С какво да кандидатствам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

С какво да кандидатствам?
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1367 пъти
Здравейте,
Аз съм ученичка в 7-ми клас и много се притеснявам за изпитите в края на годината! Искам да уча в ПМГ, но не знам с какво да кандидатствам? Или с математика или с биология? Досега съм била пълна отличничка, и двата предмета ми се отдават и са ми любимите, но кой от двата да избера? Още когато съм била в детската градина съм обичала да решавам задачи и сега е така! Като седна да си пиша домашните започвам с математика, защото ми е много интересна! Трябва само да запомня някои правила, формули, с които да решавам много задачи. Ходила съм и на олимпиади без да се подготвям и на някои от тях съм се класирала на едни от първите места. А тази година се записах на курсове по математика и съм много доволна. Решаваме логически задачи за състезания и ми е забавно! Може за някои хора това да звучи странно, че математиката ми е интересна, но аз съм си такава ученолюбива. А биологията за сега не че е трудна, но трябва да се учи много, не е като в математиката. Ако кандидатствам с биология ще се насоча към медицината, а с математиката не знам каква професия мога да стана? Семейството ми казва, че по-добре е да уча медицина. Аз съм съгласна с тях, но все пак искам да обмисля добре какво да избера на първо място, за да не съжалявам след това. Искам да стана лекарка, но казват, че трябва да уча много, много и много и било много трудно! Дали медицината е за мен и ще успея ли да я изуча? Знам си възможностите, но все пак... А и математиката ми върви много... просто не мога да реша!
Какво мислите по въпроса? Според вас, какво да избера?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 57ff4c5c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей,
Не случайно има поговорка, намери работа, която да обичаш и няма да работиш нито ден. Математиката е страхотна, щом ти харесва и ти се отдава стани програмист например :) За да избереш по-лесно, трябва да разбереш в дадената професия, какво ще правиш всеки ден и да решиш дали можеш да правиш това всеки работен ден. Ако семейството ти има познати с такива професии най-добре се поинтересувай как им минава работния ден и с какви трудности се сблъскват. И двете посоки са с широка реализация, както в България така и по света, но от разказа ти разбирам, че ти обичаш математиката, просто трябва да избереш това, което обичаш :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1a6f804d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   аз мисля че математика. щом ти върви повече и решаваш задачи с удоволствие, какво повече искаш? в бъдеще може да завършиш нещо техническо или пък дори програмиране, нищо, че си момиче. в това е бъдещето. в германия с такава професия ще получаваш над 3 хил евро на месец, и освен това ще ти е приятно да го правиш.
медицината също е ок, но в бг нямаш много светло бъдеще с ъс заплата от 800 лв, пак ще трябва да бягаш навън... и двета избора са добри, но медицина също така се учи по дълго и е по-трудно.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f7307e946f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Момиче, ти си само седми клас бе :) има много време да мислиш за висше. Аз ще ти кажа две неща:

1) Това, което започнеш да учиш сега по никакъв начин не влияе на избора ти след 12 клас. И в музикално училище да отидеш сега, после пак ще можеш да учиш медицина.

2) Щом математика ти се отдава запиши в Математическата.

Това да знаеш добре математика може само да ти помогне. Ако мислиш за чужбина, там всички гледат математиката - колкото по-високо ниво, толкова по-добре, независимо дали ще учиш приложна математика или медицина - математиката е в основата на всичко. Най-важното за университетите е, че нивото ти в математиката дава най-обективната възможна оценка за твоя интелект и за труда, който си положила през годините. Всеки може да назубри биологията, когато му се наложи, но математиката не става без истински да разбираш какво правиш. Да не те плаша, но по-нататък само със запомняне на формули няма да минеш :D

Математиката не винаги ми е била любимия предмет, понякога е доста объркваща и иска много работа, но усилията ми никога не са били напразни. Все пак изборът е изцяло твой :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker