Проблеми с общуването в големи групи ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми с общуването в големи групи !
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1494 пъти
Здравейте,
Искам да споделя моята история. Аз съм на 16 години и последните 3-4 години имам проблеми с общуването. Не обичам големите промени в живота си.

От 1 до 4 клас бях в едно училище, където в класа си бях най-известния, най-общителния и всичко в такъв аспект.

Последва ново преместване този път от 5 до 7 клас. Беше в същия град, но в другия край на града и на практика не познавах никой там, но бързо се адаптирах и си намерих приятели.

След малко повече от 2 години се наложи да се преместя в нов град на 300 км от предишния и от целия ми живот. Там за моя изненада хората се оказаха много студени и затворени към нови запознанства. Но в течение на времето станахме добър приятел с 3-4 човека, но не повече държах се дистанцирано и винаги, когато получавах покана за излизане в някаква група от над 5 човека, аз търсех всякакви причини да не изляза.

И така ми се наложи да се преместя отново в нов град, в който не познавах отново никой. Ново място и нови хора. Те за разлика на тези в предишния град ме извикаха още първия ден с тях да изляза и аз излязох, но се появи моя проблем с групите. Бяха група от 10-тина човека от което аз излязох още 1-2 пъти само с тях. По странното е, че когато се прибирам с някой от този последен клас винаги мога да си говоря, не се притеснявам какво ще кажа и дали ще бъде тъпо или не. Дори в този клас за по-малко от месец намерих хора с, които мога да общувам нормално.

Ако групата е от хора, които познавам отпреди и съм общувал с тях също нямам проблеми с комуникацията.

Също така изглеждам добре обличам се добре, не се дължи на липса на самочувствие или нещо подобно. С една дума не ми е ниско самочувствието.

Та и въпроса ми е следния на какво се дължи моето притеснение ли не знам как да го нарека да не мога да говоря в групи с нови хора. Дали просто тези хора не са мой тип или просто имам някакъв проблем?
Благодаря за четенето :) Чакам отговори :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: eb92347d59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм 5 години по-голям от теб, но съм се сблъсквал, а и все още се сблъсквам с подобен проблем.. направо някои части от твоята история важат за мен - не се чувствам и аз комфортно в големи групи, освен ако нямам пълно доверие на всички от тях - и мога да ти кажа, че е много вероятно наистина хората от компанията да имат различни интереси или по един или друг начин да не се вписваш.
Предполагам, че единият град, в който си живял е София. Аз съм живял в две столици и мога да потвърдя, че наистина е по-трудно да си намериш среда в много голям град и имам и други приятели оттам, които също изпитват затруднения с това.
Аз например в гимназията също не излизах много с моите съученици, защото те имаха интерес да пият и да танцуват на музика, която не ми харесва.. После отидох да уча в чужбина, също в голям град. Тук също не се вписвам в компанията си, но не си и давам зор.
Бих те посъветвал да намериш някакъв интерес/занимание, което включва общуване с хора и така да увеличиш шансовете си да срещнеш някой и друг, с който ще имате повече общо и ще общувате редовно..

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2c5489ff64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз бях точно така - до 7-8 кл, бях-най общителния в класа, не спирах да говоря и разсмивах всички, бях център на внимание, и нямах никакви притеснения относно комуникацията или пък някакви комплекси. Като влязох в гимназията, се паднах с големи идиоти в един клас - някои бяха побойници, други крадци, трети наркомани - пушеха херо в тоалетните, и пребиваха по-малките за пари и тн. Аз не участвах в тези глупости обаче, и те започнаха да ме изолират. Да се оравят, не отговаряха като ги питах нещо и говореха зад гърба ми. Колкото и да бяха тъпи, аз все пак имах нужда от някаква подкрепа в класа, а не получавах никаква. Малко по малко събрах някаква омраза в себе си, и аз се дистанцирах. Така до края на гимназията, бях станал аутсайдер в клас на изроди, а не бях такъв преди. Сега съм в университет и пак съм необщителен, заради този лош опит със съученици. Виждам че в унито хората са по-различни, нито ме игнорират, нито говорят лошо за мен, но въпреки това не мога да се отпусна с рях и не ми идва от вътре да съм център на внимание, както преди. А донякъде го искам, защото не ми харесва така.
Аз си мисля, че това се получава след като човек се сблъска с неприятности и автоматично си изгражда една защитна стена. Това ти помага донякъде в дадения момент, но лошото е, че стената си остава и след това.
Незнам какъв е изхода, може би трябва да опитваш да правиш точно това от което се притесняваш, и тогава сигурно самочуствието ти ще се върне отново. Там е работата оббаче, че като свикнеш с един начин на мислене, трудно го променяш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker