Анорексия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Анорексия
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2005 пъти
Здравейте. Имам анорексия. Тези които са запознати малко или много, знаят колко е лошо това. Аз съм момче на 19. По принцип хората си мислят, че анорексията засяга само момичета, но това не е така. За разлика от повечето с това заболяване, които преди са били по-пълни и имат комолекс заради това, аз никога не съм бил. Винаги бях доста слаб, но като станах на 16-17 започнах да се виждам дебел в огледалото. Въпреки, че всички ми казваха, че съм доста слаб, аз не се виждах така. Висок съм 175 см и съм 50 кг. Осъзнавам, че е доста под нормата, но искам да съм още по-слаб. Живея сам, отделно от родителите ми от няколко години, защото уча в друг град и това ме е олеснявало винаги, защото като съм си у нас постояно ме карат да ям някакви мазнотии.
Лятото на 2014 бях 57 кг и свалих 7 за няколко месеца и родителите ми се притесниха. Казах, че е от стрес заради матурите и т. н. и че ще започна да спортувам за да кача килограми и всъщност си взех карта за фитнес, но като тренира и ядеш по-малко ефекта е обратен. Катотръгнах на фитнес започнах да свалям килограми по-лесно и процента на мазнините ми падна още повече. Последно като ги мерих бяха 4%, като на културист преди състезание, само без мускулите.
Ежедневието ми е много обикновенно, с някои изключения, като стана пия фреш, ходя на училище, там не ям разбира се, след това вместо обяд, ям плод и за вечеря евентуално ям салата, освен ако не се чувствам много дебел. Всъщност рядко вечерям.
Имам си гадже, той е момче. Не съм гей, падам си и по момичета и по момчета, просто сегашното ми гадже е момче. Разбираме се идеално, но има едно нещо което ме притеснява- на него му харесва това че съм много слаб и дори ме насърчава да отслабна още. Разбира се, това ми харесва и на мене, но се притеснявм да не стигна прекалено далече. Родителите ми не знаят, нито приятелите ми за проблема с анорексията и единствения човек, който е запонзат е той. И факта, че ме подкрепя и насърчава е доста опасен. Приятелят ми е на 25, добре сложен, всъщност е спортист, има много добри постижения в спорта и не искам да го издавам кой е, защото напоследък е доста известен.
Пиша това, защото ми е интересно какво биха си помислили хората и каквоби им минало през ума.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: b449d09d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Леко така.. не ти вярвам много. И все пак щом си напълно ясно със всичката сложност на ситуацията си, ти препоръчвам да се консултираш със психотерапевт, диетолог, личен лекар, който и да е, но да информираш за състоянието си. Това изобщо не е шега работа..
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 78278f5fe7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Уау.. Не мога просто да ти кажа да се храниш нормално, защото вероятно наистина е трудно. Може би е добре да се консултираш с психолог. Той/тя ще ти даде съвет как да се мотивираш да започнеш да ядеш повече или други неща. Не бих ти препоръчал да пазиш това в тайна. По-сериозно е от колкото мислиш! А за въпроса с приятеля ти.. Нямам думи! Знае, че си болен от анорексия, но продължава да те насърчава! Не ме разбирай погрешно, но това наистина не е правилно.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a2d90c5891
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз не виждам нищо свързано с болестта, а някаква тъпа и ужасна мания, вземи се в ръце.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 928f85c391
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това измислена история ли трябва да бъде?

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 62ea00e5a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ей момче! Трябва да ядеш! Млад си! Живота е пред тебе! Вземи се в ръце! ТИ МОЖЕШ! <3

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 7ce2ca879f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да кажа дали имаш анорексия, но със сигурност имаш сериозни проблеми с храненето. Аз съм момиче на 15 и съм мивавала през същото. Като по-малка бях съвсем леко пълна, като бях на 12 започнах с диети, вманиачавах се все повече и ядях все по-малко, докато накрая бях стигнала до една-две ябълки на ден. Нашите разбраха. Започнаха да ме карат насила да ям - по 3 пъти на ден и всеки път с рев и истерии. Водиха ме по доктори - бях 7-8 кг под нормата за възрастта ми. Бях кожа и кости и ребрата ми стърчаха, нямах гърди за разлика от съученичките ми.

След няколко месеца по доктори положението горе-долу се нормализира, върнах си 3-4 от загубените килограми, пак бях слаба де. Вече ядях закуска, обяд и вечеря, но продължавах (и все още де) да не ям мазно, сладко, тестено (освен паста, хляб и палачинки), никакви junk food и така. Не мога, просто ме карат да се чувствам дебела, ако хапна парче баница или шоколад вде едно усещам как в момента ми се лепи (не знам дали е нормално това).

По-късно, като бях на 14, започнах за изхвърлям храната, която нашите ми даваха. Накрая рабраха и пак скандали, бях спряла за известно време, после пак почнах.

Сега съм на 15, 163 см и 45 кг, слаба съм, не прекалено, с добре оформено тяло. От началото на октомври ходя на фитнес, вече има ефект - мускулите ми заякват, тялото ми е по-стегнато и оформено, фитнеса ме кара да се чувствам добре и най-вече се чувствам слаба. Но продължавам да имам проблеми с храната :( Храня се здравословно, но пак като хапна нещо и се чувствам дебела.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3718bbaf50
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хм, това не е анорексия!
Здравословните кг за млад мъж 20-25г с твоята височина 175 са 55-80кг, твоето тегло 50кг не е чак толкова фрапиращо ниско, и не би трябвало да се притесняваш чак толкова.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: b87a2cd57d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ами аз не знам с какво толкова мога да ти помогна, но най-добре ще е да се консултираш с психолог.... знам, че дори и да трябва да ядеш никак не е лесно и ти съчувствам... пробвай малко да увеличиш порциите... Защото даже, ако си хванеш приятелка ще си по-слаб от нея.. И на двамата няма да ви е приятно.. Това е болестно състояние, но ако приятелят ти не ти помага, особено ако иска още да отслабнеш или го зарежи, или поговорете на тази тема... Ако не ти вярва, че си слаб направи следното :Напиши в Гугъл '' калкулатор за индекс на телесната маса '', попълни пола, ръста и теглото, отдолу ще изпише, че си с ниско тегло и съответно
индекса на теглото ти.. нормалното тегло е над 18-24... но като гледам твоето ще е по-ниско тоест поднаднормено и вече надявам се да го убедиш.. Относно порциите, знам че няма да ядеш, ако се чувстваш дебел, но ТИ НАИСТИНА СИ МНОГО СЛАБ. ПОВЯРВАЙ! Просто пак си яж здравословно, но примерно яж 2 плода, не 1.. две чинии със салата... Друг начин.. В аптеката продават таблетки бирена мая.. Във всички аптеки би трябвало да има.. Купи си и ги пий.. Така ще качваш тегло, ако се чувстваш дебел и не искаш да ядеш изпит 1 таблетка поне, за да компенсираш. ЗАПОМНИ-ТИ СИ ТИ. ТИ САМ СИ НАЛАГАШ ВОЛЯ, НО НЕКА МАЛКО ТЕ МОТИВИРАМ. АКО КАЧИШ КИЛОГРАМИ МОЖЕШ ДА СЪЗДАДЕШ СТРАХОТЕН РЕЛЕФ НА ТЯЛОТО СИ, ЩЕ ИМАШ ПОВЕЧЕ УСПЕХ С МОМИЧЕТАТА, ЗАЩОТО ТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ЧУВСТВАТ ЗАЩИТЕНИ, А НЕ ТЕ ТЕБ ДА ТРЯБВА ДА Пазят

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6f8fda6420
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Пише ти Бени. Момиче на 16 години, висока 1, 69, тежаща 44 кг. (недостатъчно слаба и недостойна за да се нарече pro-anna)
За мен това е просто една извратена, гнусна педалска мания и истинска подигравка с Анорексията!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker