Притеснение за матури?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Притеснение за матури?!
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 2069 пъти
Ще помоля модераторите д пуснат темата! Благодаря предварително,!
Ще запона направо. Тази година съм шести клас и много се притеснявам за другата година. Знам, че всички ще кажете "Има време мисли му преди матурите" Всички ми казват, че има задачи от 5, 6 и 7 клас и затова искам да си науча добре нещата от тази година. Истината е че ми куца най-важният предмет - математика (българският ми е добре). Сега-когато преговаряме виждам че съм запомнила само дробите (събиране, изваждане, съкращаване, разширяване, превръщане). До тук всичко е много добре. Но не съм запомнила формулите, височини. В часа решаваме по една задача (защото никой не знае ИЛИ го е страх да не сгреши) и след това госпожата ни дава по 5 задачи за домашно. Опитвам се да запомня, но запомням само 1/4 от урока :/. Аз искам да вляза в езикова гимназия, защото ми се отдават езиците. Знам, че в така наречените '' елитни'' гимназии баловете са високи. Другият предмет, който на разбирам е Човекът и природата! Тази година учебникът ни е разделен на физична и химична част-ужасно е. За да разбера нещо трябва да седна и да чета урока по 1000 пъти, но при другите предмети не е така. Формули, пресмятания, сили, измервания, налягание... Какво?
Моля да ми помогнете по-точно да ми кажете как да запомням по-бързо. И има ли причина да се притеснявам? Моля да не пишете уроци, защото нямаме парична възможност.
Благодаря на всички прочели това :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: dad2c53d3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По математика си вземи назаем сборник от някой и вкъщи решавай. Виж си теорията от учебника и се старай да слушаш в час до колкото е възможно, зависи дали ти е свестен учителя, и прилагай на практика с решаване на много задачи. По ЧИП не знам да има начин освен зубкане - щом сега ти е трудно, догодина ще ти е още по-трудно като са разделени предметите. Ако сега изпуснеш материала, в 7-ми клас нищо няма да разбереш.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: fa93a74a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Слушай повече в час. Друго, което се сещам е да не зубриш а да учиш с разбиране. Питай преподавателите за неща, който не се разбрал.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1785bf71ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Офф.Значи стига с тия тъпи теми.Сигурен съм, че ги пуска дин човек.Само па ти имаш матури вече.Голяма работа.Тест като тест.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bc48322de8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:Номер 3 уверявам те, че пиша тук за пръв път ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: cf10fbf572
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Без уроци не става, и аз бях страаашно зле по математика, колкото и да учех, все не разбирах. Като тръгнах на уроци започнах да изкарвам само 6-ци, а на матурата имах 5 и нещо (но пък и трябва да се учи, не само да се дават пари). Ако познаваш някой, който разбира от мат. го помоли да ти обясни нещата ;)

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: a5ce1e0a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Боже господи.... да ти кажа ли аз как бях? Не знаех нищо (особено по математика). Усетих се да уча чак няколко дни преди матурите ми. Бях мега притеснена и накрая знаеш ли кво стана? Квесторите влязоха раздадоха тестовете казаха да преписвме но да сме тихи и ако влезе някой да се правим че пишем. Изкарах 5 на математиката и 6 на българския а не знаех нищо. Те са гадните и минеш ли тях другото е лесно. Гадни са защото си разделен от класа си и си с други хора от другите класове а по химия и физика си с класа си и там вече изобщо никой няма да те търси дават ти теста и те оставят да преписваш че и отговорите ти кават. Не ме разбирайте погрешно хубаво е да се учи но точно на матурите не трябва да изтъкваш пред всички колко знаеш защото ще искат да преписват и няма да ти остане време да напишеш собствения си тест и най много да загазиш. Просто нищо не е такова каквото другите ти разказват сега не ти казвам да не ти пука и да не учиш напротив учи си но просто не се притеснявай толкова защото тези матури и всичките истории как нещата са много строги и квесторите следят всичко е една голяма маска. Пък и погледнато от друг ъгал гимназиите се нуждаят от ученици и ако учениците се провалят гимназиите ще са празни а това елошо за тях. Така че всичко е нагласено не се притеснявай за нищо аз сега съм 8-ми клас в новата гимназия (която е най-елитната в града) и ме приеха за първо желание а завърших с 3 по математика така че... няма старшно ще се правиш и докато се усетиш ще е минало :))) успеех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 35d4102159
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н6, aхa, ето кaк се вмъквaт двойкaрите в елитните гимнaзии. Вaриaнт 1- пaрите нa мaмa и нa тaти, вaриaнт 2- преписвaне. Уф, a aз се трепaх дa учa цялa годинa...

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 56ace77846
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Спокойно, аз съм девети клас, седми клас беше най-хубавата ми година досега. Матурите са супер лесни, не се притеснявай въобще.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 70d8edcc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз съм в Английската в Пловдив с 33 бал. Мога да ти кажа, че на матурата изпитват работи, които са учени единствено в 7-клас, а работи от предишните класове въобще не засягат. Останалите предмети не ти трябват. Трябва просто да не те скъсат, за да не оставаш на изпит с последна оценка двойка, но все една тройка по тия предмети можеш да вържеш. Не се притеснявай и не го мисли от сега.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 7bc4294df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Спокойно! Аз сега съм в 9 кл. Да и аз много се притеснявах ,но какво толкова учи си нормално без всеки един урок да го учиш за матурата , тъпо е !!!!
Е има време да решиш къде точно ще кандидатстваш (аз го реших някъде средата на 6 кл. ) Имаш година и половина !

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ab0982241d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Н6 говори пълни глупости. С тройка по математика можеш да влезеш в "най-елитната" гимназия в града само ако това е единствената гимназия в града ти...

Авторке, не всички хора имат вродена склонност към математиката, но всеки може да я разбере до определено ниво ако се потруди достатъчно. Нещата, които учите в 5-7 клас са основата и в тях има огромен смисъл. Формулите за геометрията, които трябва да знаете не са случайни, и ако продължиш с математиката ще научиш и откъде произлизат.

Н2 ти е дал много добър съвет - да не зубриш, а да се опитваш да разбираш нещата. Ако зубриш - ще минеш изпита тази година криво-ляво, но ще спреш да можеш да надграждаш през всичките останали години до края на гимназията... а тогава оценките са още по-важни.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ead334e1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами ще кажа това, което ти очакваш: Прекарвай си добре в шести клас и не мисли за матурите още от сега. В момента съм 8 клас и миналата година може би е най-тежката в живота ми досега. Затова по-добре в шести клас да изкарваш прилични оценки, учителите да те харесват, но да не си даваш много зор. Аз лично в пети и шести клас учех само преди контролните, домашни пишех рядко и завърших с пълно 6 без проблем. Наистина зависи и от училището, но като чета, че решавате по една задача по математика на час, не вярвам да е много взискателно. Всъщност не знам дали има много взискателни училища вече, понеже аз се водех, че уча в едно от най-елитните училища, но образованието не беше много на ниво, но както и да е. Видях, че са те съветвали да ходиш на уроци, което аз не ти препоръчвам да правиш в шести клас. В седми задължително ще трябва да ходиш, от което цялото ти свободно време ще замине и ще ти бъде пренатоварено, но защо да си причиняваш същото и в шести клас? По-добре питай майка си или баща си или ако те не могат да ти обеснят отиди на консултация при учителя ти по математика. Реално формулите от пети и шести клас почти няма вероятност да ти се паднат на матурите (освен формулите за куб и паралелепипед), затова не е толкова драматично, че не ги помниш. Аз не ги помнех и по време на изпититa :D Важно е да разбереш дробите и степените, понеже те ще ти трябват за задачите в седми клас. На мен лично човек и природата ми се отдава горе-долу, а и госпожата ми беше добра и никога не съм сядала да уча урока освен ако нямаме контролно. На всеки му е различна паметта, затова най-добре разбери как най-лесно запомняш (примерно зрително, звуково, при много писане и т. н. ) и така учи формулите. Опитвай се да не зубриш, а да вникваш. Но дори и да не успееш да ги научиш, както вече казах доста пъти, не е фатално. В седми клас българския и математиката са важни, а другите НВО-та са пълни с преписвания, а дори и да изкараш лоша оценка на тях и да имаш лоша годишна оценка пак няма да ти променят бала. Може би си мислиш "Тая сигурно е влязла след 7ми клас в някое училище с бал под 20, но всъщност успях да вляза в 73 СОУ с бал над 34. 500, така че мисля, че моя метод работи. Пожелавам ти успех и тази и другата година и се надявам да съм помогнала поне малко с дългото си писание.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: ead334e1fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами ще кажа това, което ти очакваш: Прекарвай си добре в шести клас и не мисли за матурите още от сега. В момента съм 8 клас и миналата година може би е най-тежката в живота ми досега. Затова по-добре в шести клас да изкарваш прилични оценки, учителите да те харесват, но да не си даваш много зор. Аз лично в пети и шести клас учех само преди контролните, домашни пишех рядко и завърших с пълно 6 без проблем. Наистина зависи и от училището, но като чета, че решавате по една задача по математика на час, не вярвам да е много взискателно. Всъщност не знам дали има много взискателни училища вече, понеже аз се водех, че уча в едно от най-елитните училища, но образованието не беше много на ниво, но както и да е. Видях, че са те съветвали да ходиш на уроци, което аз не ти препоръчвам да правиш в шести клас. В седми задължително ще трябва да ходиш, от което цялото ти свободно време ще замине и ще ти бъде пренатоварено, но защо да си причиняваш същото и в шести клас? По-добре питай майка си или баща си или ако те не могат да ти обеснят отиди на консултация при учителя ти по математика. Реално формулите от пети и шести клас почти няма вероятност да ти се паднат на матурите (освен формулите за куб и паралелепипед), затова не е толкова драматично, че не ги помниш. Аз не ги помнех и по време на изпититa :D Важно е да разбереш дробите и степените, понеже те ще ти трябват за задачите в седми клас. На мен лично човек и природата ми се отдава горе-долу, а и госпожата ми беше добра и никога не съм сядала да уча урока освен ако нямаме контролно. На всеки му е различна паметта, затова най-добре разбери как най-лесно запомняш (примерно зрително, звуково, при много писане и т. н. ) и така учи формулите. Опитвай се да не зубриш, а да вникваш. Но дори и да не успееш да ги научиш, както вече казах доста пъти, не е фатално. В седми клас българския и математиката са важни, а другите НВО-та са пълни с преписвания, а дори и да изкараш лоша оценка на тях и да имаш лоша годишна оценка пак няма да ти променят бала. Може би си мислиш "Тая сигурно е влязла след 7ми клас в някое училище с бал под 20, но всъщност успях да вляза в 73 СОУ с бал над 34. 500, така че мисля, че моя метод работи. Пожелавам ти успех и тази и другата година и се надявам да съм помогнала поне малко с дългото си писание.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e2186470a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте! Аз също се притеснявам за матурите( 7 клас съм). Математиката ми куууца с двата крака- на входното имах 2, по ЗИП пак 2! А да не говорим, че ни дават по 5, 6 задачи за домашна! То не бяха формули за съкратено умножение. И в час момчетата само глупости дрънкат, госпожата полудява да крещи - как ще разберем нещо!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5245cb1c46
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15 - и при нас по мат е същата работя хД
Госпожата само крещи и не може нищо да разбереш, а пък тя самата за първи път преподава на 7 класове? ! Аз ходя 2 чака седмично на курсове и така се оправям.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: f3282a60ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Бъди спокойна, аз съм седми клас и също като теб миналата година въобще не разбирах 90% от нещата, но в един момент всичко по математика ми се избистри, а тези геометрични фигури почти не са ти нужни, тъй като догодина по геометрия ще учите само триъгълници и ъгли (според всички мои познати този раздел "триъгълници" е доста труден, но аз не мисля така ), освен това "човекът и природата " се разделя на три отделни предмета и отново всичко се изяснява и, разбира се, има и доста нови работи :) просто не се впрягай толкова и си учи порядъчно уроците, а резултатът ще видиш в последствие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker