Моля ви да ми обясните,не съм наясно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моля ви да ми обясните,не съм наясно!
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1918 пъти
Здравейте приятели! Аз съм момиче на 14 години. Днес най-добрата ми приятелка Нина ми каза, че една позната на майка и, която работи за Орифлейм и предложила Нина да стане дистрибутор. Тя веднага се е съгласила, защото мислила, че това е добър начин за изкарване на допълнителни джобни пари. На мен ми стана малко чудно, защото мислех, че за дистрибутор трябва да си поне на 16-17, но явно съм грешала. Та приятелката ми ми каза, че макар и тя да е официално дистрибутор ние можело да си поделяме работата, а после и парите, които ще ни дават. Но аз не съм много наясно с това понятие. Какво точно прави дистрибуторът? Рекламира и предлага продуктите, които му дават или... какво се прави? Попитах Нина, но тя ми отвърна, че и тя не била много наясно, обаче от там щели да и обяснят какво се прави. Да, ама по колко пари печели дистрибуторът? Какво точно върши, каква е неговата работа, той само рекламира или и продава продукти? Знам, че въпросите ми са много глуповати, извинявам се за което, извинявам се и за честата употреба на думата дистрибутор, просто не се сетих с каква друга дума да заместя. Ще се радвам някой, който е наясно да ми обясни от до какво прави дистрибуторът, какви пари взима и прочие. Благодаря, ще очаквам отговори. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3d07d81da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мило момиче, въпросите ти са точно на място и те поздравявам, че първо си се заинтересувала от условията, а не си скокнала директно към парите. Аз не съм много наясно, но леля ми като тинейджърка също се захвана с подобна работа, но не успя да продаде продуктите и трябваше за плати от личните си средства за тях. Внимавай с тези фирми. Все пак с приятелката ти сте много млади и лесно може да ви излъжат.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 438223227b
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Да, твоята приятелка може да го работи, нищо че е на 14. Има си схеми и се записва под друго име, пише се че работи да кажем леля й, а същност тя си работи. Не се изкарват почти никакви пари от това. Работата на дистибутора е да мъкне много каталози в него, да ходи от магазин на магазин, от училище на училище и от козметичен салон на косметичен салон и да предлага продукти, да рекламира и да говори за тях и да кара хората да си купят като си оставя телефона и ако някой си купи нещо той получава проценти от парите, които са миниламни 1-2лева, а при по-голяма продажба му дават безплатно гланц или нещо дребно. Ако не направиш никакви поръчки, не ти дават никакви пари, няма заплата, ти работиш за себе си. Това може да го правите, ако имате много свободно време и също така много богати приятелки, които ще купуват от вас, но принципно хората предпочитата да идат в магазина и да си изберат, а не да чакат. Вие трябва на всяка поръчка да ходите до офиса на Орифлейм и да чакате да ви дадът нещата, които сте заявили. Голяма играчка е, не очаквайте да изкарвате много пари, ако не сте контактни и нямате хора примерно които да имат салони за красота и да може да оставяте каталози там, за да поръчват, защото никой непознат няма да ви позволи да си правите така реклама, виждала съм дистрибутори, които ги бият и гонят, защото въртят бизнес на чуждо място.

момиче 17

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: db8b3466f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ами просто ще зарибявате приятелките си да правят поръчки при вас, за целта ще им показвате каталози. На края като съберете поръчките, ще им носите продуктите и ще им взимате парите, от които вие ще взимате процент. Но това рядко е повече от двайсетина лв на месец, т.е. по 10 лв на човек. А и има доста ходене, търчане и зарибяване. Дори може и да започнат приятелките ви да ви избягват, за да не им досаждате за продукти.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3faf3f19ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди време нашите се занимаваха с това. Ако имаш много познати, които биха си поръчали може и да е доходоносно, но обикновено не е. Като цяло вземаш продуктите с 15-30% по-евтино от каталога (вече не помня точно, а и на Орифлейм и Ейвън бяха различни %). Поръчват се и се доставят до офис на Орифлейм в града, плащаш ги и ги продаваш с цена по каталог на познатия. Има и някакви точки, които печелиш от продажбата и можеше да вземеш нещо с тях. Като цяло накрая от цялата работа вероятно основно ти ще си пазариш за себе си заради "голямото намаление" :D Може и да почнеш да ги даваш на цената на която си ги купила на по-близките приятелки и накрая печалбата съвсем ще падне.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6a422d8e81
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Така, за да си официален дистрибутор май наистина трябва да си над определена възраст, може и 14 да е, не знам. А какво прави ли? Получаваш няколко каталога, даваш ги на приятелките си, те ги разглеждат и ти казват какво искат. Една ще си поръча червило, друга крем, трета нещо друго... и така ти записваш поръчките им и до определена дата пращаш информацията на Орифлейм. 2 или 3 дни по-късно отиваш и си взимаш (или ти ги носят вкъщи) продуктите, които си поръчала и ги даваш на приятелките ти. Те ти ги плащат и по-голямата част от парите ти плащаш на Орилейм, а разликата остава за теб. Не знам Орифлейм с какви проценти работи, но обикновено за дистрибутора остават 15-20% от парите. Заедно с продуктите би следвало да получиш и следвашия каталог, които пак да раздадеш на приятелките си заедно с продуктите, за да си харесат нещо ново. И така всеки път. Това е, нищо сложно, но трябва внимателно да следиш, кой какво си е поръчал (всеки продукт си има код) и да внимаваш да не объркаш нещата с парите.

 
  ...


...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 6f7e539c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   1во нарича се представител на марката (Орифлейм; Ейвън), а не дистрибутор. Разликата е огромна, дистрибутор е нещо съвсем друго.
2ро за работата не може да работиш, ако си под 16г, а ако си между 16(навършени) и 18 (ненавършени) се подписва договор от родителите ти, че са съгласни ти да работиш там, защото ти нямаш 18 и не можеш да решаваш сама за себе си.
3то като представител на такава марка ти казвам, че можеш да си правиш и по 100лв и по 10лв печалба, това зависи от теб.
4то има оферти например ако направиш поръчки на стойност 300лв в рамките на 1 каталог, ще ти подарят някаква глупост (кремче, грим, дранкулка, парфюм).
5то продуктите им са страшно некачествени и когато хората се усетят спират да поръчват, естествено по-наивните продължават да поръчват.
6то при поръчка под 50лв плащаш доставка 3,50 (мисля, че беше, не съм сигурна в цената), което тази цена ти е печалвата на тези под 50лв и за теб остава едно голямо нищо. (Предполагам, че координаторката ти, ще е добра и ще ти помогне за допълването на поръчката за да стане над 50лв и да падне доставката)
7мо занимавката не си заслужава нищожните пари за цялото бягане на ляво и на дясно и некачествените продукти .
Лично аз с печалбата от продажбата на Орифлейм, Ейвън си купувам продукти на Виши и Лореал.
- представител съм от почти 2 години, вече неактивна. (:

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 992acb5bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не печелите много пари, но са много за вас! може да спечелиш 10-20, имам приятелка която е печелила и 80. Зависи от продажбите, които правиш, но и другите хора вземат проценти от теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker