Все аз съм им виновна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Все аз съм им виновна
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2341 пъти
Момиче на 15 години съм. В класа ми всички са лицемери, нямам приятели, кой от кой по-злобен и заяждащ се. В квартала също нямам приятели, имам разни познати с които си излизам, но живея на другия край на града и рядко се виждаме. Има две момичета от класа с които връзвам някакви отношения, не мога да кажа, че си споделяме всичко, но сме заедно в училище, извън него не се търсим. Чувствам се гадно да ходя сама на училище и да се прибирам по-тъмно, защото имаме доста опасни хора в квартала. От трите аз живея най-далеч. Другата живее почти пред училище, а останалата между двете ни. Аз се чакам с тази по-близко, която е и отиваме при другата и така по пътя не съм сама и при прибирането поне донякъде сме заедно. Сутрин все някоя закъснява, има случай в които аз закъснявам с не повече от 5 минути и то защото живея на последния етаж и докато сляза минава време. Тази до нас ме чака, но понякога й се случва и тя за закъснее. А тази, която е най-близо до училище винаги я чакаме между 15-20 минути, все се бави, обаче не тръгваме без нея, защото се сърди, а и тази другата веднага ще каже, че е било моя идеята да не я чакаме и ще остана съвсем сама като ме зарежат и гледам да търпя. Днес обаче чашата преля. Закъснях с 2-3 минути и момичето ми се развика на учицата, беше тръгнала и я гонех, почна да ми крещи, че ще ми счупила краката *не че има смелост* и каза, че сега трябвало аз да се извинявам на даскалите и много мразела аз да се бавя или оправдавам, а пък винаги тръгвам навреме и вярвя бързо. На другата като я чакаме по много никога не й се кара, казва й само да побързаме. Вече ми писна, днеска ми идеше да й кажа... ооо я се е*и майката и да я оставя. Сдържах се само защото ще остана съвсем сама, а и не исках да се караме. Какво да правя? Страх ме е да ходя и да се прибирам сама, а пък те се държат ужасно с мен, а няма с кого другиго да ходя. Постоянно ме обвиняват, че заради мен закъсняваме, а не гледат себе си и колко пъти аз съм ги чакала.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 76e5ed37c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съветвам те да не се караш с тях, защото ще съжаляваш много. По - добре да закъсняваш отколкото да си сама от личен опит го знам. Спри да се вторачваш и да мислиш само за себе си, влез им в положение и разбери как се чувстват те.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f5c3c91271
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Приятели може да намериш винаги, но 100 никога няма да заместят 1 качествен.
В случая - не си струва, заради едната самота да се нервираш със такива.
Лично аз, докато бях в България имах около 10 приятели, но честно казано никой от тях не струваше.
Не съжалявам, защото не съм като другите - пушачи, вулгарни, демотивирани и високо имащи самочувствие.
Не си виновна, хората са станали прекалено злобни в България.
Сега мога да имам, колкото си искам приятели и то добри.
Проблема на българските ученици е, че не са ги научили на нормално поведение.
Училищата са виновни, защото няма наказания, няма контрол, няма добри навици.
Тук в чужбина почти всички са много добри, учат, не създават проблеми и са точните приятели.
(живея в чужбина)
Бъди силна и приеми, че това е урок, които не бива да изпускаш!
Ще разбереш как и по какъв правилен начин да се държиш, не се самосъжалявай, имай самочувствие (до нормална степен де).

Момче, 15 г

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2fd48d7883
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   " Съветвам те да не се караш с тях, защото ще съжаляваш много. По - добре да закъсняваш отколкото да си сама от личен опит го знам. Спри да се вторачваш и да мислиш само за себе си, влез им в положение и разбери как се чувстват те."

Е, каква е причината да съжалява?
Аз не бих останал със такива, освен ако съм ги приел като нещо голямо, което е ненормално.
Какво мисли авторката, след като тези момичета ? викат?
Мацки, като нейните приятелки съм виждал много пъти, не постигат нищо в крайна сметка.
Повярвай ми, няма смисъл да си губиш времето със тях.
След време няма да съжаляваш, че си ги напуснала, ще бъдеш много по-добре без тях.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b6cf753e76
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зарежи ги, стискай зъби и се справяй сама! На 19 години съм и най-важният урок, който съм научила през тийнейджърските ми години е да не разчитам на никого, освен родителите си!
Извън темата, пишеш по-добре от има-няма 90% от колегите ми, а уча в един от най-добрите университети в България. Браво! :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d181be9b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Утре след 10 г със същия успех ще седиш при съпруг, които те обижда и може и да те бие, само от страх да не останеш сама, замисли се!
Човек за да се чувства добре с хора, първо трябва да се е е научил да се чувства добре сам със себе си. Не трябва да си позволяваш да си зависима от който и да било. Какъв е този страх от самотата?
Ами ако родителите те накажат за една седмица да не излизаш и без връзка със света какво правиш?

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b2d0cb9b2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да неприятно е да вървиш сама по тъмно, обаче все някога ще ти се наложи, за това преодолей страха си и опитай понякога да не зависиш от тези двете, защото е много тъпо и трите да закъснявате само защото едната се е успала. А и нали не си представяш, че цял живот ще има с кого да се прибираш? Пък и като чета как се държат тези момичета с теб, изобщо не мисля, че са ти истински приятелки. За това потърси си истински приятели, пък с прибирането все ще се оправиш. А и вече сме декември, ей сега ще дойдат празниците и да видиш как бързо ще мине времето и скоро денят ще е по-дълъг и вече няма да е тъмно когато се прибираш. А иначе чудесно те разбирам. И аз съм на работа до 6 и вечер си е съвсем тъмно, а работя в една гадна част на града и вечер докато стигна до метрото... абе, тичам през оня тъмен подлез, стискам чантата и така. Страшничко си е, ама се свиква. Човек трябва да се научи да се изправя срещу страховете си.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f644459d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз ти предлагам друго - да се махнеш от този клас. Викаш, че нямаш приятели, а тези момичета, с които поне говориш излиза, че всеки един момент могат да те предадат. Махни се от тая среда, защото има силна вероятност да се скарат онези момичета с тебе и да настроят всички срещу теб. Аз от класа имам 3 приятелки, едната със сигурност е истинска, излизаме и извън училище. Но всички останали са срещу нас четирите, ние сме 25 ученика, класната е на тяхна страна, от един месец положението е нетърпимо, записвали ни какво правиме в час, в който по принцип целия клас се лигави, ние нямаме кой знае какви изпълнения, като дойде даден учител, съучениците ми, ако видят, че някоя от нас четирите закъснява, веднага викат "пишете отсъствие!!! ", а като е техен човек "идвааа! ". Ние взаимно гледаме да се защитаваме, но ето - ние сме четири, не можем да се справим с тъпото стадо, а си представи, ако си сама срещу 20 души. Най-много и класния да застане до тях, после и директора и край... аз съм 11-ти клас и не ми дадоха да се преместя, не могло, аз съм в профилирана гимназия, последно е могло в края на 10-ти клас, ама кой да знае.. постоянно ни правят провокации, гледат да ни злепоставят, постоянен стрес. И ние не им се даваме, ама колкото и да се репчиме - почти без резултат, защото са ПОВЕЧЕ. Цялата грешка дойде от 8-ми клас - бях адски тиха и затворена, те ме взеха за лесна плячка и край вече.. Затова ти казвам, махни се от тая среда, пък и не може училище без приятели... сега е времето да се учиш да създаваш познанства, контакти, да се учиш на нещата от живота, училището е като едно малко общество. Като отидеш в другото училище не прави тази грешка да се самоизолираш! Все някой от новия ти клас ще се заговори с теб, ако не, може и ти да заговориш някой. Отпусни се, разказвай вицове, взимай и участие в час. Нека те опознаят хората, както и ти тях. Не казвам да си загърбваш твои ценности, да се опитваш отчаяно да се впишеш и да се водиш по акъла на някой, а просто "научи правилата и играй по-добре" /мисъл на Айнщайн :d/.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: f2dab9fda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 1 , ти шегуваш ли се ? Да им влезела в положението . Кво положение, чака ги по 20-30 мин и нищо не им казва, но ако те закъснеят и вдигат врявата.
Авторке , ако толкова те е страх да си сама, засега ги търпи и се опитвай ,ако можеш да излизаш по-често и се запознай с нови хора и тези ги остави. Май по-добре сама от колкото с някакви, които да ти развалят настроението постоянно и да ти тровят нервите.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 34b9a19cff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съвет пп-добре ги търпи, защото ако те оставят си сама! Сам да си е кофти

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 76e5ed37c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 3 и 9 от номер 1 ''Е, каква е причината да съжалява? '', ''Номер 1, ти шегуваш ли се? ''
От такива ''приятелки'' може да се отървеш само, ако живееш далече от тях и не си в едно училище и в един клас с тях. Когато авторката ги зареже те ще се почувстват предадени и може да се озлобят. Тогава ще търсят всевъзможни начини да си го върнат. Най - вероятно ще настроят класа срещу нея или по - лошото и хора от другите класове. На авторката ще й бъде много по - кофти, ако това стане. Тя самата казва, че в класа й са лицемери и такива дето се заяждат. Може да стане обект на подигравки и психически тормоз и до бой да се стигне. А и като чета за въпросните момичета мисля, че са способни на това. Така, че авторке, съветвам те да продължиш да движиш с тях поне докато си намериш верни приятели, на които да имаш доверие и да те защитят, когато зарежеш закъсняващите ти приятелки или да се преместиш в друго училище, но не се знае на какъв клас и на какви хора ще попаднеш, а и те вече ще са се надушили и сформирали на групички. Желая ти късмет!


М 17 от София

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker