди обяд и с нищо не се усъмних, че ще го направи. Станало около обяд. В края на краищата така и не се установи точно защо. От стреса беше започнала да ми капе косата. Много тежко го изживях. Беше прекрасен човек.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 487d47c1b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хората, които правят такива опити, обикновено имат сериозни проблеми, вътре в самите тях, за които понякога никой от обкръжението им не знае. На пръв поглед може да изглежда, че всичко им е наред, но очевидно нещо ги мъчи до такава степен, че търсят единствено спасение чрез самоубийство. По тази тема мога да говоря много, защото причините за подобно действие не са категоризирани и не са като по учебник. Накратко знам следното: ако човек е решил да сложи край на живота си, той ще опитва докато не успее. Тази "тенденция" се наблюдава обикновено при душевно болни пациенти, които не осъзнават какво ще причинят на околните, а искат единствено и само да избягат от това, което ги измъчва. А щом то е вътре в главата, в душата им, друг изход няма, освен самоубийство. Познавам такъв човек, който отне живота си, искам да ти кажа, че в дните точно преди да се самоубие, той беше спокоен, усмихнат, сякаш вече не го тормозеше нищо и беше в мир със себе си. Не мога да анализирам точно какво се случва в съзнанието на човек, решен да се самоубие, никой не може, само те си знаят. Никой не може да разбере точно какво ги навежда на тази мисъл и ги подтиква към такова действие. За съжаление, важен е само крайният резултат.
В случая на това момиче, съм склонна по-скоро да твърдя, че нейният опит е отчаян вик за внимание, най-вече към семейството й. Понякога проблемите в един дом, са много дълбоко заровени и скрити от чуждите погледи, така че никой да си няма и най-малка представа какво всъщност се случва. Освен това, не мога да не взема под внимание и възрастта й. Тя е тинейджър, в тези години хората са прекалено емоционални, раними, крехки. Влияят се от чуждо мнение, светът им се срутва от най-малкото нещо.
Подходът към нея трябва да е изключително внимателен, независимо дали наистина е искала да сложи край на живота си или просто го е направила без да осъзнава последствията. Съветвам ви да не говорите за това. Дръжте се максимално нормално с нея, бъдете приятелски настроени. Ако тя иска да сподели нещо, ще го направи сама, без да я питате и да повдигате вие темата. С времето, може би ще ви допусне до себе си и ще ви разкаже какво точно се е случило. Но дори да не пожелае, това е нейно право и вие трябва да го уважавате. Най-доброто, което можете да направите за нея, е просто да сте до нея и да й бъдете приятели. Нищо повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b271e95d5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ем как да ти го кажа? няма перфектен живот!!!!!!!всички имат проблеми за някои решението е самоубийство.Но за някои много глупави ;) Ако с това момиче се видите, се питай да и обясниш,че ако нещо не и харесва да действа за да го направи така че да и харесва а да не посяга на живота си ;)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker