Проблеми с училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Проблеми с училище
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2592 пъти
Здравейте хора! :-)
Аз съм на 13 години от Плевен. Уча в нормално училище (не е пропаднало, нито най хубавото). От 1 до 5 клас бях много добра ученичка (сега съм 7клас) но след 5 клас се промених. Хвана ме много мързела и много се ядосвам на себе си. Просто станах друг човек изкарвах доста по лоши оценки - 3, 4, 5 бяха повечето ми оценки, а 6тици и 2ойки тук там.. Винаги си казвам " с мързел няма нищо да постигна и започвам да уча но се разсейвам и почвам да мисля за други неща ;х Сигурна съм че няма да ме разберете и ще започнете да ме обиждате.. И сега съм 7 клас и тотално всичко се срина. От самото начало изпуснах материал по повечето предмети - не слушам в часовете или пък си пиша с някой. Опитвам се да го наваксам но немога просто.. Учим едно в у-ще, а аз уча друго и да знам че ще кажете "еми да си слушала преди" но имам желание да се оправя и да се стегна защото ми е НАЙ-ВАЖНО сега! Главно имам 3 и 4, а 5тици рядко. Аз немога да се концентрирам и да помня това ми е проблема ако мога да помня и да се концентрирам всичко ще е супер. На тестове преписвам почти винаги и изкарвам добри оценки но на матурите какво? ! и там ли да преписвам? ами да може да се препише но ако те хванах става много лошо. Спирам до тук с писането надявам се да проявите разбиране и без лоши коментари ако някой може да ми помогне нека го направи, а не да ме обижда. Ако някой е в мойто положение нека и той да коментира и заедно да се "мотивираме" :) Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: b07c904228
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да ти кажа честно, аз като бях до 6 клас имах само петици и шестици и после нещо и на мен ми стана и реших, че ще съм лоша ученичка и започнах да изкарвам само 3 и 4 и не можах да кандидатствам където исках и останах в моето училище, бях супер ядосана и депресирана от този факт, все едно се бях провалила в живота. Сега вече съм 1ти1 клас и от 8ми клас изведнъж пак ми дойде музата за учене и имам висок успех. Може би от стреса ти се е случило както при мен. Честно казано не съжалявам, че останах тук, в така наречените елитни училища видях какви наркомани и отрепки учат, а при мен няма такива и ми е добре. Не се отчайвай, гледай да минеш класа и това е. Иначе ако сега те мързи не знам какво ще кажеш в 10-11 клас така че се стегни малко и се вземи в ръце, няма кой да ти помогне, ако ти не си помогнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cbe9230f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Знаеш ли, в същото положение съм. Нито уча, нито слушам, и изобщо не се гордея с това. Опитвам се да се променя, когато се връщам от училище в една тетрадка си записвам всичко подробно: какво домашно имам да пиша, кои уроци имам да уча, какви задачи да решавам... После обядвам и сядам да пиша. Разконцентрирам се, да, но поне има някакъв напредък, така мисля.
На матурите просто трябва да изкарам добри оценки, защото родителите ми ще ме убият, пък и аз искам да влязя в хубаво училище. Тавя ме мотивира до голяма степен.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d9b2ee7893
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Виж, мисли за оправянето като процес. Направила си първата стъпка, разбрала си, че така не може и знаеш, че причината е твоя мързел. Сега е време за стъпка две, а именно да преодолееш мързела си и да почнеш да учиш! Не казвам, че ще е лесно, най-трудна е борбата със самия себе си, но и сама си знаеш, че то си е за теб и ако не го направиш ще съжаляваш много. За това стегни се и давай! Като за начало нарочно започни да си изключваш телефона преди да влезеш в час за да не се разсейваш с него, а после се опитай да се позаслушаш какво точно говорят учителите, може пък и да ти остане нещо в главата и така ще ти е по-лесно после с ученето у вас, защото част от нещата ще си ги запомнила още в училище. Не казвам, че учителите винаги говорят интересно, о напротив, но ако слушаш внимателно може и да запомниш нещо важно. Обаче то си зависи от теб. И аз едно време по време на час си зяпах през прозореца или си мислех за разни мои си неща вместо да внимавам, ама после у нас зор докато схвана и за това открих, че все пак е хубаво да слушаш. А ако пък по някой предмет съвсем не вдяваш нищо помоли някой за помощ. Все ще се намери някой да ти го обясни, а в най-лошия случай има и частни уроци. Важното е да направиш промяната сега докато все още имаш време да наваксаш, а не чак в края на годината когато ще ти се е натрупал много материал. Повярвай ми, понякога и две седмици усилено учене вършат чудеса, но е страшно трудно! Аз в 7 клас бях много закъсала по математика и цяла зимна ваканция вместо да се мотая ходих на уроци. Всеки ден! И да видиш колко много неща научих набързо и как втория срок имах 5 на класното. Ама зор голям! Хората се разхождат, аз на урок. Пък и имах късмет, че нашите бяха намерили страхотна учителка. Тази жена как за 2 седмици направо ми отвори очите, не е истина. А бях затънала много. Обаче за да не стигаш до това ниво много по-лесно е малко по малко да наваксаш. Пък и аз имах късмет, че учителката беше невероятна, а и имах проблем само с математиката. По другите предмети бях добре. За това послушай ме, защото и аз съм си патила от мързел и действай! Ще успееш!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: da28e48a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   е не знам при теб как е, но аз от 8 клас до 10 (в момента съм 10) клас не съм учила почти по нищо. Винаги уча в последния момент. Примерно-кажат ни че ще правим тест на еди кои си уроци и аз сядам чак тогава да уча. Разбира се е имало моменти, в които когато материала е много, да уча цяла седмица по 1- 2 часа на ден г/д. В момента съм с предимно 5, но имам и доста 6, 4 почти нямам, а 3-ките са рядкост. 2-ки нямам. И при мен винаги когато седна да "уча" или започвам да си мисля за нещо др. или да си ровя в телефона и да играя на лаптопа :Д но както споменах по-горе, когато теста ми е важен сядам и уча др варянт няма. Мотивация: при отличен успех от 8 и 9 клас, в 10 ще имаш стипендия :Д както при мен и btw днеска изкарах 6-ца на класното по испански (уча 2-ри език ест. ) 5-ца по математика без почти никакво учене (само уикенда и то за 2-3 часа общо) така че в това е цаката. При теб е кофти, защото ще имаш матури и целия материал ти трябва затова се стягай и чак 8 клас може да мързелуваш ;)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 34c45721b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не прави грешката да седнеш и да научиш само, когато имаш тест. Това е доста глупаво..
Матурата си е важна на ме разбирай погрешно, но не е толкова страшно колкото го изкарват! Просто трябва тази година това да ти е целта иначе после ще съжаляваш.. Скъсай се от учене и докажи на всички и най-вече на себе си, че можеш. Нямаш си на идея колко много можеш да постигнеш, но ти трябва да седнеш и да го научиш.. няма кой да го направи вместо теб! Късмет!

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2153494e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз бях като теб.. Не учих, не внимавах в час, но пък имах 5ци и 6ци и накрая завърших 7 клас с 5. 86. Не се депресирай, бъди спокойна, това е най-важното. Все пак обърни малко внимание и на уроците..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2a85b3f4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами нормално е! И аз съм седми клас сега, но все още съм добра ученичка, въпреки че страшно ме мързи, но игнорирам този факт и си уча. И аз преписвам, но само по история, въпреки че и там взех да уча вече. Съветвам те да си направиш програма и таблица в която да си отбелязваш напредъка по предметите... за жалост по всички защото изпити има по всички предмети. Така ще имаш по-добра представа за напредъка си цялостна картина на оценките си.
Игнорирай мързела и се вземи в ръце.
Това е от мен! Надявам се да съм помогнала!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 547404f54f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз съм от Благоевград. Изкарвам си оценките, но това не е темата на разговор сега. Ако има хора в твоята среда, които да ти влияят зле ги махни от обкръжението си. След училище повичай по 1-2 часа и после се залавяй за работа, когато си по-активна. Изключи телефона и телевизията, разсъждавай върху това, което четеш. Вникни в същината на учебния материал и ще видиш колко бързо ще ти влезе под кожата всичко. Просто за всяко нещо си трябва добра подготовка, много труд и постояннство. Ако се провали 2,3 пъти - няма значение! Не е ггрешно или лошо да опитваш още, но накрая да има резултат и да си поне на ниво 5. Трудно е, но ще успееш. Томас Едисън е опитвал 10 000 пъти за да проработи свързана волфрамова жичка, но той не смята нито един свой опит за провал. Така продължавай и ти! Успех и дано пожънеш успех!
- Ученик, 6 клас

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e58fe39503
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Все едно тази история аз съм я писала, и аз съм така.. И да разбира се съм наказана и тази година не ми върви никак, но миналата завърших с 5, 50.. не знам кво ми става. Нормално е в 7-ми клас да е трудно, а за матурите много се притеснявам.. Не се отчайвай, сигурна съм, че ще намериш сили да седнеш и да прочетеш урок и да го запомниш.. Родителите ми така казват : Когато учиш урок го прочети 2-3 пъти, ако щеш и 5 пъти и след това преразказвай най-важното от урока.
Дано съм ти помогнала..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a185e7f6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте. Знам, че въпросът ми ще прозвучи глупаво, но..
Нима на матурите, не на изпитите в края на 7-ми клас, ами матурите... , ще имам матури по всички предмети? !
Аз съм 6-ти клас и не съм много наясно, и затова ще съм ви много благодарна ако модераторите одобрят коментара ми или ако някой тук ми отговори. Много е важно за мен. :(
И да питам: знаете, че в края на всеки клас има изходни нива... т. е. В 7-ми клас ще имам хем изходни нива, хем матури? ... :(
Благодаря.

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: be9d568e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мързел. Според мен това е само понятие за нещо, което не съществува. Няма мързела. Има липса на МОТИВАЦИЯ!
За щастие, мотивацията е нещо, което не е трудно да бъде намерено или постигнато. Когато става дума за учене е твърде възможно самия процес на учене да ни е станал скучен. Тоест... О, стига, знаете какво имам предвид! Точки, подточки, скучни определения, дотолкова изврънкулчени и извъртени, че да не разбираме нищо от тях, камари от домашни и уроци и то ВСЕКИ ДЕН! Повярвайте ми, всеки е имал проблема с липсата на мотивацията.
Обаче тук има нещо, което повечето ученици забравят... Не е нужно ученето винаги да протича по този начин. Понякога се налага, да. Налага се да седнеш и да учиш с часове наред, докато не ти се скъса задника. Понякога. Тук идват начините на учене. Те могат да мотивират наистина много. Всеки има свой начин. Някои са го открили, други - не. Можеш да си измислиш и сам, но повечето които вече съществуват са доста екстревагантни и помагащи. Ето някои от тях:
1. Чрез рисунки- Използвайте асоциации, за да може мозъкът ви да намери логическа връзка между дадени две, три или повече неща. Наистина помага, особено при хората с изявена фотографична (зрителна) памет.

2. Чрез кратки историики, свързвани с вас, в които може да включите това, което искате да запомните. Ако обичате да пишете, мисля че това ще ви допадне.

3. Чрез, така наречените Mind Maps или Мисловни карти - тук процесът на описване е доста дълъг, а аз не съм специалист, затова по-добре потърсете в интернет. Моето мнение е... малко несигурно. Принципно всички ги вхалят, предполагам че при всеки работят различно. При мен проработиха, но минусът им е, че няма как да научиш определения или дълги изводи, а това определено е проблем при предмети като биология, история, география, химия и т. н.

4. Чрез образователни онлайн платформи. - За съжаление, за разлика от САЩ, в Бг съм попадала само на една - Уча. се. Платформата е доста, добра и атрактивна, но е платена. Не е скъпо, но не всеки има възможност да си закупи абонамент.

Е, това са четири начина, които биха ви помогнали да научите уроците си. Ако се заинтересувате от някои, допълнително информация ще намерите в интернет. Разбира се, вие също бихте могли да измислите техника, която да работи според ВАШИТЕ навици и ВАШИЯ мозък. Дано да съм помогнала,

Стела :)

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7881e9b91d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз съм По същия начин немога да се концетрирам И ми е малко Трудно

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker