Лошо ли е, че не съм лицемер? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Лошо ли е, че не съм лицемер?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1688 пъти
Привет на всички!
Моят ' проблем ' е, че много подбирам хората около себе си. Така съм загубил и много " приятели ". Когато някой ме предаде, говорил е зад гърба ми или е постъпил умишлено не честно с мен аз спирам да контактувам с него. Дори подминавам тези хора. Те за мен просто не съществуват. Много хора при подобни ситуации продължават да контактуват с тези така наречени '' приятели '', но аз не мога така. Искам честни и истински хора около мен. За това и съм се изпокарал с половината си познати. Грешно ли е? Правилно ли постъпвам? Трябва ли да бъда лицемер? Объркан съм.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: b5bb6af56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Младеж няма 100% добро и 100% лошо, всичко си има гледна точка. 100% честни и100% искрени хора не съществуват, все някога всеки един от нас постъпва нечестно или послъгва или прикрива нещо. "Прекаленият светец и Богу не е драг. "- са казали хората.
Ти не постъпваш правилно, защото решаваш, че всичко, което се случва около теб, трябва да е в твоя полза, или поне да не е в твой ущърб, без да мислиш за гледната точка на отсрещния човек и защо той е постъпил така. На света няма само черно и бяло. Сам се ограничаваш с тези си две крайности и няма да стигнеш до добро от личен опит ти го казвам, след време ще се затвориш сам, депресиран, отхвърлен от обществото, осъзнавайки, че всички околни малко или много грешат, дори и родителите ти, без да осъзнаваш че ти самият си същият и понякога ти се случва да сгрешиш. ти си този който трябва да се приобщи към обществото, не то към теб. Ако не се нагодиш и приобщиш ще изглеждаш странен и прекалено различен, обществото /твоето обкръжение/ не само няма да те приеме, но ще те отхвърли и съответно напада във всеки удобен момент.
Не е задължително ти самият да си лицемер за да контактуваш с лицемери. От друга страна лицемер е синоним на угодлив, което означава смирен, послушен, любезен, услужлив, благосклонен, благоразположен, което съвсем не означава прост. За теб е важно да прецениш добре кога да бъдеш угоден и кога не.
Всеки човек има добри и лоши качества важно е да избереш близките хора около теб с повече добри качества и да им прощаваш грешките.

Доброто и лошото, като 100%-ви не съществуват, те са плод на нашето възприятие за света. Всеки възприема доброто по различен начин, всеки гледа на лошото от различен ъгъл. Всичко зависи от гледната точка, а ти гледаш на всичко от неправилния ъгъл. Научи се да прощаваш. Има грешки и ГРЕШКИ, наказанието за които трябва да е различно, ти режеш всеки по един и същи начин. Ако беше съдия в държавен съд щеше ли да даваш еднаква смъртна присъда, и на кокошкаря и на убиеца?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: eb6b89b7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек, бъде просто Ти! Достатчно е да имаш един добър Приятел/Приятелка, вместо сто приятели-предатели. Аз съм същия като теб, и никога не съм мислил да се променям, за това пак ти казвам - бъди просто Ти!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cee3e25939
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако ти постъпиш, като своите приятели и те да се правят, че не те виждат няма да ти е приятно, нали. Затова вместо да се държиш като дете, поговори с тях, разберете се и обсъдете проблема, ако продължаваш така хората ще те помислят за надменен. Не казвам да си лицемер, но да приемах грешките на другите и да им прощаваш, защото няма никой съвършен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 8fee0e1cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хм.. лицемер не, но все пaк можеш дa се опитвaш дa говориш с тези хорa и дa изясниш проблемa. Понякогa хорaтa нaрaнявaме някого без дa знaем, че го прaвим. Aко aз виждaм нещaтa по един нaчин и ту по друг, може дa се почувствaш обиден от моето мнение, кaзвaм го, зaщото изглеждa, че си мaлко крaен. Не е лицемерие дa дaдеш вторa възможност нa някого, след кaто сте говорили и си покaзaл ясно кaкво не ти е допaднaло/ нaрaнило/ обидило. Всички имaме прaво нa вторa възможност. Aко вече и след товa не се съобрaзи с теб, поне ще знaеш, че си опитaл и постъпвaш прaвилно. Случвa се някой път грешно дa сте се изрaзили, грешно дa сте се рaзбрaли... изяснявaй преди дa режеш тaкa крaйно. Освен товa приятелство се грaди във времето. Приятели ще ти бъдaт тези, които сa около теб не зaщото си нaй, a тези които ще остaнaт до теб, знaейки че съвсем не си перфектен, ще те приемaт и увaжaвaт с всичките ти дефекти, същото трябвa дa прaвиш и ти. Със рaзговори и дори зaбележки, когaто смятaш че е нужно, ще се опознaете, отсеете във времето и едни ден ще знaеш, че имaш приятели докaзaни.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 76122c1c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами незнам за тебе ама аз от себе си знам с каквито хора се движа такъв човек ставам и някак си се променям като човек ама почти изцяло - по характер предимно и то за дълъг период от време - през който се движа с тази компания.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 5d665bd83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не бъди лицемер в никакъв случай! Естесвено, това е по-лесният път, който повечето хора предпочитат, но за мен това е огромна слабост и липса на себеуважение. Цени качеството, не прави компромиси с хората, с които доброволно се обграждаш. Аз познавам много хора, които винаги прощават, винаги забравят и накрая стават парцал, в който нахалниците се бършат. Ти такъв ли искаш да бъдеш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e3c872761d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   В днешно време е лошо. Не знам дали знаеш, но лицемерието е една от основните демократични и европейски ценности. Това го казвам без никаква ирония, напълно сериозен съм. Само погледайте малко новини и си включете мозъка, веднага ще ви се изяснят много неща.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 76122c1c96
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   до номер 6
Аз познавам много хора, които винаги прощават, винаги забравят и накрая стават парцал, в който нахалниците се бършат. Ти такъв ли искаш да бъдеш?
Имаш 2 варианта когато си в тази позиция
- да спреш да прощаваш и да изхвърлиш като катран тези хора и да спреш да се занимаваш с тях.
- втория ако някой те обиди да го захапеш - ако искаш в буквалния, ако искаш го засегни нещо.
- има и трети вариант - понякога на хората които помагат това им се вижда нужно понеже са изгубили искрата живот, и когато са топли с ХОРА които се нуждаят от помощ, това ги мотивира да са по добри към околните.
Всички можем да сме студени със всички. Всички можем да сме лицемерни, Всички можем да сме злобни злобари - Това по добри ли ни прави - не мисля.
Имам навика да хапя понякога хората така че Като видиш Нов човек, които не е свикнал с това да хапе - му помогни. Не е нужно човека да е сам. (ако си пазиш имиджа помисли до колко си го опазил и наистина не е ли по добре да помогнеш отколкото да гледаш отстрани и да чакаш нещо да стане)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c5d57c6fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Хората са различни, трябва да се научиш да ги преценяваш. Не е лесно, но си е твоя персонална задача и отговорност. С точните хора да си честен, с лицемерните да си прикрит и дори също лицемерен. Всеки избира сам за себе си. Но не е добра тактика да отрязваш открито и директно всеки. Като хвърляш картите пред някой, който не ти желае най-доброто, само му даваш предимство. За съжаление, в някои ситуации доброто за един означава негатив за друг.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 50a1b333c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако постъпвах като теб, нямаше да имам приятели. Така написано звучи доста тъжно, но е факт, че нямам приятел/ка който/която поне веднъж да не e правил нещо зад гърба ми или да не ме е предавал/а, но прощавам, защото и аз не съм перфектната приятелка.
Мисля че постъпваш добре, но не може да отлъчиш всички Всеки прави грешки, нали!?
В никакъв случай, обаче не позволявай някой да ти се качи на главата. Хората са лицемерни. Не може винаги ти да си изигран и наранен. Понякога, за да се защитиш трябва да си като тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker