Моля ви за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Моля ви за съвет
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1626 пъти
Здравейте!
Пише ви едно момиче на 16, което търси съвет или някакво разбиране.
Може би трябва да започна с това, че още от малка съм си по пухкава. До някъде си беше ген, но и аз си по хапвах повече от другите деца.
Когато бях малка нямаше проблем.
Но когато започнах да ставам по-голяма започнах да се срамувам. Имаше момент в който изпаднах в нещо като депресия. Цяло лято не излизах. Спрях да контактувам с всички и се затворих в себе си. Точно в този период нещата се влошиха. Качих доста кг точно тогава. Бях висока 153-155 и тежах 72 кг. Чувствах се много зле и се срамувах от себе си. Започнах да си опитвам сама да правя нещо по въпроса. Имам кростренажор във вкъщи, ходех по 3 пъти на ден, и с храната се ограничих. Резултатът беше нулев. Не бях съчетала правилно спорта с храненето. Потърсих помощ от диетолог и всичко потръгна. Бях много стрикна и имаше резултат. От 72 кг свалих до 63 кг и до там. Само с хранителен режим повече от това не стана. Тогава се преместих в големия град да уча ( преди това учех на село ). Както се сещате в града е много по различно. Винаги съм била от много срамежливите и съм имала проблем с общуването и запознанствата. Според мен причината за това са кг. Но както и да е бях в нов клас запознах се с всички. Забравих да спомена, че винаги съм се страхувала как ще ме приемат в училище, новия клас като цяло в училището. И така се вписах в класа без проблем. Аз си продължавах с режима изготвен от диетолога, но бях в застой. Реших, че трябва да опитам нещо различно за да раздвижа нещата. Свързах се с фитнес инструктор. Изготви ми нов режим и упражнения в домашни условия. От 4 месеца съм на този режим. Правила съм си снимки в начало както и всеки месец. Резултати определо има, тялото ми е по -стегнато и изваяно. Продължавам да работя по въпроса упорито. И тук е време да споделя проблема който ме тормози, а той е свързан с всичко които разказах по нагоре. И колкото и кг да съм свалила аз просто не мога да се възприема и не се харесвам. Не мога да отида дори до магазина сама без да се страхувам, че някой може да каже нещо за мен относно външния ми вид и кг ми. Всички ми казват, че не изглеждам така както аз се приемам, че преувеличавам.
Точно заради тези мои страхове и несигурност не съм имала приятел.
В интернет съм общувала с адски много момчета. Нямам проблем с общуването там. Казвали са ми, че съм красива, че имам хубава усмивка, красиви големи очи. И когато дойде момента да ме поканят да излезем всичко се разпада. Аз си намирам причина за да не излезем и край. Страхувам се, че ще ме отхвърлят и няма да ме приемат такава каквато съм. Дори смятам, че никое момче с което съм си писала не подозира, че съм по пухкава. На снимките не ми личи. Не съм се снимала в цял ръст и за това. Определено в лице никак не си личи вече нямам бузки като преди. На никого не съм споделяла от тези момчета за моят проблем. Не знам как биха реагирали. Много ми е трудно, след като съм се сближила с някого и не мога да му кажа истината. Просто виждам колко важен е външния вид за момчетата. Разбирам ги, всеки иска хубаво поддържано момиче. Като цяло това е моята история. Ще се радвам да изкажете мнението си каквото и да е то. И да ми дадете съвет, защото вече започвам да си мисля, че не съм добре :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 352a8bacf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Любовта на живота ми беше точно като теб, когато се запознахме. Тя беше на 17 и много се притесняваше от тялото си. Може и да е имало тук там повече, но аз никога не го забелязах и без дискриминация прилагах еднакъв брой целувки на всяко сантиметърче. Толкова се притесняваше, че известно време настояваше да "се забавляваме" на тъмно. Беше невероятен човек! С достатъчно убеждаване и комплименти накрая спря да се притеснява, а и с времето тялото и само се извая. Не че тя не се опитваше, но нищо сериозно, просто малко ограничения. В крайна сметка когато придоби увереност и външната и красота срещна вътрешната, стана привлекателна в истинския смисъл на думата - нямаше как да не пожелаеш да си покрай нея. Тогава се промени. Отвориха и се много нови врати, получи много внимание и... явно реши, че и се "живее". Месеци по-късно аз все още съм в руини душевно, но това вече не е важно за нея. Малко се увлякох, но искам да ти кажа, че само ти трябва малко увереност или някой да ти я даде и за нула време ще станеш мацка. Само не забравяй коя си и кой е бил до теб. Жалко е да видиш как един прекрасен човек се превръща в нещо такова, и то по такъв чудовищен и жесток начин.
S. A. D.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2e765a9a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличкa, товa ти е нaсaден комплекс от минaлото. Сложи си снимкa в цял ръст и ще видиш кaк ще продължaт дa ти пишaт много мочетa. Сaмa тогaвa ще се убедиш че, си хaресвaно момиче. Твоите възприятия сa пречупени през призмaтa нa комплексирaнaтa пухкaвелкa от минaлото. Друг много вaжен момент е подходящaтa дрехa/ кройкa. Тя трябвa дa подчертaе крaсивите извивки и дa поскрие недостaтъците. Aз нaпример съм дребничкa с хaрмонично тяло, но с мaлки гърди. И тaкa им се " рaдвaт " повече, от колкото ми е приятно по улиците. Но тъй кaто aз не се чувствaм ок, си нося V деколтетa и обикновено високa тaлия или колaн в нaй- слaбaтa чaст нa тялото ми. Тaкa превръщaм дефектa в ефект. Хем изглеждaм мaлко по високa, хем и гърдите ми изглеждaт мaлко по- големи:).
Твоето обaче си е мaлко по- сериозно, зaщото ти виждaш момичето от ПРЕДИ, a не СЕГA. Зaтовa, кaчи си снимки в цял ръст и ще видиш колко щaстливи ще бъдaт момчетaтa:)

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5e48142a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   здравей :) момиче на 17 години ти пише... имала съм проблем с външния вид ( не с килограмите, по здравословни причини ) и напълно те разбирам... особено за затварянето в себе си и т. н. резултатите, които си постигнала до сега не са малки и съм сигурна, че ако продължаваш в същия дух нещата ще стават все по-добре и по-добре! това със снимките наистина е добър вариант, така ще се чувстваш по-горда от себе си и ще се амбицираш повече
относно момчетата- също ми е ясно какво точно си мислиш, за реакцията има при първа среща на живо и т. н.. Може да звучи много изтъркано но правилния човек ще те хареса такава каквато си! казвам ти го от личен опит... висока съм 180, а приятеля ми е максимум 1. 70, но на никой от 2мата не ни пука за това. сигурна съм че имаш много качества и след като момчета са ти правили комплименти със сигурност не е случайно. колкото и да е трудно трябва да намериш начин да вярваш в себе си повече и да се съсредоточиш единствено върху добрите си страни, пък който не ги оценява значи не те заслужава... просто не се отказвай от режима и от упражненията и се радвай на резултатите, не бъди строга към себе си, замисли се за това, което си постигнала, замисли се, че не е било лесно и не всеки се захваща да го прави. желанието за промяна и постоянството не са присъщи на всеки човек, но явно при теб си ги има. има ли желание, има и начин. сигурна съм че ще се справиш, успех!! :) ( и не си мисли че не си добре, съвсем нормални реакции при ситуацията, минала съм по същия път)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d7641228cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като човек, който също се бори с килограмите ти съчувствам много. И аз не се харесвам и аз се чувствам зле заради тия пусти килограми, но все си мисля, че при теб причината не е в тях, а в твоята вътрешна неувереност. Сама казваш, че си свалила, но продължаваш да не се чувстваш добре в тялото си, за това си мисля, че трябва да поработиш върху психиката си и по някакъв начин да започнеш да обичаш и да харесваш себе си и след това и другите ще те харесват повече. И това няма нищо общо с килограмите, познавам едно супер слабо момиче, което също си намира куп дефекти и 1001 причини да не се среща с хората, защото била грозна, това не и било наред, онова и било криво и т. н. А според мен е супер, но просто не го вярва. За това вярвай! Ти си красива!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 724016df02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моята история е подобна. Също като теб аз нямам снимки в цял ръст и момчетата не знаят, че съм по-пухкава. Само в интернет нещата се случват, но когато искат да излезем аз винаги си измислям причина да не излезем. Не знам какво да правя.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f469c4605e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   При мен имаше също нещо подобно добре де още го има не си единствена спокойно бях и аз много едра ама по точно коремче баба ми ме наричаше бременна жаба :ддд но голяма депресия докато ослабна и след това не обичам да общувам с хора абе много съм изолирана само негативна съм винаги гледам на лошото никога на доброто бях САМА изцяло никои не споделях винаги отстрани стоях приятелите ми се броят на пръстите на едната ръка.... И тогава дойда моят Ангел пазител ако мога така да я нарека :д преместих се в ново училище града:д и аз бях от село... Едно момиче то не е слабо нито най хубавото но тя е най ценния ми приятел покажа ми че не всичко е черно много ми мъмри :дд много е честна чак е рязка :ддд каквото го мисли си го каже не и пука с нея се отпуснах постоянно сме заедно почти винаги много добре се чуствам с нея тя също е едра но има съмочуствие голямо :ддд де и аз да бях такъв човек не и пука за мнението на другите и на теб да не ни пука казвай си всеки ден че си хубава уникална добра и мила и ще видиш как просто всичко ще стане ок.... Престани с тези комплекси това само на тебе си вредиш... върви живей си живота както казват всичко ще се оправи спокойно не мисли толкова задълбочено в тези глупости ти си си уникален човек и някой ден някое момче ще оцени това сигурна съм ще видиш съдбата може да е много гадна по внякога но права и чудеса...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5021be734f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се притеснявай. Трябва да не прекаляваш със сладките неща и белия хляб. Можеш да се запишеш на тренировки и 3-4 пъти в седмицата да ходиш в парка и да бягаш по половин час. Колкото до проблема - трябва да се възприемаш.!!!!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 54cc26b39d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Хей, мойто мнение, че не всички момчета гледат външният вид :) познавам много момчета, които ходят с по пухкави момичета и това за тях не е проблем. Не се срамувай от това, което си. Намери момчето, което ще те харесава такава каквато си. Не всичко се върти около тялото на една жена или на мъжа. Когато пораснеш и един ден станеш майка надали мъжът ти ще предпочита да си стройна с хубаво тяло, вместо да бъдеш отговорна към детето си. Вярно е, че в днешно време повечето гледат външната красота, но има някои, които първо наблягат повече на характера. Никой не иска момичето му да бъде к*рва, нали?
И кой е казал, че човекът трябва да бъде слаб или дебел? Всеки човек е красив по свой собствен начин и това някой ще го оцени.
Бъди щастлива и се радвай на това, което имаш. Мнението на другите трябва да бъде последното нещо, за което ще се притесняваш :). Животът е кратък, не го забравяй!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker