Може ли малко информация за 18-СОУ ? По-специално за японската паралелка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Може ли малко информация за 18-СОУ ? По-специално за японската паралелка?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 11083 пъти
Здравейте, аз съм 8-класник и чак тази година разбрах какво искам да уча и какво ми харесва - ако мога да се изразя така.
Първо искам да ви попитам дали е хубаво училището и въобще изразете мнение за училището (учителите на ниво ли са, помагат ли в проблемни ситуации, харесва ли ви на вас и т. н. )
Второ искам да попитам заслужава ли си да се преместя догодина когато съм 9 клас там, в японската паралелка по точно? Разбрах от познати на приятели, че учениците от японската паралелка били обратни (извинявам се за думата) и ме посъветваха да не се местя там. Но аз по принцип много обичам японския и сега не знам какво да правя. И също разбира се дали е възможно да се преместя догодина от друго училище в тази японската паралелка. Аз първо се местя заради съучениците си, защото са пълни олигофрени и само знаят да правят простотии, второ че училището само по себе си (където съм сега) не ми харесва, защото изглежда ужасно отвън и от вътре, в смисъл просто не са правили никакъв ремонт и обновяване, учителите само се заяждат със нас (кой учител разбрал, кой недоразбрал, но се пак се заяждат), трето защото и другите ученици от по горните класове са някакви който са много откачени и са пълни олигофрени, като например има една групичка който се прибират с моя трамвай (с който и аз се прибирам) и ги гледам само какви простотии правят ( плуят през прозорците, чупят трамвая, дърпат нарочно ръчките когато слизат от трамвая и всякакви такива подобни глупости) и четвърто, защото ми харесва японския! Знам че езика е труден но аз съм ентусиазиран и съм решен да го науча! Сега всичко зависи от вас. Какво мнение ще изразите и мога ли да се преместя там след 8 клас? Моля ако е възможно да отговорите на всичките ми въпроси!

П. П.
А и още нещо. За това дали са обратни (пак се извинявам за думата) говорех за таз-годишния 8 клас. Защото ако се окаже че мога да се преместя и имам шанс, и успея искам да знам със какви съученици ще общувам! Също ако иска някой който също иска да се мести там да се запознаем и да станем приятели, защото това ще бъде много добре за нас, особено когато се преместим! (трябва да мислим за бъдещето)

Благодаря ви много за вниманието и за отговорите (когато ми отговорите :) )!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 6d14690661
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, Авторе, за да те приемат там ти правят първо тест по хомосексуалност - що за глупост е това?
Много малко хора като цяло са обратни, за да правели цели паралелнки. Аз съм завършила иначе Японска икономика като втора специалност - много интересна страна, езикът не е чак толкова труден и по манталитет за българите са много приятни - отиди, препоръчвам. В София има доста японски семейства покрай строежа на метрото, жени деца включително

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0adaa7e60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Внимавай много, защото е пълно с наркомани. И това за хомосексуалистите също е вярно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a5d2da9d5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   И аз смятам до година да се местя в 18. И аз ще съм девети клас. Изисква ли се тест?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 66a57a993b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо: Японската паралелка не пълна с обратни, училището е пълно с обратни.
Второ: Езикът не е труден, но ще ти трябва приравнителен изпит.
Трето: Не мисли, че се различава от другите училища, по-хубаво е като база, но е пълно с идиоти, както навсякъде другаде.
Четвърто: Японските паралелки си имат отделна сграда и обучението е на ниво, но като цяло учителите по другите предмети не струват.
Сам/а си реши дали искаш да отидеш там. В 18то лесно се влиза, но трудно се излиза по простата причини, че всеки учител мисли че е съвсем нормално да даде супер много материал от днес за утре. Ако искаш да спиш по 3 часа на нощ, заповядай.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7578ad975e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Глупости на таркалета е това за обратните, с извинение! Хората не са обратни нито в японската паралелка, нито в даскалото като мнозинство, пък и спокойно, няма да те нападнат и теб да те направят обратен :Д. Друг е въпроса, че повечето си говорят свободно, че са обратни или би по принцип и не се срамуват като цяло да споделят дали имат съмнения относно сексуалната си ориентация и да се шегуват, тъй като се имат за широко скроени и тези неща не предизвикват в околните подигравки и дискриминация, та са си свободни хората да си говорят, каквото им е на душата и това е хубаво според мен. Тъй като повечето са аниме фенове, не само в японската паралелка, главно са филмарчета. В японската са си деца като деца, но не са някакви олигофрени като в повечето квартални училища.
Приравнителен изпит е необходим, но бройката тази година на 8-класниците е запълнена и не знам дали би могъл да се преместиш. Езикът не е толкова лесен, колкото го изкарва номер 4. Базата наистина е хубава, особено на японската паралелка, таке че смятам, че това не трябва да се омаловажава. Някой беше споменал, че е пълно с наркомани, ми не е пълно, ако има, има толкова колкото в едно средностатистическо даскало, но аз не съм забелязала някакви ненормални неща и проблеми относно това.
Учителите по японски са добри и креативни, а по-младите са и ентусиазирани. За другите мога да кажа, че си преподават нормално и ако си учиш, няма да имаш проблеми.
Надали се дава супер много за учене, та да спиш само по 3 часа. Ако имаш малко мозъчен капацитет и си експресивен, както и концентриран, ще можеш поне 5 часа да поспиш :Д
Та сам прецени и разпитай дали ще можеш да се преместиш.
Между другото на 20. 12 има Бунаксай, така че можеш да отидеш и да се изявиш като Шерлок Холмс :Д

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: feb83d9dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

6.   Обожавам японския! Уча в университета ( 6-ти клас съм, има за всякакви възрасти). Съветът ми е да не слушаш глупостите на друите, а кандидатствай там! Щом си решил че японският е твоят език- не чакай!




Ps: Само да не ме помислите за недорасло лапе..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 118f03a49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Пичага, аз уча в 18то именно японски и мисля, че мога да ти помогна.
Че има гейове -има, обаче те нищо няма да ти направят. Не хапят, заклевам се. Нито ще те изнасилят, докато си вървиш по коридора. Гейовете са хора като всички други и да, в 18то има много главно в японската, обаче точно тебе няма да те пипат, обещавам ти.
Училището си е елитно, въпреки, че не е най-доброто, заместник директор е Братислав Иванов, който е превел повечето японски книги, които ги има на български, учителите са страхотни (повечето), и има много мили и интелигентни хора, бързо ще си намериш приятели, ако не се държиш като тъпак.
И наркомани има, в голямото всички се изнасят да пушат :д Ама тебе никой няма да те кара да пушиш или квото и да било, стегни се малко.
Езикът е доста лесен, в интерес на истината на един тъп американец ще му е по-лесно да научи японски, отколкото български. Език си е, все пак, но има две глаголни времена, а азбуките аз лично ги научих за месец.. Йероглифите са. Просто. Не. Ужас. Ew. И все пак, яко е. Ще ти е забавно, японските паралелки сме пълни идиоти :д
Ако решиш да влезеш, може да сме в един клас, момиче съм, пънкарка, имам къса коса и нося много гердани, кажи ми "здрасти" и гледай да не те заразя с хомосексуалност, пхахахаха :дд

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 3f6432dddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Добре навих се да се преместя там но сега проблема ми е че не знам как да го направя тъй като баща ми и майка ми не са съгласни въобще да се преместя в друго училище, най-вече в това! Не зная защо, но предполагам е защото от скоро време разбраха че гледам анимета и дори не знам защо ги мразят толкова и си мислят че се местя там заради това, а то до някъде си е вярно. Но все пак където съм сега просто не ми харесва училището и се чувствам много зле там, докато сега аз съм мотивиран да се преместя там и искам да уча японски, защото много ми харесва и няма да съм лош ученик. Може би не съм ви споменал но 2 години подред съм много зле в училище, в 6 и 7 клас завърших много зле със 3. 50 (6 клас) и 4. 25 (7 клас). Бях много надъхан по компЮтърната техника и информационните технологии но сега разбирам че съм сгрешил със избора си! Моля помогнете ми, как да ги накарам да ми позволят да се преместя там? И най-вече във японската паралелка?

П. П.
Аз съм автора

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: bc962f730b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм японска паралелка 5 клас. Уж в японските паралелки са много важни за училището. За това слагат най добрите учители. Това не е така! В момента имам проблем с госпожата ми по математика която е супер зла. Училището е елитно нали но за сега съм видял едно обикновено училище с лоша дисциплина. Учителите не обръщат внимание на това. Чудя се дали след 7 клас да остана тук

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: aaf16c0a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Здравейте, аз съм 7 клас и планирам да кандидатсвам в 18-то с японски език. Някой може ли да ми даде актуални информация на това как са учителите, учениците и т. н. Бих се радвал да знам в каква обстановка ще уча.

Благодаря предварително! :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 3783be3f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Малко съм закъсняла, но все пак ще се изкажа. В момента най-добрата ми приятелка е 8 клас там. Изключително трудно и е, учителите са лоши, изисква се много, според мен и средата не е Ок… Тя искаше много да възлезе там, но сега съжалява, ужасно трудно й е. Притеснявам се за нея, дано се премести от 9 клас..

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 03829a2021
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Здравейте, аз съм 7 клас и искам да се преместя в 18 с арабски език, но балът за нея е най-нисък и се чудя дали е добра. Може ли някой да ми каже дали е добра паралелка и дали учителите са добри.
Благодаря предварително!!!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: 28280bef19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте, аз ще бъда 8 клас и бих искала да се преместя в 18соу (с японски)
Може ли да ми кажете за тази година 2023/2024 как са нещата там(учителите, учениците), дали се правят предварителни изпити за да вляза и дали все още има обратни....
Благодаря за вниманието

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker