Смърт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Смърт
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1547 пъти
Здравейте! Пише ви едно петнайсет годишно момиче ненамиращо смисъл да живее. От ранно детство не съм щастлива. В класа ми бях подложена на тормоз, и никой не ми помогна. Почти винаги бях сама, защото единствената ми приятелка често отсъстваше. Така беше до седми клас. В осми имах нов клас и мислех че ще съм щастлива, но от тази година двама човека от класа ми пак ме тормозят. Постоянно подкачания и обиди и то не на шега. Нямам сили цял живот да бъда тормозена. И да отвръщам на обиди с нищо не помага. Никой не ме взема на сериозно. Чувствам се като развалина. Казват ми че съм била в депресия, но никой това не го интересува, майка ми и приятелите ми ме винят казват ми да се стегна и ме мислят за ненормална. Аз ли съм виновна, че ме обиждат и ми сриват самочувствието? Току що видях в чата на майка ми как пише на моя, , приятелка" че за нищо не ставам, само за себе си мисля и двете ме обсъждат с думи заради които едва си сдържам сълзите. Вече осъзнах че на никой не му трябвам и само преча. Прочетох го в чата. Що за майка е това? Щом съм в тежест на всички в най-скоро време или ще замина надалече без значение къде просто ще се махна или ще се самоубия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: 760e835032
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Успокой се. Не знам как мога да помогна но просто се изолирай от майка си.. След време ще Съжелява но ти тогава няма да имаш нужда от нея. Трай още няколко години и замини да учиш далеч щевидиш че ннещата ще се управят. Дръж се. Не си заслужава заради такива неща да правиш това. И говори с майка си може до е станало някакво недоразумение:*

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0c9e92afdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твоите години е нещо нормално човек да се занимава с философски проблеми и да търси смисъл на съществуването си, но е твърде рано за смъртта. Спокойно, всички ще умрем и тя няма да ти избяга, но сега ти е паднало да живееш.
Колкото до другото - ти правиш грешката да поставяш своето щастие в зависимост от другите хора (съученици и родители). Важно е още сега да разбереш, че ти самата си ковач на своя живот. Казвам ти го като човек с много тежко детство и ученически години, за което не искам да разказвам в подробности (мизерии, алкохолизъм в семейството, насилие).
Всеки си има своя рецепта да мине през такива тежки периоди. Сама за себе си аз се амбицирах двойно да постигна успех в живота, което означаваше учене, учене и пак учене. Много ми помогнаха книгите да избягам от действителността, но и да науча много за живота като цяло. Проблемите ти не са само твои, и други хора са писали и са търсили решения. Друга утеха намерих у едно коте, което спасих на 10 г. от улиците и успях с упоритост да спася от изгонване... наложих се за това коте и то ми помогна да намеря утеха в трудните години, храних го със стотинчиците, които чат-пат ми даваха за закуска и ми беше пръв приятел и другар.
И най-тежките периоди в живота на човека иначе имат край. При непълнолетните хора това е на 18-19 г., когато си завършите образованието и сте вече пълнолетни хора. Има с две думи граница, след която знаеш, че животът ти ще се промени. При мен беше така.
Първо в света на възрастните правилата са различни и вече обиди като в училище и тормоз няма, защото повечето хора са усвоили елементарни правила в обществото. Най-готинкото обаче е, че можеш сама да работиш, да си изкарваш хляба и да се изнесеш от дома си. Аз точно така постъпих още на 18 г. и това до ден днешен е най-доброто решение в живота ми.
Смъртта иначе не е решение, а бягство. Ти просто ще се лишиш от възможността да изживееш и хубавите моменти в живота - любовта, секса, пътувания, успехи, деца и семейство.
Помисли над тези неща и помисли за реални решения как да избуташ последните годинки, най-вече спри да чакаш другите да ти обърнат внимание и да те направят щастлива, а гледай ти сама да намираш щастие и удоволетворение в дребните неща от живота, които все пак зависят от теб колкото и млада да си още

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 12bb17e95e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   youtube.com/watch?v=XP4clbHc4Xg
Не се предавай!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f13544d516
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам преднамерено ли е, но до сега нямаше темиза самоубийства, а изведнъж се появиха поне 5 такива само за 2-3 дни.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 1f72e6a39f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Струва ли се да се самоубиеш заради няколко човека? Да сложиш край на собствения си живот заради някакви мижитурки? Мисля , че си по ценна от това. Всички ще умрем рано или късно. Забавлявай се с времето си, затова ти е даден живот. Колко хора, които са на смъртно легло биха искали да са в твое положение, животът ти тепърва започва.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 941ab2c287
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За да се справиш с тормозещите трябва да ги накараш да те уважават. Има два начина: или наистина ще те харесват, или ще ги е страх от теб.

Сега съм 7 клас. В предучилищната две момчета ми свалиха панталоните в двора на училището. Бяхме само ние тримата и бабите ни. Аз много се притесних. До този момент бях кротка и послушна, но от тогава се промених. И вече никой не ме тормзи, а и дори да се случи, се справям с тях.

Мама ми разказа как и нея я е тормозело едно момче. Веднъж тя го спънала, после се разревала и се скарали на момчето. Вече не ме интересува поради каква причина хората се държат добре с мен- дали от уважени или от страх.

Миналата година се сбих с едно момиче, което беше една год. по-голяма от мен, защото ме обиди. Беше събота, отучаваш се. В понеделник тя и нейните приятелки продължиха да ме обиждат. Аз повече нищо не казах, ами ги изказах. От другия ден нищо повече не се случи.

Тази година вече три пъти се сбивам с една съученичка, защото се заяжда, дразни ме и ме обижда. Тъй като знам, че ще ме изкаже, аз отивам първа при класната, и всеки път на нея се карат.

За учителите най-често по-прав е този, който пръв е изказл. Ето и пример за това:
Миналата година едно момче извади ножица и започна да реже от косата ми. Аз го замерих с раницата си, за да престане. Учителката влезе и той ме изказа пръв. Въпреки, че казах, че той ме подстригваше, тя започна да ми се кара и да обяснява как госпожиците не трябва да се държат така. Той можеше да ме осакати, защото използва хладно оръжие, но за нея по-лошо е, че го ударх с раницата.

Като цяло ако искаш да не те тормозят, трябва ти да ги тормозиш повече, или да ги изкажеш. Освен това има една много хубава книга, която ми повдигна самочувствието и ме насърчи да не позволявам да ме тормозят. Тя се казва "Безопастност на улицата" от Джейн Голдман. Струва 7 лв. Препоръчвам ти да я прочетеш. Има и други книги от поредицата, които може да са ти полезни. Поредицата се казва "Книги за тийнейджъри". Издателство Слънце.

Не си струва да се самоубиваш. На мен също ми е минавало през ума, но тогава си мисля колко много ще загубя от живота-да порасна, да се влюбя, да имам семейство, кариера. Няма смисъл ти да загубиш всичко това, което ти предстои, заради тормозещи, приятели, дори и заради семейството ти. Заслужаваш да живееш. Освен товва само след 3 години ще можеш да си напълно самостоятелна. Сигурна съм, че ще издържиш само още 3 години-все пак си издържала 15.

Надявам се да съм била полезна!
Успех и живей заради себе си, а не заради другите.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 826812d669
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   като прочетох историята ти неможах да повярвам на очите си, особено за майка ти, която е длъжна да се грижи за теб и да те закриля.. просто нямам думи, това ако беше майка, аз щях да съм трамвай... ;(

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4236661742
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Знаеш ли и аз бях така. До преди 4 години мислих като теб. От първи клас бях подложена на огромен тормоз. Чувствах се сама години наред, но знаеш ли какво, казах си, че ако се предам нещата няма да се оправят. Недей да мислиш за мнението на другите, ти си над това, ти си по добра от тях и можеш да се справиш. Повярвай ми всияко ще е наред, целият живот е пред теб и те уверявам, че ще изживееш прекрасни моменти. Просто бъди силна и смела и вярвай в себе си. Ще успееш. Никой друг няма да ти помогне, ако ти самата не си помогнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0bf3242b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не вземай приързани решения. Може да отидеш на психиятър, но не си мисли, че го казвам защото смятам, че си луда. Не, не го мисля. Ти си изтормозена и го разбирам. И аз съм мислела за самоубийства, въпреки че положеието ми не е толкова лошо, но се замисли. На кого ще помогеш с това? Нито на себе си, нито на майка си. Грешиш ако мслиш, че на никой не му пука за теб. Тормозена си от съучениците си, но майка ти пет пари не дава и те обижда. Да, това не е поведение на един родител. Тя можеда те смята за едва ли не лигла, но не се давай. Отида при нея и поговорете като майка и дъщеря. Успех!

МомИче на 13

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 7037d7b2e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 4:

Заради зимата е. Студено, мрачно, сиво, облачно време. Подтиска човек и му навява лоши мисли. Пролетта ще се оправят и ще им се върне желанието за живот. :)

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 041f7251dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Преминала съм през същото и знаеш ли какво? Това ме направи по-силна! Знам, трудно е, а бях стигнала до там де пия успокоителни всеки ден, но някак си оцелях и после в университета никой не ме тормозеше, намерих си страхотни приятели и всичко се оправи. Така, че просто потърпи още малко, няма да те тормозят цял живот само докато завършиш. Като започнеш да учиш в университет или си намериш работа, вече няма да си сред инфантили и никой няма да си губи времето с такива глупости. За това спокойно! Мисли, че точно както след всяка нощ идва нов ден, така и след тъжен период идва нещо хубаво. Ще видиш!

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6c32dfd2f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бъди силна, тренирай нещо/чети прави неща които те разсейват от този гаден свят. От части знам какво ти е, защото и аз не срещам подкрепа от семейството си и ме мислят за разочарование, но просто гледам напред макар и да съм доста агресивна и да се държа зле с тях :) Намери нещото, което те разсейва и не ги мисли толкова нещата

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker