Смърт за която се чуствам виновен. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Смърт за която се чуствам виновен.
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2699 пъти
Здравейте надявам се модераторите да одобрят моята история понеже е доста тежка и не мога да я забравя. Моята история започва по време на Великден. Аз и група приятели решаваме да пийнем по едно. Като един 14-годишен как да им кажа не все пак на мене ми се купонясва. След като аз лично изпих една бира се запътихме към местната църква (в село се намираме и искаха да ми покажат къде се намира). Но преди да се срещна с мойте приятели имах честа да се запозная с един мъж който ми беше адаш. Много си допаднахме чак ме черпи биричка. След църквата се върнахме в дома в който бяхме и изпихме по още едно. Аз изпих две тъй като съм атейст и цялото ходене до църквата беше заради приятелите ми. След като си полафихме попихме си тръгнахме заедно с един мой приятел. Решихме да наминем през магазина да хапнем нещо преди да си тръгваме. След като излезнахме аз видях колата на адаша ми. Видях че тя работи и че той е вътре. Разтичах се към него да го помоля да ни закара тъй като не умирахме от желание да ходим. Той се съгласи. В момента в който автомобила тръгна видяхме че той не беше в адекватно състояние да шофира. За малко да катастрофираме и умрем всички в автомобила. Слезнахме възможно най бързо. След като излезнахме от автомобила той се блъсна в пътен знак ние се смяхме все пак си беше смешен момент. След около 15 секунди се върна на пътя а ние влезнахме в къщата на приятеля ми. Като погледнахме от прозореца виждахме колата му как е застанал на пътя. Седял е сигурно към 5 минути. Запътихме се към църквата този път да се разхождаме по попа и тн. 5 минути преди да се почне молитвата. Чувам далечен шепот който казва моето име и че съм се обърнал с колата. В края на вечерта цялото село говореше за това. Адашът ми беше умрял. Чуствам се гузен понеже можех да го спра от това да шофира. Но това което ме травмира повече е че той беше на същите години като баща ми и носеше моето име. Това знак ли е или някакво напълно съвпадение. Имаше и още неща но това се случи преди 3 години. чак сега мога да го споделя и то анонимно. Гузно ли да се чуствам да не тъжа ли още за това да призная ли на роднините на починалия че съм последния с който той е общувал. Съжалявам за всякакви правописни грешки и запетай.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: b7be18faa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да трябва да си гузен, можел си да го спреш. Как може да си мълчиш като го виждаш как кара и че се е блъснал в стълб ?!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 2f556ab55b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е твоя вината за инцидента. Той, ако е на годините на баща ти трябва сам да се грижи за себе си и да понася последствията от решенията си, колкото и лошо да звучи на фона на случилото се то това е истината. Важното е, че ти си жив и здрав и трябва да продължиш напред. Не ти казвам да го забравиш, напротив, ако видиш някой като да направиш всичко възможно да го спреш. Ще ти бъде обица на ухото, а ако се чувстваш достатъчно силен можеш да кажеш две-три мили думи на семейството за поиналия, ще ти олекне и на теб.
Поздрави Рос

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fb4dd818b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма защо да се обвиняваш, бил си едно дете на 14 години, а той е бил възрастния. Не си виновен за безразсъдството на другите.
Прости си, продължи напред и не позволявай това да те тормози.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e225335eeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко е наред, не си виновен. Е, можело е да го предупредиш, но не си виновен.
*THG*

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 56378d244a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нямало е как да го спреш... според теб дали ще послуша един 14 годишен хлапак да му казва какво да прави?
обикновено пияните не осъзнават, че са такива и не разсъждават трезво (нормално)...
единственото за което може да благодариш на съдбата е, че няма невинни пострадали!
този идиот рано или късно щеше да се пребие

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6ad2752088
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сам си е виновен че ви се е вързал на малоумния лапешки акъл

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e1db86591c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хей! 1. Искам да ти кажа, че съжалявам за загубата ти... :( 2. Ти не си виновен за случилото се преди 3 години. Бил си просто едно хлапе, което е искалоо да се забавлява, не си знаел, че ще стане така, а и дори да беше опитал да го спреш нямаше да успееш, защото все пак е бил пиян и по-възрастен от теб затова се съмпявам, че опитите ти щяха да пожънат успех... 3. Да мисля, че ще е добре да споделиш с близките му. Ако аз боях на тяхно място щях да искам да знам. И последно не се обвинявай, понякога на човек просто му е писано да си отиде и низкой не може да промени това...

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 639c463dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Абсолютно нямаш вина за това, разбира се. Нито ти си карал, нито ти си го убил. Да почива в мир човека. За теб живота продължава. Ако ще се почувстваш по-добре отиди на гроба му или запали свещичка за него, но не защото се чувстваш виновен, а просто в негова памет. Много е тъжно, когато човек почине внезапно, но за съжаление не е първия, няма и да е последният. Мисля, че сам си втълпяваш чувство за вина. Това, че ти си говорил последно с него е просто съвпадение. Не може да се чувстваш виновен за всяка смърт, така е било писано. Радвай се на живота и дано по-рядко се случват такива нещастия.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 21a278f0ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Без коментар...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 903f604248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Еми преди се чудех има ли господ и когато дядо ми почина и го сънувах как ми казва утре да не ходя на училище, защото Господ му казал, че ще стане нещо лошо и аз на другия ден наистина не отидох и рейса в който трябваше да пътувам се е запалил нямаше жертви за радост обаче от тогава вече нищо не е същото...
Ж15

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 4ecead54f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом е бил на годините на баща ти, е имал достатъчно акъл сам да прецени дали да кара в нетрезво състояние или не. Вината си е лично негова. Добре, че не е пострадал и някой невинен заради него. Не се тревожи, не го мисли. Вероятно и да му беше казал нещо, надали щеше да те послуша.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: c38141aa45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Господи, по-неадекватна история не бях чела. Сякащ разказваш някакъв объркан сън. Надявам се това да е някаква шега (? ! ), макар че що за шега би било.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 018ff4cbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Приятелио ти не си виновен има една логика "Белята като ще идва няма да те пита това е самата истина колкото и да е кофти.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 751049bf3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   След дъжд качулка. Това по никакъв начин няма да промени миналото ако кажеш на роднините му, даже може и ти да излезеш виновен ако се усъмнят в теб

A. B

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e87ddaeed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Тъжна история! Не си виновен ти, той сам е избрал да пие и да шофира, обаче ти може от това да си извадиш добра поука и НИКОГА, ама НИКОГА да не караш когато си пил, ако ще и една бира да е.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e23c9b652d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Нямаш никаква вина. Той дори е виновен, че ви е качил в колата си и е могъл да ви убие. Освен това вярвам, че е карал и без колан и така нататък - самият факт, че е стоял пиян в колата си означава, че е мислил и без това да кара пиян.
Всеки сам си е виновен за такава глупост, а и освен това ти си бил прекалено малък за каквато и да е вина - възрастните внимават за децата, не обратното.
Извод - ако изобщо ти пука за случилото си и не искаш да си САМОубиец и да мъчиш близките си - спри да пиеш и НИКОГА не карай пил (може и 1 бира да е)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fa6413aa6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не сме ние хората, които ще кажат дали имаш вина. Има си Господ или както там му казваш (някакъв вселенски закон примерно).

Иначе личното ми мнение е, че имаш някаква вина. Разбира се, по-голямата част си е негова и отговорността също. Още повече че той е възрастния, а не ти.

Но дали имаш или нямаш вина не е най-важното. Най-важното е, че очевидно имаш някакви огризения. Станалото, станало, всеки греши, няма безгрешни хора, най-малкото ние, които уж трябва да ти дадем съвет тука. Обаче ти щом чувстваш вина, трябва да я освободиш. Просто искай прошка с цялото си сърце - от самия него и от онзи/онова, който съди, който и да е той(то) в твоите представи.

Трябва да го освободиш от себе си, защото то ще те яде цял живот и ще ти създава комплекси. Просто приеми, че си сбъркал и че имаш нужда от прошка. Вярвам, че който се разкае, ще получи прошка. Вярвам, че човекът ти е простил.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker