Защо се държат така с мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Защо се държат така с мен?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1385 пъти
Здравейте!
Пише ви едно момиче, което вече спря да излиза и да страни от хората само заради техните обиди и подигравки. Историята ми е такава.
Влязох в 5 ти клас в прогимназия и всичко беше много хубаво на пръв поглед. Всички в класът ми са от по заможни и известни семейства в градът ни. В класът ни всички гледаха кой е с маркови дрехи и кой не е и така си подбираха приятели. Аз имах само четири приятелки, но с обстоятелствата две от тях се преместиха в други градове и останахме две. Аз не съм мис красавица, макар че много момчета са ми казвали че съм красиво момиче, но не можах да разбера какво искат класът ми. По- пухкава съм и заради това ме обиждаха с наименования като прасе, свиня и т.н. Имам проблеми с езиците и всички ми се присмиват за това. Вече съм четвърта година там тоест 9 ти клас. Никой не е спрял. Спортувам, правя диети, но просто генът ми е да бъда от по-пухкавите, но забелязах че поне прякора ми махнаха. И сега е останало само това с езиците. Аз си уча по тях, пиша думите всичко, но минели примерно седмица две нямам и спомен за тях и това ми прави големи проблеми. Дори заради това започнах да си ги преговарям всяка седмица, но не успях.
Вчера се прибирах с автобуса и чух как ми се присмиваха заради това, че когато ни върнаха тестовете по английски и като ги проверявахме аз си казах грешката и госпожата ми я обясни, но те ми се подиграха за това. Не мога да разбера какъв им е проблема с мен.
Вече две години станаха от както аз спрях да излизам, да не говоря с много хора и се затворих в себе си. Започнах да играя много игри и там си намерих няколко добри приятеля, които не ме обиждат, не ми се присмиват, а ме подкрепят.
Просто искам съвет от вас как мога да ги накарам да спрат с подигравките и всичко гадно, което ми правят
Благодаря ви, че прочетохте историята ми и лек ден :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4d3a5a9fe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Като човек тормозен години наред в училище, мога да ти кажа, че най-голямата ти грешка е, че им се връзваш и че им показваш, че ти пука! Да, знам, много е гадно, обаче колкото повече им показваш, че те засягат, толкова повече ще те дразнят! Защото им доставя удоволствие да те виждат, че ти е кофти. За това поне външно спри да показваш емоции. У вас ако трябва плачи, обаче пред тях фалшива усмивка и да се скъсат от яд, че не могат да те засегнат! Ето това е начинът! Повярвай ми, изпитано е. Тормозеха ме от 5-6 клас та чак до към 10-11, при това различни хора. Защото до 7 клас бях в едно училище, после в друго. Но и в двата случая проблемът беше, че повечето ми съученици и най-вече тези, които ме тормозеха бяха богати и ми се подиграваха, че не съм като тях. Не че нашите са бедни, но просто майка ми не смяташе, че е разумно да даваме толкова пари за маркови дрехи, телефони и т. н. Обаче аз си плащах заради това, особено в гимназията! Първите години си беше жив кошмар! Можеш да си представиш колкото е било зле щом в един момент ми предписаха успокоителни за нервите. Обаче не само оцелях, но и станах по-силна заради всичките тия гадости. За това спокойно, не си сама! Много хора сме минали по този път.
Учи си, излизай си с приятелките и хич да не ти пука за тия. Дълбоко в себе си те са страшно комплексирани и несигурни и за това се държат така, за да скрият собствената си несигурност.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0d2abe00d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми препоръчвам ти да се преместиш в друго училище.Не вярвам да спрат да те обиждат.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: e1b5fee6e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей,
не можеш да промениш хората, те са такива каквито са, но можеш да промениш себе си или по-точно начина по които възприемаш това, което ти се случва. Сега са голямата работа, след време като ги сдъвче живота друга песен ще запеят, но това не е важно, важно е начина по който възприемаш това, ако успееш да го промениш ще изчезне и проблема.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: efa9ddbba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   в училище винаги е така, като пораснат хората и поумняват. потрай още малко и не им се връзвай. ходи си с вдигната глава и не им обръщай внимание. ако някой ти каже нещо - показваш му среден пръст, усмихваш се и подминаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8c533ace92
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От опит мога да ти кажа - те искат да им дадеш внимание и да си намират причина, за да те сринат.
Аз лично в 9ти клас разбрах, че трябва да не отговарям на обидите и закачките на такива ''провалталяци в бъдещето''.
В някой случай трябваше да се защитавам, защото като видят, че ги жалиш почват да те дразнят още повече.
Ако не кажеш на директора или класния ръководител и не си промениш начина на мислене, действия - няма да се спрат, докато не свършите 12ти клас, така че си помисли хубавичко какво ще направиш, за да те оставят.
Като мълчиш няма да се промени нищо и не се плаши, когато говорят!!

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5289eded7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От Авторката :)
Благодаря за коментарите ви. Според коментар номер 2 аз трябва да се преместя в друго училище, но въпросът е там, че това училище ми помога в математика, а аз мисля да стана архитект или интериорен дизайнер и просто не мисля, че трябва да го направя, а пък и училището е най-елитното в нашия град и като се преместиш от него се присмиват. Има поне едно 5 или 6 деца от класа които са на елита на града и съм сравнявала държанието им. Едно от тях е на главния архитект в градът ни и е много добър и той бива подложен на тормоз дори може да се каже, че по-голям, а останалите от тях се държат като идиоти. Момичетата спряха да ме обиждат дори започнаха да ме наричат на кратко Ру или Руми ^. ^. Но момчетата не са спрели. Повечето случаи се затварям в стаята си и играя игри с хора и то повечето пъти са по на 17-25 години и дори съм се срещала с няколко от тях и всеки ми казва, че съм по-пухкава, но пък не е да е нещо много видно, а тези в класът ми(говоря за момчетата) викат, че съм двойна което не е вярно. (най-вече го чувам от едно момче което до преди година беше много дебело) Имах си приятел и той не каза нищо, само тези от моя клас. Също понякога съм чувала подигравки относно родът ми, в който е знаменита личност от историята на България и дядо, който е бил един от най-добрите инженери в града ни.
Това е общо взето. Не съм клюкарка, не се държа лошо, гледам да помагам с каквото мога и заради това което съм те ме обиждат.
Благодаря за коментарите и за съветите :). Ако има друг, който иска да се изкаже по темата е добре дошъл. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker