Самота - не чети (осъзнаването) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Самота - не чети (осъзнаването)
преди: 14 години, 9 дни, прочетена 2945 пъти
Когато избрах самотата, аз избрах себе си и тъй като нямаше никой друг до мен, душата ми беше широко открита за иследване. И тогава в моята най - голяма самота, живях в бъдещето и миналото, гледах напред към неизживяното, връщах се назад и преживявах вече преживяното. А, всичкото това прескачане от миналото в бъдещето, бавно осакатяваше вътрешния ми свят, жаждата за щастие и нови преживявания бавно огасваше, пламъкът на живота ставаше все по - слаб. В мен бушуваше поток от емоций, спирала от отчаяние към текущата ситуация, гняв от неспособността ми да се справя с проблемите, носталгия по миналото, нетърпимост към настоящето, ентусиазъм към бъдещето и болка от случващото се. Затварях си очите, исках да избягам от затвора, който сам построих, затвор, в който всяка тухла беше едно разочарование, чийто порти бяха моето желание да открия истината. Волята беше моят бич, с който наказвах силната душа в слабото тяло, предишният ми живот беше жилото, с което жилех желанието ми да се откажа, но по кой път да тръгна, за да стигна, и до къде да стигна, за да се върна? Всеки ден бе екзекуция, всеки час бе присъда, всяка минута бе мъчение. В най - голямото си отчаяние винаги гледах напред, защото бяхаг от миналото, в което бях просто някой. Но, миналото е безпощадно към тези, които веднъж са погледнали зад рамо, винаги ти припомня хубавите моменти, стой зад теб и когато се обърнеш, те поглъща. Но, този живот ме унищожава, трябва ли да минеш през нещастието за да си щастлив, трябва ли да се лъжеш за да останеш верен на себе си и да стигнеш до истината, трябва ли да се погубиш за да се спасиш. ДА! Ще се унижоща, а от руйните ще се роди нов живот...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 8 дни
hash: 06cb8ea728
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти си някакъв пълен психар ;) Вместо да се замисляш как трябва да се погубиш и какво ще се роди от това се замисли как да направиш повече социални контакти ;)) Разбирам, депресия ала - бала ама чак пък вече "затвор" и т.н. много филми си гледал мога да ти кажа ;) Сега отиди в банята наплискай си едно хубаво лицето и си кажи АЗ МОГА погледни се в огледалото и го кажи отново , ще ти помогне сигурна съм :)

peace out

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: d6aee6b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш "избрах самотата" и "избрах себе си". Това добре... не знам как си го избрал, но явно не си го приел. Самотата тежи само когато не я приемаме.
Питаш дали трябва човек да страда за да е щастлив? Тук няма "трябва". Ако можеш да не страдаш и да си щастлив, това е идеалния вариант. Страданието идва да ни покаже, че нещо не е наред. Виж какво не е наред и го промени. Направи малко завой...тук ключовата дума е "избрах". Да, ние можем да избираме и определяме за себе си как да се чувстваме и какво да мислим. Също и как да реагираме в различните ситуации. Ние можем да определяме това за себе си...ако ние не го правим, други ще го правят...и тогава, да, тогава, ще страдаме.

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: bb3656d47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Вместо да го обвиняваме трябва да помислим, защо е стигнал до там така да мисли. Това е най-важия въпрос. И аз съм в подобно положение и просто не откривам хора около мен, с които да бъде, много искам, но не става. А гледам повечето как си имат свой живот, където ти си излишния.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 дни
hash: dc8732cdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, Господи! Не говоря за самота като последствие от нещо, а като самота с цел вглъбяване. Повярвай ми имах премного социални контакти, имам и сега. Чудя се кой ми дава този съвет, едно клише, което ми плямпа някакви банални, пародоксални, мотивиращи речи. Отиди приказвай остарялото и наивно каканижене на някой, на който му пука.

ПС: Явно темата нито я разбираш, нито не разбираш нейния смисъл, така че е безсмислено да говориш за неща, който за толкова далече от твоя тесен мироглед!

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 4d55503371
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Хей, ти, млади човече! Усмихни се на самотата и поеми напред към новото в живота! Нали знаеш, че катарзиса пречиства душата! Ти страдаш, ти си се пречистил от всичкото зло, което те подтиска и което си преживял. СТИГА! Вземи се в ръце! Това е временно състояние, породено от нещо. Не пропадай в дупка! Не се самосъжалявай с тая своя самота! Не изпадай в състояние, което може да те доведе до психиатър. Самотата е полезно нещо, но ако се вманиачим в нея и започнем да си внушаваме разни вредни неща, тогава същата тази градивна самота се превръща в наш враг!!! Ти си на границата. Мисли позитивно, бъди смел! Живота обича дръзките и смелите, а не слабите и хленчещите! Бъди мъж, намери си приянто занимание, покани момиче на кафе, виж живота откъм красивата му страна. Уважавай Живота! Той ти е даден само веднъж. Направи добро, излизай с приятели. Чети книги, ако щеш карти играй... Живота е прекрасен с любовта между хората! Само тъжно съзерцание не води към нищо хубаво. Пиши какво чувстваш сега, имаш ли планове, къде ще прекараш лятото! Желая ти много слънчеви дни, усмивки, срещи с приятели и страхотна любов!
С поздрав - С.Крумова

 
  ...


...
преди: 14 години, 8 дни
hash: dc8732cdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Виждам, че това се превръща в бой на лъв с хиени. Това бе направено за хората, които се чувстват сами. И явно или вие се правите на слепи или просто не надниквате в смисъла, на това което съм писъл. Прочетете го, поне веднъж, а не само първите редове и след това да правите прибързани коментари. Благодаря!

 
  ... горе^
преди: 14 години, 8 дни
hash: d6aee6b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Върни се във 2 клас да се научиш да пишеш.
Не се пише "неща, който". Пише се "неща, които".
Също, не се казва "Писъл съм",а "Писал съм".
Научи се първо да пишеш грамотно, и тогава размахвай негативизъм срещу хората. Че и лъв се изкара... не си никакъв лъв, а си жалко злобно псе.

 
  ...
преди: 14 години, 8 дни
hash: 06cb8ea728
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7 full respect! Аз съм номер 1 .. благодаря за ' положителното' ти отношение.. Искаш коментар, дава ти се коментар, а ти лаеш ! Като не е вследствие от твои деяния, защо пускаш втора тема тук как страдаш от това, че си самотен. И не трябва както казва там не помня кой номер да се замислим как си стигнал до тук , а защо. ;) Очевидно само като ти наблюдавам реакцията към един не толкова положителен директен коменар ми става ясно, че ти си от онези хора "мълчаливо страдащи" и "вечно критикуващи". И напротив, вследствие се е получила тази самота, вследствие на твоя негативизъм ;).


Ps. Момиче на 14 съм . ;)

-peace out

 
  ...
преди: 14 години, 7 дни
hash: 7e263aa653
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не е нито лъв, нито псе. Скорпион е, и като такъв няма нужда от помощ и съвети, защото самият той по-добре разбира нещата. Достатъчно е силен да направи страданието извор на щастие и оптимизъм и да се възроди от пепелта като феникс. Има нужда само от душите ви. :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 7 дни
hash: 06cb8ea728
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А тогава защо пуска тема тук ? ;)

 
  ...

...
преди: 14 години, 6 дни
hash: 32e1cc9b55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Слушайте сега . Аз съм самотен и то много . Нямам приятели или поне имах и ме е срам да ги поканя навън , защото си намериха нова компания . Благодарение на вашите коментари разбрах , че ЖИВОТЪТ Е ДАДЕН САМО ВЕДНЪЖ И НЕ БИВА ДА ГО ПРОПИЛЯВАМЕ . Още утре-другиден ще си намеря / поканя приятели . Не ме интересува и от подигравки . Все пак животът е кратък . Аз съм Автора на още 3-4 теми за самотата и НИКОЯ от тях не ми помогна колкото тази . Благодаря ви , сега ще си върна приятелстово ! Но за сега съм самотен


e.i.p

 
  ...
преди: 14 години, 6 дни
hash: d6aee6b12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора, а ОТКЪДЕ ЗНАЕШ и защо си толкова сигурен, че живота е само един? Доста хора твърдят обратното...
За самотата, нали досега твърдеше, че съзнателно си я избрал? Има някакво противоречие...но както и да е, радвам се, че можеш тая самота да си я контролираш...много хора не го могат, търсят някой о т в ъ н да им помогне, а не става така :)

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 дни
hash: a3540e08e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Еми браво на момчето, че си е взел някаква поука. Да седиш и да си плещищ, че самотата те обгръща и потапя и бла-бла, доникъде няма да го докараш. Дано поемеш нещата в свои ръце и наистина промениш начина си на разсъждение и възприятие за света!

 
  ...
преди: 14 години, 5 дни
hash: dc8732cdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 12 не е автора. Аз съм автора. Извинявайте за реакцията ми, но не съм свикнал да приемам критика. Бях заслепен, не видях, че това е единствено градивна критика. Не съм нито скорпион, нито лъв, нито псе, водолей съм. Но, когато номер 1 започна да пише, беше преясно, че тя не разбира смисъл на текста, нито се опитваше да разбере сравненият и метафорите. Можех да изпепеля с моята критика, тези които мо обиждаха, можех да обвиня номер 1, че е просто една гъба, която попива нстроенията около себе си, при най-малката подкрепа, тя излива негативизма си. И аз не бях прав, че реагирах така, за което се извинявам, не исках да продължавам да се обидам с хората тука, защото знам кога трябва да се откажа. Правя правописни грешки, защото бързам, искренно се извинявам, ако съм обидил някой, надявам се това вдигане на белия флаг от моя страна да потуши разприти, които създават пробойни в малкото ни общество.

 
  ...
преди: 14 години, 5 дни
hash: acfddad5e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Прието. Прощавай и ти.
Има нещо в тебе, нещо важно и съществено. Не го затривай, страдайки от самота. Искам да кажа, недей да страдаш от нея.

 
  ... горе^

...
преди: 14 години, 5 дни
hash: dc8732cdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Исках да кажа номер 11*

 
  ...
преди: 14 години, 5 дни
hash: 5df75f83d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Иди на психиатър !

 
  ...
преди: 14 години, 5 дни
hash: 06cb8ea728
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   ГЪБА?!?! ГЪБА, ПОПИВАЩА НАСТРОЕНИЯТА?!?!?!?!? Не можеш да кажеш на някой си, че е повърхностен и е гъба и след това да 'вдигнеш белия флаг' . И прощавай кои емоции попих ? ХМ, като коментарът ми беше пръв?! А това , че след това излях емоциите си, се дължи на факта , че предишния коментар ме изпълни изцяло .. изкефи ме с 1 дума. А това , че ти си един депресиран младеж, неприемащ критика (ВЪПРЕКИ ЧЕ ПОСТВАШ ТЕМА В САЙТ) си е направо отчайващо състояние ;) .


- peace out

 
  ... горе^
преди: 14 години, 5 дни
hash: dc8732cdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Не се засягам от хора изразяващи възхищението си с "изкефи ме с 1 дума". Но, ако толкова искаш да го чуеш права си, сега отивай да слушаш Джъстин Бибър или там друг, който слушаш.

 
  ...
преди: 14 години, 5 дни
hash: 06cb8ea728
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   МОЛЯ?!Какво по дяволите ?! ДЖЪСТИН КОЙ ?! КОй се е опитал да те засегне ?! Просто изразявам мнение , както и ти ;) . Хайде да не ме класифицираш, хм ? Номер 17 е прав ;)) . За номер 11 , точно така! Хубаво е , че си си взел поука да не стигнеш дъното като нашия любим автор. :) А авторе, вместо да се самосъжаляваш и да изпадаш в депресии , по-добре излез навън, уговори се с приятели и се радвай на живота, вместо да се заяждаш в Интернет пространството с хора, които ти дават съвети ^^ .


-peace out

 
  ...

...
преди: 13 години, 4 месеца
hash: 8578b0c6a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   незнам, но ми се струва познато всичко което споделяш се е случвало и на мен и продължава да ми се случва, живота е непостоянна величина и на мен не ми стига куража да кажа "СТИГА" край, аз съм тази която решава...все си мисля обаче, че унищожението не е най-добрия начин за възраждане...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker