Плащате ли когато излизате с гаджето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Плащате ли когато излизате с гаджето
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 2336 пъти
Добър ден. Аз съм момче на 17, до сега никога не съм имал връзка. Може би защото не съм правил големи усилия да изградя такава. Не съм задръстен, грозен или глупав, нито пък срамежлив. Забелязвам че някой момичета проявяват интерес към мен просто по една или друга причина(не е сега времето да разказвам) не съм обръщал внимания и не съм отговарял на чувствата.

Това за което пиша е далеч от тази тема. Случи се така че бях в кафене с приятели. Отидох до бара и пред мен бяха момче и момиче на моята възраст (бяха гаджета, видях ги в последствие да се целуват). Поръчаха си нещо за пиене и всеки си плати неговото (говоря от порядъка на лев и нещо колкото струва една кола, фанта... ). Направи ми впечатление това, че всеки си плати неговото. Когато съм с приятели и аз го правя, нормално е. Но само на мен ли ми се струва странно да се прави когато си излязъл с гаджето си. А те изглеждаха съвсем... свикнали. Всеки си беше приготвил парите. Като го видях даже предположих че са приятели или братовчеди. Тотално отхвърлих възможността да са гаджета. Чак след като ги видях че се целуват разбрах че са.

На мен лично ми стана неприятно само като го видях, а пък си представям в какъв срам ще потъна ако аз съм момчето.
Нямам опит във връзките, както споменах по горе, затова пиша тук. Само на мен ли ми се струва странно. Само аз ли бих платил... колата на приятелката ми. Всеки път. Не мисля че бих позволил да си плати каквото и да е като сме излезли заедно (не говоря за обувки, бижута и други, а за прости неща като напитки, сандвич, сладолед). Далеч не съм богаташ, целта не е да покажа че имам пари(обикновенно ги нямам), а самия жест към жената.

Забелязъл съм доста подобни неща които аз правя, а другите момчета които познавам - не. Като цяло уважението към жените у тях липсва или поне е на много по-ниско ниво от моето.

Основно въпросът ми е насочен към историята с парите. Нормално ли е момче и момиче които са във връзка да си плащат отделно такива неща? И странно ли е че аз не бих позволил подобно нещо ако аз съм във връзка? Разбира се и всякакви други отговори свързани с темата са добре дошли. Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 66c3aad1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти! Аз съм момиче на 15. Лично аз смятам че е хубаво момчето да плати сметката или поне да предложи да плати. Не казвам да е всеки път, защото може да няма възможност но поне от време на време. Кавалерско е.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d6ec088ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По- голяма съм от теб, но почти нито един мъж, който познавам не мисли толкова зряло като теб! Браво!! Естествено нека е с мярка - ако усетиш, че те използват да плащаш някакви глупости и глезотийки бягай. Съветът ми е да си намериш скромно момиче, което ще оцени държанието и жестовете ти, защото няма да е свикнала на такова отношение. Ако е някаква лигла ще мисли, че си длъжен да угаждаш на всяка прищявка. Отново поздравления и продължавай в същия дух!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4f3cac627b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами аз съм жена и примерно понякога искам аз да си платя кафето, не ми пречи. Иначе има двойки при който винаги всеки си плаща, има и мъже които не плащат на жените до тях, въпрос на желание.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c7325e7917
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кавалерско е да се плаща сметката на дамите, но доста от дамите не искат, защото си имат някакви задни мисли и смятат, че момчето до тях ги смята за бедни и така нататък и предпочитат да си плащат сами някои от момичетата... виж, например ако излезете на скъп ресторант и на една супер стойностна вечеря със сигурност ти трябва да платиш. Така се прави по целият свят, но на обикновени срещи - според мен е най-добре всеки да си плаща сам.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: c9294e1565
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Етичните норми изикват жената да има пари да плати това, което си е поръчала. Казвам да има наличните пари в себе си, А НЕ да плати.
Джентълменско е разбира се мъжа да плати. За жената е достатъчно само да предложи да остави пари, но не и да плати. Има си неписани правила за тези неща, учудващо е, че някои не ги спазват или може би не знаят.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1517bbe6ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз съм на 15, момиче... Честно казано ми е неудобно момчето да ми плаща всеки път сметките. Все пак не изкарваме сами парите си, че дори и така да беше имам чувството, че пак ще ми е неудобно. Би ми било по-удобно ако и аз плащах от време на време, ей така да види, че не съм с него заради парите и мотаенето по кафенета/барове и пр., но обикновено той не иска да слуша и просто плаща... :D
И да, кавалерско е.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4a6aeea464
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей,
Момиче на 14 съм, моят приятел лично никога не ми позволява да плащам... аз естествено винаги настоявам ама колкото и да му повтарям той си знае неговото. Нито един път не ми е позволил да платя каквото и да е. Един път даже ми стана неловко, защото го викнах да ми помогне с избора на блузка и когато избрахме аз нали тръгнах да плащам и нашия почна да настоява. Вдигна ми скандал пред хората и аз накрая склоних и му позволих да плати, защото имаше много хора. И оттогава той с мен на пазар не го викам!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e568b58e34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Виж какво, не е редно да се връзваш на модата той да плати, тя трябва да плати, ако искаш си плащайте и вие така като тези. Моето мнение е обаче, че е редно, който и да плаща, да плати и на другия. А така наистина не бих, но щом им харесва на твоите познати. Не е хубаво единия да се приучва, че другия му плаща.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 27c2dbe46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дали всеки сам си е платил във чужда сметка ти няма как да си обясниш това,а и няма нужда да се питаш.Ти си прецени дали ти можеш да поемеш такива бъдещи разходи с момиче или с приятел/и.Хората са различни и взаимоотношенията им са различни,ти не се натоварвай с такива неща.Може пък един ден да си имаш приятелка,която също ще държи да си плати нещо,поне на първата среща.Може да предложиш сам и да разбереш дали това няма да я подразни или ще и направиш добро впечатление.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 62baf7efa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нa първото си кaфе с приятеля ми всеки плaти сметкaтa си поотделно. След този път, и до ден днешен, в крaя нa престоя ни той спори с мен и нaстоявa дa плaти сметкaтa.

Нaпълно нормaлно си е, но не е нужно тя дa те зaдължaвa или товa дa стaвa aбсолютно всеки път. Успех зaнaпред!
Ж16

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fe310fb235
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Повечето момчета не плащат от страх, че утре ще поискат нещо по-голямо, а често няма пари, особено когато си непълнолетен и не работиш. Иначе поне за дребни неща смятам, че е редно да платиш и за нея.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2c6f5b489b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На твоите години плаща този който има повече пари. А ако се отнася до една кола, плати я ти, евтина е най малкото. Ако я поканиш на вечеря, пак ти плащаш, но вие учениците не се каните на вечери, но за по натам ти го казвам. Има момчета от бедни семейства, които нямат пари да плащат и плаща момичето. То на тия години няма значение защото парите ви ги дават вашите. Моите родители даваха на брат ми по някой лев отгоре за цвете на гаджето и за кафе да я черпи. А аз като бях ученичка, съм плащала също на гаджето, той е плащал. Тогава си поръчвахме евтини неща като чай или вода. И ги пиехме по 3 часа.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 9f4bf74535
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Плащай ти или предложи , естесвено ако те изпозва а няма как да не разбереш рано или късно , че га прави просто спираш. Иначе това да платиш е много джентълменско и правиш добро впечетление може да се каже :) знам го от опит. Успех! - Али

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 487e699b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Пффф едно е да си кавалер, друго е да си изтривалка и да гледат на тебе като касичка.
Аз съм на принципа, че ще платя сметката само, ако заслужава ;)

Да, разбира се на първа среща дори и да не я познавам, ще платя, защото така е прието ( въпреки, че съм против, ама айде от мен да име :Д.

Казвам ти едно нешо - Внимавай колко ги черпиш, защото така, ще свикнат и така, ще бъдат научени. Според мен в една връзка всичко трябва да е 50 на 50.

Ебати тъпото схващане има света. Мъжа трябва да предложи брак, мъжа трябва да осигурява доходите, мъжа трябва да умее да развеселява жената, мъжа трябва да води насам натам, абе с една дума мъжа трябва да мисли за всичко.

А от жената се изисква да хубавее, да ходи на пазар и само да си дава дупката. Еми според мен това не е нормално и не е достатъчно. Жените братче са като някакво жури.
Ние се правим на палячовци, а те седят отстрани и селектират. Всичко трябва да е 50 на 50. Не ми пука, че са нежен пол.
Както казва ШАЙБАТА - Жената е едно невинно крехко създание от което няма как да се отървеш братче хахаха. Очаквам змиите да ме нападнат. M 24

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cd7097291d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Според мен на 1ва среща ако имаш възможност хубаво е да платиш или поне да предложиш да платиш това ще направи добро впечатление според мен, а За номер 14 мисля, че не света има грешно разбиране а ти и ако не си чувал, че хората си прават впечатление от начина на изговор на един човек то смятай какво впечатление си направил…също не разбираш понятието жена ти едвали не си мислиш, че жената трябва само да пере, глади, чисти и т. н. т

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: fc70cbdbf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От практическа гледна точка, ако една жена е не само уред за чистене, гладене и пране, то няма лошо тя да си плати сметката - точно защото би било жест на равенство. Няма как да искаме половете да се възприемат като равни докато съществуват такива "неписани правила". От друга страна, научен съм да не виждам лошо в това като мъж да плащам сметката, а пък и жените обикновено не възразяват.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 91da12a0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами зависи. В началото при първите няколко срещи е добре момчето да плати. Но ако се задържите като гаджета по дълго време в повечето случаи всеки си плаща по отделно. Защото с времето все пак не може винаги момчето да плаща всичко.
Ж16

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker