Неувереност ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Неувереност ...
преди: 14 години, 29 дни, прочетена 2692 пъти
Здравейте!

Пиша за втори път тук и ще се радвам, ако има някой, който да сподели своите съвети към моя "проблем".

А той е, че съм доста срамежлива и неуверена. А тези, на пръв поглед малки недостатъци, ми действат адски негативно. Не познавам друг човек, който се притеснява от такива дребни неща, от които аз очевидно се притеснявам. И най-лошото е, че ми личи винаги, даже малко да се притесня ... Просто не знам как да изкореня тази срамежливост, която доста ми пречи.

Другият проблем - неувереността - в моето училище е изключително необходимо да си уверен във всяко едно действие. А аз не мога да се похваля с това. Има хора, които са страшно уверени, възхищавам им се. Които не се срамуват и са уверени в това, което правят. Даже да видя някой познат, който не съм виждала отдавна, пак малко или много се сдухвам. Моля, за вашите съвети .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 29 дни
hash: 65933de756
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, слънце, американците имат един лаф- "Fake it til' you make it", или преведено -"Преструвай, се докато успееш".

И аз бях като тебе-доста неуверен, притеснителен, срамежлив... Просто като се събудиш сутрин и като се погледнеш в огледалото си кажи: "Колко съм готина, уверена, отворена към нови приключения", след това се усмихни широко, вдигни глава и смело давай напред!

Самочувствието няма да дойде още първия ден, но ще видиш как постепенно ще се почувстваш по-уверена, по-отворена и всичко ще ти върви :))

Успех ти желая и съм сигурен, че ще се справиш!!!

-LMNT

 
  ...
преди: 14 години, 28 дни
hash: 82168a7f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли един друг лаф? - "Знанието е сила!". Принципно е по-ценно от преструвките...

И този случай е типичен, всички минаваме през тази фаза на неувереност. Аз и до ден днешен съм с един крак вътре, но си ходя напред:)

Увереността идва със самочувствието. Идва в момента, в който се чувстваш сигурна и защитена от хорски набези. Както 1 спомена - много хора просто се преструват и стоят зад маски на които пише N1, а всъщност нямат представа какво става около тях. На мен не ми е толкова очевидно от какво толкова се притесняваш, но наистина ти влизам в положението и знам, че ти е трудно.

Днешнта младеж е много по-взискателна, лицемерна и не прощава на хора, които се отклоняват (според кого?) от някакви рамки. Масово, обществото ни страда от проста форма на дебилитизъм, който тежи страшно на подрастващите, от които си и ти...

Но не унивай! Защо се спичаш? Сложи си една усмивка на личицето и карай направо. Ако някой ти се смее, смей се и ти; Някой те обижда? "ти си бля бля бля - Това ли беше? И по-занимателни съм чувала... не си интересен/а" и го отминаваш:)

А, и последно - за да си изчистиш съзнанието от такива мисли и сдухвания се занимавай с нещо, което ти носи специално удоволствие! Гаджета, приятелки, разходка, сладолед...

 
  ...
преди: 14 години, 28 дни
hash: c76abd799f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм авторката и мисля, че първият съвет повече помага, защото съм чувала, че когато вярваш в нещо искрено и силно, то се случва. Всичко идва от психиката, аз като си втълпявам, че съм уверена и да не е така, малко или много се случва. А и срамежливостта и неувереността не ми идват от липсата на самочувствие. Оправям се с хората, които искат да ме смачкат. И наистина успявам. Но се притеснявам от хора, които са по нахакани от мен. Освен това се занимавам с неща, които ми носят специално удоволствие. Но проблема не идва оттам (че не се занимавам достатъчно с разходки и т.н) И все пак БЛАГОДАРЯ за коментарите!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 месеца
hash: 9c95c0cdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз напоследък май съм така понеже една фр мн ми смачка самочвствието и ми е гадно и в момента говоря с нея по телефона а тя ми обяснява как не спират да я свалят. Е успех ти пожелавам и отивам да си оправям моето самочувствие..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker