Имам нужда от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Имам нужда от съвет
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1311 пъти
Не съм сигурна как да започна и изобщо как да обясня ситуацията, в която се намирам. Слагам историята в тази категория, макар че не съм сигурна, че точно тук и е мястото. Но все пак се надявам да я публикувате и да получа някакви адекватни съвети, защото се чувствам изключително объркана и не знам какво да мисля.
Ще започна от това, че както всяко друго и моето семейство си има своите проблеми и недоизеснени истории от миналото. През последните няколко години научих доста не особено приятни неща за семейството на майка ми. Става въпрос предимно за брат и, с когото може да се каже, че почти не съм се виждала през съзнателния ми живот. Разликата им е доста голяма - майка ми е на 43, той е на 31. Но, доколкото знам от роднини и семейни приятели, до едно време двамата са се разбирали много добре, въпреки че той е бил доста проблемно дете.
Преди известно време бях намерила стари мои снимки като бебе, на които присъстваше и момче на около 12-13 години. Както казах през живота си почти не съм виждала вуйчо си, но съм попадала на някои негови снимки като дете в къщата на баба ми и дядо ми и бях почти сигурна, че това е той. Реших да попитам баба ми пък и мислех, че ще се зарадва да ги види, защото, доколкото са ми казвали той живее в Мадрид, не си идва често, с това се обясняваше и че изобщо не съм го виждала, че нямаме никакви новини за него и т. н. Мислех, че баба ми ще се зарадва да ни види като малки заедно след като не го и вижда често сега.
Нейната реакция обаче ме шокира. Още като видя снимките и пребледня, уплаши се все едно съм и показала някой дявол, а не бебешки снимки. Стана и лошо, разплака се, взе да ми вика къде съм ги намерила тези неща, защо съм ровила, майка ми, ако разберяла щяла много да се ядоса и такива работи. Грабна ги от ръцете ми, още малко и помислих, че ще ги накъса, но в крайна сметка ги смачка и ги натъпка в чантата си. Аз през това време изобщо не знаех какво се случва, какво толкова съм направила, защо пък да се ядосва майка ми. От преди знаех, че с него са се скарали преди време и вече не си говорят много много ама чак пък такива драми за едни снимки.
Вечерта баба ми явно все пак беше споменала за това на майка ми понеже докато ме караше към нас тя се държа много странно, сякаш ми се сърдеше, нищо не говореше през целия път. На мен обаче ми беше супер тъпо, че нищо не ми казват и само си шушукат и крият някви неща от мен и като се прибрах все пак я питах за снимките. Даже нарочно заговорих за това пред татко, защото си мислех, че така на мама ще и е неудобно да ми каже нещо от сорта на това, че не е моя работа и др. Обаче вместо да получа някакво адекватно обяснение от някой от тях, те и двамата се ядосаха, даже татко, както си беше спокоен като чу за какво става въпрос и стана супер раздразнителен и направо си ми каза да си вървя в стаята и да не се занимавам с неща, които не ме засягали. С това вече съвсем ме изкараха извън нерви и наистина се прибрах в стаята си, защото направо и на мен вече ми се плачеше от това несправедливо отношение при положение, че нищо лошо не бях направила. Хвана ме яд и на тъпите снимки и съжалих и че изобщо ги показах на баба и въобще реших вече изобщо да не се занимавам с техните глупости защото в крайна сметка какво изобщо ми пука наистина. Обаче нещата въобще не свършиха дотам, нея вечер нашите цяла вечер се караха. Отначало мислех, че за нещо друго става въпрос обаче като отивах към банята чух баща ми да казва на майка ми ''брат ти тоя педофил нещастен'' и нещо от сорта на че най-добре щяло да е хич да не го били пускали, там да си бил умрял..
Нямах идея за какво говори. Ако трябва да съм честна и в момента не мога да бъда сигурна дали има нещо вярно от нещата, които ми се въртят в главата обаче подозренията ми се засилват с всеки изминал ден и всичко това не ми дава мира. Работата е там, че след като станах свидетел на всички тези неща се замислих като цяло колко потайно се държат всички стане ли въпрос за брата на майка ми, колко виновно едва ли не гледат и как сякаш гледат да забравят един вид, че изобщо е съществувал. Тогава не знам от къде ми дойде наум за нещо, което баба ми е споменавала преди време, пък и мама съм чувала да го казва, когато е мислела, че не я чувам. Доколкото знам като малка съм била приета в болница, защото съм прокървила хмм отдолу. Не знам точно на колко съм била, но мисля, че вече съм имала годинка, нямам и идея на какво се е дължало това. Знам го със сигурност понеже преди време, когато имах проблеми с менструацията и майка ми ме заведе на гинеколог го спомена на гинеколожката, но не разказа нищо по-конкретно.
Това, което си мисля е много гнусно, просто отвратително. Аз сама се отвращавам от себе си, че ми хрумват такива неща обаче след всички тея недомлъвки, тайни, криене на снимки, документи, и при липсата на каквито и да е обяснения от страна на родителите ми и баба ми не знам вече какво да мисля. Но каквото и да е станало знам, че искам да знам истината и смятам, че имам право още повече при положение, че може би все пак цялата тази работа има общо с мен.
Наистина ви моля да ми дадете съвет как да постъпя, за да разбера истината, защото вече минаха два месеца, а аз още не мога да спра да мисля за това и всички тея предположения, които ми се въртят в главата ще ме побъркат. Факт е, че и без това съм напрегната, защото съм последна година, предстоят ми матури, бал, изпити, а аз изобщо не мога да се съсредоточа и да мисля за училище.
Също така бих искала да попитам дали при положение, че съм на 17 имам право да отида на гинеколог сама и мога ли да разчитам, че личната ми лекарка няма да се свърже с нашите, ако отида сама и и поискам направление. А и дали изобщо има смисъл да ходя на лекар след като са минали толкова години и дали при евентуален преглед могат да се открият доказателства дали нещо подобно се е или не се е случило?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: d546ad7d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, във всяко семейство има тайни. Мисля, че ТРЯБВА да поговориш с майка си, защото съвсем естествено си почнала да си мислиш най-гнусните неща, когато нищо не ти се казва. Аз НЕ МИСЛЯ, че вуйчо ти те е изнасилил като много малка, защото съм майка и ако това се случи с моето дете, аз ще преследвам престъпника до края - полицията е най-малкото и няма да го оставя да си живее в Мадрид. Освен това, ако беше изнасилена като малка, ти може и да не си спомняш, но щеше да имаш задължително някакво нервно отклонение - фобия някаква, страх от тълпи, прекалено миене на ръце, безсъние и какви ли не неща - щеше да си изтъркала подовете при психиятрите
ВНИМАНИЕ - при много момичета (да не кажа повечето) девствената ципа се къса или наранява при спорт, някакво движение и така нататък - аз също като дете си спомням да съм прокървявала след час по физическо, а като бебе и малко дете падаш по всякакъв начин, може и сама да си се наранила, изследвайки тялото си - ФАКТ е, че си здрава прихически.
Иначе и в моето семейство имаме подобна драма - аз дори не съм виждала своите първи братовчеди заради стари някакви караници и дразги, обиди.
Да не говорим, че у нас всяко второ семейство е скарано заради делби на ниви и глупости...
Възможно е дори вуйчо ти да е от друг баща, да е осиновен и да се е откъснал от семейството като е разбрал или да има друга тайна - нещо свързано с баба ти.
Самата ти казваш, че той е бил момче като си била малка - ами как ще те изнасили, то не е полово зряло за такава „работа“?

И все пак ИМАШ ПРАВО да питаш. Аз на твое място ВЕДНАГА бих питала майка си ДИРЕКТНО бих ? казала своите съмнения.


И да, можеш да ходиш на гинеколог сама и без родители. Само за аборт или някаква подобна интервенция се иска родител. Дори може противозачатачни да искаш да ти изпишат без родител и така нататък. Аз на 16 г. дори влезнах сама в болница, сложиха ме на системи и с абокати без позволение на родител, но не беше позволено това, от тогава знам, че лекарите искат за МАНИПУЛАЦИИ позволение от родител - прегледите са иначе ОК.
Отиди ако искаш, но ако ципата ти не е цяла, пак това не може да е доказателство някакво, защото така е при поне половината от момичетата.
Само майка ти и баба ти могат да ти кажат истината, питай и други роднини и не преставай да търсиш истината

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 710c4b17da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1: Според годините, дадени от авторката за вуйчо си и за самата нея излиза, че авторката се е родила, когато вуйчо й е бил на 14 години. На тази и на по-ранна възраст момчетата вече започват да мислят за секс, и желание да експериментират. Аз лично започнах да мисля за секс от 13 годишна възраст, но се оглеждах по момичета около моята възраст, а не по бебета.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d546ad7d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, номер 2, ама за секс с бебета ли си мислил? Има действително такива перверзници, но колко голяма е статистическата вероятност да се случи точно на Авторката и освен това дори да е имал такива фантазии един човек, той на 14 г. едва ли има смелост да ги осъществи, повечето стигат до действие като са възрастни вече и имат и смелост, и знаят как да го организират. Освен това ако го е направил, трябва да е израстнал в поправителни домове - нека пита тук кога този човек е напуснал семейството.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 73eb35f6c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много интересна история. За вуйчо ти има няколко да ги наречем доказателства, че може да ти е направил нещо като малка:
1) Никой не го харесва, че дори и собствената му майка ти се е скарала и е намачкала снимките.
2) Това кървене което си имала е възможно да е било от него.
3) Баща ти го е нарекъл педофил. Когато ние мъжете обиждаме или плюем някой по принцип го наричаме п*****с, боклук, псуваме го и т. н., а за да го нарече с въпросната дума значи наистина има нещо.

НО тези доказателства може и да не са верни. Например може да е бил в затвора, може да е изнасилвач и за това да го мразят и да не искат да се доближава до теб. Кървенето може да не е било от изнасилване; както казаха хората горе то може да е от падане като малка и като гледам нямаш психични отклонения, добре се изразяваш. Съвета ми е да говориш с тях, например на вечеря ги разпитай спокойно и мисля, че ще ти кажат всичко, ти все пак трябва да знаеш. Чакам да разбера какво се е случило. Успех!

#JackSparrow#

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d44b36e7a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке, наистина кофти тръпка, НО ТРЯБВА да споделиш подозренията описани тук с майка си и да изтърпиш реакцията й. Обясни й, че си вече полчи пълнолетна и, че ако тя не ти каже, сама ще разбереш истината. Нищо не губиш! Успех, но ако не си девствена, няма как да се установи дали подозренията ти са верни.
Всичко най-хубаво ти желая :)
#DP peace

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker